Fcc Tabor 12.-14.6.2015

prohledat
34 příspěvků (zobrazeno 1 až 34) od 14.06.2015 do 18.06.2015, založil/a Matsoft
řadit dle data
12:08:11
18.06.2015
Burák
Asi tak. Ono totiž nám bylo zdůrazněno, že je to klubovej sraz. Jirkovi se nedivim, taky bych byl nasranej. Taky už vznikl druhej Felicia klub, kterej měl sraz kdesi na Moravě v tomtéž termínu. Takže asi tak. Jezdil jsem tam rád, konečně mám i kupé, ale jezdil jsem tam hlavně za lidma, takže klidně za nima budu jezdit jinam. Takový Běšiny taky nejsou zlá volba. 4
23:25:29
17.06.2015
jourin
-> U-Geen: 112
23:24:31
17.06.2015
jourin
Jen pro dokresleni situace.. minuly rok tam prijel nadsenej majitel tohodle auta.. www.veterancs.com/cs/.../ skoda-450-1958

prace fakt paradni, za me nejhezci "felicie" na srazu. Samozrejme nevyhral a jeste na to slysel tak blbe kecy, ze rekl ze uz tam nepojede.

Kdyz o tom tak premyslim tak jim mozna vadi kdokoliv jiny z venku kdo to dela jinak nez ty lidi co tam jezdej uz 20 let. Ono o tom taky dost vypovida, ze na ty srazy jezdi 20% toho co pamatuju treba na starem Melniku :-(
23:20:53
17.06.2015
U-Geen
-> jourin: hele ale zase si drzej konstantni uroven, to jim clovek musi uznat :-)
23:15:01
17.06.2015
jourin
-> m8rinek: no mas pocit ze jsem tam letos byl? :) Petra nechapu, asi nejaky druh masochismu :-)
23:11:45
17.06.2015
m8rinek
-> jourin: Hele a to to fakt máte Ty a Petr zapotřebí? Takovejm lidem nasrat na ruce a nepustit k vodě...
23:03:36
17.06.2015
jourin
Tak ja teda taky neco napisu k FCC..

podle me je to nejdivnejsi sraz u nas, cely vikend se sedi pred chatkou, jede se ve skoro nejedouci kolone, pak se sedi na namesti, pak se jede zpet a to je cely program :-D

Rozhodne nechci hazet do jednoho pytle vsechny ucastniky, nebo byt tak militantni jako Burak. Jen z kratke historiie moji ucasti...

Poprve jsme na FCC privezli dve puvodni 130 RS. Bylo mi receno ze se jedna o repliky, ze to spolehlive poznaj (skoro doslova at si ty srace odvezem ze to hodnotit ani nebudou). Malem mi padla celist az ke kotnikum. Do toho jsem slysel jak tam chlapik co ma tu silenou svitive zelenou repliku 130RS rozdava moudra, ze originalni auto to rozhodne neni, ze on to pozna. Chlapci z vedeni FCC to zavrsili tim, ze z Valkova auta zacali loupat mezinarodni FIA holografickou samolepku, s tim ze jsem to sehnal buh vi kde. Chybelo jen malo k tomu, abysme se tam poprali kdyz jsem ho od toho odstrcil at na to laskave nesaha. Kdyz se chystala spanila jizda, tak jsme se snazil vyjet z kempu abych mohl svezt nejake lidi. V nejuzsim miste mi zablkovali cestu nadsenci z felicii a dostal jsem vynadano, ze nejdriv jedou felicie a ze moje zbastleny erko patri nakonec. Snazil jsem se jim slusne vysvetlit, ze chci pouze projet a jestli by me mohli pustit. V podstate je me poslali do prdele ze je to nezajima a ze si mam pockat az odjedou. Malem jsem tam uvaril motor protoze 130 RS nema na chladici ventilator.

