skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Montáž čelního skla 742 - problém
12:03:38
08.11.2009
08.11.2009

Nwkt
-> David.: To mi tak připomíná, že jsem to ještě nezměřil. Odpoledne na to vlítnu
09:03:22
08.11.2009
08.11.2009

David.
Nwkt 02.11.09 19:06:09 napsal: → mixal.s: A nevíš kde bych sehnal origo Garde klínkový těsnění?
zadní klínkový na kupé mám jak si se mě ptal, přední bohužel ne
zadní klínkový na kupé mám jak si se mě ptal, přední bohužel ne
22:13:06
02.11.2009
02.11.2009

Zdeněk.
-> Nwkt: tak aspoň že tak

22:05:01
02.11.2009
02.11.2009

Zdeněk.
Mám taky dotaz, když vyndám přední a zadní sklo, můžu tam pak vrátit to starý těsnění?
19:09:12
02.11.2009
02.11.2009

mixal.s
klinkovy uz nikde... jedina zo starych zasob, ale to by som na auto isto nedaval... zostarnuta guma je na h..o a aj zle to vyzera...
19:08:01
02.11.2009
02.11.2009

mixal.s
a preco tie rozdiely a ten bo... neporiadok? vacsinou ztie tesnenia, co kupite v mototechne sa tam dostali od chalanov, ktory pracovali v tejto fabrike a podarilo sa im to vyniest... a oni nepozerali na to, co to je, iom to bolo jedno... predali to za velmi dobry peniaz...
19:06:09
02.11.2009
02.11.2009

Nwkt
-> mixal.s: A nevíš kde bych sehnal origo Garde klínkový těsnění?
19:05:29
02.11.2009
02.11.2009

mixal.s
to bolo tesnenie s favorita/felisie... malo o jeden jazycek naviac.... to druhe (inak original GARDE - bezklinkove) musi mat iba jeden jezycek... dlzka 4 cm kratsie az tak velmi nehra rolu.. viem to, lebo som pracoval vo fabrike, kde sa tieto tesnenia vyrabali....
23:23:39
29.10.2009
29.10.2009

Magiver
Tak už to asi nenafotím, dneska se mi ho totiž podařilo vyreklamovat - uznali že je to těsnění "trochu" menší a po očitém porovnání s origo těsněním mi jej vyměnili za druhé, teď už správné. Pavel P. to možná dobře odhadl, že by to mohlo být i těsnění z fava - ale čert ví, mají tam v tom zřejmě pěkný bo... nepořádek.
Okno prozatím neprasklo ani po najetí cca 60km a i za deště je podlaha v autě krásně suchá (díky mj. i vyměněným pirelli těsněním).
Poučení plynoucí z této příhody: Dvakrát (i vícekrát raději) měř a jednou usazuj okno.
Okno prozatím neprasklo ani po najetí cca 60km a i za deště je podlaha v autě krásně suchá (díky mj. i vyměněným pirelli těsněním).

Poučení plynoucí z této příhody: Dvakrát (i vícekrát raději) měř a jednou usazuj okno.

08:44:15
29.10.2009
29.10.2009

Pavel P..
-> Magiver: jestli to nebylo těsnění na fávo
00:12:10
29.10.2009
29.10.2009

Magiver
Tak jsem to těsnění dnes ještě s citem poklepal a po první jízdě se zdá být OK. Zátěžový test přijde až zítra, až pojede otec do práce...
-> Nwkt: Přesně jsem to neměřil, ale když se obě těsnění pověsily vedle sebe, tak to špatné mělo o cca 4cm menší průvěs. A taky se mi zdálo, že je trochu jiné uvnitř - to špatné těsnění mělo v tom výřezu, kde zapadne rám okna, jakoby dva pružné jazyky - těžko se to popisuje, zkusím to nafotit a hodit sem...

-> Nwkt: Přesně jsem to neměřil, ale když se obě těsnění pověsily vedle sebe, tak to špatné mělo o cca 4cm menší průvěs. A taky se mi zdálo, že je trochu jiné uvnitř - to špatné těsnění mělo v tom výřezu, kde zapadne rám okna, jakoby dva pružné jazyky - těžko se to popisuje, zkusím to nafotit a hodit sem...
17:12:29
28.10.2009
28.10.2009

miro_zv - zrušená registrace
Blbá otázka: Nepredali ti omylom tesnenie zo zadného okna?
Inak poklepať s citom po obvode skla nemôže uškodiť si myslím. Som videl že na LIAZ -ke buchali po výmene okna vreckom s jemným pieskom.

