Otáčkoměr po přestavbě zapalování z Favorita

prohledat
16 příspěvků (zobrazeno 1 až 16) od 10.05.2005 do 30.05.2005, založil/a Knoxville
řadit dle data
13:44:24
30.05.2005
King
2 Zdeny: Takze....tu ruzici (polovy nastavce) sundas napr. pomoci 2 sroubovaku. Rozdelovac se upne do sveraku a jeden sroubovak se strci pod jedno rameno hvezdice, 2. sroubovak se tim samym smerem strci pod protilehly rameno a pak se to musi postupne vyviklat. Nekdy to drzi fakt fest, ale ta ruzice je bytelnej ocelovej plech, takze nebat se toho :) Ad cukani pri ubrani plynu: nejspis je problem v kabliku nebo v konektorech do ETZ. Pri ubrani plynu - brzdeni motorem - se motor v silentblokach nataci vuci kastli a hejbe kablikem k ETZ, takze bych se zameril na ten kabel a fastony na konci. Staci aby jeden z nich byl trosku vycochtanej a falesny impulzy jsou na ceste.....
12:31:34
30.05.2005
Zdeny
Jo akdyž mám otáčky nad 3000 a trochu uberu plyn,tak mi otáčkoměr lítájako blázen ale když přidám hned se srovná,myslíte že by ta cívka byla špatná?Na chodu motoru nic neobvyklého sem nepoznal.
12:22:51
30.05.2005
Zdeny
Jo tak ty sem povolil,jo spadlo mě to do vnitř,ale vyklepal jsem to ven,ale stále mi to nešlo stáhnout, tu hvězdu sem nemohl sundat ikdyž jsem sundal segerovku.
14:37:17
29.05.2005
PeterP136
-> Pilot 105: A modlit sa aby mu ziaden nespadol a ked vyberie cievku tak aby mu tie drziaciky, ktore boli nimi priskrutkovane nepadli kam nemaju :))).
Inac videli ste nove cievky (snad turecka vyrba alebo cia)? Su to tie novsie 3,9kohm, ale vyhotovenie uplny hnus. Jednak kable su na koncoch par cm nezaizolovane, to musi byt snad zazrak, ze sa v aute nestretnu a na cievke je ochranny lep tam kde sa nema co prerusit, ale tam, kde by chranili tenke drotiky iduce do vnutra cievky nie je nic.
01:44:36
28.05.2005
Pilot 105
-> Zdeny: Musíš ještě povolit ty 3 šrouby po obvodu rozdělovače.
10:23:56
27.05.2005
Zdeny
Tos měl kliku,mám v autě náhradní pakny,ale ty mi asi nepomůžou.Když chci sundat cívku co všchno musím oddělat?Jen sem dal pryč segerovku a dál sem stím nehnul.8
09:38:07
26.05.2005
King
2 Zdeny: Vzhledem k tomu, ze kablik mezi rozdelovacem a ETZ je stinenej by blizkost VN kabelu vadit nemela, ale pro jistotu......
A jeste bych dodal, ze jakykoliv ignorovani byt jen obcasnyho poskoceni rucicky otackomeru s ETZ je cestickou do pekel. Posledni tejdem mi jednou za cas rucicka taky lehonce poskocila a dneska jsem si pri cese do prace vyslapnul na dedulu s kloboukem, co se motal prostredkem silnice 1.tridy asi 70kou a ejhle, v nejlepsim vysadil motor. Jako spravnej paranoik vozim rozdelovac nahradni, takze no problem, ale ze si ty zavady umej vybrat :) Je to samozrejme problem rozdelovace, bud civka nebo prerusena jedna zila kabelu.....
15:01:43
25.05.2005
Zdeny
Jo mrknu na ukostřní ETZ, motor sem kostřil ještě na matku startéru neboť mi za tepla nestartoval.Jo drát od cívky mám krátký a moc blízko u vodiče z rodělovače, jestli tam není problém.
09:51:54
25.05.2005
King
2 Zdeny: Postupne musis vyloucit: zavadu samotnyho ETZ, spatny ukostreni ETZ, spatny ukostreni motoru, spatny ukostreni otackomeru, vadnej otackomer.....
11:26:30
24.05.2005
Zdeny
Jo tak tohle se mi taky začlo dělat, jakmile jsem tam dal cívku z Fa a vyhnal do otáček tak mi začala ručička lítat, při přeřazení se sklidnila,stíněný je celý kablík,tak neví čímto.
22:13:57
11.05.2005
Knoxville
Jasne to jo. Nastavil jsem i to stineni.
09:25:19
11.05.2005
King
2 Martin K. : Tak to je ten problem. Kablik musi bejt dobre stinenej v cely dylce. Staci par cm ty tvoji licny a na vstup ETZ s citlivosti nekolik stovek mV se ti indukuje veskerej elmag. bordel z okoli. Mas aspon doufam drat spojenej se stinenim puvodního kabliku pripojenej na vetsi faston v ETZ?
23:03:20
10.05.2005
Knoxville
To King2 To zní reálně. Montoval jsem to tam nedávno a ještě to není dotažený na čisto. No a koax od rozdělovače jsem musel nastavit normálně licnou. Zapalování jde normálně ale...
22:46:15
10.05.2005
Johny Death
no vis co? skus vyzkouset tam nejakej vykonovej odpor ted bych nerad kecal bud 100ohm nebo 1ohm a mohlo by to pomoct...
22:37:11
10.05.2005
King
Obecne: Jakejkoliv otackomer vyhodnocuje napetovy spicky o velikosti nekolika set voltu, ktery vznikaj pri zaniku proudu zapalovaci civkou = okamziky zazehu. Neni zadnej principialni rozdil mezi otackomerem pro favozapalovani a 742kovy kontaktni zapalovani. Pokud ti otackomer blazni, muze to znamenat, ze proste odesel, stejne tak to muze znamenat, ze mas problem s falesnym signalem od rozdelovace pro ETZ (spatny stineni kabliku od rozdelovace)....kupodivu motor s tim muze i slapat, ale zapalovani generuje falesny zazehy jeste po tom "hlavnim" a otackomer poletuje. Muze bejt i v riti samotny ETZ nebo je problem s ukostrenim ETZ, popr. motoru.
22:06:52
10.05.2005
Knoxville
Má někdo zkušenosti se zapojením otáčkoměru po přestavbě zapalování z Favorita do Š742? U Fáčka má otáčkoměr taky přivedeno +, zem, a signál ze svorky č1 od cívky. Po přestavbě mi otáčkoměr přesně ukazuje volnoběh, ale už při mírném sešlápnutí plynu otáčkoměr začne ukazovat mnohonásobně vyšší hodnoty. Schéma otáčkoměru pro 742 mám, ale nemůžu sehnat to na Favo.
Extreme Tyres