Minuly rok jsme na FCC privezli Breznevovo eRko, kempem se zacaly sirit zvesti ze jsme to auto zkurvili modrou metalizou, ze jsem idioti co si kolem oken udelali chromovy ramecky a nejlepsi hlaska byla, ze jsme tak neschopny, ze neumime na auto napasovat blatnik, protoze nam vubec nesedi vicko od nadrze. Podotykam, ze po celou dobu byla na prednim oknem za steracem cedule kde byl certifikat z muzea skodovky s technickym popisem a nekolik dobovych fotek. Pri hodnoceni aut nas testacni "komisar" minul se slovy, ze tenhle vytunenej bastard vubec hodnit nebude. Kdyz jsme mu ukazali certifikat overujici puvodnost auta, tam nam ho arogantne vratil zpet se slovy: "Nejakej Nachtmann si ve skodovce muze od stolu napsat co chce, narozdil od nas o tom vi uplny prd. Musel jsem mu jak malej ulhanej Jarda hladat informace o prototypovych autech, dobove fotky a clanky aby mi to uveril.

Pri vyhlasovani vitezu dokonce lidi nadavali, protoze cenu za nejlibivejsi auto vyhrala 1202 Pickup z nasi dilny. Vetsina lidi tam skoro sproste nadavala jak je mozny ze na srazu sportovnich skodovek ziskal tohle oceneni blbej pickup.

Nevadi me na tom, ze nekdo neco nevi. Vadi mi ale jak se chova arogantne a povysene. Misto aby se snazili neco zjistit, tak z nas radeji delali blbce. Kdyz se pak podivate cim ty lidi prijeli tak to jsou auta typu Felicie se sedackama z mercedesu, volantem audi a zpetnyma zrcatkama Porsche :-(

Takze jsem se zarekl ze tam uz nepojedu. Petr je ovsem jineho nazoru. Tvrdi ze to jsou zajimava auta a je skoda neukazat, ze neco takoveho bylo. No a letos se to pry malem opet vyhrotilo skoro k bitce. Jsem zvedavej jestli tam pristi rok zase pojede. Ja kazdopadne vyrazim na Legendy.cz, hrajeme si s autama protoze nas to bavi, nepotrebuju travit cas nekde kde se budu dohadovat s nekym kdo si na nas leci nejaky komplex nebo neznalost. Zaverem nutno dodat, ze tim nemyslim Malinu, ten se po prvnim konfliktu uz naopak vzdycky po prijezdu prijede podivat na to co jsme privezli a pta se cim je to jiny nebo zajimavy.

Takze se uz tesim ze se mi snad alespon na den podari otocit k Romanovi do Běšin a že se nám tam podaří něco dovézt. Situace doma tomu ale není moc nakloněná, protože jsem se díky Legendám neukazal doma od středy do pondělí... 1
21:58:27
16.06.2015
Matsoft
-> Luky: no... Virt to rozhodil... Ja to kopiroval z mailu odkud to chodilo :-D
21:46:49
16.06.2015
Luky
-> Matsoft: teda dá docela práci ten odkaz rozchodit 3

Po zkopírování a vložení je nutné asi na třech místech umazat %20 , pak to běží
21:23:48
16.06.2015
Matsoft
auto.idnes.cz/skoda-110-r -erko-0d9-

auto_ojetiny.aspx?c=A1506 14_223552_auto_ojetiny_fdv
11:56:22
16.06.2015
Vena136 - zrušená registrace
-> Burák: tak jasný,...ale na to si musíš zvyknout a je to všude,...na světě je beztak 7 miliard retardů a pak si každý musí vybrat,do jaký kategorie se chce zařadit 3 Ale tak trochu slušnost je třeba si to říct stranou nebo tak,...pokud tam někdo něco řval,tak to jsou pitomci...ale většinou jsou to lidi,co jsou zvyklí vyhrávat a pak je to sere...a nejlepší sraz co jsem asi byl na tuto byl Hnačov...bylo tam nejvzdálenější účastník,nejstarší auto nebo něco takovýho atd. a pak teda minimum cen pro ty,co přivezli nějaký opravdu pěkný kousky.Ale tak je jasný,že když by tam přijel někdo s válečným mercedesem,tak to nevyhraju já se škodovkou...takže se pak neni o čem hádat (většinou se na tak velkých srazech opravdu objeví vzácný auta) a je to jenom o tom jet se někam podívat,pokecat,zabít den...jak jde o nějaký ceny,lidi jsou uplně zblblý...to mě připomíná,že si musím říct o pohár z podzimních Běšin,kde mě nějak vyškrtli ze startovky 3
21:58:52
15.06.2015
Burák
-> Vena136: Tak samozrejme. To auto bylo udelany a finisovalo se s nim na posledni chvili a po renovaci ujelo nejviic metru po tom kempu, protoze jeste ani nema vydany znacky, neni projety a vyzkouseny.

