skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Výměna lepeného čelního okna
prohledat
130 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 28.03.2023 do 17.05.2023, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
Tyjo ještě jedna otázka nebo upřesnění... Primer před lepením okna teda dávat všude i na starý lepidlo? Nebo musím primer dát na vokno a nově lakovanej rám a na starý lepidlo dát aktivátor?
-> StepaNoFUN: V pohode. Kamos mi kupoval 5kg barvu v Hornbachu pred lety, kdyz jsem natiral hasicskej zebrik. Chtel jsem cernou a koupil hnedou. Tak jsem mel hnedej zebrik no. Taky desny
A to neni barvoslepej... Prej, ze tam bylo naprd svetlo a myslel, ze to je cerna. Tak rikam jo vole a ze je pod tim napsano palisandr ti nebylo divny co? 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: To možná jo. Ale toho jsem neznal. Toho lakýru znám. :-D Když se přešáhnul v plechovce a přivezl mi parkováky místo černý, tak tmavě zelený, tak jsem nevěděl, jestli se tlemit, nebo brečet. :-D
-> StepaNoFUN:
tak nebyl i nejakej hudebni skladatel hluchej? :-)

-> SO545: A dovedeš si představit barvoslepýho lakýru? :-D
-> SO545: Což mi přijde jako optimální řešení "problému"

-> Jozka 30.04.23 19:12:47:
Mam znameho s farboslepotou....zasadne ma biele auto. Odtiene sedej ho nebavia.

Mam znameho s farboslepotou....zasadne ma biele auto. Odtiene sedej ho nebavia.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: tak na nalepce u dveri bude cislo barvy.
-> Vojťas: Nojo, ale modrejch je... To v Hornbachu stejne musim najit v regalu sam.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: proto máš barvu napsanou v Tp a nemusíš nic vymýšlet. To bych ti asi teda doporučill černou 

-> Jozka: Ja mam problem s takovejma tema barvama, co vymyslely zensky... Zelena/modra mi delaj problem, kdyz to nenu jasnej odstit...
-> Matthes, záškodník z TechWebu 30.04.23 18:10:55: Mě přijde dle fotky, že kdybys dal rovnou zelenou, tak to vyjde nastejno..

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Aha. :-D Já myslel, že to děláš na transitu.
-> StepaNoFUN: Pockej, ja ale delam focuse. Transita jsem mel u odborniku, ten uz ma novy sklo 
Snad jsem trefil ten odstin, aby to nebylo moc napadny
Jsem trochu barvoslepej.

Snad jsem trefil ten odstin, aby to nebylo moc napadny

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Na transita bych asi dával lepidlo na rám. Ano primer na oboje, 30ml máš tak na 3 auta. Lepidla radši 2 tuby. Nevěřím, že jedna na tu výkladní skříň dá a furt lepší jednu nenačnout, než pak řešit, že se ti na 15cm nedostalo. Ale neser tam toho lepidla tunu. Musíš udělat pěknej prapor, tam kde napojuješ to nasliněným prstem domáčkneš k sobě.
Jeste bych se zeptal... na to lepeni teda potrebuju lepidlo, silnou ruku na mackani pistole, primer a takovy ty kulicky na spejli? Primer dat na sklo i na ram. Pak nanest lepidlo a nandat sklo na ram?
Lepidlo byste nanaseli na okno nebo na ram? Videl jsem oboje... Primer staci 30 ml?
Lepidlo byste nanaseli na okno nebo na ram? Videl jsem oboje... Primer staci 30 ml?
-> Vojťas: Jo no, proto je potreba tu opravu spravne dimenzovat, at na tom nenecham tejden prace 

-> Syny: chci rict ted se s timsere a za let let to tak jako tak skonci ve srote 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Stejne ta rez je vyzrana do hloubky. Kdyz to tam brusnym kotoucem nejak nezariznes, tak to oslabis max. na uroven na jakou to je oslabeny uz ted. A kdyz to pak dobre osetris, tak to nejakej cas vydrzi a pak to hodis cely rovnou na vrakac 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jen to škrábni na povrchu. Jak se dotkneš zdravýho, nepokračovat a pískovat. Zkus to na kousku.
-> StepaNoFUN: To se bojim, ze by bylo durch brzo... 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Právě že ne lamelák, ten to spíš oleští. Ale klasickej brusnej kotouč, vzít to jen hranou a nebrousit do plechu. Odstraníš tím tu nejtvrdší vrstvu rzi a pak pískovat.
-> Milan 136: Proto nechci davat bauset, aby se v rantlu nedrzel vlhkej bordel... Je to naprd no. Zmrdi, co to takhle zprasili a nechali bejt...
-> Matthes, záškodník z TechWebu 30.04.23 10:27:22: Abys to pak ještě nemusel vyvařovat

-> StepaNoFUN: Taky ne... Leda lamelovej kotouc brusnej, ale to by tam nic nezbylo... Dratak ve flexe jsem zkousel a taky ne...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: a vzit to nejdriv nahrubo flexou?
Tak sem to zkousel tryskat vcera a nic moc. Je to tlusta rez... Pritom kdyz tryskam venku nejakej rezavej jekl, kde je vrstva rzi, tak ne krasne cistej potom. Ale na tom aute je to asi nejaka tvrda rez, jak to tam hnilo dlouho...
Neco jsem musel vzit odrezovacem no. Koupil jsem modrej hostagrund, tak snad to vydrzi. A sloupky pak jeste prebrousim a vemu normalni barvou a lakem...
Neco jsem musel vzit odrezovacem no. Koupil jsem modrej hostagrund, tak snad to vydrzi. A sloupky pak jeste prebrousim a vemu normalni barvou a lakem...
-> Joki: Doufam, ze uz to rezat jen tak nebudu
ale ok, zajimavy.

