29 příspěvků (zobrazeno 1 až 29) od 07.08.2009 do 13.08.2009, založil/a zidlik
řadit dle data
17:51:03 13.08.2009
zidlik
-> Stepan FUN: nojo wapkou se ti to meje to já taky když už vim že to budu potřebovat a budu stim dělat tak ihned sáhnu po profi ale tohle sem chtěl nejdřiv skusit.. ted vim že to je super a asi to nakoupim
23:50:16 12.08.2009
StepaNoFUN
-> zidlik: Jaký peklo??? Houba, kýbl teplý vody s jarem a WAP s rotační tryskou... A není co řešit ;-)
Každopádně jestli to funguje jak má, tak si myslím, že se ty výdaje celkem rychle zúročej. Třeba já jsem utratil už tisíce korun za přípravky a kraviny, který nefungovaly... Takže pokud něco funguje (hlavně pokud už vím, že to fungovat bude) tak mi není peněz za profi vybavení líto.
-> Stepan FUN: já to udělal na vrtačku podle tvýho návodu a sem spokojenej..akorát kotouče a pasty něco stojej leštička je vyrobená a na autě už není vidět ani škrábnut...až na to umytí tý pasty z auta pak- to je peklo..z tahokovu sem to nemoh dostat
11:06:25 12.08.2009
StepaNoFUN
-> gim: Ta leštička je za uvedenou cenu super. ;-) Pokud se tím nechceš živit, tak asi i vydrží... Ten excentr je použitelnej maximálně na rozleštění nějaký běžný autoleštěnky nebo vosku a ne na zalešťovací pastu...
Každopádně flexy s regulací otáček bych s docela bál. Kdysi jsem měl možnost jednu takovou vyzkoušet a při otáčkách pod polovinu (což je na leštění ještě stejně moc) jsem ten kotouč zastavil při každým lehkým přitlačení a na minimální otáčky jsem brusnej kotouč zastavil rukou. :-/
-> Stepan FUN: kdyz uz tu pises o lestickach chtel bych si koupit tudletu co na to rikas? www.noto.cz/lesticka-dwt-
op-125-vs-.html necekam od toho zadny zazraky, ale podle me lepsi nez ta excentricka. Pripadne sem uvazoval o nejaky flexe s regulaci otacek ale ty uz sou drazsi...
23:44:18 07.08.2009
U-Geen
-> Labros: taky jsem ted pouzil Heavy Duty pastu od TW a spokojenost... takova svetle cervena
23:41:30 07.08.2009
Labros
zidlik 07.08.09 12:40:49 napsal: → Labros: já cokoliv sem měl vod turtle waxu tak se mě zdálo že je výsledek nulovej
tak tos dělal nějak špatně, já brousil lak 2000kou a pak rozlešťoval touhle pastou a krásně se to rozleštilo z úplně matnýho šedýho povrchu zase do zrcadlovýho lesku. Ostatně tu pastu cítíš pod hadrem tolik, že není možný aby to mělo nulovej efekt.
20:32:11 07.08.2009
StepaNoFUN
-> zidlik: NO jak myslíš... To co jsem psal je profi vybavení, od kterýho můžeš čekat profi výsledek... S tímhle je výsledek přinejmenším nejistý... :-/
19:47:09 07.08.2009
zidlik
-> Stepan FUN: ok tak dík takže molitanem já koupil zatim takovej levnější abych si to nejdřív skusil jak to de a třeba časem koupim pořádný náčiní podle toho jak budu se svim výkonem spokojenej
-> zidlik: Jinak ten ovčí (nebo jakej - prostě chlupatej) kotouč je na rozlešťování vosků a ne na zabrušovací pasty...
19:38:21 07.08.2009
StepaNoFUN
-> zidlik: To jsou dva molitany- 16141, 16142. Ten bílej (16141) je hrubej a používá se na pastu G3, ten druhej šedej (16142) je jemnej a používá se na G10. nejdřív to musíš rozbrousit opatrně šmirglem zrnitost 2000 pod vodou do hladka. (Bude to matný, ale hladký...) Pak to vezmeš tou G3 a bílým kotoučem a potom G10 a šedivým kotoučem. Mezi každým krokem opláchnout vodou (voda tuhle leštěnku na rozdíl třeba od Tempa rozpouští), nebo nechat zaschnout a setřít hadrem. Nakonec to musíš celý umejt houbou vodou s jarem a pořádně opláchnout (Hlavně umejt plasty, gumy kolem oken - Z těch to po čase jde docela blbě dolů). Pak po uschnutí můžeš použít nějakou normální leštěnku jako konzervaci...
