Anténa

prohledat
25 příspěvků (zobrazeno 1 až 25) od 15.08.2005 do 17.08.2005, založil/a Rabbit
řadit dle data
19:16:15
17.08.2005
ace ventura
-> Rabbit: např. tady jsem ji koupil já: www.conrad.cz/DetailPage. asp?DPG=47325
16:03:36
17.08.2005
King
2 Rabbit: V kauze pravdepodobne zlomeny anteny se jeste muzes blejsknout, kdyz vezmes merak, jeden fous pripojis na zavit anteny a druhym hrotem propichnes izolaci v miste kde pod ni vede drat - nesmi to bejt preruseny, jinak vymena hanteny....
11:21:16
17.08.2005
Tuner#2 - zrušená registrace
-> Rabbit: Přesně jak psal minno
03:44:52
17.08.2005
PeterP136
Inac som sa raz pri ople corsa a raz pri felde stretol s tym, ze skvelym navrhom uchytenia prutu ten prut v zavite proste odhnil a v jednom pripade dotycnemu uletel za jazdy :) a v druhom pripade dielo skazy dokonala umyvacka :). Bracho to potom vo felde poriesil vyvrtanim zavitu a naskrutkovanim zavitovej tyce :). Akurat ju asi pouzil prilis dlhu pre fm frekvencie :). A na tej corse bolo vidno pekne vyzratu elektroniku antenneho zosilnovaca, takze problem moze byt aj tam.
03:39:55
17.08.2005
PeterP136
-> Rabbit: Ja pisem len o zosilnovacoch vf signalu. Demodulovany signal je az kusok dalej :). Proste mi to hlava neberie to co tu pisete. Sice sa do toho hovno vyznam, ale pokial viem, tak kazde radio okrem krystalky :) sa zacina vf zosikom, ktory aj tak zosilnuje rusenie z privodneho kabla ak sa tam nejake dostane (nevhodnym umiestnenim). A zmysel antennych predzosilnovacov vidim hlavne v tom, ze dokazu pretlacit signal cez dlhy kabel az k prijmacu (co sa hojne pouzivalo hlavne v domovych rozvodoch pre tv).
23:03:28
16.08.2005
Rabbit
ace ventura:
To je hodně vypráskaná varianta!!!!! Do toho bych šel. Kolik to stojí, ještě sem to nikde na netu neviděl.
20:55:08
16.08.2005
minno
-> Rabbit: tapec treba zhodit aspon z toho miesta kde budes davat antenu, ako by si to inac prevrtal? :-) a kabel mozes potom natiahnut popod listy na A stlpikoch.
btw. ten moj odrusovaci kondik pri cievke - ten som tam mal este od stareho shit radia, teraz som ho nevyhadzoval, neviem ci tam nieco pomaha alebo nie :-)
20:25:21
16.08.2005
ace ventura
já si koupil anténu co se připojuje na vedení k vyhřívání z. okna a je klid - snadná instalace, nic není vidět a hlavně nemusím nikam vrtat 1
18:46:06
16.08.2005
Rabbit
King2:
Takže mu mám říct ať si koupí novej prut a bude to ok? Oni mu to totiž jednou pocuchali kartáče v mičce páč to zapoměl odšroubovat.

Tuner#2:
A protáhnu kabel od antény k rádiu bez sundání stropního tapce?
16:55:34
16.08.2005
King
2 kuko: Tak to potom jooo :) Ale v clenitejsim terenku a pri prijmu slabsich vysilacu je to ponekud nekomfortni :)
16:33:55
16.08.2005
kuko
-> Tuner#2: -> King2:
ja mozem povedat ze som so signalom vobec nemal problemy, mozno ma volakto ine skusenosti, neviem mozno je to tym ze nechodievam na vacsie vzdialenosti a cela podunajska nizina je jedno velke pole, takze je signal vsade rovnomerny
16:12:13
16.08.2005
Tuner#2 - zrušená registrace
-> King2: Přesně tak - příjem s tímhle je nic moc. Pokud chceš opravdu kvalitní příjem, tak anténu na střechu jak píše King2 a do auta rozhodně neteče - je k tej patce taková guma a pokud jí mázneš na silikon, tak dešťová voda ani náhodou a i při mytí auta mě do auta nezatekla nikdy ani kapička.
15:30:27
16.08.2005
King
2 kuko: I to je reseni, lec na ukor citlivosti....
14:30:31
16.08.2005
kuko
-> Rabbit:
ak ti mozem poradit, ja som mal namontovanu internu antenu, cim som sa zbavil starosti ze mi ju z vonka niekto mudry zobere

