skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fa ventilator
13:37:11
01.09.2006
01.09.2006

Vojtik
tak to je ten novější typ, ta vrtulka jde docela dobře
09:56:54
01.09.2006
01.09.2006

luxus
-> Vojtik: mam ventilator, ktery ma ty privodni draty uchycene zboku motoru, je taky mozne ze se na ty uliky dostal olej, kdyz jsem mazal loziska ze by to taky neslo ? ted kdyz nefunguje, tak ho stejne urcite rozeberu a mrknu se na to. vim ze urcite nefumguje, ikdyz ho pripojim primo. trochu se bojim sklepnout tu vrtuli abych neco neudelal s osisckou motoru. no uvidime co se da delat. diky za radu !!
07:36:37
01.09.2006
01.09.2006

Vojtik
pokud to ten vypínač vydržel, tak to na ventilátor nemá vliv. Jde ti proud do ventilátoru? Jestli je to novější provedení,( přívodní dráty vedou po venkovní straně ventilátoru až na jeho přední strenu k vrtuli do dvou černých plastových držáků uhlíků) tak může bejt zoxidovanej přechod, mezi přívodním drátem a pružinkou uhlíku.Když sklepneš( OPATRNĚ ) vrtuli a vyndáš motorek z držáku, povol šrouhby, co držej motorek pohromadě-stačí jen povolit- a vndáš uhlíky a uvidíš, jak na tom jsou a když vytáhneš uhlík z toho černýho pouzdra, tak na konci prožinky je dosedací plocha, hterá dosedá na ten zastrčenej přívodní plíšek na venkovní straně toho pouzdra.Ta dosedací plocha musí být u obou uhlíku nádherně čistá, když ne, tak ji vyčisti a vysuň i ten plíšek z pouzdra a vyčisti ho taky, musíš ho ale odjistit, má takovej malej zobáček proti, to uvidíš.Tohle je z 90% důvod nefunkce, můžeš zrovna i namazat ložiska motorku.Když by to byl staršítyp, kde dráty mizí hned na zadní straně růchodkou dovnitř, tak jsou nejspíš uhlíky přitavené v plastovém drřáku, rozeber motorek a uidíš, buď budou krátké, ale spíš přitavené, musíš je dostat ven, propilovat jehlovým pilníkem, aby chodily v držáku volně a vše složit zpět, namazat to můžeš samozřejmě taky. Nebo když mě ho pošleš, tak ti ho opravim, mám to i v nabídce od členů
22:09:00
31.08.2006
31.08.2006

pajavlk
a co na něm odešlo ?
22:00:56
31.08.2006
31.08.2006

luxus
NAzdarek, odesel mi velntilator na chladici, tak jsem takm koupil novej a zapojil chodil pekne, ale ted zase odesel. nemate nekdo potuchy cim to muze byt ?? od cidla na chladici mam vyveden spinac jinak sem se v elektrice vubec nehrabal. pojistky jsem kontroloval. nestalo se nekomu neco podobneho ? ten pridavnej spinac nemam zapojenej pres rele. je to jen blba packa.