central na DO

prohledat
31 příspěvků (zobrazeno 1 až 31) od 01.06.2005 do 02.06.2005, založil/a Tasek
řadit dle data
14:34:33
02.06.2005
Majkl
-> Nojmis: aha takze 584,- to neni tak moc
14:33:52
02.06.2005
Tasek
-> Nojmis: je to presne tohle, mam to z tehle stranky: www.aukro.cz/show_item.ph p?item=53127...
kdyztak na to koukni, moc dekuji.....!
14:29:55
02.06.2005
Majkl
-> Nojmis: tak uz to ctu.. zni to zajimave... ale nemuzu najit co ta hracka stoji... kolik??
14:18:18
02.06.2005
Nojmis
-> Majkl: na sbernici z alarmu napojis prave ten rozsirujici modul, vnem se nastavuji vlastnosti 2 rele. koukni na www.jablotron.cz a proklikej se k autotechnice-manualy-vyro bek CR-11
14:09:12
02.06.2005
Majkl
-> Nojmis: a kde se pak nastavujou ty funkce jednotlivejch tlacitek??

jinak dik za info, moc si me potesil... 3
... ani sem nevedel jak dobrej ten alarm je... 4
14:06:56
02.06.2005
Nojmis
-> Majkl: jak popisujes, cena ca1203 nevim, ono to jeste chvilku bude trvat.
13:54:29
02.06.2005
Tomáš SK
-> Mishoooo: Na nete najdes vela schem na dialkove ovladanie pomocou GSM telefonu, staci, ak si zoberies staru T10 (celkovo eriky su na toto asi najvhodnejsie), na nete si najdes zoznam podporovanych AT prikazov a mozes sa hrat. Podmienkou je poznat co-to okolo programovania mikroprocesorov, najjednoduchsi je Atmel 8051, pripadne 8052 a mat k nemu programator/emulator, najlepsie ELNEC, lebo tam mas aj editor kodu, kompilator, debugger a simulator a instalacia je jednoducha. A hlavne na to treba cas, co je popri cene toho programatora vec, ktora mi v tom brani. Ale je to sranda, lebo to poskytuje prakticky neobmedzene moznosti riadenia/nastavovania/zis tovania stavu atd... a mozes to integrovat s takymi senzormi vzdialenosti pri cuvani, ovladanim okien, pripadne svetiel a radia + nejake tie diodky a oznamovace (alebo multifunkcny displej). Ako studak by som sa do toho hned pustil...3
13:46:57
02.06.2005
Majkl
-> Nojmis: takze si nejakym zpusobem muzu pak udelat, ze kdyz treba zmacknu dlouze tlacitko B tak se mi otevre jen kufr, nebo motor?? (kdyz si to udelam na elektromagnet nebo elktromotor a pistky)
jestli jo tak to je super.. a kde se potom nastavuje co se ma dit napr. pri dlouhem stisknuti tlacitka B??

a jaka je cena planovaneho ca1203??
13:46:50
02.06.2005
Nojmis
-> Mishoooo: alarm od jablotronu taky, je to volitelna funkce ale opet za podminky ze autoalarm zna tvoje cislo, jinak ti neodemkne
13:45:15
02.06.2005
Mishoooo
-> Nojmis: No vydel som v ponuke taky alarmos... staci prezvonit a odomika.. upne super!!!3
13:41:58
02.06.2005
Nojmis
-> Mishoooo: moc jsem ti nerozumnel ale kazde ovladaci sms musi mit urcity tvar a specifika, vse ostatni je ingnorovano a ihned mazano.jeste jsem neslysel ze by mel nekdo problem s tim ze mu reklamni smska odemkne auto
13:39:16
02.06.2005
Nojmis
-> Majkl: k ca320ce muzes GSM branu sice pripojit ale je¨trochu slozitejsi:

zjednodusene popisu:
ca320 - velice slusny autoalarm /chybi gsm/
novejsi:
ca1201 - funguje jako jednoduchy alarm(nic moc) ale posila sms+ovladani pomoci sms,netu
jeste novejsi:
ca1202 - autoalarm funkcema presahujici pres ca320 ovsem bez sbernice
chystany model na pristi rok:
ca1203 - kombinace ca320,ca1202+sbernice a GPS

jinak na tu sbernici muzes pripojit libivolny pocet rozsirujicich modulu s programovatelnejma relatkama a tim muzes nezavisle zapinat na co si vzpomenes, napr.pridavne imobilizery,prodluzovace osvitu kabiny,signalizace blinkry, impulzy pri zajisteni,odjisteni, nezavisle otevirani kufru nebo motoru aniz by jsi musel otevrit dvere nebo odemikat 5.dvere atd.

