:)) Ja som myslel ten bakelit ako tie tri velke kusy, z ktorych je zlozene cele kurenie (kryt) a nie tie boky radiatoru :). Ak je na tych 3 bakelitovych castiach zvnutra cierny povlak (ide dolu v pohode aj vodou), tak musi byt aj medzi rebrami radiatoru. Ak tam vsak nikde ziaden cierny sajrajt nemas, tak si musel natrafit bud na nove kurenie, alebo na auto, ktore 1 majitel len kupil a zoviezol do garaze a 2 majitel si Ty :). Inac sa tam nejaky prach a smog musel dostat a usadit.
Inac jeden bratov kolega takto kupil skodovku sice 120 4q, ale mala naotcenych 46km :). Najviac by ma na nej zaujimalo v akom stave mala valce a olej :).
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
motor topenia + radiator
01:15:21
20.03.2005
20.03.2005

PeterP136
08:04:26
18.03.2005
18.03.2005

stresman
-> PeterP136: tie molitane su zasrate jak svina a do tych trubiek nevidim ako to mam zistit ci tam povlak je alebo nie?
22:55:56
17.03.2005
17.03.2005

PeterP136
-> stresman: Tak si mal stastie na ciste kurenie. Vo vnutri bakelitoveho krytu si nemal povlak z cierneho nalepeneho prachu? A tesniace molitany cierne od prachu a smogu?
21:40:53
17.03.2005
17.03.2005

stresman
-> PeterP136: ja som cistil to aj to
a ta cierna polievocka nesla tak neviem
a ta cierna polievocka nesla tak neviem
20:48:13
17.03.2005
17.03.2005

PeterP136
Ja som cistil rebra radiatoru. Co si cistil Ty? Stacilo len k rebram prilozit ruzicu sprchy a hned z toho vyliezla taka cierna polievocka :). Vnutro rurok som necistil. Sustavu som mal len minimalne zakamenovanu.
A ci sa to da odvzdusnit bez radiatora, to netusim. Ale ak si to poriadne nezapchal, tak by som to neriskoval.
A ci sa to da odvzdusnit bez radiatora, to netusim. Ale ak si to poriadne nezapchal, tak by som to neriskoval.
14:42:19
17.03.2005
17.03.2005

stresman
-> PeterP136: som rad ze si ten infra rozchodil. mam ale na teba otazku. radiator je vonku a je aj vycisteny ale skoro nic z neho nevyliezlo, tak neviem kde je chyba, preco poriadne nehreje, mozno bol zavdusneny. ale co sa chcem spytat je ci mozem smelo jazdit aj bez neho? hadice su zablendovane. a co ovzdusnovacia hadica co snou?
00:09:46
17.03.2005
17.03.2005

PeterP136
Z fotiek nic nebude ten siemens C65 je na fotky drevo. Nevidno tam ani ho... . Ani sa nedivim, 380x??? bodov a nevie ani automaticky a dostatocne menit jas. Mozno to vycvaknem doma na inom mobile, sice o kusok lepsom, ale je to len mobil, takze neviem ci nieco bude vidno.
21:06:06
16.03.2005
16.03.2005

stresman
-> PeterP136: keby si mal problem stymi fotkami daj vediet,velmi rad pomozem
20:29:21
16.03.2005
16.03.2005

PeterP136
-> stresman: Hnevat sa nebudem :), dnes skusim nejake fotky dostat do notasu. A nemam ziadnu vhodnu podlozku pod tie veci a na ciernom igelite alebo tmavom koberci by toho vela vidno nebolo :). Ale mozno postacia reklamy z obchodu :). A navyse este nemam rozobraty motorcek. Mam z toho trochu strach, lebo sa potom velmi blbo sklada. Aspon ja som na to bol asi prilis gramblavy :).
GL palubokva von nemusi ist, ale mne sa to robilo omnoho lepsie, ked som mal stredovy panel vymontovany (montoval som tam radio) a par tyzdnov som jazil bez neho. Akurat mi torchu drncali tiahla od kurenia :).
GL palubokva von nemusi ist, ale mne sa to robilo omnoho lepsie, ked som mal stredovy panel vymontovany (montoval som tam radio) a par tyzdnov som jazil bez neho. Akurat mi torchu drncali tiahla od kurenia :).
17:42:45
16.03.2005
16.03.2005

stresman
-> Tomáš SK: tak fajn. neviem ci to stihnem na zajtra, prichystat ale v piatok to tu mate urcite. neviete nahodou kolko fotiek tam mozem dat?
17:10:21
16.03.2005
16.03.2005

