EDIT: Ještě bych doplnil, že origo ložiska na talířovej přítlačák se poznají tak, že jsou plněná červenou vazelínou (stejnou, jaká byla z výroby v ložiskách předních kol) - tedy alespoň všechna, se kterými jsem se setkal.
-> Bukaj: Možná ty původní měly, nevybavuju si, ale už nějakou dobu je to nějakou technologií nehloubkovou - i to, co jsem koupil teď naposled, má jen černý nápis, co vypadá jak potisk..
-> Bukaj: jde to šroubovákama, ale nesmíš moc páčit, jen ho tam naklepat a pak postupně větším až sleze... dělal jsem to dvakrát, poprve se taky kousek vyštípnul ale podruhý jsem to dělal tak jak jsem popsal a bez problemu, ostatně ani vyštípnutej kousek litiny z okraje drážky ničemu nevadí...
-> Bukaj: Jejda - to už jsem ho nestahoval pěkně dlouho. O přípravku nevím a někdy v minulým století se mi to těma šroubovákama i povedlo.. (pokud vzodruje, tak asi destrukce - další tři ložiska od tý doby se víceméně rozpadly a když z jednoho zbyl jen vnější kroužek a nešel ani boha, tak jsem rozbrušoval).
Když už jsme u ložisek bez domečku - jak se sundavá starý ložisko z domku a nandává nový? Pokudmožno bez destrukce toho litinového domečku...
Je na to nějaký speciální stahovák? Když jsem se pokoušel dvěma šroubováky proti sobě, tak jsem sice ložisko sundal, ale povedlo se mi při tom kousek litiny z domku odlomit...
-> MATTESS: To je profil, kterej se dával buď do hliníkovejch lišt (na blatnících Trabant, bočnice autobusů, náklaďáků), popřípadě se mohl používat do některých typů zasklívacích gum jako ozdoba...
Na škodovkách to určitě nebylo (tedy pokud nepočítám 1202, 1203 - tam to některá provedení mohla mít, ale to jen odhaduji).
Dá se to zjistit jednoduše - že prodejci napíšeš a zeptáš se.
Nebo stačilo by znát typ rozdělovače - 02-9204.430 je starší provedení s excentrickou osou, 02-9204.432 je novější provedení s excentrem, jako pozdější typy...
Pokud vím, tak všechny MBG (a 1000MBX) rozdělovače měly tento typ excentru - rozdělovače s excentrem, jako 100/120 byly až od 18. série a to už se MBG nedělaly. Takže tento rozdělovač je originál MBG
Ty bezpodtlakové malé rozdělovače s novějším typem excentru se dodávaly jako náhradní díl...
-> Bukaj: -> Jozka: Pánové, napíšu to tady veřejně, páč se za to ani trochu nestydím....Jelikož doba je zlá a všechno co jsem nakoupil na MB nebylo dvakrát nejlevnější, budu se snažit prodat za maximum možnou cenu, kterou ale bohužel v tuhle chvíli nevím... A abychom to tu nezasírali, tak případně více přes SZ.