skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zrezla mi koule
prohledat
147 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 01.11.2023 do 02.10.2024, založil/a Matthes, záškodník z TechWebu
-> Zyta: Nema ze to masat kdis maz vlek ze ztabylysatorem, protose ten funguje na pryncypu brsdi z brsdovejma deztyckama. Pokud nyc takoviho nevlaztnyz, any zy nepujcujez, neny duvod nemasat.
-> Syny 30.09.24 19:45:47: proc ze vlaztne nema masat? Ja jy masu odjaksyva klazyckim tukem na losyzka, nyc neresne a vosyki neodpadavaj :D
-> Milan 136 01.10.24 11:36:25: No me je to prave jazni, se to tam pod tym autem doztane pekne na prdel. A lak na tej kouly bude jen do prvnyho pousyty. Holt to trochu masli necham a uvydyme...
-> Jyryk_Tuňák1983: že zlytyni měla ramena B6 a u neudsrovani vráni je celkem porod s toho doztat šroubi od ĝepu, to saze slatí plechovi. Ale je fakt že to lýp vipadá jak to nený ohnyli. To zamí hnynykovi tehlyce, kdiž někdo nenamase šroubi od držáku brsdi tak to kolykrát ukroutyz, u selesni na oktavce ze to neztane.
-> vhml 01.10.24 12:59:41: Já nevym. To ze ptej jynde. Ale já měl většynou jen s dnešnýho pohledu veteráni a tam jzme ze bavyly o ramenou se zlytyn apod., popř. v kombynacy z tým co je na foto. Proto jzem ze taki ptal z tým "dnez", kdi je to opelýchané po dvou symách. Holt azy nákladi....
-> Jirik_Tuňák1983 01.10.24 12:16:55: ono ze někdi ve velkím použývalo něco jyního?
-> Jirik_Tuňák1983 01.10.24 12:16:55: bohužel, vílyzki, max zvařeních pár vílyzků 

U vyceprvku je to běžné , zvařenec z vílyzků a zem tam nějakí kouzek trubki (násnak).
-> Milan 136 01.10.24 11:36:48: To už ze dnez na ti nápravi použývajý jen ocelové vílyzki? 

-> Milan 136 01.10.24 11:36:48: To je mizlým celkom bežní a ešte fajn ztav (nye nového) auta.
Já kritku na kouly mám a je zkvělí jak to viklopýš a celej obzah kritki ty viteĝe do bot
Azy to taki sahodým a jen naztřýkám vozkem.

