Ja mam reduktor vlastne v serii s topenim a fakt prisaham, ze tenkrat bylo 20 pod nulou (teplomer ve 4.patre asi metr od steny panelaku) a no problem...
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
akumukatory
13:07:12
24.10.2005
24.10.2005

King
2 PeterP: No jo, paralelne k topeni, to bude asi ten problem
Ja mam reduktor vlastne v serii s topenim a fakt prisaham, ze tenkrat bylo 20 pod nulou (teplomer ve 4.patre asi metr od steny panelaku) a no problem...
Ja mam reduktor vlastne v serii s topenim a fakt prisaham, ze tenkrat bylo 20 pod nulou (teplomer ve 4.patre asi metr od steny panelaku) a no problem...01:43:03
24.10.2005
24.10.2005

PeterP136
Inac neviem ako to ma byt zapojene u motorov s liatinovou hlavou, ale tam kde je kratky okruh tvoreny predhrevom sania a nie je ziadna znudzecnostna prepojka pred kurenim, ktora pomaha lpg montaznikom usetrit na dvoch Teckach, tak tam sa splynovac montuje paralelne ku kureniu. Lenze ani fridex namiesany pod -30 nepomoze pri -25, ked k limitu odparenia lpg je uz len kusok.
01:34:49
24.10.2005
24.10.2005

PeterP136
Bud ho v chlade uchlastam hned na prvy pokus (ale to sa mi stavalo len pod -20 a slabej baterke, silnou ho okamzite odvetram) alebo zamrzne a potom praveze nedava dostatok plynneho lpg. Reduktor sa pokryje jemnou bielou inovatkou (zafarbi sa na bielo) a bud to nerochodi alebo mu to dost dlho trva. Mozno bolo aj -25 ked som musel drzat par minut plyn aj spojku na podlahe, nez motoru stupli otacky nad 500. Splynovac mam zapojeny paralelne s kurenim cez tecka. A uvedeny problem som mal len pod -20, kedy vacsina aut co bezne rano odchadza so svojimi panmi do roboty ostala na parkovisku :).
22:11:33
20.10.2005
20.10.2005

King
2 PeterP:
....hele ale me furt nejak nejde do hlavy to tvoje zamrznuti reduktoru. Jak mas zapojenej reduktor do chladiciho okruhu? Popisu svoji "kabelaz": Vyvod ze skrine termostatu jde misto k topeni do reduktoru a z reduktoru pokracuje k topeni. Vzhledem k tomu, ze auto je puvodne 105ka mam tam i tu tenkou hadicku mezi inputem a outputem topeni, ale to je prkotina.....Takze otazka je, co mas spatne, ze ti reduktor prska v mraze lpgcko? 
....hele ale me furt nejak nejde do hlavy to tvoje zamrznuti reduktoru. Jak mas zapojenej reduktor do chladiciho okruhu? Popisu svoji "kabelaz": Vyvod ze skrine termostatu jde misto k topeni do reduktoru a z reduktoru pokracuje k topeni. Vzhledem k tomu, ze auto je puvodne 105ka mam tam i tu tenkou hadicku mezi inputem a outputem topeni, ale to je prkotina.....Takze otazka je, co mas spatne, ze ti reduktor prska v mraze lpgcko? 
20:32:24
20.10.2005
20.10.2005

PeterP136
Inac ta exide bola a asi aj je dost draha (65Ah za 3,6kSk, lacnejsia je delphi pre naftaky s podobnymi parametrami vyjde za 2,2kSk akurat ze z nej moze pri prevrateni uniknut elektrolyt ako z beznej a nemontuje sa do novych baworakov

