skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
octavia Ii combi 1.6 tdi rok 2012
prohledat
14 příspěvků (zobrazeno 1 až 14) od 29.12.2016 do 02.01.2017, založil/a rakosnicek
Mám CAYC rv 01/2010 (koupeno 01/2014 se 105000km). Hned po koupi výměna 3 ložisek kol. Rozvody a vodní pumu jsem dělal letos na podzim na 176000km (pumpa už moc tekla - na 350km dolito 0,5l chladící kapaliny) a pomalu se začíná hlásit EGR. V létě po ohřátí mi pod palubkou občas zadrnčí nějaký plech (jednou levá podruhé pravá strana ale kde přesně to je jsem nenašel). Jinak bych řekl že docela OK.
-> saskyn2 29.12.16 20:17:47: Ne ne, mám dvojku, r. 2012
v listopadu mě to nechalo stát kousek od Brna, odvezeno do autorizáku, kde jsem jim nahlásil mizející vodu a nedržící teplotu motoru. Vyměnili nějaký čerpadlo a chladící kapalinu. V pořádku to vydrželo cca 2500km a začla se voda ztrácet znova
Uvidíme co s tím teďka autorizák udělá
v listopadu mě to nechalo stát kousek od Brna, odvezeno do autorizáku, kde jsem jim nahlásil mizející vodu a nedržící teplotu motoru. Vyměnili nějaký čerpadlo a chladící kapalinu. V pořádku to vydrželo cca 2500km a začla se voda ztrácet znova

Uvidíme co s tím teďka autorizák udělá
Tiež by som vymenené tečúce pumpy CAYC rátal na stovky . Tieto nové pumpy to je zase kapitola sama o sebe , tečú už pomenej ale zadreté šupátko a prehrievanie je taká klasika ...
ono ten CAYC nebude zlý , pokiaľ sa ako na truc neposerie všetko čo sa dá tj EGR , vodná pumpa , ovládač turba , vstreky a čerpadlo ... niekedy také auto je a hold za rok sa toto všetko poj*be a majitelia plačú
EGR sa na dvojkolke dá aj bez demontáže nápravnice , resp. mám známeho v autorizáku čo to už robil veľakrát , my to riešime klasicky demontážou nápravy
ono ten CAYC nebude zlý , pokiaľ sa ako na truc neposerie všetko čo sa dá tj EGR , vodná pumpa , ovládač turba , vstreky a čerpadlo ... niekedy také auto je a hold za rok sa toto všetko poj*be a majitelia plačú
EGR sa na dvojkolke dá aj bez demontáže nápravnice , resp. mám známeho v autorizáku čo to už robil veľakrát , my to riešime klasicky demontážou nápravy
-> saskyn2: to jo, hlavne se vsechny EA 288 prehrivaji. U 1.4ky udelali z vymeny pumpy akci na celej den s vyplachama podle tpi
-> Milan 136: Tak asi mam štěstí na samý dobrý kousky, fakt jsem zatím nedělal žádnou před intervalem, zato u trojky je to mazec, normálně ve 110tkm průtokáč, pumpa asi 1cm vůli a je slyšet jak se vevnitř převalujou kuličky nebo válečky v ložisku

-> Milan 136: Nechces tady nekde udelat seznam kodu motoru a jejich nejcastejsich pruseru? Myslim, ze bych to ocenil nejen ja :)
-> saskyn2 29.12.16 20:17:47: na CAY vyteklo pump. A proudem. Nasakly remeny, ktery se prohnou do luku a zvejkaji pak o kladku...
No mění se luxusně
já sundávám nápravnici, DPF, poloosu. Ale prý to jde bez nápravnice, ale nejsem si jistej pozitivním časovým přínosem, nápravnice je dole za 10 minut, z ježka v kleci jsem už vyrostl

-> Pavel P@nkáč 29.12.16 20:39:55: jsem to právě viděl u známýho na stole jak má venku držák motoru, poloosu a podobný drobnosti. A to si myslím, že to byla jen předokola.
-> vhml: kdyz je to nahon na dve kola tak pohoda u 4x4 velky peklo

Hodně odcházejí EGR a stojí ranec, jinak asi vcelku bezproblémové.
-> M@rtin: to máš spíš trojku ne, tak je pumpa s el. řízeným průtokem a padaj, u dvojky děláme běžně rozvody ve 210 a pumpy jak nové
-> M@rtin: to máš spíš trojku ne, tak je pumpa s el. řízeným průtokem a padaj, u dvojky děláme běžně rozvody ve 210 a pumpy jak nové
Mám to jako služebák ..... aktuálně s cca 120tkm.
Aktuálně se tomu ztrácí voda. Opraveno výměnou čerpadla, ale ztrácí se pořád. cca 0,5l/1000km
Hodnotit to moc nemůžu, mám jen srovnání s 1,6MPi z r. 05.
Aktuálně se tomu ztrácí voda. Opraveno výměnou čerpadla, ale ztrácí se pořád. cca 0,5l/1000km
Hodnotit to moc nemůžu, mám jen srovnání s 1,6MPi z r. 05.
Ahoj známy chce kupovat tuto octávku. má najeto 116 000 km. Máte někdo zkušenosti s tímto autem?? případně nějakou radu na co si dát pozor?? Kolik je interval na vyměnu rozvodu?? díky