skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Felicia - svazky mimořádky
-> ajok: Jak píše Štěpán, svazek autorádia pod palubku byl jen jeden. Od A sloupku k A sloupku. U verzí bez autoradia sem se setkal s tím, že Combi mělo z A sloupku dál přípravu buďto pro dvě nebo pro čtyři repro. Krátké feldy měly přípravu pouze pro dva repráky a konektor pro zadek zůstával volný.
-> StepaNoFUN 08.04.25 20:14:01: fun mel i ne4 ramennej volant? to jsem nevedel, 4 ramennej s bagem mam v obouch, ale to ABS, ze nemam me stve, je tam ten blbej omezovak tlaku na zadni napravu

-> ajok 08.04.25 19:58:35: ty moje meli snad vse, co se davalo. El zrcatka, central, ABS, 4ramenej volant, pytle... Obe byly 1,6.
-> Pavel P.. 08.04.25 19:58:58: tak v tom pripade prace na chvili.
já tam mám radio dobastlený, ale chtěl bych to zapojit na origo kabeláž.... takže hlavní svazek jen do pojistkovky a repro napojim na původní kabely co jsou natažený do dveří.

-> StepaNoFUN 08.04.25 19:41:47: tak rakouskej fun je socka, ktera ma jen posilovac, 2 pytle a central,
naopak anglickej kuze, kastliky, hagusy, str.okno, pytel jen ridice, posilovac, ale central ktery vypada jak dodelanej - zadny konektory na sloupcich a dodelal jsem el. okna GB od castrola a el. zrcatka, jeste mel nejakej silenej alarm, kterej jsem radeji vystrihal, protoze to nahodne houkalo, prestavalo jet :) a nemel jsem ani ovladace... ale ani u jednoho nemam treba ABS
naopak anglickej kuze, kastliky, hagusy, str.okno, pytel jen ridice, posilovac, ale central ktery vypada jak dodelanej - zadny konektory na sloupcich a dodelal jsem el. okna GB od castrola a el. zrcatka, jeste mel nejakej silenej alarm, kterej jsem radeji vystrihal, protoze to nahodne houkalo, prestavalo jet :) a nemel jsem ani ovladace... ale ani u jednoho nemam treba ABS
-> ajok 08.04.25 19:34:52: na Funu (obou) jsem mel svazek z vyroby i se zadkama. Kdyz jsem dodelaval repro do zadnich sedacek, tak jsem si vzal kabelaz zadnich repro z vyrazenyho kombi a pripojoval jsem se v A sloupku. Z vyroby tam byl i vyhrev zrcatek, jen chybel vypinac na vyhrev zadniho okna, kterej je spoustel a rele v pojistkovce.
Ale oba Funy byli FL a jeden pro DE, druhej byl sluzebak Skodovky. Takze plny vybavy vcetne kasliku na korbe atd. Ten ze Skodovky byl i v kuzi.
Ale oba Funy byli FL a jeden pro DE, druhej byl sluzebak Skodovky. Takze plny vybavy vcetne kasliku na korbe atd. Ten ze Skodovky byl i v kuzi.
-> StepaNoFUN 08.04.25 19:07:34: ja mel jen predek a zadni piny v konektoru chybely, pamatuji, ze jsem je tam strkal do konektoru, ale combi nevim, u GB funa to je myslim stejne, jak u teto 2000 1.3 mpi, ktera mela i origo radio
, ten fun je taky r.2000, rakusak 1998 nevim, to bych kecal
A fab 2001 E4 to stejne... taky jsem tam strkal piny

