skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Reproduktory ve dverich
00:19:34
31.08.2005
31.08.2005

PeterP136
To pokovenie sa mechanicky a mozno aj chemicky poskodilo, takze do repra nesla stava. Takze mi neostavalo nic insie, nez tam prismrkat kus drotu a premostit ten zniceny kus. Ak sa to len predralo, tak fajn, ale ak islo o posobenie vlhkosti z tapaciru o ktory sa ten spagat opieral, tak sa mi kvalita tychto "auto"repro uz vobec nepaci.
00:11:51
31.08.2005
31.08.2005

PeterP136
Prosim Vas, ako je to s tymi kablikami na privod signalu od kontaktov k cievke repraku? Z coho to vlastne je? Dodnes som bol presvedceny ze ide o jemne ale hrube lanko, ale po dnesnej skusenosti nemozem verit vlastnym ociam. Prestal mi hrat jeden z tych pionierov co som spominal v inom vlakne. Ked som skumal preco, tak som zistil, ze to co som povazoval za lanko, je len pokoveny spagat.
22:20:47
17.08.2005
17.08.2005

Borin - Král tuzerů
-> Tuner#2: A to je zajímavý...Třeba Freestyler funguje i ve vodorovné poloze...stačí přenastavit kompas...
Jinak sem nemluvil o rádiích od Clarionu jako o sračce ale o ostatních aračkách typu Sencor, Roadstar, Sharp a podobně 
Jinak sem nemluvil o rádiích od Clarionu jako o sračce ale o ostatních aračkách typu Sencor, Roadstar, Sharp a podobně 
11:19:29
17.08.2005
17.08.2005

Tuner#2 - zrušená registrace
-> Borin: No nevím jestli je Clarion srágora - dle mě je zvukově na CD podstarně lepší jak Blaupunkt, který má tak akorát dobrý tuner a jak jsem psal - pro ideální pohyb laserového snímače je vodorovná poloha, jinak na něj působí gravitace a může mít sebelepší servopohon a bude přeskakovat - možná né nový, ale po roce dvou začne a doporučení výrobce tam asi z nějakýho důvodu je. Pokuze u CD měniče po přepnutí je možné ho umístit kolmo, ale tím přepnutím se předepne pružina, která ho drží "jakoby v rovnovážném stavu a uzpůsobí se tomu i tlumiče mechaniky - to na žádném rádiu není.

01:52:01
17.08.2005
17.08.2005

IntEx
No tak uvidime, zitra ma prijit radio a skudka ze servisu (problem s vytocenim na vyssi otacky, ale to je zase na jinou diskuzi), tak se uvidi, jak to bude preskakovat. Vyrovnavaci pamet ta CD mechanika ma 40s, takze snad stihne pred otreseb nabufferovat
. Kazdopadne moc diky vsem za rady a kdyby se mi to s tim nejak nepovedlo, tak sem urcite napisu
.
. Kazdopadne moc diky vsem za rady a kdyby se mi to s tim nejak nepovedlo, tak sem urcite napisu
.19:49:13
16.08.2005
16.08.2005

Borin - Král tuzerů
-> Tuner#2: Tím vnoknutím vody sem nemyslel proudy vody, to je snad jasný...ale krejt to igelitem je kravina...Jinak ten sklou u jak kterýho rádia třeba můj Blaupunkt funguje spolehlivě i čelen nahoru...záleží na kvalitě...nějaký srágory přeskakujou i v absolutně horizontální poloze 

13:39:38
16.08.2005
16.08.2005

fine_ray
-> Tuner#2: 

13:21:50
16.08.2005
16.08.2005

Tuner#2 - zrušená registrace
-> Borin: Musím Tě poupravit - takový vlnovec co středí a drží former cívky rozhodně není vodě odolný a cívku samotnou taky není zrovna ideální máčet ve vodě - na druhou stranu té vody co tam proteče kolem těsnění není mnoho a většinou to nevadí. A sklon rádia je důležitý - pokud výrobce píše max. 30°, tak asi vědí proč - např. clarion když nakloníš víc, tak strašně přeskakuje. Pioneer se dá naklonit až do 60°, ale je dobré to fakt dodržet a sklon mít co nejmenší, protože gravitace působí i na laserový snímač a fyziku neošálíš...
P.S. ještě Tě v Matos soundu musí hooodně učit

