lak - cislo odtiena

prohledat
4 příspěvků (zobrazeno 1 až 4) od 28.04.2009 do 08.05.2009, založil/a Bogy - autoclub MTx (startujem klukou)
řadit dle data
21:02:34
08.05.2009
stovkar
Neviem či ti to pomôže ale skus www.skoda100.cz/view.php? cisloclank...
09:03:53
01.05.2009
LiMaK - 742 forever
nevím co to máte za problémy domíchat barvu....

jako můj dvorní dodavatel barev vytáhne vzorník jak bibli, najde původní odstín, pak najde pododstín (vyblednutí) a domíchá.

jedinný rozdíl na autech pak bývá jen to, že nová barva se víc leskne, a to už jednou taky byl na něj speciální požadavek, ať tam lije míň lesku....hmm...laku :-) nově dostříkavanej veterán měl měl novou vrstvu v pololesku a tak se to jakš takš ztratilo :-)

ale dneska sehnat kvalitního míchače barev je kumšt, oni totiž většinou když vidí škodu 1000MB-felicie, tak na to serou a domíchaj něco vod oka a ještě se tváří že máš být vůbec rád. ale když k nim přijede 7čkové báfo, tak tu barvu piplaj i hodinu,jak se jim klepou ruce....jakože lidi co stříkaj bok u nového báfa většinou nechtejí aby to mělo jiný odstín, že....

Já mám štěstí na kvalitního míchače(hergot to je slovo-myslím tím týpka co míchá barvy)

a na 99,99% se snaží přesně, jen asi jednou z cca 30ti aut mu to ujelo, ale to bylo na nehorázného spotřebáka...

holt, je to starší, ještě poctivý děda, co má ještě svou čest.....doufám že se ještě nechystá...víte kam
upraveno 1x, naposled 01.05.2009 09:05:46
15:40:12
29.04.2009
Jozka
-> Bogy - autoclub MTx (startujem klukou): Já vím, kde se to najde na embéčka.. skoda-mb.prekladys.com/

Ale je tam zmínka o fy Glasurit, že ty odstíny vedla ještě v roce 2006, takže třeba by se zadařilo u nich. Ale jinak pro lakování auta buď dle RAL vzorníku najít podobnou barvu - já jsem s šedí levandulovou moc neuspěl. No a v případě vyšších nároků nechat dle archívního dílů nebo skryté části např. pod tapecem palubky namíchat.
17:50:41
28.04.2009
Bogy - autoclub MTx (startujem klukou)
Rad by som zistil niake konkretne cislo odtiena laku ktory sa daval v rokoch 1969 - 1973 pripadne neskor na skody 100 .. jedna sa o modrosivu alebo len sivu farbu .. je to tak trosku ako hladat ihlu v kope sena lebo dobove vzorniky mi toho moc nepovedali obraciam sa teda na ludi ktori stym maju skusenost alebo otom nieco vedia .. kazda rada / nazor sa zide dakujem

pridam este niake foto iked z fotky to nemusi byt uplne jasne skor len pre blizsiu orientaciu
Extreme Tyres