A fab 2001 E4 to stejne... taky jsem tam strkal piny
-> Pavel P.. 08.04.25 18:37:15: konektor do pojistkovky a zacvakat to do prichytek pod palubku. Ale jeste budes muset dat dverni svazky s repro a antenu.
-> ajok 08.04.25 18:58:56: jak nebyl? Svazek radia mel vzdycky 4 repraky a koncilo to dole u A sloupku. Dal pokracovaly dalsi svazky. Dverni, zadni...
-> ajok 08.04.25 18:58:56: jak nebyl? Svazek radia mel vzdycky 4 repraky a koncilo to dole u A sloupku. Dal pokracovaly dalsi svazky. Dverni, zadni...
-> Nwkt 08.04.25 18:51:18: ale ma vyvedenej jen predek, zadek pry nikdy nebyl - info od suriho, pritom combi felda vzadu pripravu pro reprak mela... ale ja mel combi jen jednu a to uz je davno
ted do fabie jsem tahal zadek, nastvalo me, ze do tech origo mrizek vzadu nedam repraky s poradnym magnetem kvuli pasum :/
ted do fabie jsem tahal zadek, nastvalo me, ze do tech origo mrizek vzadu nedam repraky s poradnym magnetem kvuli pasum :/
-> Pavel P..: zapojit do pojistkovky
Nechci zakládat nové téma.... našel jsem doma nový svazek ele. pro autorádio na feldu..... jak moc složitý je to dopojit k původní elektrice v LX feldě kde to z výroby neni?
-> Lamac: Jak moc ses o to zajímal? Včera večer jsem koukal na motor el. okna k feldě a zaujal mne velký počet pinů jdoucích z jednotky. Nedala by se z toho dostat nějaká zajímavá funkce? Třeba dotažení oken při zamknutí atd?
-> isti: Není, liší se to dle výbav. Základní elektroinstalace "LX" neměla na hlavním svazku ani konektor pro připojení základní mimořádky - el. zrcátka a centrál nebo airbagů.
Jakmile byla v autě nějaká příplatková výbava (stačilo cokoliv), už se dával "GLX" svazek, který obsahoval výše zmíněné. K tomu se pak dle výbav přidávaly požadované svazky. Klidně i smotaný v jeden celek, ale fyzicky jsou zvlášť a jedinou výjimku tvoří centrál + el. zrcátka. Kdo měl v autě jedno z toho, měl přípravu pod palubkou i pro to druhé. Jinak audio, výhřev sedaček, el. okna, airbagy, ABS jsou zvlášť.
-> isti: Není, liší se to dle výbav. Základní elektroinstalace "LX" neměla na hlavním svazku ani konektor pro připojení základní mimořádky - el. zrcátka a centrál nebo airbagů.
Jakmile byla v autě nějaká příplatková výbava (stačilo cokoliv), už se dával "GLX" svazek, který obsahoval výše zmíněné. K tomu se pak dle výbav přidávaly požadované svazky. Klidně i smotaný v jeden celek, ale fyzicky jsou zvlášť a jedinou výjimku tvoří centrál + el. zrcátka. Kdo měl v autě jedno z toho, měl přípravu pod palubkou i pro to druhé. Jinak audio, výhřev sedaček, el. okna, airbagy, ABS jsou zvlášť.
Chápem to dobre že v každej felicii je káblovačka rovnaká s prípravou na všetko možné?(elektr okná,zrkadlá centrál atď)
Ak chcem zachrániť kábeláž pre okná a zrkadlá z vraku čo všetko musím rozobrať?Kde sú spoje u palubovky?
Ak chcem zachrániť kábeláž pre okná a zrkadlá z vraku čo všetko musím rozobrať?Kde sú spoje u palubovky?
Nie, tam by to malo byť všetko univerzál.
Perfektní. Tedy propojení mezi hlavním svazkem a mimořádkou by se dle výbavy lišit nemělo.
Malo by to byť na snímanie otvorených dverí. V origináli nezapojené. Zapojením (na spínač dverí) sa pri otvorených dverách blokne zatváranie skla (aby niekomu neprivrelo pazúry)
Zdravím,
měl bych prosbu ohledně propojení svazku mimořádky do hlavního el. svazku.
Měním svazek centrál/zrcátka za centrál/zrcátka/el.okna/v ýhřev a zaskočilo mne propojení do hlavního kabelového svazku.
Hlavní kabelový svazek má obsazené piny 1 - 5 - zbytek nic. Zatímco svazek mimořádky piny 1-5 (to sedí), 6-7 neobsazeno, 8 (????), 9-10 (příprava na dálkovej centrál).
Sedmička by měla být kostra dle schémat, ale ani jeden svazek ji nemá. Předpokládám, že je místo toho stranou vyvedené očko.
Netuší někdo, k čemu ta pozice 8 slouží? Jsou to dva dráty hnědá/bílá vedoucí do el. oken. Bohužel se mi to nepovedlo dohledat ve schématech.
Původní svazek měl obsazené piny 1-5, 6-8 neobsazeno, 9-10 (příprava na dálkovej centrál).
měl bych prosbu ohledně propojení svazku mimořádky do hlavního el. svazku.
Měním svazek centrál/zrcátka za centrál/zrcátka/el.okna/v ýhřev a zaskočilo mne propojení do hlavního kabelového svazku.
Hlavní kabelový svazek má obsazené piny 1 - 5 - zbytek nic. Zatímco svazek mimořádky piny 1-5 (to sedí), 6-7 neobsazeno, 8 (????), 9-10 (příprava na dálkovej centrál).
Sedmička by měla být kostra dle schémat, ale ani jeden svazek ji nemá. Předpokládám, že je místo toho stranou vyvedené očko.
Netuší někdo, k čemu ta pozice 8 slouží? Jsou to dva dráty hnědá/bílá vedoucí do el. oken. Bohužel se mi to nepovedlo dohledat ve schématech.
Původní svazek měl obsazené piny 1-5, 6-8 neobsazeno, 9-10 (příprava na dálkovej centrál).