23:28:15
27.10.2009
27.10.2009

Nwkt
-> Magiver: O kolik bylo kratší?
23:21:14
27.10.2009
27.10.2009

Magiver
Tak jsem dneska koupil druhé těsnění, vysadil to prasklé okno, porovnal ty těsnění a výsledek? Prvně kupované těsnění bylo fakt menší (menší obvod)!
Nové těsnění šlo na okno konečně navléct v jednom člověku a montáž druhého (také eMkového) okna proběhla tentokát bez jeho destrukce.
Doplňující dotaz: Co ještě pro to okno udělat, aby to neprasklo při prvním projetém kanálu? Nechat tomu nějakou dobu aby si to sedlo? Nebo tomu pomoci poklepem na těsnění?
Nové těsnění šlo na okno konečně navléct v jednom člověku a montáž druhého (také eMkového) okna proběhla tentokát bez jeho destrukce.

Doplňující dotaz: Co ještě pro to okno udělat, aby to neprasklo při prvním projetém kanálu? Nechat tomu nějakou dobu aby si to sedlo? Nebo tomu pomoci poklepem na těsnění?
22:26:01
26.10.2009
26.10.2009

gim
nedavno jsem taky daval novy sklo, a je fakt ze tesneni je dost fest na okno, ale pri trosce nasili se to dalo. Ale je fakt ze kdyz se blbe zatlaci pri nasazovani rupne jak nic
20:32:21
26.10.2009
26.10.2009

ondie
Tudíž mi vychází jediné: pokud ti správně prodali přední bezklínkovou gumu opravdu na sedana..tak dej přední eMkové sklo a myslim,že už to půjde.. (stejně musíš nějaký sklo sehnat)
20:30:00
26.10.2009
26.10.2009

ondie
Jojo..úžovky měly ty skla fakt tlustší,to by ale neměl být problém délky,o kterém píšeš..i když tady čtu že ti prasklo až při nasazování do auta,to znamená,že si tu gumu na to sklo nakonec navlík ?? kdyby ne,je to teoretická možnost že ti nedali správnou gumu..myslim,že sedanovej zadek je o chloupek kratší a to by mohl být ten problém.
Pokud ti nešlo jenom nasadit do auta (tak pokud pominu správnej postup montáže,nejlíp pomocí nějaký silonový struny),tak by mohl být problém právě v těch tloušťkách skla..
Kdysi sem na Gardovce (tlustčí skla) měnil gumu za bezklínkovou z rapida a problémy trošku byly ale narval sem jí tam,ale později při zasklívání do kastle mi to taky nějak celý divně pružilo a dopadl jsem stejně jako ty s prasklým sklem...dodneška si myslim,že se to tlustší sklo do té drážky na sklo v té bezklínkové gumě,prostě nemohlo vejít a tudíž pak bortilo celej profil gumy,tak,že byly při zasklívání šílený problémy...
Pokud ti nešlo jenom nasadit do auta (tak pokud pominu správnej postup montáže,nejlíp pomocí nějaký silonový struny),tak by mohl být problém právě v těch tloušťkách skla..
Kdysi sem na Gardovce (tlustčí skla) měnil gumu za bezklínkovou z rapida a problémy trošku byly ale narval sem jí tam,ale později při zasklívání do kastle mi to taky nějak celý divně pružilo a dopadl jsem stejně jako ty s prasklým sklem...dodneška si myslim,že se to tlustší sklo do té drážky na sklo v té bezklínkové gumě,prostě nemohlo vejít a tudíž pak bortilo celej profil gumy,tak,že byly při zasklívání šílený problémy...
17:57:40
26.10.2009
26.10.2009

miro_zv - zrušená registrace
Sklá mali rôznu hrúbku. Myslím že na užovku bolo 7mm na M ko 5mm a k tomu príslušné tesnenie. Inak ostatné rozmery by mali byť rovnaké. Inak menil som si sklo sám a problém som s tým nemal. Obyčajne mi praskne, keď ho vyberám z kasne. Opačne sa mi to ešte nestalo

