Reklamace laku

prohledat
21 příspěvků (zobrazeno 1 až 21) od 18.03.2011 do 19.03.2011, založil/a Helenka
řadit dle data
00:08:44
19.03.2011
anubis
-> Krupp: mě by taky zajímalo co ti na tom ojebali? pokud jsi tam měl tlumex a oni ti to neopískovali tak v tom případě seš b*lb*ej ty protože to nejde opískovat... teda jde ale blbě... mě totiž nenapadá, co by ti na tom mohli ojebat... ale upozorňuju že jsme nechali dělat kvalitní pískování komplet a vyšlo to na 16tis na octavii combi (60 léta) 1 a bylo to kvalitní... tak schválně napiš za kolik jsi to měl ty...
00:03:12
19.03.2011
anubis
ono je to těžký, ono ty dveře je možný spravit tak, aby něco vydrželi ale ve většině případů to chce vaření a spoustu přípravy... pro toho lakýrníka to není jednoduchý, on to nějakou technologií spraví ale rozhodně by tě měl upozornit na to, že to nevydrží... nejhorší je, že všichni si představujou že to bude stát pakatel a většině lidí to je jedno a zajímá je, jen za jakou cenu jim to uděláš.. a právě tu drahou práci jako kompletní vybroušení, vaření, komplet do plniče, atd ti nikdo nezaplatí... on to umí ale ty mu to prostě nezaplatíš...1
upraveno 1x, naposled 19.03.2011 00:04:16
23:33:23
18.03.2011
StepaNoFUN
-> suri: Já jsem nikdy neřekl, že to má cenu... Já jenom psal, kolik by taková práce vyšla... To jestli to má cenu je na rozhodnutí zákazníka. Pokud bude cenu tlačit dolů, projeví se to na práci...

Jinak osobně jsem opravu minimálně 5ti pátech vrat na FEL odmítnul se slovy - jedině nový, nebo dobrý jetý...
21:24:23
18.03.2011
suri
-> Krupp: čo chceš na tom ojebať ak tam je hocijaká korozia tak to skôr či neskôr vykvitne
19:59:55
18.03.2011
Krupp
Něco podobného se mi stalo taky, ojebaná práce při pískování. A poučení: Doklad, doklad, doklad! A nebo si včechno udělat sám a mít jistotu že to není ojebané.
15:34:32
18.03.2011
suri
-> venni: kež by to tam hnilo najviac , najviac to hnije asi okolo okna a potom časom okolo všetkých pertlov na okolo , kopu dverí som videl nedávno čo som pozeral a kvitli na spojoch , jedine asi nové -> Stepan FUN: určite ale má cenu dať 5000 za také dvere ? za 3tkč sa dá zohnať nejaká druhoška , dopasovať a dolakovať a si na 5tis tiež
14:57:23
18.03.2011
venni
-> Stepan FUN: no beru to tak že 1 den vyvaření,druhej den plnič a třetí den barva,ok odvést si to mužete madam 4tý den :) Tak jako jestli tady dotyčná -> Helenka: měla dveře šežraný jak kráva a pan klempíř to jen kitoval,tak se oba nemužou divit že to kvete po pul roce...Jinak myslím ten klasickej díl co je od lišty až po okno,prostě to místě kde to hnije nejvíc 4
13:58:19
18.03.2011
StepaNoFUN
-> venni: Za tuhle cenu tak možná jako melouch doma v garáži... Jako oficiální kšeft by to bylo rozhodně dražší... Sundat, odstrojit včetně vyndání okna, vyvařit, dopasovat, vykitovat, nastříkat do plniče, vybrousit ho, nechat uschnout od vody, nastříkat, nechat vytvrdnout barvu, namontovat na auto a nastrojit... Odhad tohohle je cca na 5 dní tam to auto nechat aby to za něco stálo a cenu bych hádal někde kolem 4-5tis...

Edit: A ne každý ty dveře jde zachránit... Když budu schnilý i kolem okna, tak to nemá cenu...
upraveno 1x, naposled 18.03.2011 13:59:21
12:42:46
18.03.2011
venni
-> Helenka: jde o to co píše -> m8rinek: jestli je to autoklepmíř a pouze to natáhnul kitem+ to polil barvou je to blbý.Na pátý dveře se prodává opravnej díl co stojí okolo 900kč.Takže stačí starý dveře vyřezal,ošetřit zevnitř a navařit nový plech+ pak prolejt voskem nebo olejem 4 Je to práce na cca 3 dni a i z barvou stojí kolem 2,5-3 tis.Kolik jsi platila Ty?
11:29:08
18.03.2011
suri
-> minno: odvnútra skôr okolo okna

inak podľa mňa tvoja blbosť a vidina lakýrnika na rýchly zárobok , ak by bol normálny tak doporučí nájsť slušné dvere - problém alebo zohnať nové a tie nalakovať a ošetriť
10:53:11
18.03.2011
Jura_Favorit
Stepan FUN 18.03.11 09:58:43 napsal: A oprava takovejhlech zkorodovanejch míst je tak trošku problém a pokud se to nevařilo, tak i s dokladem by si stejně 99% lidí kteří tohle dělaj nechlo podepsat papír, že byl zákazník upozorněn že je to oprava bez záruky.