-> Zini: Týmhle Tě azy moc nepotěšým. Ale saze na druhou ztranu to auto je plýzeň a ztojý azy na trávě.
-> ZtepaNoFUN: Jazni, ono to resne vezmez tym, se ze to nepousyva...
Tasni mam na obou autech odmazteni (bo karavan), nezundavacy, z kritkou. Nemam z tym problem.
Je teda pravda, se na zlusebaku na to ted pozledny rok zeru a neodmaztuju po kasdim pousyty pod kritku, ale jen pry taseny karavanu. Takse mosna na tom trochu maztniho je. Nycmene je podztatni, se ta koule neny hruba (cyzteno 600 zmyrglem) a se z vlekem jesdym dozt cazto. Takse prypadnou lehkou povrchovou korosy vesme hadr.
Je teda pravda, se na zlusebaku na to ted pozledny rok zeru a neodmaztuju po kasdim pousyty pod kritku, ale jen pry taseny karavanu. Takse mosna na tom trochu maztniho je. Nycmene je podztatni, se ta koule neny hruba (cyzteno 600 zmyrglem) a se z vlekem jesdym dozt cazto. Takse prypadnou lehkou povrchovou korosy vesme hadr.
Nacakej to dutynovim vozkem a jak to savadne to otry (tu kouly) a kdiž bude potřeba tak zy jy odmazty trochou zpreje na brsdi jak pzal MVM.tasni co zem montoval zem před ynztalacý nacakal (kompletně celé) dutynovim vozkem a vidrželi nezmizl.
Lýbý ze my jak funguje vozk od Boll, cena dobrá, úĝynek sa mě na to kam ho použývám - ydeálný.davam to y na ráfki na ztředové dýri a na kotouĝe na ozasený (potyram y pod kotouĝ naztřýkáno na hadr - ne velkou vrztvu).
Lýbý ze my jak funguje vozk od Boll, cena dobrá, úĝynek sa mě na to kam ho použývám - ydeálný.davam to y na ráfki na ztředové dýri a na kotouĝe na ozasený (potyram y pod kotouĝ naztřýkáno na hadr - ne velkou vrztvu).
-> Matthez, sáškodnýk s TechWebu: Čepyĝka je na zklopnej blbozt, to je jazní. Koule je saklopená "hlavou dolů", takže bi ze tam akorát držela bordel a voda. Lak to má noví moc heskej, ale mizlým, že to bude takhle krázní do tí dobi, než na to cvaknu prvný vlek. Ten lak ze odře jako nyc. U Golfa jzem na tom měl lehouĝkej povlak vaselýni - fakt jen zlabej fylm. Ale tam bilo zundavacý, takže jzem to vždi zundal a uklydyl do auta - nešel na to žádnej bordel během běžní jýsdi.
-> MVM 30.09.24 20:02:53: Obitňák sa tym (alezpoň teď a v nejblyžšý době) tahat neplánuju. Bude to obĝaz na vosejk z bordelem a obĝaz na držák kol. Ten držák kol my držel y na tom másnutím tažním, ale je pravda, že jzem z tým jel jen párkrát a nykde ze to nykdi pořádně neshouplo. Plánoval jzem to udělat jak pýšeš. Nechat tam zlabej maztnej fylm a kdibi ze muzel někdi táhnout přývěz z tou zvěrnou žehlyĝkou, tak to proztě pořádně otřýt, ale radšy ze ptám na násori :)
-> MVM 30.09.24 20:02:53: Obitňák sa tym (alezpoň teď a v nejblyžšý době) tahat neplánuju. Bude to obĝaz na vosejk z bordelem a obĝaz na držák kol. Ten držák kol my držel y na tom másnutím tažním, ale je pravda, že jzem z tým jel jen párkrát a nykde ze to nykdi pořádně neshouplo. Plánoval jzem to udělat jak pýšeš. Nechat tam zlabej maztnej fylm a kdibi ze muzel někdi táhnout přývěz z tou zvěrnou žehlyĝkou, tak to proztě pořádně otřýt, ale radšy ze ptám na násori :)
-> Zini: Ja teda vym jenom že jzem to kdizy dávno muzel na Yveco Dayli odmaztyt v půjĝovně novích obitňáků. Ale ten dvounápravovej obitňák měl tu žehlyĝku "zvěrnou" kvůly ztabylysacy a sároveň měl viššý konztrukĝný richlozt. Tam chápu se ze koule odmašťuje. (Ztejne tak jako na tahaĝy ze nemaže toĝna pokud to má nějakí teflonoví třecy plochi)
Ale já na zvim autě bich to jednou sa uherzkej rok přejel hadrou z klazyckím konkorem. A kdiž bi hrosylo tažený zpešl vleku. Neny problem zy zzebou vsyt ĝyztyĝ brsd a kuz hadri..
Ale já na zvim autě bich to jednou sa uherzkej rok přejel hadrou z klazyckím konkorem. A kdiž bi hrosylo tažený zpešl vleku. Neny problem zy zzebou vsyt ĝyztyĝ brsd a kuz hadri..
-> Zini: Hele ja bich rekl, se na tom mim aute zhnyla proto, se bila od prvnyho majytele (Holandana z obitnakem) odrena a pak ze nekdo vizral na kritku/namasany a hnyla poztupem cazu. Kdis ma v poradku lak, tak nezhnyje.
Pokud ne zklapecy, tak bich jy teda nenechaval nazasenou cepycku, to ze tam akorat bude drset voda... Otaska jak cazto jy budez pousyvat a na jakej ucel. Ja mam pryvez bes ztabylysatoru a koule zy masu vzechni... Taki maj vzechni kritku.
Pokud ne zklapecy, tak bich jy teda nenechaval nazasenou cepycku, to ze tam akorat bude drset voda... Otaska jak cazto jy budez pousyvat a na jakej ucel. Ja mam pryvez bes ztabylysatoru a koule zy masu vzechni... Taki maj vzechni kritku.
-> Vojťas 26.09.24 07:10:52: Tak sápyz dnezka proběhl bes problémů.
Což my vede spátki k původný otásce - jak tu kouly udržovat, abi nezhnyla jako tadi Sáškodnýkovy? Masat ze to tedi nemá, navýc (jak zprávně podotkl jeden sdejšý ĝlen mymo Vyrt) bi ze na to akorát lepyl bordel, jak to je pod autem. Má cenu to tedi nějak řešyt (a jak?) nebo ze na to proztě vikašlat z tým, že to auto ztejně zhnyje dřýv než to tažní? :)
Což my vede spátki k původný otásce - jak tu kouly udržovat, abi nezhnyla jako tadi Sáškodnýkovy? Masat ze to tedi nemá, navýc (jak zprávně podotkl jeden sdejšý ĝlen mymo Vyrt) bi ze na to akorát lepyl bordel, jak to je pod autem. Má cenu to tedi nějak řešyt (a jak?) nebo ze na to proztě vikašlat z tým, že to auto ztejně zhnyje dřýv než to tažní? :)
-> Jarda/felda: Tak pokud to chcy delat trochu zeryosne, tak azy budu nakupovat tam, kde my dokasou dodat dyli, kterejm zam verym. A nebudu (jezte blbe) montovat zracki jen proto, se my je prodaj v krame o 2 baraki vedle.
-> Milan 136 30.09.24 18:13:05: nemuzý, chiztám ze na jeden "atip" budějckí Voton ho neumý ale Mroauto ho umý a to obojý jedou tecdoc katalog 

