No, tak to vypadá, že to zírta vezu do lakovny. Borec mi stříkne blatníky i čela samostatně, až pak si to nasadí an auto. Bude to dvouvrtsvej lak (akrylát) ala metalíza, takže by to mělo fakt vydržet. Viděl jsem stovku, co dělal a super. Má na to box s odsáváním, přesnou teplotou atd.
Má to jednu nevýhodu .... budu si muset připlatit.
Ale počítám, že to bude naprosto perfektní !
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
P. Konečny-Žebětín-reference?
14:44:22
27.08.2010
27.08.2010

Hrabosh
20:11:07
05.08.2010
05.08.2010

Jarda/felda
-> Hrabosh: zatim to mam na autě rok a furt to vypadá stejně 

07:12:56
03.08.2010
03.08.2010

Čokin
-> Hrabosh: Tak za 25 tis. musí být ten lak perfektní to už je cena která odpovídá 110% kvalitě jak práce tak materiálu. Podívej se ke mě na Rapida jak má vypadat lak za 25 000,-. Mě to stálo sice 30 000,- ale to jen díky prahům a úpravám na kastli. Jinak lak je samozřejmě vodák.
06:21:08
03.08.2010
03.08.2010

Larini
-> Hrabosh: Jo tak nějak. Za 20 let ale vyblende i tohle
20:05:30
02.08.2010
02.08.2010

Hrabosh
Takže báze je to, co má tu barvu a pak se to stříká bezbarvým lakem pro ochranu?
06:41:44
02.08.2010
02.08.2010

Larini
Mně se s tím dělá dobře, ale nejsem profík. Co se týká času kdy to vybledne tak jsem slyšel, že akrylát na plným slunci 10let a PUR 6 let. Třeba u červený bych to viděl na těch 6 i u akrylátu. Pokud to auto bude většinu času v garáži problém v tom nevidím. Pokud bys chtěl něco odolnějšího tak báze +lak (něco jako u metalízy). U Mobihelu 930 kč/litr báze, 300 Kč bezbarvej lak. do báze tužidlo není, do laku už ano.
12:21:24
01.08.2010
01.08.2010

Hrabosh
-> Larini: -> Jarda/felda: A nějaký zkušenosti ? Za jak dlouho to vybledne, jak se s tím dělá ... ?
21:51:01
31.07.2010
31.07.2010

Larini
2-3 litry barvy, záleží jesli budeš dělat i vnitřek a jak barva kryje. Třeba červená je horší.
18:00:41
31.07.2010
31.07.2010

Hrabosh
Kolik tak vystačí na celý auto? 2-3l směsi? Jinak mě primárně o cenu nejde, chci hlavně aby to vypadalo dobře.
09:07:28
31.07.2010
31.07.2010

Jarda/felda
-> Larini: já bral Body akrylát kilo barvy, půl litru tužidla 0.3litru ředidla a platil sem vždycky kolem 1100,- za výsledných 1.8 litru směsi
08:22:39
31.07.2010
31.07.2010

Larini
Acryl Mobihel, litr barvy 650 kč/litr, s ředidlem a tužidlem to vyjde něco pod 1000 Kč, mísí se 2:1 takže z litru barvy máš 1,5l směsi. Pokud vyjde PUR levněji než tohle proč ne, ale třeba PUR Debeer vyjde dráž...
06:24:00
30.07.2010
30.07.2010

Hrabosh
-> LiMaK - 742 forever: Neměl bys konkrétní odkaz? :o) Na barvy se kterejma máš dobrý zkušenosti?
10:36:08
29.07.2010
29.07.2010

LiMaK - 742 forever
-> Hrabosh: i PUR je ve veci kvalitach, s vetším leskem než na cisternu... :-)
22:02:20
28.07.2010
28.07.2010

Hrabosh
A je někde nějaký info o těch barvách? Když se budu bavit s tím lakýrníkem, tak by se hodilo abych aspon tušil, kerá bije :-)
Mimochodem originální lak je jaký? Myslím čím se to stříkalo ve fabrice .... ?
Mimochodem originální lak je jaký? Myslím čím se to stříkalo ve fabrice .... ?
21:46:34
28.07.2010
28.07.2010

Jarda/felda
-> Hrabosh: PUR je průmyslová barva nedosahuje takových kvalit (lesku) jako akrylát 