stala ma okolo 300
zvětšit Anténa - obrázek od kuko vložen 16.08.2005 14:30:31
14:05:30
16.08.2005
King
2 Rabbit: Esi muzu se svoji troskou do mlejna :) Novou antenu bych rozhodne prdnul na strechu (idealni je stred, ale misto nad zpetnym zrcatkem se mi libi vic). Diru udelat kvalitnim vrtakem do plechu na vetsi doury (takovej ten "stromecek"), aby se plech na kraji nezdeformoval. Problem se zatykanim? to by se muselo hooodne zprasit :) Pokud to radio neni uplne shitovka, vybodnout se na zesik - lepsi s/n ratio nez vstup radia stejne mit nebude. K umisteni zesiku - samozrejme co nejbliz k antene tzn. snaha o co nejsilnejsi signal na vstupu zesiku, aby se co nejmin uplatnil jeho vlastni sum. Ad fotrikovo radio: v posledni dobe se stalo hitem, ze mi nekdo z pribuzenstva ci znamejch pobreci na rameni, ze jim radio hraje jenom na miste. Vetsinou je prerusenej drat v antenim prutu vetsinou kousek nad zavitem (sroubovaci prutiky).... Ad odruseni: Kvalitni radio s kvalitne pripravenou kabelazi nebude pravdepodobne potreba odrusovat. Ucelem tech pruchodokovejch kondu, co se davaj k civce ci k altiku je zablokovat impulzni ruseni pokud mozno primo u zdroje.
09:19:07
16.08.2005
Rabbit
PeterP136:
To je další omyl. Anténí zesilovač se montuje co nejblíž antény (pokud možno do patice nebo tak). Dělá se to proto, aby zesiloval signál a né rušení. (Protože rusivý napětí se ti nakmitá na vodič od antényk rádiu vždycky.)
Předzesilovač o kterym píšeš ty je už "hudební" (aspoň myslim). Ten zesiluje demodulovanej signál, kterej po dalšim zesílení hrajou repráky.

PS: Jak jeto teda s těma odrušovacíma bazmekama? Myslim, že minno má nějakej kondik kousek od cívky. Co to dělá? Proč to dělá? Je to tam nezbatně nutný?
02:29:44
16.08.2005
PeterP136
-> Rabbit: Len mi potom nieje jasne, preco sa tie predzosilnovace potom nemontuju priamo do radii. Ved tak by mohli vyrobcovia tvrdit ako skvelo ich radio chyta stanice. Ale uz radsej mlcim :).
01:51:24
16.08.2005
Rabbit
Mno,tak to začínám vidět jasně. Vysouvací anténa se zesilovačem do levího zadního blatníku. ( Hned jak uvidim cenu,tak asi budu mluvit jinak 9 .)
Krom toho mě napadlo, jestli je potřba pro napájení rádia použít odrušovací členy (kondíky nebo co se tam cpe). Ale jestli to bude bez poškození rádia fungovat beznich tak OK.
01:39:38
16.08.2005
Rabbit
PeterP136:
Anténí zesilovač s dýlkou kabelu nesouvisí. Jde o to, že někde máš silnější signál a někde slabší. Prostě chci aby to rádio mělo dostatečnej signál a nevypadávalo (Prostě aby hrálo kdekoli:mezi kopcema v údolí nebo v železobetonový garáži). Viz. u otce ve služebáku. Dokud auto stojí, tak to hraje super, ale jak se rozjedeš, tak nechytíš nic! Možná když jezdíš v desetimetrovim okruhu kolem vysálače 10 .
22:52:28
15.08.2005
PeterP136
Vlastne nie blatniku ale je to uz na stlpiku.
Sice nie som ani trosku odbornik cez radiotechniku a elektroniku ale mam pocit ze predzosilnovac sa dava najma ak je dlhe vedenie od prutu k radiu co pri pol metri od PP stlpika nehrozi. A navyse kazdy zosilnovac ma nejake to skreslenie.
ISO konektory dostat aj v autodieloch a dokonca obvykle aj lacnejsie a castejsie nez v obchodoch s elektronickymi suciastkami.
22:45:22
15.08.2005
PeterP136
Antenu ma mnoho skodoviek v prednom pravom blatniku. Ak ju das na strechu, tak to bude chciet nejakym gumenym tesnenim poriadne utesnit a utiahnut aby to netieklo.
Vysuvacia je draha aj na vrakaci. A v zadnom blatniku to nie je rozumne, lebo je blizko rusenie zo zapalovania.
22:44:58
15.08.2005
minno
spytaj sa kirriho, pokial viem tak on nedavno montoval antenu na strechu. s utesnenim by nemal byt problem, podla mna ked das potom silikon zospodu strechy tak to musi stacit.
ja ked som menil stare manualne radio za nove tak som antenu nemenil. mam tam stale dlhy prut na PP rohu dolu pri A stlpiku, je bez zosilnovaca a so signalom nemam problem, hra to cisto. na novom radiu som mal v konektore na antenu pichnutu redukciu na ISO antenny konektor, stacilo mi ju vybrat a stary konektor od anteny tam pekne zapasoval :-)
22:26:15
15.08.2005
Rabbit
To jako nikdo neporadí jo? To je teda fakt špatný!
18:56:07
15.08.2005
Rabbit
Zapoměl sem se zeptat na to hlevní! Kde se po ní mám ptát? V mototechně? Budou mít nějakej výběr?
Nebo se s tim nemám vubec zabejvat a zabudovat pod palubku ocelovej prut jako anténu?
18:47:11
15.08.2005
Rabbit
Rozhodl jsem se dát do Škodovky konečně rádio. Ale dost dobře nevím jak vyřešit anténu.
Když jí dám na střechu, tak jak se to dělá, aby mi neteklo na hlavu?
Taky mě začíná lákat vysouvací anténa do zadního blatníku. Odpadá tím problém s odšroubovávacim ukradnutelnym prutem.
Stojí zato kupovat naténu se zesilovačem? Nerad bych aby mi to chřestilo do uší.
A co ISO konektory? Daj se normálně koupit v mototechně?
Extreme Tyres