-> Matthes, záškodník z TechWebu 22.04.23 17:06:11: Docela dobře to jde odřezat i obyč svářecím drátem 

Neděláte někdo výměny i pro álijáns?
-> Matthes, záškodník z TechWebu 22.04.23 19:36:42: Asi bych to řešil stejně. Možná bych použil nějakou pořádnou epoxidovou základovku.
www.sincolor.cz/povrchove -upravy/.../sinepox-s-2300 -antikorozni-zaklad-0110-s eda-set-1-18-kg.html
www.sincolor.cz/povrchove -upravy/.../sinepox-s-2300 -antikorozni-zaklad-0110-s eda-set-1-18-kg.html
-> Milan 136: No "lakovat" bych nerekl, ale jo, chci ti nejak naprasot sam
Jako teoreticky bych to mohl udelat barvou na strechy, ktera drzi jak zidovska vira... jen ten rantl, kam prijde lepidlo... Nechat vyzrat a pak teprv nalepit okno... jen pohledovy casti bych mozna vzal odpovidajici barvou...

-> Matthes, záškodník z TechWebu 22.04.23 19:23:38: Budeš to lakovat sám? Na to jsou tu jiní odborníci, na rady ohledně lakování.
-> Milan 136: No nic, uz sem nasel abrazivo, tak koupim a udelam to
Zkusim zalepit rantl zevnitr, at je v aute co nejmensi bordel a udelam to pred garazi... Co potom? Normalne cistic brzd po otryskani, plnic, barva lak?

-> Matthes, záškodník z TechWebu 22.04.23 18:05:35: To je strašný, no. Ale co s tím jiného?
-> Milan 136: Mam pistoli z lidlu no, jako funguje dobre, ale ten bordel z toho... 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 22.04.23 17:07:25: Tvl
to by chtělo trochu otryskat.

Na A sloupku ridice to vokno nedrzelo prakticky vubec. Tohle me fakt sere, takovej slendrian...
Tyjo to byl vejmrd. Nakonec jsem pouzil Sadrovu metodu a cely sem to vyriznul lamacim nozem
Stalo me to teda 4 planzety a 2 noze... ale slo to dobre.

-> minno 11.04.23 15:30:01: Já kdysi (2008) jel s odstrojenou škodovkou po bouračce (beze skel, bez dveří, nárazníků, světel a interiéru mimo sedačky řidiče) ke klempíři asi 3 km, doprovod mi dělal kamarád s maluchem a zrovna museli jet proti policajti...
...no, vyplatilo se jim se otočit a dostihli mne sice až u klempíře, ale bylo to za pětikilo

...no, vyplatilo se jim se otočit a dostihli mne sice až u klempíře, ale bylo to za pětikilo

-> minno 11.04.23 15:30:01: Dneska by Tě zavřeli 

-> Syny 28.03.23 23:07:20: Podobne som šiel pred 13 rokmi 20 km na lak a z laku na lane

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ono třeba u Zmrdline udávaj někdy jako primer odmašťovák... Kterej s primerem nemá nic společnýho.
Beru lepidla i primer od Bernera nemám s tím problém.
Beru lepidla i primer od Bernera nemám s tím problém.
-> StepaNoFUN: nejaky no name ale bol jak beton
-> StepaNoFUN: Primer a lepidlo Starline, ne?
Hlavne prej oboje od jedny znacky...

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Neuletí... Neser tam toho lepidla tunu. Pěknej prápor a stačí... Spíš to posereš blbým lepidlem/primerem, než nedostatkem lepidla.
Já jsem si měnil okno na svojí O1 (zadní) a jel jsem do autoskel, aby mi ho znova polepili fólií.
Dotaz zněl - kdo to lepil? No já. No Ty woe. To bude porod tam tu fólii namačkat. Asi po 20ti minutách konstatování. Tak to jako klobouk dolů. Naši kluci by se od Tebe mohli učit. Tam je toho akorát.
Já jsem si měnil okno na svojí O1 (zadní) a jel jsem do autoskel, aby mi ho znova polepili fólií.
Dotaz zněl - kdo to lepil? No já. No Ty woe. To bude porod tam tu fólii namačkat. Asi po 20ti minutách konstatování. Tak to jako klobouk dolů. Naši kluci by se od Tebe mohli učit. Tam je toho akorát.
-> venni: Hlavne, aby mi pak okno neuletelo na dalnici
Radsi vic jak min lepidla 
Jinak dneska jsem u Deviti krizu chytil sutr do vokna u transita. Si rikam no super, po 15 Kkm... Tak jsem v Kelly koupil sadu na zalepeni diry za 500 (cena spoluucasti vymeny skla). Tak si rikam to pak zkusim doma... No a netrefil jsem pak na D11 cestou domu druhej sutr? Tak druhou sadu kupovat nebudu no...

Jinak dneska jsem u Deviti krizu chytil sutr do vokna u transita. Si rikam no super, po 15 Kkm... Tak jsem v Kelly koupil sadu na zalepeni diry za 500 (cena spoluucasti vymeny skla). Tak si rikam to pak zkusim doma... No a netrefil jsem pak na D11 cestou domu druhej sutr? Tak druhou sadu kupovat nebudu no...