jo a vsechny alarmy ca-1201,02,03 maji zalozni baterii, a samozrejmosti je sledovani poklesu napeti na baterce atd. Vsechno dostanes vedet na telefon nebo preba na nejakou bezpecnostni agenturu,ktera ti auto muze hlidat.
13:21:34
02.06.2005
Mishoooo
-> Nojmis: Sak jasne... inak k tomu ovladaniu cez SMS tie blbe masinky raguju na magneticke pole myslim a ked si ta operator pingne tak ti to odomkne auto1
Alebo ak reaguje na sms ti pride reklamna sprava od operatora a mas otvorene1
Este je to ako vravis buducnost.
13:16:01
02.06.2005
Nojmis
-> Mishoooo: hmm tak to ja bych asi do auta nedal, ale je to vec nazoru a at tady nevznikne nejaky dohadovani. Dneska vidim budoucnost pouze v GSM a GPS. pak kdyz houka na sidlisti auto tak kouknu an tel. a vim ze moje neni. to same ovladani autoalarmu smskama nebo prozvonenim, pripadne odposlech v kabine, vestavena handsfree sada a hromada dalsich funkci. Proste jednou k tomu cuchnes a uz nikdy zpatky.1 1
13:13:32
02.06.2005
Majkl
-> Nojmis: jak to je s tou datovou sbernici?? a jaky jeste treba doplnky?? to me zajima
13:12:48
02.06.2005
Majkl
-> Nojmis: ale v popisu pisou ze na to muzes napojit gsm pager... tak nevim..
libi se mi i zavirani el. oken kdyz zamknes (ale ty jeste nemam)

jedina VELKA vada je, ze nema svuj vlastni zalozni zdroj...
13:06:38
02.06.2005
Mishoooo
-> Nojmis: Sak to tu predava komar... inak www.molpir.cz a tam nikde medzi akciami.. je to lacny alarm s vytupom aj na blikace... myslim ze ich tu ma vetsina1
13:05:44
02.06.2005
Nojmis
-> Majkl: ca320ce chybi uz jen GPS a GSM prenosy, jinak funkcema nema konkurenci. a pokud by to nikomu nestacilo tak ma k dispozici jeste datovou sbernici a to mluvy za vse, pak si muzete vymislet takovych doplnku1

Ale pozor nebude dlouho trvat a na trhu bude zase neco lepsiho
13:02:25
02.06.2005
Nojmis
-> Mishoooo: molpir. co to je slysim poprve.nemas k tomu neco bliz??

Diky
12:57:35
02.06.2005
Majkl
-> Mishoooo: ja nepotrenuju nic menit, tohle ma vsechny funkce o kterych se mi ani nezdalo 4
12:56:02
02.06.2005
Mishoooo
-> Majkl: Vymen za ten od molpiru a mas vystarano4
12:54:46
02.06.2005
Majkl
-> Nojmis: diky moc za odborny vesvetleni, jen me to zajimalo, jestli by to slo proste propojit, ze by to houkani bylo zajimavejsi 3 takze to necham jak to je...

jeste jednou diky
12:36:27
02.06.2005
Nojmis
-> Majkl: zatizitelnost vystupu u CA-320ky je 1,2A. Takze pokud tam uz sirenu mas tak je to tak akorat s drobnou rezervou. Dve sireny by byly uz knopovy. Takze bez pouziti pridavnyho relatka je pouziti klaksonu nepouzitelne.
11:33:43
02.06.2005
Majkl
jen tak mimochodem, mam jablotron ca-320, kdyz napojim kabel co vede k sirene jeste na + od klaksonu, tak to bude taky jeste houkat??

diky za odpoved...
11:04:26
02.06.2005
Nojmis
-> Tasek: no to by melo byt celkem jedno, kdyzž pisou v manualu ze muzes pripojit sirenu nebo blinkru tak to tam nejak musi, v tuhle chvilku bych asi na ten drat pripojil pouze nejakou malou zarovku a zapojil ji tak jak popisujou ve schematu a pokud se bude spravne blikat pak bych skusil na ten drat povesit vic zarovek aby to melo vetsi zatez, ale vsechny pouze samostatne,nepripojuj si to k zadnym zarovkam v aute, jen proste tak ve vzduchu.