P.S. ještě Tě v Matos soundu musí hooodně učit

00:06:11
16.08.2005
16.08.2005

fine_ray
-> Borin: sry, ale nepříde mi že by zrovna autorepro, mělo mít voděodolnou kmitačku, nebo dokonce odolnou cívku... ee, to nebude to správný
znam spoustu lidí co repro kryje, nemyslim tim omotání, to je blbost, ale něco jako stříška apodobně.. samozřejmě se jedná o auta která jezdí denně a která garážujou pod hvězdama
a co se týče sklonu radia, tak si myslim že pokuď to bude některé z levnějších (a poodle dotazů bych řek, že jo) tak by mohlo mít ne velkou vyrovnávací paměť, a proto jeho špatný motnážní úhel by mohl zvýšit vliv vybrací na schopnost čtení.. (ale tohle je úvaha podložená zkušeností)
znam spoustu lidí co repro kryje, nemyslim tim omotání, to je blbost, ale něco jako stříška apodobně.. samozřejmě se jedná o auta která jezdí denně a která garážujou pod hvězdama
a co se týče sklonu radia, tak si myslim že pokuď to bude některé z levnějších (a poodle dotazů bych řek, že jo) tak by mohlo mít ne velkou vyrovnávací paměť, a proto jeho špatný motnážní úhel by mohl zvýšit vliv vybrací na schopnost čtení.. (ale tohle je úvaha podložená zkušeností)

00:01:48
16.08.2005
16.08.2005

Borin - Král tuzerů
-> PeterP136: Do dveří chčije normálně tak nevím co řešíš... sou na to stavěný proto mají membrány z Polypropylenu a né papíru 

23:17:50
15.08.2005
15.08.2005

PeterP136
-> Borin: :) Mam pocit ze sa im autorepro hovori z trosku inych dovodov :), ale ista odolnost membran sa z ich autourcenia skutocne predpoklada, aj ked nemyslim, ze by ich niekto dimenzoval na pravidelne omyvanie vodou, slanym aerosolon a prasenim ilovitym prachom :).
-> IntEx: Vela stastnych km a hlavne ked sa ti skodka zda byt zachovala, tak sa nechod na nu za nic na svete pozerat zospodu z jamy :). Aby si si nepokazil iluzie :).
-> IntEx: Vela stastnych km a hlavne ked sa ti skodka zda byt zachovala, tak sa nechod na nu za nic na svete pozerat zospodu z jamy :). Aby si si nepokazil iluzie :).
22:41:40
15.08.2005
15.08.2005

Borin - Král tuzerů
-> IntEx: Jinak omotávat reprák igelitem je totální kravina...To ho tam radši nedávej vůbec...A co se týká sklonu rádia tak je to blbost...rádio ti bude hrát v každý poloze jenom když by bylo obráceně tak by to moc dobře nehrálo 

22:36:40
15.08.2005
15.08.2005

Borin - Král tuzerů
-> IntEx: Repráky jsou na nějaký množství vody zvyklý proto jsou do auta
A jinak pokud tam rádio bylo tak by se tam nělo vejít i jiný...rozměr je standardizovaný, pokud to ale není nějaká negastará obluda...Jinak ho dáš do nějakýho středovýho panelu...V autodílech něco seženeš 
A jinak pokud tam rádio bylo tak by se tam nělo vejít i jiný...rozměr je standardizovaný, pokud to ale není nějaká negastará obluda...Jinak ho dáš do nějakýho středovýho panelu...V autodílech něco seženeš 
18:21:07
15.08.2005
15.08.2005

KEAN
-> IntEx: Takový zmrdy co lidem ničej auta bych nejradši rozsekalKdy konečně dostanou rozum a pochpěj že se to neděláááááááá!!!!
18:14:50
15.08.2005
15.08.2005

IntEx
2 Fine_ray: Dekuji za privitani :-)
2 All: Dekuji za rady :-)
Je dost velka nadeje, ze ono nove radio bude pasovat do toho boxu co tam je, takze snad bude o starost min.
Do tech dveri tam normalne ty reporduktory vrazim a asi to necham byt. Ale kdyz uz jsem u tech dveri, tak je tam jeste jeden problem. Auto kdysi stalo pred domem a od vecernich kolemjdoucich z hospody si uzilo sve
- prochazka po strese a kopanec do dveri u ridice. Strechu se podarilo jaks-taks vyrovnat, u dveri jsem vymenil klicku ale pri jizde slysim jak nejakou skvirou hvizda vitr a kdyz prsi, tak tam dokonce na mne odnekud caka...doufam, ze to bude jen nekde povolene tesneni, protoze rovnat dvere by bylo hodne pracny. Jinak krom krasne prorezleho leveho predniho blatniku a uz i mirne chyceneho praveho (oblast kolem blinkru, cili klasika
) je az na par skrabancu a "zamaznuti" skudka v naprostem poradku a doufam, ze v mych rukou jeste dlouho bude slouzit
.
2 All: Dekuji za rady :-)
Je dost velka nadeje, ze ono nove radio bude pasovat do toho boxu co tam je, takze snad bude o starost min.
Do tech dveri tam normalne ty reporduktory vrazim a asi to necham byt. Ale kdyz uz jsem u tech dveri, tak je tam jeste jeden problem. Auto kdysi stalo pred domem a od vecernich kolemjdoucich z hospody si uzilo sve
- prochazka po strese a kopanec do dveri u ridice. Strechu se podarilo jaks-taks vyrovnat, u dveri jsem vymenil klicku ale pri jizde slysim jak nejakou skvirou hvizda vitr a kdyz prsi, tak tam dokonce na mne odnekud caka...doufam, ze to bude jen nekde povolene tesneni, protoze rovnat dvere by bylo hodne pracny. Jinak krom krasne prorezleho leveho predniho blatniku a uz i mirne chyceneho praveho (oblast kolem blinkru, cili klasika
) je az na par skrabancu a "zamaznuti" skudka v naprostem poradku a doufam, ze v mych rukou jeste dlouho bude slouzit
.17:06:34
15.08.2005
15.08.2005

