Problém ruční brzda-spíš karosářský

prohledat
6 příspěvků (zobrazeno 1 až 6) od 09.04.2009 do 09.04.2009, založil/a Bukac
řadit dle data
21:11:58
09.04.2009
Bukac
Problém není v dílech samotné páky,ale v tom jazýčku který zapadá to té rohatky a je součástí karoserie.Pokusil jsem se to zobrazit na obrázku.Myslel jsem si,že to snad půjde sundat dolů a vyměnit.Dnes jsem byl na vrakovišti a mohl porovnat karoserie novějších a starších faček a jsou tam rozdíly!Když odhrnete koberec u staršího fava na úrovni ručky,tak uvidíte takovou plechovou konzolu,která drží ručku a je napevno spojená s karoserií.U novějších favoritů a felicií je konzola stejná,ale po stranách jsou zapuštěné imbusové šrouby.Myslel jsem,když ty šrouby povolím tak by snad ta konzola šla sundat dolů.Ale nejde a je tam stejně napevno.Smysl těch dvou šroubů jsem nepochopil.V podstatě jsou tam zbytečně.Že by to byla jenom taková pomocná výztuž?Budu to muset nastavit nějakým návarkem,ale přístup není moc dobrý.7 V mém případě se nejedná o žádnou korozi nebo že by něco odhnilo.Prostě je to nějaké na pikaču.
zvětšit Problém ruční brzda-spíš karosářský - obrázek od Bukac vložen 09.04.2009 21:11:58
20:30:10
09.04.2009
Kuladmin
-> petr s: Taky reseni 3 3
20:27:37
09.04.2009
petr s
-> Kuladmin: Tak vyměnit karoserii?3
20:26:41
09.04.2009
Kuladmin
malicka oprava: odjisti a pak vyklepne 1
20:26:04
09.04.2009
Kuladmin
uplne presne ti nerozumim ale dle meho kdyz se vyklepne ten spojovaci cep tak se ti to krasne vysype a muzes menit dily dle libosti.
zvětšit Problém ruční brzda-spíš karosářský - obrázek od Kuladmin vložen 09.04.2009 20:26:04
06:47:09
09.04.2009
Bukac
Zdar.Mám favorita a potřebuji poradit.Nemohu zatáhnout ruční brzdu.Problém není v lanovodech ani mechanismu bubnů,ale zcela netradičně v zobáčku,který zapadá do rohatky v páce ruční brzdy.Ten zobáček je jakoby součástí karoserie zespod zapadá do té rohatky v páce brzdy a vlastně ji aretuje.Když vytahuji brzdu,tak ten zobáček prostě z té rohatky vypadne - je prostě vydřený a brzdy se nechytí v zoubcích a je problém ji potom dát dolů.Jde demontovat ta konzola která drží páku ruční brzdy?Já mám vedle ruční brzdy po každé straně zapuštěné imbusové šrouby a myslím,že by to mělo jít vytáhnout celé ven a vyměnit.Včera jsem byl na vrakovišti a čuměli na mě a říkali,že ta konzola je přivařená napevno a žádné imbusy tam nejsou.Podival jsem se a fakt tam nebyly.Já mám karoserii ročník 93 a ty imbusy tam mám.Je možné,že se ty karoserie mohou v tomto ohledu lišit?V katalogu dílů o tom není ani slovo.
Extreme Tyres