19:05:22
28.07.2010
28.07.2010

Hrabosh
-> LiMaK - 742 forever: Snažil jsem se najít na netu nějaký srovnání barev (akrylát, PUR ...) protože o tom nic nevím a jaksi se mi nepodařilo.
Nicméně tady jsem našel témata ve kterých si ty PUR barvy lidi dost chválili.
Já chci na Garde černou (příplatková verze: černá barva, světlej interiér), takže rozhodně nechci, aby měla ta barva zvýšenou tendenci blednout.
Myslím, že by ta PUR barva vyhovovala ... ? Event. kde se dá sehnat ... prý jsou nějaký problémy s ekologistama .... ?
Nicméně tady jsem našel témata ve kterých si ty PUR barvy lidi dost chválili.
Já chci na Garde černou (příplatková verze: černá barva, světlej interiér), takže rozhodně nechci, aby měla ta barva zvýšenou tendenci blednout.
Myslím, že by ta PUR barva vyhovovala ... ? Event. kde se dá sehnat ... prý jsou nějaký problémy s ekologistama .... ?
11:41:21
28.07.2010
28.07.2010

Hrabosh
Co sed týká barev, pamatuju si že tvrdil, že používá nějaký německý ... to je všechno, co vím.
10:18:00
28.07.2010
28.07.2010

LiMaK - 742 forever
co ti brání domluvit se s lakyrou, jaký že to lak mas vlastne koupit a donést mu v plechovce presne to co ti v autolakach namichají??
10:11:48
28.07.2010
28.07.2010

LiMaK - 742 forever
-> Hrabosh: je pravda, že barva si "sedá" zvláště akryl.... teda jako u syntetiky to není takove markantní... jedná se o to jak z té barvy vysychá ředidlo atd. vono kolikrat lakuju a jemnej pomeranč to tesne po laku udela, po tydnu je to super, po mesici zrcadlo....
dejme tomu ze je vazne realne, ze po mesici lak vyzraje a je dokonaly.
To se samozrejme nebavime o plniči, základu, kterej taky potřebuje čas na to, aby si sedl, kdo nastrika auto do plniče, večer vybrousí a strikne lakem ,na na pomeranč zaděláno, neb ten plnič vysychá přes barvu a pekne ji zvedá...
no a ktomu typu barvy... --> spis bych videl problem tady...kazdej lakyra lakuje tim co se mu libi. i v akrylu je dost ruznych kvalit, pak dejme tomu ze existuje neco jako lehce receno prumyslovy akryl...PUR barvy...jsou taky 2 složkové, kvalitativne se da nastrikat uplne stejne jako nejčistčí a nejryzejší akryl... no... težko rict.
Spíš vidím problem v tom, že pokud lakyra naučtuje 25kkč a strikne to tou slavnou řeckou syntetikou bo co to je, tak je to minimalne ojebání zakaznika.
Ona ta řecka syntetika se taky tuží tužidlem , za 6 hodin je suchá a nejde poleptat ředidlem,či benzinem.Lesklá je taky celkem slusne a za 3 roky nezbledne tak moc jak plotovka... ale jak rikam, recka syntetika vyjde na 900/auto, PUR mas 3-4 tisíce a čistej akryl 5-9 tisic. to jsou celkem markantní rozdíly, které muze mit dotyčnej v kapsa a auto vypada relativne +- stejně (okem nezkuseneho)
dejme tomu ze je vazne realne, ze po mesici lak vyzraje a je dokonaly.
To se samozrejme nebavime o plniči, základu, kterej taky potřebuje čas na to, aby si sedl, kdo nastrika auto do plniče, večer vybrousí a strikne lakem ,na na pomeranč zaděláno, neb ten plnič vysychá přes barvu a pekne ji zvedá...
no a ktomu typu barvy... --> spis bych videl problem tady...kazdej lakyra lakuje tim co se mu libi. i v akrylu je dost ruznych kvalit, pak dejme tomu ze existuje neco jako lehce receno prumyslovy akryl...PUR barvy...jsou taky 2 složkové, kvalitativne se da nastrikat uplne stejne jako nejčistčí a nejryzejší akryl... no... težko rict.
Spíš vidím problem v tom, že pokud lakyra naučtuje 25kkč a strikne to tou slavnou řeckou syntetikou bo co to je, tak je to minimalne ojebání zakaznika.
Ona ta řecka syntetika se taky tuží tužidlem , za 6 hodin je suchá a nejde poleptat ředidlem,či benzinem.Lesklá je taky celkem slusne a za 3 roky nezbledne tak moc jak plotovka... ale jak rikam, recka syntetika vyjde na 900/auto, PUR mas 3-4 tisíce a čistej akryl 5-9 tisic. to jsou celkem markantní rozdíly, které muze mit dotyčnej v kapsa a auto vypada relativne +- stejně (okem nezkuseneho)
09:56:58
28.07.2010
28.07.2010