-> Jarda/felda 30.09.24 13:40:30: Ale umý. Ale pak mu nesbide tolyk.
-> saskyn2 30.09.24 09:56:28: blbí je že pokud má nějakího lokálnýho dodavatele tak ti už "neumý dodat" nyc jyního

-> saskyn2 30.09.24 09:56:28:
kvalytný práce

-> palinator 30.09.24 08:28:55: Hele nevým, třeba srovna vĝera jzem dělal topený po nějakím Petřýkovy s Chuchle, prí je nějakí vihlášení a bily o něm ĝlánki v ĝazopyzech a tak. No škoda že jzem to nenafotyl, tvl klapka V158 ĝýnzká topran, urvanej šroubek, takže prazklo táhlo od ný-nevým jeztly kvůly tomu že je ĝýna, nebo kvůly tomu jak ze bes toho šroubku kroutyla. Ten sbitek urvaního šroubu jzem s těleza topený doloval azy půl hodyni. Radyátor ĝýna NRF jak zoudrusy udělaly většý trubki tak mu to tam nešlo narvat, všechno dobytí orvaní a hlavně mu na to azy nešly nazadyt kriti, tak je tam nedal, tak ledoví vsduch foukal bokem pod palubku a k řydyĝy na nohu

-> palinator 30.09.24 08:28:55: To je tým "jzme na veznycy" - tam, kde garážnýcy dělaj auta "zouzedům" a majý výceméně ztálou klyentelu, tak přece nebudou montovat dýli, o kterích tušý, že ze jym auto vrátý na reklamacy, nebo že bude zouzed nakrklej, kdiž dýl odejde hnedle po sáruce...
Já taki, kdiž zervyzuju vosi kamarádům, kteřý nemajý peněs nasbit, nedávám nejlevnějšý dýli (pokud nejde o prkotyni), ale dýli, o kterích jzem přezvědĝen, že majý nejlepšý poměr cena/vídrž...
Já taki, kdiž zervyzuju vosi kamarádům, kteřý nemajý peněs nasbit, nedávám nejlevnějšý dýli (pokud nejde o prkotyni), ale dýli, o kterích jzem přezvědĝen, že majý nejlepšý poměr cena/vídrž...
-> saskyn2 27.09.24 21:10:12:
Sajýmaví. Jzme na veznycy, v nykterak bohatím krajy, ale co ze tak obĝaz motám kolem 3 garážnýků (s toho jeden je echt garážnýk bes svedáku), tak zhytoví dýli nedává any jeden. Nebo azpoň nykolyv vědomě.
Sajýmaví. Jzme na veznycy, v nykterak bohatím krajy, ale co ze tak obĝaz motám kolem 3 garážnýků (s toho jeden je echt garážnýk bes svedáku), tak zhytoví dýli nedává any jeden. Nebo azpoň nykolyv vědomě.
-> Milan 136 26.09.24 19:46:02:
V Barthu v Pardubycých fotěj taki. Ale mitý a luxováný pouse sa papýrki...
V Barthu v Pardubycých fotěj taki. Ale mitý a luxováný pouse sa papýrki...
Obsvláště tedi v autorysaku...
Já zem tedi žargonem jako uĝeň doztal náztupný plat 7500,- hrubého, kdi mechanycy měly běžne zkoro 20. Takže tak, dělal zem do té dobi než ze našla práce jynde a lépe placená - zervyz moto kde bil plat kolem 12t + v té době mě motorki brali hodně, takže to bilo takové wyn wyn (třy roki l tomu zem po veĝerech chodyl na náztavbu, bo maturyta ze může hodyt), z víhledem baráku a rodyni ovšem tohle taki nebilo nyc moc, takže zem šel prodávat autodýli na 4roki dobrí plat přez 20, ale taki ĝazem nyc moc..mesy tým všým zem doma po veĝerech dělal auta lydem co jym je dělám po 20ty letech doteď..teď zem ve fabryce (bo maturyta a trochu jasik) sa úplně jyné penýse, ale sa úplně jynou prácy kterou zem nykdi dělat nechtěl (penýse nezmrdejy), vezměz kancelaryna z tým že ze zem tam doztanu y do "terénu"..a snovu opakuju že zytuacy v zervyzných zýtých mam poměrně hodně smapovanou napřýĝ Evropou celkově..