Ja chapu, ze 100 lidi, 100 nazoru. Ale da se nesouhlasit i kultivovane. To, co tam predvedla ta banda kretenu me znechutilo tak, ze mezi takovy idioty nemam chut jezdit. Srazu je dost a zajimavejsich.
21:32:22
15.06.2015
-> Burák: jo tak třeba to bylo pěkně udělaný auto,neřikám...osobně jsem třeba viděl to divný R-ko,to auto je příšerný,ale tak beru v potaz,že to je raritka,ale co soudruzi udělali je hnus 3 Ale tak udělalo se z toho hezký auto a do budoucna určitě má význam takový zachovat,...ale třeba bych u tak precizní renovace docela uvítal i motor,který nebude při každým přidání plynu valit ze sebe atomovej hřib modrýho kouře víc jak moje zimovka s původním motorem z roku 88...třeba takový detail u mě znamená neskutečný propad v kvalitě provedení a nevím,jestli ten motor je zase od někoho ojebanej jako v červený LR a nebo se na něj prostě vyprdli uplně...dělat "kabát" auta je jedna věc,ale patří k tomu i ten zbytek a osobně když to auto bylo v bedně (TV),hulilo to jako tank tak to akorát dnešní generaci ukazujeme,jaký byly ty starší auta sráče a jak nás VW zachránil svými katalizátory,který jsou víc karcinogenní,než to spálený M6AD....ale jedním slovem je to škoda a mrzí mě to...a pokud tyhle mechanický části zadávají na práci jiným,tak o to spíš si to mají ohlídat,aby jim cizí lidi nekurvili jméno...takže takové auto bych nepovažoval za 100%...tim nechci říct,že to co přivezl teď nebylo 100%...ale zase bych hned nekřičel,jak kdo co dělá perfektně a jak kdo má keci,i když to je třeba pravda...

PS: moje subjektivní hodnocení jednoho auta,co jsem osobně viděl...na Běšinách se něco řikalo o tom RH rapidu,tak jak tam uvidím někde samozajišťovací matku,tak to hned fotím...3

A prostě máš nad blbečkama mávnout rukou a máš klid a jak jsem řek,postavit to do muzea,tam se na to bude prášit a beztak to 99,9% návštěvníků bude ukradený,jestli to má jenom nový lak a nebo to je udělaný pořádně.
upraveno 1x, naposled 15.06.2015 21:38:03
20:36:32
15.06.2015
Burák
-> Tuner#2: Mi přijde, že vedení fcc už rezignovalo, nicméně vyjádřilo Petrovi podporu. No, upřímně, ona už je to jen jedna z mála věcí, co tam dnes za něco stojí 8
20:04:36
15.06.2015
Tuner#2 - zrušená registrace
NJ klasika FCC už ani nečekám nějakou změnu, jen mě zaráží, že Malina si do toho nechá kecat od Želivskejch?