Hrabosh
Když jsem se s tím lakýrníkem bavil, tak mi nenabízel možnost vybrat si typ barvy ....
Jinak bývalý majitel opravdu mluvil o ceně kolem 20 kkč, mě to spočítal na cca 25kkč, což je IMHO hezká cena ... ale zase to není pakatel, abych nad tím mávnul rukou.
Taky říkal, že by to to bude trvat cca měsíc, aby si všechny ty vrstvy hezky sedly ... z toho sem měl pocit, že to nechce vysloveně ojebat, tak nevím.
Jinak bývalý majitel opravdu mluvil o ceně kolem 20 kkč, mě to spočítal na cca 25kkč, což je IMHO hezká cena ... ale zase to není pakatel, abych nad tím mávnul rukou.
Taky říkal, že by to to bude trvat cca měsíc, aby si všechny ty vrstvy hezky sedly ... z toho sem měl pocit, že to nechce vysloveně ojebat, tak nevím.
09:26:13
28.07.2010
28.07.2010

LiMaK - 742 forever
-> Hrabosh: obecně řečeno, vyblednutí laku je zpusobeno většinou blbou barvou.
Auto strikle obycejnou syntetikou za 80kč piksle je od slunka vyblité za 3 roky tak, jak normální akryl po 30 létech.
A ted si položme otázku, zdali byvalý majitel zaplatil za celolak treba 20tisíc a lakýra mu to stříkl syntetikou na plot...
Takže těžko říci, jestli za vybledlost může snaha majitele usetrit za celolak, snaha lakýrníka mít víc do kapsy, a nebo proste jen spatná barva nebo podklad.
Auto strikle obycejnou syntetikou za 80kč piksle je od slunka vyblité za 3 roky tak, jak normální akryl po 30 létech.
A ted si položme otázku, zdali byvalý majitel zaplatil za celolak treba 20tisíc a lakýra mu to stříkl syntetikou na plot...
Takže těžko říci, jestli za vybledlost může snaha majitele usetrit za celolak, snaha lakýrníka mít víc do kapsy, a nebo proste jen spatná barva nebo podklad.
09:15:22
28.07.2010
28.07.2010

Zazaa
pokud vybledla tak to je materialem ne lakyrou :)
23:04:37
27.07.2010
27.07.2010

Hrabosh
Zdarec.
Máte někdo zkušenosti s lakovnou Žebětín s.r.o., resp. s panem Konečným?
Mě ho doporučil jeden borec v auto/pneu servisu kde jsem byl přezouvat kola ... že prý mu dělal Rapida a byl moc spokojený. Rapida už prý prodal, ale že stává nedaleko.
Jel jsem se na něj podívat a nic moc. Barva byla na kapotě a střeše vybledlá, ale na bocích OK. Z dálky to auto vypadalo perfektně .... jinak evidetně tam to auto už dlouho stálo (podle původního majitele 5 let na jednom místě bez hnutí).
Je otázka (aspoň teda pro mě) co se s lakem stane za 5 let kdy se auto ani nehne .... resp. jestli se třeba ta vybledlost dá svést zrovna na tohle.
Proto bych byl rád, kdyby se tu našel ešte někdo, komu tam stříkali auto a podělil se o zkušenosti.
Nebo pokud máte kontakt na dobrýho lakýrníka v Brně + okolí nebo Olomouci + okolí... ?
Máte někdo zkušenosti s lakovnou Žebětín s.r.o., resp. s panem Konečným?
Mě ho doporučil jeden borec v auto/pneu servisu kde jsem byl přezouvat kola ... že prý mu dělal Rapida a byl moc spokojený. Rapida už prý prodal, ale že stává nedaleko.
Jel jsem se na něj podívat a nic moc. Barva byla na kapotě a střeše vybledlá, ale na bocích OK. Z dálky to auto vypadalo perfektně .... jinak evidetně tam to auto už dlouho stálo (podle původního majitele 5 let na jednom místě bez hnutí).
Je otázka (aspoň teda pro mě) co se s lakem stane za 5 let kdy se auto ani nehne .... resp. jestli se třeba ta vybledlost dá svést zrovna na tohle.
Proto bych byl rád, kdyby se tu našel ešte někdo, komu tam stříkali auto a podělil se o zkušenosti.
Nebo pokud máte kontakt na dobrýho lakýrníka v Brně + okolí nebo Olomouci + okolí... ?