Co s gymplem?

prohledat
87 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 04.08.2009 do 05.08.2009, založil/a Marra - zrušená registrace
řadit dle data
16:07:57
05.08.2009
Marra - zrušená registrace
-> Mr_Kubas: díky, myslím, že to je nejrozumnější cesta:) díky za inspiraci:) -> p.b.: to ano, takových pár mám, naštěstí je nějak ignoruju, i když nějaká malá "závist" tam je, to nepopírám. Je mi to jasné, dneska se ale člověk i ohání trošku za tím, aby měl práci pokud možno trochu jistou, že jo, státní správa sice není kdovíjaké terno, na druhou stranu nějakou jistotu tam máš. ALe taky nemusíš no...
10:27:37
05.08.2009
p.b.
-> Marra: No, je škoda že jsi se rozhodnul pro obor ke kterýmu nemáš vztah. Ten pocit že to bude jen horší a těžší znám a ono to asi horší i je, ale postupně se s tím naučíš bojovat, protože si začneš říkat, že když jsi se takhle rozhodnul tak to přece nevzdáš.

Na druhou stranu, pokud tě to studium nezajímá a radši bys dělal něco jinyho, tak se na to vykašli. Pokud budeš pokračovat, budeš nějaký 4 roky žít z ruky do huby, z toho co vyděláš na brigádách, dostaneš potupně od rodičů a přitom koukat jak spolužáci ze střední kupujou auta, staví domy atd. Ty vylezeš v 25 s holou prdelí a budeš muset tu ekonomickou a časovou ztrátu dohnat, což v případě že půjdeš učit asi nikdy nedokážeš. Ano, existujou lidi co mají při vejšce ještě slušný zaměstnání, ale pokud ti učení nejde lehce, tak na to asi můžeš rovnou zapomenout.
00:57:06
05.08.2009
Samantus
-> Mr_Kubas: jj to pamatuju ze se chodilo uz takhle brzo
00:24:36
05.08.2009
Mr_Kubas
-> Samantus: Někdo tam šel už z pátý třídy a nevěděl co přesně ho bude čekat na střední a po střední 4 Kdybych to věděl, tak si počkám na devítku a pak bych šel na nějakou školu v "mym" oboru...
00:20:26
05.08.2009
Samantus
Proc lezete na gympl s vedomim ze ste na VS tupy.............. takhle muzete akorat nejakymu reditylkovi varit kafe
23:30:26
04.08.2009
Mr_Kubas
-> Marra: Pěkný téma z toho vzniklo 4 Zajímavý příběhy a vidim jak to kde a jak chodí 6 V řadách svých kamarádů ani známých nemam žádné zazobance, takže nevim jako to je z osobní zkušenosti, ale co tak o nich slyšim z doslechu, to neberu nijak extra vážně, páč většinou akorát plno lidí závidí a vyprávěj o slušnejch lidech co něco dokázali, historky a různý drby o tom jak se k penězům dostali přes rodiče apod. bez toho, aby se s nima nějak znali či vůbec setkali osobně...

Jinak já chci udělat VŠ "jen" kvůli titulu a mít takovou "pojistku" vůči současnýmu přivýdělku, který se tak nějak už zvrhnul v klasický zaměstnání, ale u kterýho momentálně vzdělání nepotřebuju. Ale co když s tim seknu? Co potom s gymplem? Při tý škole mam výhodu toho, že si to zaměstnání skloubim s výukou a přizpůsobim si to. Plno lidí co to teď dělá na plný úvazek, tak začínali jako přivýdělek při VŠ dnes jsou na ředitelských pozicích maj se fajn 1 Každopádně Ti držim palce ať to dotáhneš tak kam chceš a ať tě to baví. Teď zkusit někde brigádu v oboru co tě baví, i kdyby si tam měl teď uklízet, ale časem se třeba propracuješ vysoko 1 Jestli se nepletu tak to tu už někdo psal 4
22:38:08
04.08.2009
HavajskejBubeník
takoví šulínci sou nejhorší,tatínek zaplatí a von si ještě vymejšlí: Pred tydnem sme děaly dlažbu jednomu takovímu, dlažbá parádní a von si vymyslel to vyspárovat o něco světlejším odstínem podle dlažby.

