ventilator kurenia

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 03.02.2007 do 16.02.2007, založil/a formalin
řadit dle data
09:19:40
16.02.2007
hanci.miso
-> Staf1221: heh mne to tiež robievalo a pristupil som na usporu elektriky v aute napr. parkovačky mam len dohromady odber 40mA pristrojovka komplet LED ani jedna žiarovka a repasovany alternator a ešte mala finta trošku zmenšena remenica alternatora aby mal vyžšie otačky a lepšie tym padom dobijal a šlapu svetla a ventilator v poho akurat ked uz dam blinker tak trochu klesne napetie :c))) a je dobre si zadovažiť indikator dobijania skvela vecička, mrkni članky elektrika a mam tam ten indikator
18:47:41
12.02.2007
Staf1221
je to nezavisle od svetiel
20:29:45
11.02.2007
King
-> Staf1221: Robiť s tým můžeš to, co jsem radil Formalínovi, tzn. vzít měřák a změřit napětí na baterce v okamžiku, kdy ti svítí kontrolka dobíjení. Dělá to jenom při běhu samotnýho větráku nebo k tomu ještě musej svítit světla? V prvním případě by moh bejt ještě problém s přechodovým odporem např. na pojistce č.2 nebo na klíčku....
19:56:47
11.02.2007
Staf1221
to nikto nevie poradit?8
00:52:12
10.02.2007
Staf1221
s tou 4- kou (teda nie len tou ale ostatne beriem ze je vekom) mam problem aj ja. ale nerobi to len pri volnobeznych otackach. proste ked zapnem ventilator tak svieti dobijanie. co by som s tym mohol robit?
17:36:12
09.02.2007
formalin
diki chalani jak bude teplejsie tak to asi poriesim do hlbky. ale dakujem6
21:39:16
05.02.2007
PeterP136
1. Mne tiez chvilu vetrak vrzgal a potom prestal (mozno daka spinka), ale ked som s tym laboroval tak prestal vrzgat po zatlaceni (aj miernom) na plastovy dekll motoru ktory kryje horne lozisko. Takze ak to pomoze, daj poden nejaku klznu dosticku alebo kusok kovu (mosadz napriklad) aby to nieco vydrzao nez to hriadel prevrta a samorjeme trosku vazeliny.
2. mne uz vetrak v skodovke hucal len vdaka aerodynamickemu hluku prudiaceho vzduchu v telese kurenia. Lenze to som vsetko vycistil od prachu, loziska namazal a namazal politurou na nabytok aj komutator, ten trochu vrcal a suchoval o uhliky.
3. na klapkach su nalepene molitany ktore su hlavne dobre plesnive ale utrhnute by nemuseli byt, su az nechuten dobre prilepene na klapky, ale mozes mat vyskocene tiahlo.
16:01:30
03.02.2007
King
-> formalin: Vrzgajuci ventilátor stačí obvykle namazat, jedno ložisko je pod plastovým krytem nahoře ke druhýmu je na houby přístup, ale s olejem ve spreji s hadičkou se tam stříknout dá. To, že vrzgá jenom ze začátku je daný nízkejma teplotama a po chvíli tření se rotoru v ložisku se ložisko zahřeje a a zaschlý mazivo začne aspoň symbolicky mazat.
2. Pokud nemáš rozváženej rotor větráku (ulomená lopatka) nebo někde nedrhne, pak se stím nic moc dělat nedá - holt 30let starý řešení....Pro klid duče se dá sehnat fungl novej motor, kterej řeší 1. i 2. :)
3. Možná by pomohla generálka topení nebo aspoň kontrola nastavení táhel - občas krajní poloha páčky na palubce ještě neznamená, že je klapka úplně zavřená. Vevnitž jsou pak těsnící plochy molitanu, jestli se nepletu a ty jsou po letech už jenom symbolický. Já měl na haubně ten velkej nasávač a smířil jsem se stím, že to halt dokonale netěsní (stejně mám rád čerstvej vzduch :) Tím kohotkem je asi myšlená klapka, kterou se pouští teplej vzduch do tunelu, aby to symbolicky topilo i vzadu, ale ta problém neřeší, jenom ho přemisťuje o metr dál :)
4. Na otázku jestli dobíjí či ne, ti odpoví jedině voltmetr, ale v uvedený konfiguraci spotřebičů ta kontrolka minimálně v případě volnoběhu nekecá a je to vcelku normální. Cce to změřit napětí na baterce při běžnejch provozních otáčkách řekněme 1800-3000, kdy by i s topením mělo bejt na baterce přes 13V (ještě lépe a správně pak 13,8-14,2V.
15:13:49
03.02.2007
formalin
-> Karel.: aky kohutik ? na ten som este nenarazil...
09:24:00
03.02.2007
Karel.
ta hlasitost a tak by to mohly dělat ložiska na ventilátoru, stačí vyměnit - bude i tišší

a bohužel to asi dělá každýmu že i po vypnutí stále proudí trochu vzduchu, jedině ho vypnout kohoutkem co je pod palubní deskou
00:37:51
03.02.2007
formalin
hladal som v starych temach ale je tam nieco ale nie dost .....
ot.1. v polohe co ide pomaly mi po chvili zacne vrzgat... ale na rychlom nevrzga iba zo zaciatku cca 1min potom uz nic. Preco? co je s tym?
2. ot. da sa nejak spravit aby kurenie islo tichsie v aute ked ho zapnem je tam dost velky hluk. A to nemyslim pri vrzgani. Berme do uvhahy ze mi ide spravne.

3.ot. aj vy ked mate zatvorenu klapku aby neprudil vzduch tak vam dnu prudi vzduch? vadi mi to najme pri takej 90km/h ked nechcem aby fukalo, a ide to nadalej, v predu mam tie nasavace take male.
4.ot. ked zapnem kurenie(a mam aj svetla) tak mi jemene svieti kontroka ze ndeobija. ked dam blinker tak blika s nim ale tak jemnejsie ale je to dost badat co je to? ozaj mi nedobija? mam novy regler cca rok a menene uhliky v alternatore.
Extreme Tyres