skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Mozilla & spravné zobrazení
prohledat
13 příspěvků (zobrazeno 1 až 13) od 10.07.2003 do 12.07.2003, založil/a
18:34:25
12.07.2003
12.07.2003

U-Geen
Což o to, ono to beha ale je to nepouzitelny :-)
16:17:37
12.07.2003
12.07.2003

Meap
2u-geen: Co urcite celou situaci zlepsi, bude kdyz to opravis podle normy HTML 4.01. Sice asi nebude vypadat vsude stejne, ale bude to alespon pouzitelne.
www.w3c.org/ --> validator HTML
Uz jsme se o tom tenkrat bavili. Jak to nakonec dopadlo s tim Tidy? Rozbehal jsi to?
www.w3c.org/ --> validator HTML
Uz jsme se o tom tenkrat bavili. Jak to nakonec dopadlo s tim Tidy? Rozbehal jsi to?
18:40:52
11.07.2003
11.07.2003

U-Geen
BTW Opera a Mozilla to zobrazuje uplne jinak :o) Jeste prohlidnu kod nekde budou assi blbe uzavreny tagy a pod.
18:39:52
11.07.2003
11.07.2003

U-Geen
2Meap: byl to jenom muj nazor.
jinak na adrese
www.tuning.cz/skoda120/m je videt co to dela v mozille (poslal mi to Arnošt)
Nektery veci chapu, ale co ne: jak muze prejit text svuj div kdyz mu nastavim sirku 1%... mrknete na ty divovy "cudliky" kery v IE fungujou 100pro. To samy to dela v Opere. Nechapu proc. A dalsi vec, povedlos e mi sice udelat stranku tak aby v IE vypadalo stejne jako v Opere, ale pak se mi zas sere obcas rozlozeni v IE a vzhledem k tomu ze stranky by mely bejt delany s ohledem na majoritni prohlizec tak pro me je zatim rozhodujici design v IE. Problem je vicimene s nepodporovanou vlastnosti height u odstatnich prohlizecu, duvod samozrejme chapu, bohuzel jiz ne to jak to udelat jinak / resp jo ale je to na prd.
jinak na adrese
www.tuning.cz/skoda120/m je videt co to dela v mozille (poslal mi to Arnošt)
Nektery veci chapu, ale co ne: jak muze prejit text svuj div kdyz mu nastavim sirku 1%... mrknete na ty divovy "cudliky" kery v IE fungujou 100pro. To samy to dela v Opere. Nechapu proc. A dalsi vec, povedlos e mi sice udelat stranku tak aby v IE vypadalo stejne jako v Opere, ale pak se mi zas sere obcas rozlozeni v IE a vzhledem k tomu ze stranky by mely bejt delany s ohledem na majoritni prohlizec tak pro me je zatim rozhodujici design v IE. Problem je vicimene s nepodporovanou vlastnosti height u odstatnich prohlizecu, duvod samozrejme chapu, bohuzel jiz ne to jak to udelat jinak / resp jo ale je to na prd.
15:38:12
11.07.2003
11.07.2003

