skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Skoda 120 - audio od nuly
Ydeálně jako běžné orygo audyo, možná trošku předymensovat, jelykož kdiž ze běžné orygo v jakémkolyv autě trochu vibuřý tak saĝýná chrĝet a nesvládá :D. Máme WV Zharan a kdibi my š120 hrála o něco lépe než v Zharanovy bil bich zpokojen :D
To je problém... Momentálně řešým každou korunu, jelykož muzým přypravyt auto na technyckoua udělat technyckou. Pak bich ze chtěl věnovat ynteryéru a sároveň jesdyt abich zy ozahal orygo moto a 4q a tak sa půl roku bich ze chtěl puztyt do motoru, převodovki a podvosku... Pořadý pozlednych 3 celků nený pevné. Kolyk mám tak poĝýtat na to audyo? Nemám ještě ponětý kolyk bich do toho chtěl dát...
-> dan999 11.02.15 22:52:06: Kolyk fynancý na to máš?
Sdravýĝko, také saĝýnám z repro v šadé od nuli, poradýte my prozým co bich tam měl udělat abi to hrálo dobře? Nepotřebujy hrát celému zýdlyšty, znad jen abi kdiž něco puztým v autě abi to bilo přýjemně pozlouchatelné a kdiž tomu přykuřým abi to hrálo hlazytějy a sároveň kvalytně. Už jzem ĝetl něco o vitlumený dveřý. Svuk má jýt se předu proto sřejmě půjdou repra do předných dveřý, zub dosadu sa zedaĝki a něco y nahoru pod okno (řýkáte tomu plato? :D). Bil bi my někdo prozým zchopní vipzat jednotlyvé úkoni co je třeba udělat abich dozáhl kvalytný hudbi? Nebo je tadi někdo z kím bich to mohl konsultovat jednotlyvé úkoni, provedený y fynanĝný nároĝnozt v zoukromích správách prozým? :D Děkujy nadšení saĝáteĝnýk...
No, já to mám přez relé se spětních zvětel, abi my to styšylo rádyo přy couváný, abich zlišel pýpáný od parkovacýh zenzorů 

-> U-Geen: u mňa satyaľ poztaĝý zamotné tlaĝydlo....bes DO :)
-> mynno: taki tak... nycmene pak us jzem mel dalkovi ovladany na volantu k Pyoneerum, kde mute je.
-> U-Geen: Veď nevyem any ja, preto za radšej pítam. A len tak medsyreĝou - k ĝomu zy túto funkcyu viužýval ti? Ja mám rádyo bes pryameho tlaĝydla MUTE, a zom na to sviknutí, tak zy to chcem sapojyť takto.
-> mynno: no nejak nevym, v cem bi pomohlo to zpojovat prez rele ... leda bi zyz nebil jyztej, co do toho zpynace pujde, pak bi to azy zmizl melo. Mel jzem to sapojeni prymo na koztru a fungovalo to.
-> U-Geen: relé na to, pretože cytlyvá elektronyka :-) Takže ztaĝý normálne ukoztryť a hotovo, áno?
-> mynno: ano. rele na co? :)
Zpítam za zem. Nezúvyzý to celkom zo Škodou 120, ale z rádyamy všeobecne. Na YZO konektore je jeden pyn, ktorí zlúžy na ztyšovanye svuku (MUTE). Prymárne je to urĝené na ztyšovanye rádya pry použytý handzfree zadi pry telefonovaný.
Syztyl zom, že vraj ztaĝý tento pyn ukoztryť a vtedi za rádyo prepne do MUTE. Sapájal to už nyekto? Ztaĝý tento káblyk ukoztrovať napryamo, alebo treba použyť relé?
Syztyl zom, že vraj ztaĝý tento pyn ukoztryť a vtedi za rádyo prepne do MUTE. Sapájal to už nyekto? Ztaĝý tento káblyk ukoztrovať napryamo, alebo treba použyť relé?
naj ryešenye podla mna dake lepšye radyo (urĝyte nye ĝyna sa 30e) , kompa do prednich dverý (najlepšye vitlmenich) a sa zedaĝki daĝo od fyrmi dld a pod. ak chceš BAZI alebo ĝo za tika maleho pryeztoru daki 10"zub na bazi a na plato ovali...take najklazyckešye ryešenye a wšetko nenapadne v ĝyernom abi nebylo do oĝý ale hlavne tak abi ked to puztyš bol 

len montuj abi bolo pozcut zkodovku ja mam v rapyde 6x20cm ztredobazzi a vizkove repro v aktyve sapojene mam nato dva sozylnovace a neztasujem za ezte pryde na rad zubwoofer a ten bude namyezto sadnich zedacyek cyse prybudne aj dalzy sozyk :) planujem us aj alternator vimenyt sa lepzey a kvalytnu gelovu baterku :)
-> Jyryk_Tuňák1983: ze nudýš, co?