Jinak já 2x hodnotil Běšiny, jednou dokonce sám všechny kategorie takže tak nějak víc jaké to je z druhé strany a někdy to opravdu není lehké. myslím, že o škodovkách mám všeobecný přehled hodně slušný (v eMkách mě máloco překvapí) ale i tak se najdou kousky, které neznám a je těžké se v určitých kategoriích rozhodnout. Sekce tuning je kapitola sama o sobě, když jsem coby NEJ tuning vyhlásil Eidyho eRko, tak se ozvalo xy lidí co tam jezdí oplastoanou Fábkou s plastovou imitací AP racing na plovoucím třmenu proč vyhrálo sériové eRko? Takže asi tak... 5
19:03:16
15.06.2015
Burák
-> Luky: no ale zo bylo prave hodnoceni puvodnosti a koukali i do papiru 4

Druhak, ja to znam moc dobre. Mame 3 Chryslery. Zelenej v metle po laku, v metle modrej origo, po oprave laku v roce 76 a treti vinovej origo. pricemz ten je nejzachovalejsi. Ale vyhravaji furt v tomhle poradi a kluci jsou tak trochi nastvani, ono mit furt druhy mista. Hodnoti to navstevnici. Tak jsme sli stejnou cestou. Jedna cena je divacka, druha odborna. U nas to lidi akceptujou, na FCC ne 7
16:24:37
15.06.2015
Luky
hele kluci, v obecné rovině, zkuste si to hodnocení aut taky někde provést na srazu, pomoct pořadateli (nebo něco spolupořádat). Byť myslím, že s tím zkušenosti máte. Ale v Běšinech vám klidně formulář pro hodnotitele přenecháme :)

Hodnocení aut není zrovna prdel, je to subjektivní. Kategorie jako nejhezčí tuning podle mě vůbec nelze hodnotit (pokud to není nějakou diváckou cenou), každému se líbí něco jiného. U nejpůvodnějšího auta nebo nejlepší renovace je to asi snazší, ale zase záleží na podkladech/znalostech co kdo má. A holt je to někdy udělané špatně.

Nicméně pokud je třeba LS přestavěná na GLS tak, že to není poznat, tak se asi není co divit, že je to v originalitě hodnocené lépe, než auto s dobovými (ale neoriginálními) samolepkami.
15:28:24
15.06.2015
Burák
-> Vena136: Ale tak to přeci není. Proč zas Petr, protože zas přivezl skvěle udělaný auto. Proto. Neprocházel jsem to všechno, ale co se týká aut po renovaci, sneslo by srovnání jen velmi málo aut. Už jsem z jednoho fora odešel, když se řešilo to, že renovace za 50 je super a že se za to dá udělat auto. Za to se nedá udělat ani kolo. Když to neumim, nebo na to nemám, držim hubu, protože prostě tu cenu nezískám a tim, že budu pomlouvat někoho jinýho ji určitě nezískám.

-> MATTESS: Jo, v Butově to byla fraška, Já dostal druhé místo v originalitě před Havlíkem, přičemž moje ato je LS přestavěná na GLS a HAvlík měl originál auto, jen s koženkovou střechou a a pár dobovejma samolepkama.
13:24:32
15.06.2015
MATTESS
-> Vena136: byl jsi někdy při hodnocení na tomto srazu? Mě stačilo, když mi tvrdili, že mam špatný kola. Dva srazy jsem se s nimi o tom dohadoval, pořád dokola. Nevěřili, že 185ky tam prostě patří. Až když jsem dovezl ofocený TP, byl klid. Teda to zase přišli s tím že pneu nejsou původní 3 Když dělám porodce, tak bych měl o těch autech hodně vědět a to fakta a ne dojmy. A jak probíhalo hodnocení RS na Butově, to byla fraška
upraveno 1x, naposled 15.06.2015 13:26:02
13:01:15
15.06.2015
-> Burák: a má cenu to rozmazávat?...mě zase vadí názor,že jenom jediný člověk na světě dělá nejlepší auta na světě...ale tak každý se asi zastane toho,koho zná...rejpalů je všude dost a tak co,...buď seďte doma a nebo se s tim musíte naučit žít...stejně tak jako já,ale mýho auta si nikdo nevšímá,tak jsem z obliga a mám (většinou) ušetřený nervy 3