Doporučuju Ti si to nejdřív zkusit někde na nějakým třeba starým dílu, na kterým nezáleží... Hlavně to rozbroušení šmirglem. Abys věřil, že se to dá rozleštit... :-) Většina lidí je z toho celkem hotová, když jim na nový auto vezmu šmirgl... :-D Samozřejmě pokud je to jenom obnova laku, tak broušení vynecháváš a použiješ rovnou pastu G3. Ten šmirgl je na opravovaný místa, steklej lak, přechody barev po rozstřiku, pomeranč....
19:10:19 07.08.2009
zidlik
-> Stepan FUN: ještě takovej dotaz nejdřív se leští takovou tou ovcí nebo molitanem??
17:55:26 07.08.2009
StepaNoFUN
-> zidlik: To co tu mám já, je v tom odkazu pod číslama 1614, 16141, 16142, 16400, 16500. Tak to zkus... A až to budeš zkoušet, tak moc netlač... :-) Už se mi jednou povedlo projít skrz lak. :-/ Ale to jsem leštičku přidržel opravdu moc dlouho a toho laku byla dost slabá vrstva.
14:47:30 07.08.2009
zidlik
-> Kaprof-Los Koramos: tu si používej sám-> Stepan FUN: ok az dostanu prachy tak nakoupim a skusim to
13:43:54 07.08.2009
StepaNoFUN
-> zidlik: Správně jsi to pochopil...
13:24:04 07.08.2009
zidlik
-> Stepan FUN: jo a to je vlastně spodní kotouč na kterej je přes sucháč přilepenej ten molitanovej žejo?
13:13:28 07.08.2009
zidlik
-> Stepan FUN: takže flexa by měla moc votáček??takže ze starý flexy mám vzít hřídel na tu přidělám ten kotouč a druhou stranu si upnu normálně do sklíčidla vrtačky??já si právě řikal že když už bych něco takovýho kupoval tak koupim něco lepšího jinak se mě to zachvíly vysere
Flexa je naprosto nevhodná... příliš mnoho otáček. :-) Ani bych radši nezkoušel, co by ten plastovej a molitanovej kotouč ve flexe udělal...
13:03:37 07.08.2009
StepaNoFUN
-> zidlik: Pokud nechceš ještě utrácet peníze za leštičku (bez ní na tom necháš ruce a výsledek bude mizernej) tak já jsem to dřív používal s hřídelí z vyřazený flexy (upínání unašeče je stejný jako na flexe - závit M14) upnutý v hlavičce vrtačky... Jinak ty excentrický leštičky za 500,- z OBI jsou na tohle naprosto nevhodný (to je tak na vosky). Potřebuješ na to rotační a aby měla tak cca 800 - 3000 otáček za minutu. A pak je důležitý, aby to bylo pořád mokrý. Takže před použitím kotouč namočit ve vodě, vyždímat a potom v průběhu leštění ještě máčet ručním rozprašovačem. Jinak ta pasta vydrží strašně dlouho. Třeba s tou 400ml tubou G3 uděláš tak 5 celejch aut...
12:59:20 07.08.2009
Kaprof-Pisařík
-> zidlik: DOT 4
12:57:59 07.08.2009
zidlik
-> Stepan FUN: tak to je dobrý přemejšlim totiž vo tom že se tim přeleští celý auto...ještě takovej dotaz dou použít náký leštící kotouče na flexu nebo to má jiný upnutí než leštička??popř..nemá flexa moc votáček?
-> zidlik: Funkce je odzkoušená... místa rozbroušený šmirglem 1500 - 2000 pod vodou a zaleštěný tímhle nepoznáš, že byly broušený. Používám to na rozleštění přechodů laku při stříkání, zaleštění nehlubokejch škrábanců, obnovu zašlýho laku, opravu stejkanců a pomeranče....
12:40:49 07.08.2009
zidlik
-> Labros: já cokoliv sem měl vod turtle waxu tak se mě zdálo že je výsledek nulovej-> Stepan FUN: no to by mě ani nevadilo že to bude za dva litry hlavně když to bude fungovat vono se to bude hodit víckrát a ne jenom jednou takže bych si to i zaplatil ale hlavně a by to fungovalo
11:29:59 07.08.2009
StepaNoFUN
Já používám Farecla G3 (zabrušovací) a Ferecla G10 (následný rozleštění)... A naprostá spokojenost. Ale je to spíš profi záležitost, takže tomu odpovídá i cena. Obě pasty, dva kotouče a unašeč kotouče vycházej něco kolem 2tis... Takže záleží na rozsahu oprav...
11:04:05 07.08.2009
Labros
já nevím, koupil jsem něco od Turtle Wax u benzinky a fungovalo to..
10:04:54 07.08.2009
zidlik
jakou kdo používáte rozleštovací pastu na novej lak na škrábance?? já totiž ted musel povopravovat lak na pár místech kuli lidem ce mě třískaj do auta dveřma atd a potřebuju to něčim zaleštit.dík