KEAN
-> Mišell: Gl palubka ma uplne jinej sklon na radio nez ten plastovej ramecek pod L palubkou...

17:05:12
15.08.2005
15.08.2005

Rabbit
Mno, voda stejká po skle a venkovnim plechu dveří. Teda spíš po hranách dveří (svislá hrana u pantů a zámku), protože právě tam sametky netěsněj na 100%. Ale to je když auto stojí. Když jedeš, tak to asi kape všude.
Možná by stačilo natřít sametky něčim co odpuzuje vodu, ale neni to mastný. Nic takovýho mě ale nenapadá.
Co se týká ucycení rádia, na tom taky makám. Asi to bude nějaký Homemade ze dřeva.
Možná by stačilo natřít sametky něčim co odpuzuje vodu, ale neni to mastný. Nic takovýho mě ale nenapadá.
Co se týká ucycení rádia, na tom taky makám. Asi to bude nějaký Homemade ze dřeva.
16:44:48
15.08.2005
15.08.2005

fine_ray
-> IntEx: každopádně můžeš dát třeba panel z Felicie.. tak jak mnoho lidí tady
Určitě se vyplatí, vždy si projít galerii a tam je mnoho konkrétních nápadů, řešení, vychytávek. Kažodpádně výtej na skoda.virt 
Určitě se vyplatí, vždy si projít galerii a tam je mnoho konkrétních nápadů, řešení, vychytávek. Kažodpádně výtej na skoda.virt 
15:00:50
15.08.2005
15.08.2005

Mišell
Já nevim hele,já tam ten igelit za tapcem nenám a nějakou změnu nepozoruju(repráky mám přímo v tapci...). Na to rádio se prodávaj různý držáky-asi určitě máš "L" palubku a k tomu ten plastovej sloupek stojí cca 300,-... A s tim sklonem bych si moc hlavu nemámal...spousta lidí to tak má a bez problémů. Já mám "GL" palubku a tam ten sklon je zhruba stejnej,jako u to ho plastovýho sloupku(mám rádio na CD)a problémy s tim nemám...
14:05:18
15.08.2005
15.08.2005

IntEx
Dekuji za rychlou odpoved! :-)
Za tapecirungem ten igelit sice je, ale je dost proderaveny a musel jsem do nej pro reproduktor diru nuzkama udelat, jinak by se dira udelala sama. Tapecirung nikdy mokry ani spinavy nebyl, taze vylozene na nej necaka. Reporduktor je ale trosku hlubsi, tak se bojim, aby tam na nej taky necakala voda ... jeho obaleni igelitem by ale nebylo nejlepsi reseni, takze prave proto se ptam, jak to resi ostatni - jestli to teda nejak resi :-).
To stare radio, ktere tam zrovna mam je uchycene uplne stejne jako to Tvoje, takze doufam, ze se mi do toho dreveneho boxu vejde i to nove. U novych radii s CD prehravacem predepisuji maximalni sklon 30°, coz se mi teda ani kdybych chtel nepodari. Koukam, ze Ty to resit nemusis, protoze tam podle obrazku CD prehravac nemas. Soupnu to teda tam a uvidim, jak to bdue hrat :-).
Za tapecirungem ten igelit sice je, ale je dost proderaveny a musel jsem do nej pro reproduktor diru nuzkama udelat, jinak by se dira udelala sama. Tapecirung nikdy mokry ani spinavy nebyl, taze vylozene na nej necaka. Reporduktor je ale trosku hlubsi, tak se bojim, aby tam na nej taky necakala voda ... jeho obaleni igelitem by ale nebylo nejlepsi reseni, takze prave proto se ptam, jak to resi ostatni - jestli to teda nejak resi :-).
To stare radio, ktere tam zrovna mam je uchycene uplne stejne jako to Tvoje, takze doufam, ze se mi do toho dreveneho boxu vejde i to nove. U novych radii s CD prehravacem predepisuji maximalni sklon 30°, coz se mi teda ani kdybych chtel nepodari. Koukam, ze Ty to resit nemusis, protoze tam podle obrazku CD prehravac nemas. Soupnu to teda tam a uvidim, jak to bdue hrat :-).
07:34:08
15.08.2005
15.08.2005

