skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Peugeot 306
Ano dotazeno spravnymi momenty. hlava zarovnaná... atd...
No mas na vyber defakto jen to tesneni pod hlavou. Jak jsi ji nakonec udelal co vsechno? Dotazeno spravnymi momenty apod?
Cus, zase ten peugeot... auto jezdilo v pohode kdyz najednou se zacalo nejak moc prehrivat prez 90 stupnu vylejza to i ke 100... v expanzce je na stenach emulze ale na vicku oleje nic... Voda netlakuje... Cim by to mohlo byt?
Termostat novej, odvzdusneno a cidlo sahary taky novy( ale sahara nejde)
Termostat novej, odvzdusneno a cidlo sahary taky novy( ale sahara nejde)
-> Jirik_Tuňák1983: jasny dyt s tebou souhlasim kdyz uz to ma dole tak to udelat vsechno a ma pokoj defakto naporad.
-> Kuladmin: Ony to nejsou špatný motory co do výdrže. Ale takhle to dá dohromady a za chvíli se ozvou gufera na ventilech, který budou už určitě tvrdý jako kámen.
Když už mu to stálo za to shazovat sem tam rozvody a kupovat druhý těsnění pod hlavu, tak bych to určitě nechtěl dělat potřetí.
Když už mu to stálo za to shazovat sem tam rozvody a kupovat druhý těsnění pod hlavu, tak bych to určitě nechtěl dělat potřetí.
Presne jak pise -> Jirik_Tuňák1983: to bych u tehle motoru rozhodne udelal, a stary necistoty musis oskrabat treba nozikem apodobnymi vercajky. Jen pozor at ti to nepada do kanalku apod.
-> Cempyk: Proč tu hlavu neuděláš rovnou pořádně, když už je dole? Tj. ventily, gufera na ventilech a srovnání hlavy?
A kdyz se rovna hlava musi se vyndat ventily?
cim mam ocistit blok? Nejakej fígl máte?
takze novy srouby, novy tesneni, a srovnat hlavu a bude to cajk
A dal bych nový šrouby do bloku
Hele nekontroloval... teklo to v ruzku kvuli prasklemu tesneni tak jsem usoudil ze to zkrouceny nebude. (moje blbost ted toho lituju kdyz jsem zjistil ze to kousek od nas rovnaji za 3oo). takze tesneni novy a ci? ocistit blok od sajrajtu ze stareho tesneni? hruby to neni ale je to spinavy
-> Cempyk: Silne nedoporucuju jestli to neches sundavat potreti behem par dnu. To sis tu hlavu nezkontroloval jestli je rovna???

Tak jsem vymenil tesneni pod hlavou ale nedal srovnat hlavu. A fouka to do hrdla oleje jak blazen. Sundal jsem viko ventilu a je tam emulze takze jsem dneska dal hlavu na srovnani ale chci se zeptat muzu pouzit to tesneni ktere jsem vyndal? 3 dny stare? Dekuju
bude to tesneni je to klasika na tehlech motorech, je tam v ruzku olejový kanal....
To auto snad jeste uvidi víc lét než jedno ale spíš mě jde o to že zastavim a hned pod tim je erná kapka ....
To nám teče na 106ce taky. V létě to bude lepší, jestli to auto ještě léto uvidí
Teda nic ve zlem ale my ti dle fotky mame rict kde ti to tece?? Tak s tim ke mne prijed a ja ti to reknu....
Umej/ otri/ vycisti to cely a pak to nastartuj pripadne projed okolo komina a znovu se podivej kde to tece.
Umej/ otri/ vycisti to cely a pak to nastartuj pripadne projed okolo komina a znovu se podivej kde to tece.
Ahoj, s venkovnima zmenama teplot mi zacal cim dal tim vic kapat olej z motoru jen nevim jestli je to z gufera pod klikou u rozvodu nebo jestli je to tesneni pod hlavou levy predni ruzek... Pridavam foto a dekuju za rady
kde to tee nesetkal jste se někdo s tím?
kde to tee nesetkal jste se někdo s tím?