13:29:23
26.10.2009
26.10.2009

Magiver
-> matisek: Okno mi prasklo až při nasazení do rámu, ale to ještě ani nebylo celé nasazené...
-> Dušan: šroubovák jsem fakt nepoužíval - na to si dávám bacha - vše se dělalo ručně.
Jinak když jsem to těsnění na to sklo dostal, tak okno bylo docela napružené, což by snad ani být nemělo...
Zkusím zajet do jiných autodílů a nechám si ukázat oboje těsnění a vezmu to delší a pak se snad ukáže jestli je to levýma rukama nebo prodejcem...
-> Dušan: šroubovák jsem fakt nepoužíval - na to si dávám bacha - vše se dělalo ručně.
Jinak když jsem to těsnění na to sklo dostal, tak okno bylo docela napružené, což by snad ani být nemělo...
Zkusím zajet do jiných autodílů a nechám si ukázat oboje těsnění a vezmu to delší a pak se snad ukáže jestli je to levýma rukama nebo prodejcem...
10:07:44
26.10.2009
26.10.2009

minno
-> Magiver: tú gumu treba pri montáži na sklo máčať v Purovej alebo mydlovej vode a ide to bez problémov. Zrejme ti dali zlé tesnenie, ja som s tým problém nemal a tiež som použil fungl nové bezklinkové tesnenie.
06:34:48
26.10.2009
26.10.2009

Dušan
nepouzival jsi pri nasazovan gumy sroubovak ? jinak ta guma tam jde fakt blbe, ale jde
01:27:58
26.10.2009
26.10.2009

matisek
-> Magiver: Nová guma ide na sklo trochu ťažšie ale určite nie tak aby pri tom prasklo.Je lepšie to robiť v teple,guma je mekšia.
Čo sa týka skiel myslím že úzka aj širšia verzia škodovky má rovnaké sklá.
A to ti akože ozaj prasklo ked si naňo dával tú gumu,nie pri nasádzaní do kasne?
Čo sa týka skiel myslím že úzka aj širšia verzia škodovky má rovnaké sklá.
A to ti akože ozaj prasklo ked si naňo dával tú gumu,nie pri nasádzaní do kasne?
00:48:52
26.10.2009
26.10.2009

Magiver
Zdravím.
Tak jsem se včera pokoušel o výměnu čelního skla, resp. těsnění (zatékalo) a dopadlo to ne moc slavně...
Nabitý informacemi z virtu i okolí jsem se jal provést výměnu sám / ve dvou lidech (servis moc drahý). Demontáž okna bez problému (staré těsnění jsem rozřezal).
Problémy nastaly až u montáže nového (bezklínkového) těsnění - ta mrcha nešla na okno vůbec nasadit! Připadalo mi, jakoby to těsnění bylo o číslo menší, ale v duchu jsem si pořád říkal, že to je nové těsnění a není tak "roztáhnuté" jako to předchozí.
Je to normální u nového těsnění? Nebo by mělo rozměrově korespodovat přesně s tím starým? Po přiložení zbytku starého těsnění se to nové fakt zdálo být menší (menší obvod) a to ne právě o milimetry!
No skončilo to jak jinak prdlým sklem, tak uvažuju, kde je zakopaný pes.
Hrany jsem před montáží důkladně mazal indulonou, při koupi těsnění jsem zdůrazňoval že chci na přední na S120 (ale jak to v prodejně od oka poznám, které mám v ruce...).
Prodali mi fakt špatné těsnění nebo jsem to podělal někde jinde?
P.S.: Je možné dostat do nového (bezklínkového) těsnění a eMkové kastle i sklo z užovky? Nepoškozenými čelními skly totiž právě zásoben nejsem...
Tak jsem se včera pokoušel o výměnu čelního skla, resp. těsnění (zatékalo) a dopadlo to ne moc slavně...
Nabitý informacemi z virtu i okolí jsem se jal provést výměnu sám / ve dvou lidech (servis moc drahý). Demontáž okna bez problému (staré těsnění jsem rozřezal).
Problémy nastaly až u montáže nového (bezklínkového) těsnění - ta mrcha nešla na okno vůbec nasadit! Připadalo mi, jakoby to těsnění bylo o číslo menší, ale v duchu jsem si pořád říkal, že to je nové těsnění a není tak "roztáhnuté" jako to předchozí.
Je to normální u nového těsnění? Nebo by mělo rozměrově korespodovat přesně s tím starým? Po přiložení zbytku starého těsnění se to nové fakt zdálo být menší (menší obvod) a to ne právě o milimetry!
No skončilo to jak jinak prdlým sklem, tak uvažuju, kde je zakopaný pes.
Hrany jsem před montáží důkladně mazal indulonou, při koupi těsnění jsem zdůrazňoval že chci na přední na S120 (ale jak to v prodejně od oka poznám, které mám v ruce...).
Prodali mi fakt špatné těsnění nebo jsem to podělal někde jinde?
P.S.: Je možné dostat do nového (bezklínkového) těsnění a eMkové kastle i sklo z užovky? Nepoškozenými čelními skly totiž právě zásoben nejsem...