-> Tuner#2: -> red.bill: Kdyby tam ten vypínač byl zbytečný, tak bych ho tam nedával. Tohle neni Škoda 100 blahé paměti nebo Favorit, kam koupíš za šušňů pět středový panel. který můžeš osázet vypínači do aleluja. Přídavné vypínače jsou tam dva - jeden dával švýcarský dealer kvůli zadním mlhovkám, druhý já kvůli tomu rádiu. Jelikož v Švejcar obsadil poslední použitelné místo, musel jsem hodně přemýšlet, kam ten čudlík vlastně dám - nakonec šel do palubní přihrádky.
Původní zapojení bylo samozřejmě bez jakéhokoliv vypínače a
jelikož to začalo vybíjet baterku , zase jsem to celé rozebral a instaloval ho. Před tím jsem vždycky odpojoval minus na baterce.
Dělat nějaké vlastní zapojení typu "vyřadit ŘJ a vyvést to z klíčku" mě ani nenapadne, tohle fakt neni Škodovka a všechno tam souvisí se vším. Už ten zásah do elektriky, který jsem provedl, je docela síla (no nebyl tam ISO konektor). Takže abych to shrnul:
1) Buď jsem narazil na špatnej kus a ostatní Alpiny to nedělaj. 2) Nebo je tam nějaký pro mě zcela nepochopitelný problém v původní elektroinstalaci, který se mi nepodařilo odhalit, ačkoliv jsem studoval schema a zkoušel jak zkoušečkou, tak měřákem. Ukázal se být však řešitelný pomocí vypínače 3) Nebo jsem opravdu debil, prohodil jsem to, a Alpina je natolik geniální zařízení, že tu moji prasárnu ustála a funguje tak jak má, což mne mate.
Jinak na to rádio opravdu bezdůvodně nenadávám, zvuk je kvalitní, CD přehrává dobře, USB to samé, designově se mi líbí, ergonomii má slušnou. Do příštího auta půjde tohle
www.alpine-electronics.cz
/produkty/.../iva-d511r.ht
ml a než začnu s instalací, rád si nechám poradit