Nevím,co to mělo nebo nemělo vyhrát,ale taky jsem osobně neviděl co to vyhrálo...a taky 100lidí 100 názorů a když se dělají auta stylem "do muzea",tak holt budou muset i v tom muzeu skončit a nejezdit s nima po veřejných akcích.Tak je nikdo neuvidí a budou mít všichni klid 5
12:58:05
15.06.2015
Jozka
-> Burák: 52

E: Což mi připomnělo, jak jsem (snad úspěšně) předloni (nebo 2012?) předstíral u jedný superrenovace záchvat kašle - po větě "nasypal jsem do toho půl mega"..
upraveno 1x, naposled 15.06.2015 12:58:19
12:47:45
15.06.2015
Luky
Byla by někde fotka těch zneuznaných aut? Na srazu jsem nebyl, tak abych si třeba udělal obrázek
12:25:37
15.06.2015
Burák
-> Jozka: Vůbec si totiž neuvědomujou, že prostě spolu ta cena a kvalita provedení nesouvisí zdaleka tak úzce. Naopak většina draze zaplacenejch aut jsou bastly a zlodějny. Tady u Jourinovejch aut se na ceně podílí jednak množství práce, ale druhak i rychlost provedení, protože není čas čekat a shánět součástky apod. Ale to si tu nemusíme vyprávět. Prostě je to čistá závist. Ale nechci to paušalizovat, naopak řada lidí a i ti, do kterých bych to na první pohled neřekl, se zas striktně postavila za Petra.
12:06:32
15.06.2015
Jozka
-> Burák: 41 Smutný - nedaří se mi to pochopit..
11:31:16
15.06.2015
Burák
-> Jozka: Bohužel mají, je mi z toho na blití. Bohužel prudí lidi, co tam jezdí kdejakym zbastleným sráčem 8

-> Petr98: nemáš zač 3 Já měl v neděli co dělat, abych projel ven za sanitkou 3
upraveno 1x, naposled 15.06.2015 11:33:14
09:33:42
15.06.2015
Jozka
-> Burák: Takže zvěsti, co se mi donesly, mají bohužel reálnej základ.. bezva..10
07:57:00
15.06.2015
Petr98
-> Burák: jeste, ze jsem jeste vecer ujel 3 P.S. dík za závoru 3
07:45:26
15.06.2015
Burák
-> Tuner#2: No, vzhledem k tomu, ze je tam dost silna skupina totalnich kretenu, byl to asi posledni FCC na kterym jsem byl. Malem jsme se tm poprali, pac jista skupina lidi neunesla skutecnost, ze jejich dobita auta nevyhrala renovaci roku, kterou vyhrala Jourinova 450 predstavena Petrem Molcanem. Bylo mi vcelku na bliti. A to nekomentuju skutecnost, ze jsem si vyslechl dost neprijemny reci, kdyz jsem tam prijel plastakem ( dorazil jsem tam z Legend v 7 vecer a rano v 8 odjizdel, tak nemelo ceňu tahat Skodovku.) vzhledem k tomu, ze se cast tech idiotu rekrutovala z poradatelu Zelivi, byl jsem naposled i tam.
21:53:55
14.06.2015
Matsoft
-> Tuner#2: Byl jsem tam jen na skok a bylo tam dost zajimavych aut... Jen nebyl cas moc fotit :( jel jsem primarne dohadovat nejake zalezitosti.
20:09:41
14.06.2015
Tuner#2 - zrušená registrace
Dle fotek nelituju, že padlo rozhodnutí FCC bojkotovat a jet jen na Legendy 5
18:12:42
14.06.2015
Matsoft
To jsem bohuzel nestacil vyblejsknout prototypove zelene garde... mimochodem na nem je zajimave i to, ze ma typovy stitek vzhuru nohama....
17:51:19
14.06.2015
Tomaso435
dle fotek... asi nejlepší akce tohoto víkendu :)
17:42:32
14.06.2015
Matsoft
Jsem byl na skok v Tabore...

www.facebook.com/media/se t?set=a.1101...
Extreme Tyres