Spasování dveří s karoserii

prohledat
12 příspěvků (zobrazeno 1 až 12) od 10.01.2010 do 12.01.2010, založil/a aceboss
řadit dle data
11:01:51
12.01.2010
Jozka
-> minno: Možná nějakým přihýbáním těch elementů uvnitř, ke kterým je to nabodovaný nebo přišroubovaný (dělící příčka), ale nevím, už jsem se pár let dovnitř nekoukal. Ten profil samotnej je ohebnej dle mě mnohem míň, než ty napůl svařený tři komponenty u předchozích typů..
09:50:54
12.01.2010
minno
-> Jozka: to je zvláštne, pretože práve u 120 su tie rámy okien riešené ináč ako u 100 a 1000 a podľa mňa by mali ísť prihýbať ľahšie....
08:06:24
12.01.2010
Jozka
-> minno: No u 120 jsem rám okna přihýbal asi jednou a na rozdíl od 100 nebo 1000 to šlo dost blbě. U těch jde rám opravdu ohnout rukou a to až tak, že se u jeho paty dělaj boule. Samotnej spodek dveří ale rukama moc nejde- teda jde, ale jen u zadních anebo u nějakejch hnilejch šrotů, jinak se přes to oblast pružnejch deformací dostane těžko. Třeba u MBX jsme si nevrzli.
22:23:18
11.01.2010
minno
To som ešte zvedavý, ako sa podarí spasovať dvere u mňa na mojej 120. Rám okien dverí nesedí snáď ani u jednych dverí moc dobre8
13:09:14
11.01.2010
ZdenoR
-> aceboss: Proste ty dvere chytni a normalne rukama skrut tak jak potrebuje.Ty dvere jsou dost meke a nechaj se,Taky jsem to tak delal.
08:59:23
11.01.2010
Jozka
-> aceboss: To je pěknej opruz - a dělaj to nejen erka, třeba u zadních dveří embéček jsem to ladil několikrát, ale ani mě, ani profíkům v servisu se to ne vždy povedlo na 100% "zavřít". Krom brusu je možnej i další postup - sladí se přední hrana s blatníkem, do oblasti zámku se dá při pootevřenejch dveří kousek dřevěnýho špalíku a pak se tlakem přes gumovej špalek, kus prkna nebo něčeho podobnýho v oblasti spodního vyztuženýho lemu poblíž zadního rohu dveří dají dveře do jistý míry "zkřížit", aby seděly líp. Ale jen do jistý míry a postupovat se musí opatrně - jak někdě něco sjede, je malér, vrátit promáčknutej spodek dveří nazpět je velikej problém..

A co tak vím od erkařů, tak se to stejně zase časem zpravidla rozleze..
22:19:38
10.01.2010
Apple STS Chvojkovice-Brod
-> aceboss: jak pše, jedině ubrousit8
22:07:26
10.01.2010
spartra
-> aceboss: to máš dobrý, já tam ty dveře nemoh dát, byli moc dlouhý9 sic na 105, musel jsem roztáhnou přední rám dveří heverem9
21:57:37
10.01.2010
aceboss
-> mixal.s: Bohužel nemám momentálně čím10

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: Toho jsem si taky všiml i na srazech že ty spodky moc neseděj8 Předek pasuje krásně,čelo,kapota návaznost na dveře vše paráda6,ale s těma zadníma blatníkama nevim chtěl jsem posunout dveře jakoby více do vnitř,ale panty se mi dotýkají o stěnu kde je nasezené těsněnípdál už nemůřou jedině je trošku ubrousit7
18:42:39
10.01.2010
Apple STS Chvojkovice-Brod
-> aceboss: u erek běžná věc, začal bych pasováním dveří, a pak k nom dopasovat p.blatníky, hejbat na pantech, je to vojeb ale udělat se to dá
18:38:52
10.01.2010
mixal.s
-> aceboss:

daj trochu detailnejsiu foto
16:40:32
10.01.2010
aceboss
Zdravím všechny a prosím o radu.

Měnil jsem přední blatníky na eRku.Po jejich namontování jsem odmontoval dveře pro jejich vyvaření.Po nasazení dveří zpět do karoserie(původní polohu pantů jsem si ozančil) mi dveře nepasují na 100% 8 Ted drobný popis.Dveře chodí krásně a do zámků zapadávají také volně krásně se odemykají i zamykají.Co se týče mezer mezi přednimi blatniky je ok a je stejná po celé delce.Výškově dveře taky sedí s linií vozu jak u předního blatníku tak u zadního.I velikost mezery mezi dveřmy a prahem je OK. Problém je v lícování dveří se zadním blatníkem10 V horní polovině vše sedí ale ve spodní polovině jsou dveře o cca 3mm jako by vytáhlé od blatníku(jako by někdo chytil spodní proh dveří a povytáhl ho ven)8 Tato situace je stejná na obou stranách10 Osobně mi to přijde jako by spodní část blatníku byla moc utopená(vtáhla v karoserii)8 byl jsem se dívat i na druhém eRku co mám a tam je to samé.Ještě musím dodat, že tento jen byl na voze i před demontáží dveří tehdy jsem to neřeši,l ale ted chci lakovat a ta nerovnost se mi nelíbí a už nevím jak jí odstranit10 VIZ obr(snad to uvidíte a pochopíte co myslím1
zvětšit Spasování dveří s karoserii - obrázek od aceboss vložen 10.01.2010 16:40:32
Extreme Tyres