Podel s kazetama

prohledat
10 příspěvků (zobrazeno 1 až 10) od 19.10.2006 do 23.10.2006, založil/a Syny
řadit dle data
11:21:05
23.10.2006
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Syny: Tak už máš vyčištěno?
13:25:05
20.10.2006
Syny
-> Tuner#2: Ok dikes!
17:54:13
19.10.2006
-> Syny: Dej vědět jak to dopadlo. budu tu až po víkendu, nebo hodíme řeč na srazu.
16:37:12
19.10.2006
-> Syny: Záleží jak je to řešené. Pokud oba náhony řemínkem, tak může být vytahaný i ten druhý a prokluzuje a tím má menší rychlost. Pokud je tam ozubené kolo, tak může být vyběhané a mít vůle a nebo motůrek sám o sobě točí pomaleji. další věc, že se mohla skřívat mechanika a pásek neběží v ideální stopě a tím se muchlá. Těch možností je víc.

Zkusil bych pořádně vyčistit tím co jsem Ti psal (jak jsi to čistli v tom červenci?) a zkontoloval bych ty řemínky.
16:34:09
19.10.2006
Syny
-> Tuner#2: Ta ktakhle ja to zdaleka neresim40 No problem bude asi v tech rychlostech, ale co ze tak najednou...9
16:26:11
19.10.2006
Totéž platí i pro VHS a veškeré kazetové mechaniky. pokud budeš používat kvalitněší kazety a nebudeš je někomu poučet, tak termín čistění se může prodloužit. proto já jsem nikdy své karety nepůjčoval a ani si nepouštěl jiné a nebo hned po puštění jsem čistli ten bordel co mezi lidmi koluje.8
16:24:03
19.10.2006
-> Syny: 1. Kazetový magnetofon by se měl čistit po max. 10 hodinách hraní a po cca. 100 hodinách by se měl demagnetizovat.

Vyčištění nejlépe uděláš doma s vatou na špejli, kterou namočíš do Izopropyl alkoholu (seženeš pod tímto názvem v lékárně) a čistí se veškeré styčné plochy s páskou. Tzn takový kovový trn, ke kterému se při stlačení play přisune gumová kladka, pak hlavy a pak vodící podpěrná místa pro pásek v jeho dráze. pokud je to mechanický kazeťák, tak dáš play, ono se Ti to pěkně točí a jen přiložíš špejli. Bacha na to aby se Ti nenamotala mezi tu gumovou kladku a trn :o))

Demagnetizaci doma asi neuděláš, takže na to kašli - to platí pro hifi, což stejně nemáš.

No pak to necháš uschnout a za hoďku už můžeš bez problému hrát. pokud to znova namotá, tak je problém v rozdílných rychlostech trnu s gumou kladkou a toho velkýho, který dosedá na střed v dírách kazety co nese cívku s páskou.

16:18:07
19.10.2006
Syny
-> Tuner#2: Heh, no ja ho cistil jednou... Jak kdo predtim tak nevim... mam ho tak pul roku a cistil sem ho asi v cervenci. Akoret nefim jakej trn a jak gumofa kladka 40
16:13:02
19.10.2006
Jak často ho čistíš?

Může to být hodně znečištěným trnem a gumovou kladkou a nebo nerovnoměrným chodem pohunu - že např. kladka s trnem se otáčí pomaleji než pohon vlastní cívky kazety.
16:01:05
19.10.2006
Syny
Jelikoz sem chudy student jezdici v uzofce, tak nemam penizky na radio s mp3. Mam tedy Blaupunkta s kazetama... Ale nedavno mi prdnul remen (v tom radiu), vymenil sem ho... Pak hrali kazety vesele dal, ale tak po 14ti dnech se mi zamotala 1. kazeta... Sem ji vytach, rozmotal to z tech hlav... nic sem tam nenasel proc by se to melo motat tak sem to slozil a vratil... Dal 2. kazetu zahrala si tak 2 min a zas se zamotala... Nevite cim muze bejt to motani? Nedelalo to... Ani po tej vymene remenu to nedelalo, ale najednou to samo od sebe zacalo8
Extreme Tyres