To by mi nevadilo uděali sme to a von přišel že to chce ještě o něco tmavší,kdyby uměl aspon česky aby mu bylo rozumět ale von mektal tou jeho pojebanou rakouštinou,ze kazdý druhy slovo skomolil.

Sem rád že už to je za náma, byl sem rád když jeho máti zaplatila a trada pryč.121 121
22:28:54
04.08.2009
sice jsme trochu odbočili od toho, že gympl je k ničemu, ale to vůbec nevadí. Vždycky je třeba si říct, že může být daleko hůř, než je:)
22:22:08
04.08.2009
Mr.Lumpy
Koukám že se to tady zvrhlo ve filipiku proti "zazobancům ne vlastním přičiněním" 6
22:18:54
04.08.2009
Kaprof-Pisařík
-> Turda: 4ja jenom aby to nevyznělo že sem nejak zaujatej bo tak:o)
upraveno 1x, naposled 04.08.2009 22:19:26
22:17:38
04.08.2009
Turda
-> Kaprof-Los Koramos: já sem nikde a nikdy lidi s VŠ neodsuzoval
22:17:04
04.08.2009
-> petr s: je třeba být jako operátoři, každá započatá minuta.....
22:16:51
04.08.2009
Kaprof-Pisařík
-> petr s: jj to známe u nás to zas sem tam nejakej exot zkouší stylem: to tam predtim nebylo...
22:15:50
04.08.2009
Kaprof-Pisařík
-> Turda: ale tak nemam nic proti lidem z VŠ ba naopak sám bych ji jednou chtěl.. mamuš i nevl otec maj každej po trech a ja si jich vážim prece jen je delali aby mohli postavit barák atd atd ale moc si jich važim že mě nechali jit vždy vlastní hlavou abych si dělal co mě baví6 4
22:15:16
04.08.2009
petr s
-> Marra: Tak to by ses divil Výměna lamely spojky : Zákazníkovi se řeklo že to bude asi za 2 hodiny tak celou dobu chodil kolem a při účtování se ptal proč mu účtuje 2 hodiny a zatím to je jenom 1 a 53 minut
22:12:05
04.08.2009
Turda
-> Kaprof-Los Koramos: to je fakt vypatlanej debil kterej bydlí u mámy 3 3

-> petr s: joo tak tomu věřim, některý zákazníci teda to sou fakt králové, člověk si kolikrát řekl tak si to udělej sám ty debile když tomu rozumíš, to sem zažil už jako co by učeň v servisu...no ale to je zase v lidech
22:10:29
04.08.2009
-> petr s: tak v tomhle případě bych to řešil tak, že bych jim podal hodinový výklad o tom, jak to budu spravovat, co použiju a co se vlastně pokazilo a tu hodinu kecání jim započetl jako práci:D joke
22:07:10
04.08.2009
petr s
-> Turda: Ale uvidíš až budeš dělat v servisu jak si někteří zákazníci vymýšlí co jsi jim udělal špatně Ferda od vedle říkal že se to dělá jinak
22:05:29
04.08.2009
Kaprof-Pisařík
-> Turda: to ja ani nic nesvírám spiš se uprimně usměju a rikam si: tebe bych chtěl potkat za dvacet let3 4
22:04:16
04.08.2009
-> Turda: moje řeč, myslím, že ti rozumím velmi dobře.4
22:02:38
04.08.2009
Turda
-> Kaprof-Los Koramos: přesně tak ať si každej dělá svoje, všichni chlastaj, fetujou, tuněj si golfy, je mi to jedno ,prostě názor, já na ně nejsem a když takovýho nějakýho vidim pevně svírám něco v ruce a snaži ms eduržet, jak řikáš, na to kolik mi je tak osobně sem toho zažil dost, rodina a tak a svou čest mám...o tom to je...4
21:59:46
04.08.2009
Kaprof-Pisařík
-> Turda: tak tak asi sem na dnešni poměry stará škola ale aspon mam čistý svědomi a svou čest4 6
21:56:50
04.08.2009
Turda
-> Marra: přesně ták, hele když nějakýho takovýho vidim, upřímně se zasměju, je mi to jedno, ale jak řikáš ať se neserou a nepovyšujou se prostě mezi ty normální, pro mě za mě ať si jezdí v tatíčkově audině, ať si nosí značkový hadry, je mi to u prdele, já se spokojil vždycky s hadrama od vietnamců a byl sem spokojenej, v životě sem neměl důvod chtít značkový hadry, kolem mě byly lidi co měli trička který stáli do jednoho tisíce korun, k čemu?? k hovnu, ať se toho nažere když na to má, tyhlety mě nějak nerozhoděj, pak to vidíš, on má motorku, nebo si koupí škodovku jak si jí strašně vytuní, má rovnej kšilt, "škodovka je prostě strašně borecký auto jo, rozumíš voe, si tam dám nárazníky voe jo rozumíš..." pak za tebou choděj a prosej abys je roztáh a aby si jim pučil tohle a udělal tohle, no blil bych, sám si udělá hovno halvně když má prachy....no to už odbíhám od tématu ale...určitě víš o čem mluvim..4
21:49:44
04.08.2009
-> Kaprof-Los Koramos: a dobřes udělal, další pěkný příběh:)
21:49:04
04.08.2009
-> Turda: synáčci a dcérečky, notně podporovanými rodičmi opravdu nemám rád. Nejsou absolutně schopní si uvědomit, že nejsou něco víc jak my. A to mě strašně sere. Ať se topí v prachách( s tím nic neuděláme), ale ať se po nás nevozí.
21:46:07
04.08.2009
HavajskejBubeník
-> JoseA: Pokud bude ještě teplá...6
21:41:32
04.08.2009
Kaprof-Pisařík
-> Jirik grilovaný: krásně napsané4 užasně miluju exoty co na zakladce byly blby na entou a ted sou husty pač jim vše kupujou tatinci a budou jezdit Passatama f tjuningu41