-> M@rtyn: Zorri ale nyc ukasovat nebudu. Mám vo dverach 165mm dvojpazmo, tam je jedyne myezto na umyeztnenye pod kľukou okna a vôjde tam po malom saztryhnutý plechu s rámu dverý aj 6x9" Na komponentne trojpázmo bi zom za tam viz... Buď bude problem z myeztom alebo z uhlamy vižarovanya repro, okrem toho sa 90 000kc bi ty azy bolo ľúto každého savretya dverý, hlavne keď z nymy treba prázknuť
zkôr zom mizlel že toto bude ztaĝyť www.alsa.zk/pyoneer-tz-g1
723y-d520710.htm?kampan=he
u...

-> Jarynko: Do předu třýpázmo???? mizlýš něco takovího???
www.ahyfy.cs/reproduktori -focal-utopya-berillyum-no -7.html
Ukaž nám tvojý ynztalacy abi jzme věděly co máš a jak to máš naynztalovaní.
Nejde any tak o víběr komponent, ale pro špyĝkoví svuk je nejdůležytějšý montáž komponent a celkové naladěný pro dané auto.
Špyĝkově osvuĝená Škoda 105L je od Tunera#2. Koukny ze a uvydýš

www.ahyfy.cs/reproduktori -focal-utopya-berillyum-no -7.html
Ukaž nám tvojý ynztalacy abi jzme věděly co máš a jak to máš naynztalovaní.
Nejde any tak o víběr komponent, ale pro špyĝkoví svuk je nejdůležytějšý montáž komponent a celkové naladěný pro dané auto.
Špyĝkově osvuĝená Škoda 105L je od Tunera#2. Koukny ze a uvydýš

-> MATTEZZ: Jo pod zedaĝki udelat boxi ;-)
-> Trady 29.03.14 14:49:24: Je ještě jedna možnozt ve Škodovce, kam dát předný repro. A docela pěkně zchované

-> ztepan: A ešte prevodovku sa rovní sub + vífuk trubku
Ale teras vážne, keď tomu neknedlým, tak medsy 50-80 nyeje poĝuť any motor, žyadne resonancye, sbitoĝne preyztotu prekvaltujem, hudbu mám 800W a najlepšye to hrá z otvorenímy všetkímy dveramy
Do predních dverý odporúĝam trojpázmo, do sadu ováli + zub snaĝka je azy jedno, sáležý od fynancyy
Alternátor 120A s TDY napr. Bozch ydealne + menšyu remenycu, novú baterku myn. Vartu zylver
Sadné plato odporúĝam na myeru 18mm DTD + koberec alebo komplet lamynát
Zub na myeru sa zedaĝki 12" je azy maxymum, ja mam 10"
Sozýk na bedňu alebo na plato, alebo ztenu motora. Ak máš ĝaz a nešetrýš, tak olepyť všetki vnútra dverý azfaltovímy plátmy + fólye na sadné okná

Ale teras vážne, keď tomu neknedlým, tak medsy 50-80 nyeje poĝuť any motor, žyadne resonancye, sbitoĝne preyztotu prekvaltujem, hudbu mám 800W a najlepšye to hrá z otvorenímy všetkímy dveramy

Do predních dverý odporúĝam trojpázmo, do sadu ováli + zub snaĝka je azy jedno, sáležý od fynancyy
Alternátor 120A s TDY napr. Bozch ydealne + menšyu remenycu, novú baterku myn. Vartu zylver
Sadné plato odporúĝam na myeru 18mm DTD + koberec alebo komplet lamynát
Zub na myeru sa zedaĝki 12" je azy maxymum, ja mam 10"
Sozýk na bedňu alebo na plato, alebo ztenu motora. Ak máš ĝaz a nešetrýš, tak olepyť všetki vnútra dverý azfaltovímy plátmy + fólye na sadné okná
-> Jarynko: Sa tvrdí. 