minno
ad. tapecirung - ono sa lepil priamo na dvere pod tapec taky igelit, ktory branil prenikaniu vody a namoceniu tapecu. ak ho tam nemas, asi ho niekto strhol a naspat uz nedal. Ja ho tam tiez nemam a netecie mi a tapec je stale suchy a cisty (auto byva ale v garazi a nestava na dazdi az tak moc ako negarazovane auto). na reprak mi tiez netecie.
ad. uchytenie radia, mas v podstate dve moznosti - bud si kupis origo panel na radio (maju ho snad v kazdej mototechne), ten je vsak dost neprakticky a mne sa vobec nepaci a navyse sa don radio vklada pod dost velkym uhlom a potom je zle citatelny displej. pozri si fotky tu u aut, je to taky ten cierny a postupne sa zuzuje od palubky az celkom dolu k stredovemu tunelu.
Druhou moznostou je, ze si panel vyrobis, napr. ako ja (kuk na moje auto-id karta) podla svojej chuti :-)
Je tu este jedna moznost a to ze vymenis celu palubnu dosku za typ z vybav GL, GLS, rapid...tie maju standardne panel na radio.
ad. uchytenie radia, mas v podstate dve moznosti - bud si kupis origo panel na radio (maju ho snad v kazdej mototechne), ten je vsak dost neprakticky a mne sa vobec nepaci a navyse sa don radio vklada pod dost velkym uhlom a potom je zle citatelny displej. pozri si fotky tu u aut, je to taky ten cierny a postupne sa zuzuje od palubky az celkom dolu k stredovemu tunelu.
Druhou moznostou je, ze si panel vyrobis, napr. ako ja (kuk na moje auto-id karta) podla svojej chuti :-)
Je tu este jedna moznost a to ze vymenis celu palubnu dosku za typ z vybav GL, GLS, rapid...tie maju standardne panel na radio.
03:19:19
15.08.2005
15.08.2005

IntEx
Ahojda, zdedil jsem po brachovi 120ku, komplet umyl, v ramci moznosti povymenoval z vrakace plastove dily v interieru a trosku i v exterieru a tedka si rikam, ze by to chtelo nejake audio, protoze to chrcitko co tam je se neda poslouchat.
Koupil jsem si tedy reproduktory Pioneer TS-G1318 a objednal autoradio Medion ktere by mi melo v pristim tydnu prijit. Mam vsak par dotazu.
Vymenoval jsem tapecirung u prednich dveri a vsiml si, ze je jsou ony dvere uvnitr dosti spinave = proteka jimi voda, a tak by mne zajimalo, jak se da zabranit tomu, aby nenatekla voda do onech reproduktoru, ktere chci na tapecirung do dveri umistit?
Dale by mne zajimalo, jak se vlastne da ve skodovce uchytit autoradio? To co tam je je v drevenem doma dodelavanem boxu, ktery s uplnou jistotou nebude pasovat na to radio nove, tak jestli nahodou se neda drzak nekde sehnat, popr. ho vytahnout z jineho vozu jine znacky?
Diky za odpovedi!!!
Koupil jsem si tedy reproduktory Pioneer TS-G1318 a objednal autoradio Medion ktere by mi melo v pristim tydnu prijit. Mam vsak par dotazu.
Vymenoval jsem tapecirung u prednich dveri a vsiml si, ze je jsou ony dvere uvnitr dosti spinave = proteka jimi voda, a tak by mne zajimalo, jak se da zabranit tomu, aby nenatekla voda do onech reproduktoru, ktere chci na tapecirung do dveri umistit?
Dale by mne zajimalo, jak se vlastne da ve skodovce uchytit autoradio? To co tam je je v drevenem doma dodelavanem boxu, ktery s uplnou jistotou nebude pasovat na to radio nove, tak jestli nahodou se neda drzak nekde sehnat, popr. ho vytahnout z jineho vozu jine znacky?
Diky za odpovedi!!!