central - zapojenie blinkrov

prohledat
19 příspěvků (zobrazeno 1 až 19) od 30.04.2006 do 04.05.2006, založil/a minno
řadit dle data
17:30:36
04.05.2006
minno
-> Nojmis: :-) tak vsetko az na to rele su hole nezmysly :-) Ale uz som aspon prisiel na to, preco si to myslis :-) Ja totiz nemam alarm, ale len central. Alarm ani vobec neplanujem, bol by mi zbytocny. Takze umiestnenie tej jednotky centralu je v tomto pripade myslim o dost lepsie v kufri, ako ho mam cpat niekde pod palubku, kde na to nie je miesto.
A kde si prisiel na to, ze mam po aute potahane len tak jednotlive kable? Cela kabelaz centralu je pekne "bandazovana" tymi zvazovacimi paskami. V dverach som sa dokonca dovolil inspirovat tvojimi fotkami a kable som pekne pouchycoval o plech dveri cez vyvrtane dierky tiez tymi zvazovacimi paskami. Takze vsetky kable tip-top uchytene (az na priechodky v stlpikoch, tie este musim dorobit).
A vyjadrim sa este k tomu rele: ako som uz pisal (pisal som to vobec?), vhodne diody som nemal po ruke, tak som pouzil rele. Co je lepsie - o tom sa da diskutovat. A vacsia casova narocnost a zlozitejsie zapojenie? No neviem, ja som to mal za par minut. Pozri, tiez som za to, aby sa kazda robota robila poriadne, mozes si to vsimnut aj na tej detailnej fotke toho rele, konce zaizolovane zmrstovacou buzirkou a este som si dal aj pracu nakrelit obrazok schemy toho rele :-)
Takze dufam, ze sa mi tvoj nazor na "moje bastlenie" aspon trochu podarilo vyvratit, porozmyslaj sam...
08:30:37
04.05.2006
Nojmis
k umisteni_ asi bych vymyslel trochu skrytejsi montaz, vetsinou se to tak dela. proste schovat pod palubku, nekam uplne skryte

kabelaz- mozna by to chtelo po celem aute udelal bandazovany svazky a ne jednoutlivy draty. predpokladam ze po celem aute mas vsechny kabely tahany stejnym zpusobem

a s temi relatky a snahou vysvetlit ostatnim ze rele jsou urcite spolehlivejsi. to je podle me opravdu hodne zbytecna prace, vetsi pracnost, se spolehlivosti nevim, jeste jsem netusil ze se najde nekdo kdo to dela pres rele, a mnozstvi spoju a prodratovani me take prijde zbytecne. vetsinou se primo dodela do kabelaze. letovanim a stahnuty do smrstovaci buzirky, to me prijde jako mnohem lepsi reseni.