Tomáš SK
-> stresman: Ale nebude! A nas len potesis!!!
15:50:19
16.03.2005
16.03.2005

stresman
tak ja som uz na pol ceste mam to cele von a zajtra to budem cistit, ak to nezverejni peto tak ja to urobim urcite lebo si to pekne cele fotim. ak sa peto nebude hnevat.
15:37:15
16.03.2005
16.03.2005

King
2 Kocislav: Zatim nikdo si na nutnost vyndavat GLS palubku pri demontazi topeni neztezoval....
13:25:12
16.03.2005
16.03.2005

VeTeV
-> Kočislav: jako na topeni vyndavat palubku? proc?
13:15:47
16.03.2005
16.03.2005

Kočislav
To, že se nemusí palubka vyndavat platí i v prípadě, že se jedná o GLS palubku?
10:04:08
16.03.2005
16.03.2005

Tomáš SK
-> PeterP136: Veru veru Peto, to musis pekne vydat knizne!
Tiez sa na to na jar chystam,takze to len a len potesi.

21:51:58
15.03.2005
15.03.2005

fazola
-> PeterP136: pokud zapneš infra na noťasovi a mobilu a dáš je do dosahu, tak by se mobil měl chovat tak, že dáš v mobilu odesla přes-irDA a noťas to přijme. měl by...
21:45:22
15.03.2005
15.03.2005

stresman
-> PeterP136: precitaj si tam ten clanok co som tam publikoval. po tuknuti na odkaz co som tu dal na lavo najdes Vyroba a uprava prislusenstvi a celkom dole je moj clanok vyroba infra portu za par korun, ked si ten precitas bude ti vsetko jasne a fotky budu tu mozno uz zajtra
mas vystarane ked mas ten notas uz davno si si mohol stahovat foto z mobilu a ine veci do mobilu

21:11:28
15.03.2005
15.03.2005

PeterP136
-> stresman: Mam notas s infa, ale netusim o com hovoris :).
20:59:16
15.03.2005
15.03.2005

stresman
-> PeterP136: diky za podrobny navod, budem to brat ako slabikar generalky a co sa tyka toho mobilu tak ziaden soft ti netreba. co ti treba je len infra napojene na pc. XP je inteligentne a vie komunikovat z telefonom bez softu. ide posielat a prijimat fotky. ak mas nahodov televiznu kartu s ovladacom tak by to malo fungovat ale nie som isty ja som si to vyrobil sam a tu som to publikoval: " target="_blank" >www.beinspired.cz/index.p
hp?s=servis/p...
20:33:08
15.03.2005
15.03.2005