nevim šel sem ze základky z vyznamenanim i když sem nikdy nebyl šprt..spiš mam rad veci na háku tudiž sem radši po roce na stredni ač sem neměl problemy se studiem odešel na dopravku jestli něco nesnašim tak lezeni do prdele a co tam se predvadělo bylo neco strašnyho rozmazleni frackove tupý jak žarovky na lustru prochazejic díky svým mocnym rodičum pres svou demenci apod...

radši sem utekl ač to zezačátku rodiče nechtěli ani slyšet tak jim to pak asi cvaklo a rekli mi dělej si co chceš tudiž dělam co mě baví ale mam svou čest a baví mě co dělam..4
upraveno 1x, naposled 04.08.2009 21:42:16
21:39:24
04.08.2009
-> p.b.: upřímně mi chybí 5 kreditů k postupu a to se rovná jedna zkouška z Obecné botaniky. V oboru našeho ročníku jsem zůstal prakticky už sám, zbylých 15 lidí to vzdalo už v prvním semestru. Vztah..no tak k e geografii mám vztah jaxtax (myšleno ne ezrovna to nejhorší), biola už tolik ne nesnáším kytičky... Na cvičeních jsem byl vždycky na přednášky taky pokud to jen šlo. KDyž už jsem tam, tak to přece neflákám. Byly předměty i zajímavé, ale prakticky mě bavil z celého roku jen jeden. Nejhorší je si uvědomit, že když už tápu a přemýšlím o tom, jaký hnus to je teď, co si budu říkat, jestli se nějakou haluzí dostanu doo druháku, tam jsou ty předměty daleko šílenější. Prostě je tam málo inspirace a když kolem tebe lidi z oboru odejdou, tak to o něčem svědčí. Mě prostě baví manuální práce, zřejmě jsem si to nějak pozdě uvědomil nebo co. Nejraději bych si udělal odznova učňák, bez prdele. Anebo studoval 3 roky něco, o čem bych opravdu věděl, že nebude problém se uplatnit, bohužel v této době těžká věc, jenže co.. NAvíc mám na zádech jakousi chorobu na páteři a vysoký tlak, což omezuje výběr. a nejsem ten typ, co by bezstarostně žil z dávek rodičů a svůj studentský život natahoval co to jen jde, nehledě na dotace rodičů. Už se ve mně budí taková ta samostatnost a chtíč být soběstačný, zvlášť když víš, že studium skřípe. Na druhou stranu člověk přemýšlí, aby toho pak někdy nelitoval... a ještě jsem v Olomouci s přítelkyní, studujeme, bydlíme spolu, takže jen tak ji opouštět se mi vůbec nechce:( Ta vůle, jak říkáš, je hodně třeba. Ale musí být i cíl. A jak bylo řečeno, dělat něco, co tě nebaví, stojí za kokot.

