DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO FAVORIT - ORIGINALISTY
Vážení, dovoluji si vás upozornit na inzeráty na "originální doplňky" od člověka s přezdívkama Marek252, Marek2525, Skmuf a další, z Náchodska, konkrétně z Jaroměře. Protože si nejsem jistý jestli se ze strany prodejce jedná o úmysl, nebudu tu uvádět jeho plné jméno; účelem tohoto příspěvku je upozornění pro originalisty na detaily, ne poškozování jména prodávajícího.
Tehle pán v minulosti nabízel a částečně dodnes nabízí nejrůznější věci na Favority, Formany a Pickupy. Mimo jiný v nabídce měl nebo i pořád má polepy na B sloupky a nápisy akčních modelů - Comfort line a Solitaire, všecko prezentované prodávajícím jako originální doplňky.
Výše uvedené jsem minulý rok koupil, z důvodu nedostatku času odložil k ostatním věcem a teprve nedávno jsem se k tomu vrátil.
A postupně jsem zjistil že jsem to všechno koupil úplně na hovno.
Začnu polepama B sloupků - v žádném případě se nejedná o originální polepy. Originální polepy jsou vyrobené z takové polomatné folie se sturkturou jemného zrna, ta folie se snad v metráži ani nedá sehnat; polepy od pána mají strukturu vrásčitou, je to jakoby imitace kůže a je to lesklé jak psí kulky a navíc tuto folii mají v každým hobby marketu. Po detektivní práci jsem zjistil, že to co pán prodává jako originální doplněk je ve skutečnosti jakási napodobenina, dodnes objednatelná dobovka od firmy Tiller tuning, viz odkaz
www.tiler-tuning.cz/produ
ct/.../5729 (pozor, z fotografie na jejich webu rozdíl ve strukturách nevynikne; souhlasí však etiketa a když jsem si zkusmo od nich jedno balení objednal, došlo mi totéž). V AMD auodíly jsem našel jeden původní polep na dveře, originál zabalený v sáčku Škoda auto originální díly - po porovnání je to rozdíl jak hovado. Takže pokud vám jde o originální vzhled, tak je to naprosto k hovnu, na auto to dávat nikdy nebudu.
Nápis Comfort line - pro originalistu opět úplně k hovnu. Je to napodobenina z reklamky, porovnáním s původními nápisy na několika autech jsem zjistil, že nesedí rozměrově a především je úplně jinak zbarvená, originální je taková polomatná bílá, tohleto z inzerátu je lesklá stříbrná, je to skoro jak vystříhané z aluminiové NASApásky. A nápis Solitaire je bohužel víceméně tentýž případ.......
Nechci tady prodávajícího špinit jelikož opravdu nevím, zda tyto "zmetky" prodával jako originální doplnky vědomě nebo je to jen o neznalosti detailů, každopádně si myslím že je férové, když na toto upozorním - komu jde o originální vzhled, pro toho jsou tyhle věci k ničemu.