PeterP136
-> stresman: Palubovku vobec nemusis chytat. Len odpoj panel s tiahlami na ovladanie kurenia od palubovky a zospodu nahmatas v rohoch tej bakelitovej kisne az navrchu 4 matice, ktore vyskrutkujes a kurenie Ti potom takmer samo vypadne. Akurat nezabudni naprv odpojit vsetky 3 hadice (vratane tenkej odvzdusnovacej), a dat si dolu tie dve kolena, ktore rozvadzaju vzduch z kurenia pod palubovku a samorejme odpojit elektrinu z priestoru kde je motorek stieracov (pre istotu si ju poznac na papierik ako bola).
S cistenim Ti akurad zazelam vela zdaru. V nedelu som cistil druhe kurenie a chcelo sa mi do toho este menej nez do prveho. Sice sa teraz leskne (okrem okrem par listov v radiatore), ale je cistejsie nez som spravil to prve.
Akurat som ja vol ulomil tenky vyvod z radiatoru a praskol drziak motora (ten sa da lahko zalepit). Ten vyvod uz mozno viem ako opravim.
Rozobrat sa to da takmer uplne, akurat motorek musis presat rozoberat v okamihu, ked oddelis magnety od hlinikovej kostry s rotorom (loziska su poistene rozklepnutim). Na mastny humus je perfektna solvina. A odporucam nejaku kefu so stetinami do vsetkych stran (aj ked zubnou kfekoou to tiez ide).
Radiator som cistil tak, ze som cez rebra pustil zblizka sprchu naplno (pozor vyleje sa kopu cierneho sajratju) a potom som medzi rebra nallial savo alebo nejaky iny humus na hajzle (obsahuje saponat a kyselinu) a po chvilku statia som opakoval vysprchovanie dalsieho humusu.
Ked to poskladas, mozes dat na mirezku vetraka silonovu puncochu ako filter voci najhrubsim castiam. Ochrani ako motor, tak radiator.
No a z plechovych klapeik som strhal molitanove tesnenie a nalepil samolepiace tesnenie na okna. Drzi perfektne ak sa predtym trochu presmirgluje plocha pod nim.
Ak ide o velku plechovu klapku, tak tu ide tiez vybrat, len ju treba vhodne natocit a s trochou nasilia vysklbnut :). Horsie je to s jej nasadzovanim :).
Keby som vedel ako dostat fotky z mobilu siemens C65 to pc (ma to sice infra, ale nemam soft), tak by som mohol nafotit rozobrate kurenie a toto sem hodit ako clanok :))).
S cistenim Ti akurad zazelam vela zdaru. V nedelu som cistil druhe kurenie a chcelo sa mi do toho este menej nez do prveho. Sice sa teraz leskne (okrem okrem par listov v radiatore), ale je cistejsie nez som spravil to prve.
Akurat som ja vol ulomil tenky vyvod z radiatoru a praskol drziak motora (ten sa da lahko zalepit). Ten vyvod uz mozno viem ako opravim.
Rozobrat sa to da takmer uplne, akurat motorek musis presat rozoberat v okamihu, ked oddelis magnety od hlinikovej kostry s rotorom (loziska su poistene rozklepnutim). Na mastny humus je perfektna solvina. A odporucam nejaku kefu so stetinami do vsetkych stran (aj ked zubnou kfekoou to tiez ide).
Radiator som cistil tak, ze som cez rebra pustil zblizka sprchu naplno (pozor vyleje sa kopu cierneho sajratju) a potom som medzi rebra nallial savo alebo nejaky iny humus na hajzle (obsahuje saponat a kyselinu) a po chvilku statia som opakoval vysprchovanie dalsieho humusu.
Ked to poskladas, mozes dat na mirezku vetraka silonovu puncochu ako filter voci najhrubsim castiam. Ochrani ako motor, tak radiator.
No a z plechovych klapeik som strhal molitanove tesnenie a nalepil samolepiace tesnenie na okna. Drzi perfektne ak sa predtym trochu presmirgluje plocha pod nim.
Ak ide o velku plechovu klapku, tak tu ide tiez vybrat, len ju treba vhodne natocit a s trochou nasilia vysklbnut :). Horsie je to s jej nasadzovanim :).
Keby som vedel ako dostat fotky z mobilu siemens C65 to pc (ma to sice infra, ale nemam soft), tak by som mohol nafotit rozobrate kurenie a toto sem hodit ako clanok :))).
17:48:55
15.03.2005
15.03.2005

stresman
lidicky, chcem sa pustit do generalky motora kurenia a radiatora. cez vikend som sedel v kamosovej skodile a rozdiel je dost citelny, tak to chcem vsetko pekne vycistit, len mi povezdte ci musi ist cela palubovka von alebo nie a naco si mam davat pozor