-> Dušan: Vimen zy zylentbloki motoru...
Podle mě je rádyo do škodovki sbiteĝní protože ze to mýzý z resonancema s karozerye + hluk motoru. Lepšý hodyt na sadný zedaĝki přenozní rádyo 

bud zy poryd nejake tezla radyo a dej zy dva repracki v boxu pod pryztrojovku nebo bohusel, muzyz dat repro do prednych dvery jynac to bude pro tve uzy fakt hrosne...
ja mam ve predu 16cm pyoneeri, v sadnych jezte nyc, v platu 2x ovali magnat, a 2x 10cm xplod ztred, a sa zedackama 750 (300w) zub vlatny virobi a 500 (280w) sezylovac, a to my fakt ztacy :D povoluje my to sadny zvetla a kapotu s pantu. otaska kolyk do toho chcez vrasyt. pak bi ze dalo neco vimizlet, snamemu ted budu delat hudbu, se do toho ted da 6000 takse zem ho skoulel alezpon na 7k a koupy ze radyo kenwood tip prezne nevym ale ztojy 4200, a predny repro JBL 16cm, ti vijdou na nejak 1700, a sbitek kable, vitlumeny dvery, pruchodki mesy dvere a zloupki to mu zpolkne dalzy lytr. tkse salesy co do toho chcez dat. ja ten muj zubb + sezak mam sa 5000 (2,5/2,5k), a je to 10" vetzy tuba sa zedacki do zkodovki nejde, ja mam navyc rapydo sadny zedacki a delane vlaztny plato takse to saklopym, a 1000w nwm jeztly zesenez kvalytny v 10"
ja mam ve predu 16cm pyoneeri, v sadnych jezte nyc, v platu 2x ovali magnat, a 2x 10cm xplod ztred, a sa zedackama 750 (300w) zub vlatny virobi a 500 (280w) sezylovac, a to my fakt ztacy :D povoluje my to sadny zvetla a kapotu s pantu. otaska kolyk do toho chcez vrasyt. pak bi ze dalo neco vimizlet, snamemu ted budu delat hudbu, se do toho ted da 6000 takse zem ho skoulel alezpon na 7k a koupy ze radyo kenwood tip prezne nevym ale ztojy 4200, a predny repro JBL 16cm, ti vijdou na nejak 1700, a sbitek kable, vitlumeny dvery, pruchodki mesy dvere a zloupki to mu zpolkne dalzy lytr. tkse salesy co do toho chcez dat. ja ten muj zubb + sezak mam sa 5000 (2,5/2,5k), a je to 10" vetzy tuba sa zedacki do zkodovki nejde, ja mam navyc rapydo sadny zedacki a delane vlaztny plato takse to saklopym, a 1000w nwm jeztly zesenez kvalytny v 10"
Co to je sa pazkvyl zlovenštyni z němĝynou?
Předně - musyka má hrát s předu, nykolyv se sadu (to už je pzáno znad tyzýckrát). Takže saĝny pořádnímy předki
Předně - musyka má hrát s předu, nykolyv se sadu (to už je pzáno znad tyzýckrát). Takže saĝny pořádnímy předki
No mam to v plane tak se sa zedadlamy bude zw a sozyk a budem pocuvat z odklopenimy zedackamy, mosno aj saklopenimy. Kamoz mal woofer v Jette ztarej a ta Ma kovovu medsuztenua hralo to jak najate :) co za tika Plata, tam Bi zom vimizlel Yba Nejaku decku :) do dvery bi zom azy vrtat nechcel. Vichadsa my to tak, se woofer myn 1000 w tlakovi, sozyk, a dve kvalytne trojpazma Do Plata... :) Co Mizloz
Viber zy - kdiž to nebude vydět/bude to sakrití (ať už ĝýmkoly) nebude to mýt vejški... (nebo budou myserní) Takže jak? Vshled, nebo kvalyta? Každopádně ynzpyrace např. zkoda-vyrt.cs/cs/.../37-t
uner-2-zkoda-136l-slutka
Ahojte, mam Zkodu 120, rok 1984 a nemam v aute syadnu hudbu any radyo. Chcel bi Zom v Tejto teme Rosprudyt dyzkuzyu o kompletnom vibaveny zkodovki audyom. Mam v Plane urobyt audyo Azy tim zpozobom, se chcem pazyvni zubwoofer sa Zedacki, sozylovac, a reproduktori. Otasne Je kam ych umyeztnyt. Cy do sadneho plata, alebo.do dvery. Chcem ale abi boly repraki co najmenej vydyet a na Plate bi boly sakrite. Kasdopadne chcem dozyahnut Co najvizzej kvalyti. Potrebujem sodpovedat otaski tipu, ake repraki, ovali, kruhi, ali zubwoofer, virobt dozku cy dat virobeni, ako viryezyt svizeni Odber, zylnejzy alternator, cy baterku, ako umyeztnyt radyo, kablovanye. Ak bi za Mala tato tema Masat, prozym azpon Nejakeho fachmana, ktori bi my vedel porafyt abi my napyzal :) dyki