Ted me jeste napadlo ze by to falkovy ovladani davalo na vystup prilis kratky impuls, pak se ti vic zarovek nestaci ani rozsvitit, napoz klakson. Maly odbery to zvladne, nebo nejaka ta autosirena ti prohoukne hned, ale rozsviceni blinkru uz chvilicku trva. Mozna to bude tim.

Zkus mi napsat co je to za vyrobce.
10:33:37
02.06.2005
Tasek
-> Nojmis: zkousel sem to napojit u vystraznych blinrku, primo k prerusovaci, ale neslo to, to same u lukasu, tak sem to zkousel i na probliknuti svetel a taky nic, takze vubec netusim co s tim je....! jinak je to jen ovladani k centralu, ne alarm!!!
09:07:53
02.06.2005
Nojmis
-> Tasek: ok tak ten alarm nema potvrzovani blinkrama. moznost pripojit na ten tvuj alarm blinkry je jen proto aby jsi lepe videl ze mas zamceno nebo odemceno. nepisou v manualu jakou ma ten vystup zatizeni. Aby jsi mohl na ten jedinej drat povesit jak sirenu(treba i 1,5A) a blinkry(cca 8A). Jasne je to chvilicka pri zaj./odj. ale stejne to podle me spina tranzistor, takze bude potreba rele.

Tvuj problem: podle me kdyz tam mas jen tu jednu zarovku tak ten vystp to jeste zkousne, ale po pripojeni vsech blinkru(4*25W+2*5W) je pro alarm moc.zalezi kde to napojujes, pokud by jsi to dal nekam kolem spinace varovnych blinkru tak by to nemel byt problem, pritoze blinkry budou napajeny primo od pojistek.
08:50:46
02.06.2005
Tasek
-> Nojmis: hmm, mam central na klic, k nemu sem pripojil univerzalni dalkove ovladani k centralu, to mam tyhle vystupy: 1, odemceno,2, zamceno, 3, +12v, 4, kostra 5, sirena/blikry(je to jen jeden drat a ve schematu zapojeni je napsano:sirena/blinkry)! potom je tam jeste jeden vystup, ale to je jen kontrolka, co blika kdyz zamcu auto.....!
08:14:30
02.06.2005
Nojmis
nevim co mas presne za autoalarm, ale mate me tam jedna vec.pises vystup na sirenu nebo blinkry. vetsina autoalarmu ma jeden vystup na sirenu, a dva vystupy na blinkry(leva a prava strana).

blinkry tam totiz nejsou rozdeleny jen tak pro srandu. pokud odjistis autoalarm tak se posle impulz centralu(auto se odemkne) a alarm ted ceka na tzv.potvrzeni blinkry.V tu chvilku bliknou blinkry a autoalarm ma jistotu ze bylo opravdu odjisteno a ne vyhackovany dvere. Je to takova vyssi ochrana.

zkus se kouknout jeste jednou na schema jestli tam nejsou tri vystupy.1/sirena 2/leva strana blinkru, 3/prava strana blinkru.
Pokud budes premyslet kam napojit blinkry tak nejjednodussi pristup budes mit pod volantem u lucasu.Najdi nejaky kabel a kdyz zapnes blinkr napr.vlevo tak se na tom dratu ukaze +12V a to same na pravou stranu. Je to mnohem jistejsi nez to nejak bastlit u prerusovace.
Ta snad jsem to aspon trochu objasnil.8
01:49:01
02.06.2005
Johny Death
a jestli nekdo budete odpovidat tak skuste mi cvičně napsat jestli je nejakej drat a pripadne kolikatka nebo jakej na kterej když přivedu +12 tak se rozsvití všechny bvlinkry. dik :)
21:44:53
01.06.2005
Tasek
Mam tu takovej mensi problem s centralem na DO, napojil sem vystup na sirenu/blinkry ale nechce to blikat pri zamceni nebo odemceni. Kdyz to ale zkousim jen na zarovce, kterou pripojim na kostru a pripojim k ni vystup na sirenu/blinkry, tak to normalne blika, nevite nekdo co s tim?8
Extreme Tyres