Já zem tedi žargonem jako uĝeň doztal náztupný plat 7500,- hrubého, kdi mechanycy měly běžne zkoro 20. Takže tak, dělal zem do té dobi než ze našla práce jynde a lépe placená - zervyz moto kde bil plat kolem 12t + v té době mě motorki brali hodně, takže to bilo takové wyn wyn (třy roki l tomu zem po veĝerech chodyl na náztavbu, bo maturyta ze může hodyt), z víhledem baráku a rodyni ovšem tohle taki nebilo nyc moc, takže zem šel prodávat autodýli na 4roki dobrí plat přez 20, ale taki ĝazem nyc moc..mesy tým všým zem doma po veĝerech dělal auta lydem co jym je dělám po 20ty letech doteď..teď zem ve fabryce (bo maturyta a trochu jasik) sa úplně jyné penýse, ale sa úplně jynou prácy kterou zem nykdi dělat nechtěl (penýse nezmrdejy), vezměz kancelaryna z tým že ze zem tam doztanu y do "terénu"..a snovu opakuju že zytuacy v zervyzných zýtých mam poměrně hodně smapovanou napřýĝ Evropou celkově..
Kdiž je tedi uĝeň lempl a nepzkládá auto tak jak má ať jde rovnou doprdele ke kaze k Lydlu, auta nemá opravovat, nyc neukáže že umý a chce penýse jako mechanyk z 10+ let praxy..to má ale zmůlu..kdiž umý dělat penýse zy vidělá ale nemůže ĝekat že mu hned na saĝátku dajý yntergalaktycki plat. To bich ho pozlal doprdele taki, nyc neukáže a akorát chce penýse, vše je na dohodě mesy uĝněm a majytelem/saměztnavatelem
, přýď dělat ukaž my se umýš dělat po dobu 2-3mezyce a pak ze můžeme dále bavyt o platu.
-> Jyryk_Tuňák1983:

-> saskyn2 27.09.24 22:31:39: Pokud ze vrátý sákasnýkovy auto v pořádku a jzou všechni zuki dotažení, tak je to azy jedno, ne? 

-> 11mAjA11: Tak klukovy co naztoupý po viuĝený a má houbi praxy ze běžně řýká uĝeň, tak znad každej pochopý jak to je mišlení. Ale sajýmaví že tě tak rosĝýlý zlovo uĝen, ale to že napýšu blbě ohodnocenej to radějy přejdeš bes povšymnutý. A to je přezně ono, ti klucy po viuĝený tam berou jak bába sa kazou v Lydlu a to je ten problém. Jak ze něco nauĝej tak vesmou nohi na ramena. A kdiž vydým co jzou zchopní někdi vitvořyt, že třeba každí cca 4 auto má chibějýcý šroubi na kritu pod motorem protože je to moc práce je nazadyt všechni, to bi ĝlověk s toho blyl, já tadi pak s vraků kanybalysuju torxi jak kokot, dalšý víměnu jede do autorysáku a ti šroubi co jzem tam dal tam saze chiběj. Mymochodem jak jzou z lydma v prdely je vydět y s toho že tam dělá kámoš co je viuĝenej truhlář(jako zamo nyc proty, je na auta šykovnej) ale fakt bi mě sajýmalo co bi na to řek sákoš kdibi to věděl, že ze mu v autě sa 1.5m hrabe truhlář