Meap
Zastavam nazor, ze nejlepsi cesta je dodrzovat standardy, v tomto pripade W3C. Pak je tady, alespon nejaka nadeje, ze nebude zalezet na konkretnim interpretu (IE, Mozilla, ...), pokud on bude dodrzovat danne standardy.
Co rika u-geen, ze nejlepsi browser je ten co nejlepe interpretuje chyby, je proste nesmysl, ktery nikam nepovede. Pokud to ma uzivatel spatne, tak at mu to jeho browser rekne a on to opravi. To same uz funguje ted, akorat je tam proste velka tolerantnost ze strany napr. IE. Myslim si, ze dobra cesta ze strany W3C je XHTML, ktery uz pevne dodrzuje pravidla xml.
Nema cenu tady vezt nejaky flamewar, ale uz jen proste fakt, ze na Linuxu IE "neni", tak proc to neudelat poradne, aby i tito minoritni uzivatele se mohli podivat.
Co rika u-geen, ze nejlepsi browser je ten co nejlepe interpretuje chyby, je proste nesmysl, ktery nikam nepovede. Pokud to ma uzivatel spatne, tak at mu to jeho browser rekne a on to opravi. To same uz funguje ted, akorat je tam proste velka tolerantnost ze strany napr. IE. Myslim si, ze dobra cesta ze strany W3C je XHTML, ktery uz pevne dodrzuje pravidla xml.
Nema cenu tady vezt nejaky flamewar, ale uz jen proste fakt, ze na Linuxu IE "neni", tak proc to neudelat poradne, aby i tito minoritni uzivatele se mohli podivat.
11:08:34
11.07.2003
11.07.2003
Arnošt Málek
Ja vim ze v IE to vypada vcelku dobre ... ale tim me nutis platit za software, nebo krast ... a to se mi nechce :-))) Ne, o tom to neni, jenom mi propste prijde lito, kdyz stranka ktera je uzitecna nefunguje bez problemu, kdyz to opravdu neni slozite zaridit aby fungovala.
11:03:09
11.07.2003
11.07.2003

U-Geen
Neřek bych. Pusť si IE :-) Dopadá to vcelku dobře.
11:00:58
11.07.2003
11.07.2003
Arnošt Málek
Screenshot poslu, neni problem. Tolerovat chyby ... je problem co ma prohlizec udelat s tm, co neumi interpretovat .... pokusi se to 'nejak' zobrazit ... a pak to vetsinou dopadne velmi divne
10:54:54
11.07.2003
11.07.2003

U-Geen
To zalezi jak to beres. V dnesni dobe je podle me nejlepsi aby browser co nejvic toleroval chyby diky rozvoji osobnich stranek (protoze stranku uz ma snad skoro kazdej :-) a v tom pripade je volba IE docela dobra. Jinak budu rad kdyz mi posles screenshot jak to v Mozille vypada, zkousel jsem to v Opere, tak jestli je to to samy.
08:20:05
11.07.2003
11.07.2003
Arnošt Málek
Diky moc za podivani se ... jo, pokud vim tak Wine nejak funguje, ale radsi bych se bez MS obesel, teda pokud to pujde :-) BTW: flame na tema poradny browser uz probehl mockrat, nic takoveho neni, ale existuje W3C .......
20:02:42
10.07.2003
10.07.2003

U-Geen
2Arnošt Málek: No ja se na to tak nejak chystam ale furt se mi do toho necce :-) Uvidime jo?
14:29:52
10.07.2003
10.07.2003

Meap
Ja (ackoli se tim take zivim) se ridim radou od pana webmajstra: "vyser se na Mozillu a porid si poradny browser".
Bohuzel u tebe to nebude asi tak lehke, vzhledem k uzivani Linuxu, ale pokud vim, tak se uz pres Wine podarilo IE rozbehat
Bohuzel u tebe to nebude asi tak lehke, vzhledem k uzivani Linuxu, ale pokud vim, tak se uz pres Wine podarilo IE rozbehat

12:29:23
10.07.2003
10.07.2003
Arnošt Málek
1. velký dík za dobré stránky o skvělých automobilech :-)
2. prosím, nešlo by upravit CSS tak, aby Mozilla správně zobrazovala stránky? Vzhledem k tomu že používám Linux, vemi by mě tato změna potěšila. Pokud by bylo třeba, rád s opravou poradím možná i pomůžu. V HTML a spol se celkem vyznám, když je to moje práce :-)
2. prosím, nešlo by upravit CSS tak, aby Mozilla správně zobrazovala stránky? Vzhledem k tomu že používám Linux, vemi by mě tato změna potěšila. Pokud by bylo třeba, rád s opravou poradím možná i pomůžu. V HTML a spol se celkem vyznám, když je to moje práce :-)