-> Jirik_Tuňák1983 13.10.21 12:20:45: Jo jo, ty si nepotřebuješ nic načítat a něco o tom vědět, ale já jsem zaslepenej. Tak jo
-> Borderer 13.10.21 12:26:35: Jo, byly tam nějaký problémy s prohýbáním těch obalů nebo tak něco? Který se vyřešily teda myslím, ale později se stejně přešlo na dodávky od TVEL - asi z mixu technických i čistě obchodních důvodů. Což mi přijde naprosto v pořádku, proč ne. Souhlasím, že Rusové úplně nemají důvod přestat dodávat - ale mimo jiné protože se k Westinghouse lze zase kdykoliv vrátit.
Proč si sem cpát něco jinýho? To je vždycky těžká otázka - v libovolný technologii. Starý prověřený má svoje jasný výhody, ale i nevýhody (nezvyšuješe diverzifikaci rizik atd). Jak jsem řekl, s ruskou technologií problém nemám a pokud vím, tak ho nemá ani spousta lidí "z oboru", kteří se přesto z různých důvodů ke koupi reaktorů od Rosatomu staví velmi rezervovaně.
-> saskyn2 13.10.21 12:15:40: No, jen ta jaderka je trochu jiná liga - náhrady UAZů a děl atd nestojí stovky miliard, jsi minimálně o řád níž. Ale ten problém je ještě trochu jinde, viz
-> dragon_cb_cz 13.10.21 12:27:30: . Prostě ta jejich pozice v tom kontraktu je mimořádně slabá.