-> m8rinek:
super, ďakujem...potrebujem poriešiť len ten jeden spoj takže to takto provizorne zvládnem
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Držiak stabilizátora - problém
prohledat
9 příspěvků (zobrazeno 1 až 9) od 11.12.2014 do 14.12.2014, založil/a ozzman1000
Nasadíš matku do díry, zašroubuješ do ní delší šroub s maticí. Držíš šroub na místě a dotahováním matice vůči nýtovací matce to roztemuješ... Ale je to vidláckej způsob, sám mám kleště...
vie niekto ako sa to dá upevniť bez tých špeci nitovacích klieští?
-> ozzman1000: záškodník dával takú maticu na hrdlo nádrže .... nejak si s tým poradil aj bez nitovacích klieští ak sa dobre pamätám ...
-> MOLSO:
vyzerá to aujímavo...nepoznám tento patent...ale píšu že na to treba špeciálne náradie (ktoré nemám)
vyzerá to aujímavo...nepoznám tento patent...ale píšu že na to treba špeciálne náradie (ktoré nemám)
-> ozzman1000: to už radšej nitovaciu matku....
-> MOLSO:
práve zváraniu som sa chcel vyhnúť...mám len trafo a odzvárané mám minimum
ešte ma napadlo dať zvnútra len podložku na dieru a zvonku to zanitovať slepým nitom...
práve zváraniu som sa chcel vyhnúť...mám len trafo a odzvárané mám minimum

-> ozzman1000: mozes skusit navarit matku na kusok plechu, v moste vyrezat okolo utrhlej matky dieru v tvare toho plechu a po namontovani uska na most ten pliesok s maticou privarit. ideal by bol robit to na koliske, nad hlavou sa to robi sprosto
Dnes som odmontovával stabík, idem meniť nápravu. 3 šrouby som povolil pekne, posledný sa mi urvala pribodovaná matica čo je vnútri mosta...nejde to nijakovsky odkrútiť napadlo ma už len to orezať- Mámtip že to dať buď po cigánsky - navrtať celý most durch a chytiť to dlhým šroubom s matkou (túto variantu nepreferujem), alebo tam nejak skúsiť vovariť maticu...nevie niekto poradiť?