takze asi tak, ale ty to budes pouzivat, ale pri predstave ze by jsi to mel takhle bastlit treba do neceho novejsiho, tak by to nebylo primo idealni
22:23:33
03.05.2006
minno
-> ace ventura: ale anténe to zdá sa že nevadí. Dosah je v pohode, na 50m pekne poslúcha, viac som ani neskúšal, aj tých 50 mi je nahouby, nejdem to odomykať zo susednej "vesnice" :-)
-> Pedros: to je taká, ktorá ťa usmerní kde s tým :-)
22:10:29
03.05.2006
Pedros
-> Samantus: Usměrňovací kundu jsem ještě nefiděl 3
22:01:24
03.05.2006
ace ventura
-> minno: umístění je v poho, ale nevím jak to bude se dosahem -anténa a kolem hodně plechu. Já mám jednotku pod volantem a anténu kolem gumu okna nahoru...
17:23:51
03.05.2006
minno
-> Nojmis: prosim ta co je zle na umiestneni? Lepsie umiestnit sa to podla mna uz ani nedalo. Alebo ze by hodene pod volantom by to bolo lepsie?
A co je prosim ta zle na kabelazi? Ved je to jeden pekny zvazok kablov iduci z interieru do jednotky, rovnaka dlzka kablov, vsetko uchytene...jedine tie kable od rele su trochu dlhsie a su prichytene k zvazku.
A tym vytvorom s rele myslis co? Celkom tomu nerozumiem.
Akoze dik, poradil si mi niekolko veci k tomu centralu ako takemu. Privitam aj rozumnu kritiku, ale co toto placas za nezmysly, no to neviem :/
08:36:40
03.05.2006
Nojmis
-> minno: proboha az se do neceho podobnyho bude poustet tak se nejdriv porad. promin ale tohle je prasecina. tohle to je sila. umisteni, kabelaz, a ten vytvor s relatky. opravdu priklad jak by se to nemelo8 8
21:17:31
02.05.2006
minno
-> Tomáš SK: ani relatka sa nezvyknu len tak vysrat :) no a diody som nemal doma ziadne vhodne poruke, a navyse aj v tej jednotke centralu su relatka a k tomu este aj kondiky, tranzistory... :)
21:06:36
02.05.2006
Tomáš SK
-> minno: Hm, zaujimave, ze ten central to rozdvojenie vystupneho vodica s dvomi "kundami" (fakt som sa pobavil Samantus 3) nema uz rovno od vyroby. Je to najjednoduchsie a neviem, preco by sa to malo vysrat.
20:41:13
02.05.2006
minno
12:54:25
01.05.2006
minno
uz je to zapojene cez to rele a funguje to fajnovo :)
08:23:19
01.05.2006
ace ventura
-> minno: taky mi přijdou diody lepší, ale nic proti. Navíc v jednotkách kde lezou na blikny 2 dráty stejně jsou 1
00:01:37
01.05.2006
minno
-> TomasB: obyc. 2-mostove relatko na 12V, akurat som si k nemu zrobil popisnu nalepku :)
23:39:24
30.04.2006
TomasB
-> minno: to je co za rele ?? 9 dufam ze to dokumentujes,a postup najdem aj na tvojom webe 4
23:04:49
30.04.2006
minno
-> Samantus: ako? no takto velmi jednoducho :) Minus das na kostru, plus spojis s kablom od centralu a na vystupne 2 kable pripojis blinkre.
zvětšit central - zapojenie blinkrov - obrázek od minno vložen 30.04.2006 23:04:49
22:36:13
30.04.2006
Samantus
-> minno: ja mam dve diody a v pohode, mam tam takovy vetsi kremikovy usmernovaci kundy, a pochybuju ze by se me porsaly, jinak RELE?? jak to chces realizovat, u nas sa hovori: na co to delat jednoduse kdyz to jde slozite:-)
20:20:10
30.04.2006
minno
mna asi je.ne :) toto je uz asi 1000. pripad toho, ze ked napisem dotaz tak v momente pridem na to aj sam :) teda s pomocou kamarata :) dam tam jednoznacne rele, bude to lepsie ako diody, ked sa vyserie rele tak mi to len nebude blikat pri zamykani ale ked sa poseru diody tak mi budu svietit vsetky 4 vzdy :/
-> ace ventura: aj tak diki :)
19:53:27
30.04.2006
ace ventura
-> minno: pokud máš z jednotky jen jeden kabel tak to zapoj přes 2 diody (např. P600B). Anody obou diod spojíš a na spoj připojíš kabel z jednotky a druhý konce diod (s proužkem) napojíš na jednotlivý okruhy. Nejpřístupnější je svorkovnice bočního blinkru pod volantem 4
19:35:53
30.04.2006
minno
mam trochu dilemu kde mam zapojit kablik od centralu, ktory je na to urceny (pri zamknuti/odomknuti by mal davat +), chcem aby mi blikli vsetky 4 a mam na to len jeden kablik :/ Elektricky su oddelene lava strana od pravej, tudiz keby som ich spojil svietili by vsetky aj v pripade potreby blikat len na stranu. Cez prerusovac blinkrov to nechcem riesit. Je mozne to nejako napojit na spinac varovnych svetiel? Ako? Pripadne ma napadlo riesit to cez rele, resp. dva rele. Ako teda na to?
Extreme Tyres