20:30:33
20.10.2005
20.10.2005

PeterP136
Ja pouzivam 1 s 2 :)
Bateriu mam exide armada (uz sa asi nevyraba, ale mala by mat nahradu, jednu lepsiu a druhu horsiu obe vapnikove alebo sa este dopredava) vapnikovu s konstrukciou o kus lepsou nez bezne baterky, takze by teoreticky mala aspon 10 rokov vydrzat. Podal slov ludi z daewoo konfery boli v esperach vapnikove baterky a pri beznej (rozumej ziadnej) starostlivosti prezili aj 10rokov (starsie espera u nas aj tak nie su), umrely akurat tym, ktori si radi nechavali zapnute radio alebo svetla cez noc na parkovisku.
Kapacita 65Ah, startovaci prud mierne vyssi nez klasika pri rovnakej kapacite a rozmery take, ze musi byt vedla lpg nadrze nad kaslikom.
Prvu zimu co som ju mal som mal nanic starter, takze ked sa zasekol silovy spinac tocil mi s motorom mozno aj vyse minuty. Inokedy zase tocil napradno aj par minut.
Potom vsak slo auto bez problemov nastartovat a startovacie otacky vobec neklesli.
Pod -20 som musel tocit motorom tiez pekne dlho aby som ho odvetral od lpg, ktore tam vletelo zo zamrznuteho splynovaca a otacky sa vobec nemenili.
Teraz uz ma dva roky a stale na mna zmurka zelene ocko. Venujem jej normalnu (citaj ziadnu) udrzbu, akurat ju buduci rok (po zaruke) otvorim aby so pozrel ako je na tom se elektrolytom a co je vlastne vo vnutri.
Uff :), ale to ma king podpichol :).
Bateriu mam exide armada (uz sa asi nevyraba, ale mala by mat nahradu, jednu lepsiu a druhu horsiu obe vapnikove alebo sa este dopredava) vapnikovu s konstrukciou o kus lepsou nez bezne baterky, takze by teoreticky mala aspon 10 rokov vydrzat. Podal slov ludi z daewoo konfery boli v esperach vapnikove baterky a pri beznej (rozumej ziadnej) starostlivosti prezili aj 10rokov (starsie espera u nas aj tak nie su), umrely akurat tym, ktori si radi nechavali zapnute radio alebo svetla cez noc na parkovisku.
Kapacita 65Ah, startovaci prud mierne vyssi nez klasika pri rovnakej kapacite a rozmery take, ze musi byt vedla lpg nadrze nad kaslikom.
Prvu zimu co som ju mal som mal nanic starter, takze ked sa zasekol silovy spinac tocil mi s motorom mozno aj vyse minuty. Inokedy zase tocil napradno aj par minut.
Potom vsak slo auto bez problemov nastartovat a startovacie otacky vobec neklesli.
Pod -20 som musel tocit motorom tiez pekne dlho aby som ho odvetral od lpg, ktore tam vletelo zo zamrznuteho splynovaca a otacky sa vobec nemenili.
Teraz uz ma dva roky a stale na mna zmurka zelene ocko. Venujem jej normalnu (citaj ziadnu) udrzbu, akurat ju buduci rok (po zaruke) otvorim aby so pozrel ako je na tom se elektrolytom a co je vlastne vo vnutri.
Uff :), ale to ma king podpichol :).
08:50:31
20.10.2005
20.10.2005

King
2 lukaso: Takhle sasit nema cenu. Muzes se pokusit o lepsi napstaveni lpg, aby to chytalo taky na cvrnk, muzes si poridit poradnou baterku (neco jako ma PeterP tzn. nejaky typu Exide a spol, Peter kdyz tak upresni :) a nebo muzes zainvestovat do poradnyho starteru s reduktorem. Obvykle uz jedna z tehle akci zajisti spolehlivej start na lpg. Ja pouzivam kombinaci 1cky s 3kou :)
21:50:37
19.10.2005
19.10.2005

Kurvapes
Neshoří ti nic pokud to zapojíš jako člověk pro životnost baterek nesmíš dát dohromady starou a novou baterii jinak ta stará zničí tu novou.
Jinak známému shořela škodná protože ten vocas dostal baterku z traktoru plácnul jí za sedačky kabely prodloužil blbě zaizoloval a podle jeho slov tyvole zabzdil jsem zajiskřilo se a už to hořelo jenom sem popadl sedačku s mladym a nákup už tam zustal.
Jinak známému shořela škodná protože ten vocas dostal baterku z traktoru plácnul jí za sedačky kabely prodloužil blbě zaizoloval a podle jeho slov tyvole zabzdil jsem zajiskřilo se a už to hořelo jenom sem popadl sedačku s mladym a nákup už tam zustal.
20:19:39
19.10.2005
19.10.2005

Pedros
-> lukaso: Nic ti hořet nebude, ale chtělo by to stejný baterky,jinak bych to nedělal..
19:51:04
19.10.2005
19.10.2005

lukaso
ja to skusim a uvidim snad mi nic nezhori.
19:35:48
19.10.2005
19.10.2005

Pedros
Smysl to má, ale museli by být stejný,tzn stejnej výrobce,stejnej typ a pokud možno stejný staří.. Jinak bych to bejt tebou nedělal..Kabely tě neschořej,to je blbost.. Jak si na to prosimtě přišel??
18:55:42
19.10.2005
19.10.2005

lukaso
myslis???
18:34:12
19.10.2005
19.10.2005

trilobyte
dve baterie bych nedaval, shořej ti kabely
18:14:34
19.10.2005
19.10.2005

lukaso
motor naskoci napoprve na benal ale na lpg mu to trva a v zimne je problem potrebuji chvili tocit.
18:11:47
19.10.2005
19.10.2005

PeterP136
Zmysel to ma, ale lepsi je pouzivat len jednu v poriadku a druhu zohriatu rezervnu mat doma :). Alebo mat motor v takom stave, ze skoci na prvy skrt.
17:52:52
19.10.2005
19.10.2005

lukaso
myslite ze ma smysl dat dve baterky na zimu paralelne zapojene aby mi pomohly naotcit motor v koce diky