Přesně jak píšeš. Pokud se vůbec do takových "pseudooprav" pouštíme (ono s některými jedinci je za trest domluvit se, protože si to představují jak Hurvínek válku (a cosi mi říká, že toto bude podobný případ)), přikládáme písemné prohlášení v tomto duchu k faktuře... Samozřejmě zákazník je na tuto skutečnost upozorněn předem a je na něm, jak se rozhodne. Naštěstí se většina lidí shlédne v penězích a buď se na to vysere, nebo si připlatí za pořádnou práci 3
upraveno 1x, naposled 18.03.2011 10:54:32
10:49:27
18.03.2011
Baruška.125
Pokud to jen vybrousil a nalakoval tak je jasné že to do pul roku zase vyleze, jak už tam ta rez jednou je. Bez paragonu s tím těžko něco naděláš...
09:58:43
18.03.2011
StepaNoFUN
-> Helenka: Jak tady už bylo řečeno - u oprav je na práci záruka půl roku, na materiál 2 roky. Takže bys mu mohla reklamovat praskající tmel, vyšisovanou barvu apod, odlupující se lak od podkladu... Nicméně znovu zkorodovaný místa bys po půl roce pravděpodobně nevyhrála ani pokud bys na to měla doklad.

A oprava takovejhlech zkorodovanejch míst je tak trošku problém a pokud se to nevařilo, tak i s dokladem by si stejně 99% lidí kteří tohle dělaj nechlo podepsat papír, že byl zákazník upozorněn že je to oprava bez záruky. Takhle bez dokladu se s ním můžeš dohadovat jak chceš. ČOI (životní prostředí, IBP) na něj sice poslat můžeš, ale maximálně jako pomstu. Tvůj konkrétní problém řešit nebudou, protože nelze prokázat - je to Tvoje tvrzení, proti jeho tvrzení...
09:19:57
18.03.2011
minno
-> m8rinek: to áno, počkáme čo napíše Helenka.
09:18:50
18.03.2011
m8rinek
-> Helenka: -> minno: -> Tomes 1: -> MOLSO: Lakýrník, ale není klempíř! Oprava 5. dveří na Fe se většinou bez klempíry neobejde, lakýra se mohl snažit sebevíc a stejně by to vykvetlo... Vidim chybu v zadavateli.
08:49:11
18.03.2011
dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :)
-> Helenka: Na opravy bývá záruka zpravidla půl roku. Pokud ale nemáš žádný doklad, budeš těžko prokazovat, že to vůbec dělal on. Vyhrožovat mu můžeš jak chceš, ale když nemáš nic v ruce, tak těžko něčeho dokážeš. Ve vlastním zájmu si to od něj radši už nenechávej předělat, kdo ví jak by to dopadlo.

To je bohužel riziko toho, nechat si něco takovýho dělat na černo bez daně. Jestli jste se dohodli takhle, tak jste v podstatě oficiálně žádnou smlouvu (ani ústně) neuzavřeli.
08:32:55
18.03.2011
MOLSO
-> Helenka: pokial len obrusil plech a natiahol tmel neda sa nicomu cudovat.
upraveno 1x, naposled 18.03.2011 08:33:04
08:19:46
18.03.2011
Tomes 1

Pokud on neuzná chybu a je to pro tebe cizí člověk, tak na něho musíš taky být hnusná.Třeba uslyší na to že pošleš ČOI ať v jeho účetnictví dohledá faktůru za opravu.To se mu líbit nebude, ale třeba ti vrátí část peněz a necháš si to opravit jinde.Dneska to asi jinak nepůjde.Držím palec.Tom.
upraveno 1x, naposled 18.03.2011 08:20:08
08:10:08
18.03.2011
minno
-> Helenka: Myslím, že s týmto asi moc dobre bohužiaľ nepochodíš. Jedna vec je nový lak ale druhá vec je to, ako tie piate dvere opravil? Vyrezal skorodované miesta a zavaril novým plechom a ošetril potom aj poriadne z vnútra? Myslím si, že nie. A ono tie piate dvere hrdzavejú práveže z vnútra. Ak ti to znova vykvitlo, pravdepodobne bola tá hrdza len obrúsená zvonku, plech pretmelený a prelakovaný. A ono si to z vnútra hrdzavelo pekne ďalej.

Takže teraz už ostáva len nechať tie dvere tak, alebo opraviť ešte raz, a poriadne - alebo lepšie vymeniť za iné.
08:00:16
18.03.2011
ZdeněkH - zrušená registrace
A co chceš radit? Bez dokladu. Souhlasit určitě nebude.
07:54:18
18.03.2011
Helenka
Ahoj, tak by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenost s reklamováním autolaku?

Nechala jsem si v lakovně (je to soukromník) nalakovat páté dveře, protože byly dost zkorodované (u felicií víme, že). Lakýrník to sice vybrousil, nalakoval, ale teď je to půl roku a dveře opět reznou na stejných místech. Nejsem sice na tohle odborník, ale myslím si, že nový lak by měl přece vydržet déle než toho půl roku... A to se mě ještě ptal, jestli to chci udělat pořádně nebo jen na chvilku, samozřejmě pořádně, že...

Tak se vás ptám, jestli někdo nevíte, co dělat? Chci se za ním zastavit, ale moc šancí na úspěch tomu nedávám, až teď se totiž dozvídám, že on není dvakrát férový chlapec. Ze zákona mám klasicky právo na opravu, jenže víte jak to chodí 8 A taky nemám paragon od opravy, aby to bylo bez DPH levnější, ale co vím, tak smlouva se uzavírá i ústně a je stejně tak platná, jako písemná.

Takže prosím poraďte..

Díky Helena 4
Extreme Tyres