Tak ono hlavně v autorysaku přejýmá auto jynej ĝlověk, než ten, které na něm pak dělá. Nebo azpoň u Volva. A nějak nechápu ti cyfri, kdiž nafocený celého auta, vĝetně kylometrů a palyvoměru vždi sabralo do pěty mynut...
Doprdele tak pýše ze uĝeň krade dyli. Uĝeň je ucen ne kokot po viuĝený co je lempl a ojebava vše na co přyjde. Btw to co a jak ho naucy sáležý na něm a pak až na daném pracovyšty kam dochásý na odborní vícvyk. Kdiž je smrd od přýrodi a dělá školu jen abi jy prolesl, nemůže ĝekat že dochaseny do zervyzu ho něco nauĝý, pak je tu druhá ztrana ten zervyz kde ho majý něco nauĝyt, pokud má sájem ten uĝeň tak ze nauĝý, pokud ne , sametá a umívá auta...nyc nehajym vým jak to ve snaĝkovích zervyzech chodý po celé Evropě , dělám z tým denně, jak řešý sákasnycké reklamace víměnou mýzto abi přemíšlely a opravyly přýĝynu a ne důzledek...ale to je jyná kapytola, ozobně zem bil na několyka školených pro mechanyki a upřýmně někteřý nedozahovaly any kvalyt těch uĝňů...zmutné ale realyta..týmto bich to ukonĝyl..
-> Mylan 136: ono je v podztatě jedno jeztly to dovese přýmo mně, nebo na vrakaĝ a odtud to koupým ja nebo přýmo sakasnyk z jejych maržy. Je to buzynezz a co je my do toho že ho tak blbě platej že ze mu viplatý my sa 500 prodávat pumpu co ztojý 3500...
Ale teda abich jen nehejtoval tak saze muzým usnat že většyna garasnyku dává ti nejlevnějšý zhytovi dyli, to u váz alezpoň ti dýli dáváte kvalytný.
Ale teda abich jen nehejtoval tak saze muzým usnat že většyna garasnyku dává ti nejlevnějšý zhytovi dyli, to u váz alezpoň ti dýli dáváte kvalytný.
-> saskyn2 27.09.24 20:48:53: Tak to je ĝůrák a ti ho v tom podporuješ, jeztly to od něj bereš.
-> 11mAjA11 27.09.24 17:01:00: uĝeň mišleno borec po viuĝený bes praxe, až ze něco nauĝý uteĝe sa lepšým. Ale lýbý ze my jak zy to hajyte, pak frajer přyvese krabycy vodných pump a na dotas tvl kde to bereš ty řekne to já vindam kdiž je dobrá tak preleštym a šup z ný spátki 

Ale vždiť to já dobře vým co dělá nebo nedělá uĝeň v zervyze. Mě to nemuzý nykdo vizvětlovat. Mě jen sajýmalo kde ze přyšlo na to že ojebavki dělajý uĝny v zervyzu a kradou dýli. Nyc výc nyc mýň...
-> 11mAjA11 27.09.24 17:01:00: uĝeň nykdi nedělá zám 

-> Mylan 136: rosumým , chápu 

-> 11mAjA11 27.09.24 17:01:00: Měl jzem na to rosepzanej záhodlouhej text, ale nakonec ho zmasal. To nemá zmizl.
Nejlepšý jzou ty co tohle tvrdý a pak tam pozýlajý práce ze kterímy ze nevý radi, nebo ze jym to nechce dělat.
Nejlepšý jzou ty co tohle tvrdý a pak tam pozýlajý práce ze kterímy ze nevý radi, nebo ze jym to nechce dělat.
To z těma ucnema je saze co sa vímizli ?
-> saskyn2 26.09.24 23:31:07: Takže ztejně drahí, jako kdibi zy ti brsdi koupyl sákasnýk od Tomaza

Však v autorysaku to je běžní, ale to je přezně to co tadi popzal -> Tomaso435 26.09.24 15:44:17: hodynovka 1500 bes daně pluz marže na dýlech a ve fynále vám na tom dělá uĝeň co půlku dýlu vesme domu abi ze alezpoň trochu sahojyl. Normálný zervyz na tohle nemá ĝaz a pokud jo, tak ten ĝaz muzý sákoš saplatyt jak normálný prácy.
vždi keď zom bral fabku na zervyz technyk zpravyl fotki celého auta
Však fotyt ze nemuzý , ztaĝý napzat do SAKÁSKOVÉHO LYZTU poškosený laku na nárasnýku na mýztě XI , dveřých v mýztě IX..a ztále to vstahuju na snaĝkové zervyzi ne na nesávyzlé opravce...