-> JoseA: myslím, že ty jsi dost dobrý příklad, jak vzít věc správně do svých rukou, stát si za tím a nebát se. a taky že známka ve škole absolutně nevypovídá o tom, jaký člověk je, a jaký má intelekt, a v žádném případě neplatí vždy,rovnice stupeň vzdělání=míra inteligence. Jsi prostě dříč, co si vše udělal, vybudoval. Klobouk dolů.

nejhorší je takové studium, jako u jedné nejmenované osoby kterou znám, kde jasně víš, že výšku udělá v pohodě a na místo se dostane jako sexkretářka a podstolní rozkuřovačka.
upraveno 1x, naposled 04.08.2009 21:42:45
21:38:50
04.08.2009
JoseA
-> HavajskejBubeník: ty si zřejmě nekrofil
21:38:10
04.08.2009
Turda
-> HavajskejBubeník: no tak dobrou chuť...se někde optej 4
21:36:40
04.08.2009
HavajskejBubeník
-> petr s: Hlavně po ránu3 3 3
21:33:01
04.08.2009
petr s
-> HavajskejBubeník: Ty seš asi taky mrtvola
21:29:55
04.08.2009
HavajskejBubeník
-> Turda: Mejt mrtvoly s rsdostí za slušnej plat...
21:25:23
04.08.2009
Turda
-> JoseA: Mluvíš mi z duše, sice na můj věk nemůžu vyprávět historky co sem zažil a co ne, ale je to tak, nepatřim mezi komunitu těch "synáčků" a "dcéreček" kterejm všechno platily rodiče, nejsme bohatý, ani chudý, dá se říct že přežít se prostě dá, střechu nad hlavou mám, nějakou tu stovku od mamky dostanu, nažrat taky dostanu, nic mi nechybí i když vim že by to mohlo být lepší, na to kolik mi je se budu po druhý stěhovat, dá se říct že nervů kolem toho všeho, ať už kolem bývalého otce nebo kolem současnýho života je dost, ale co....mamka mi to vždycky vokecala s tim že sem velkej dost a do života budu mít aspoň zkušenosti, je to svatá pravda to co sem zažil za to minimum let je pro někoho možná až nemožný, je mi to jedno takovej život je a opakovat se budu když řeknu "hlavně že sme zdraví", stejně tak jako si zmínil, u nás v rodině prostě nejde dělat školu dál, brácha taky udělal podělanou školu a hned musel jít makat, sem na tom stejně, školu sem udělal a teď jen čekám na září až pujdu pracovat, většina těch co dneska dělaj maturu tak sou v pohodě protože sou živený rodičema a sou v klídku že...ale u mě to tak neni, mě auta bavěj a já sem si svůj životní cíl splnil, mám výučák a sem nadmíru spokojenej...šlo by třeba dál dělat školu ale nikdo už by mě neživil tak jako do teď...a mě se ani nechce, těšium se osobně na první výplatu, až něco přinesu domu a všem se trochu uleví že už na domácnost nejsou 2 ale 3...vyprávět by mohl určitě každej z nás dlouhý večery...ale k čemu....holt někdo se narodil blbě někdo dobře 3 4
21:07:43
04.08.2009
JoseA
-> Jirik grilovaný: Mám radost, že nejsem sám s takovou povahou. Taky sem spokojený s prací, kterou zatím dělám, ikdyž bych nechtěl celý život svařovat, protože je to celkem dřina, ale v dnešní době se i u nás drží zuby nechty všichni. S těma rozmazlencama to znám. Chodil sem necelé tři roky s holkou co byla podobná jak chlapi tvoji segry, studovala VŠ jenom proto že to chtěla její matka. Ta jí všechno kupovala a tak neměla o nic starost, dodnes nechápu kde jako účetní mohla vydělávat tolik peněz, ale asi to nebylo jenom účetnictví a těch otazníků tam bylo víc. I přesto, že mě to trochu sralo jak je závislá na matce a jejich penězích, tak sme si rozumněli, dokud nezačla ta matka dávat patřičně najevo, že pro její dceru nejsem dostatečně vzdělaný, mojí rodiče nemají dostatečné postavení, atd... Hledala a upozorňovala na každou moji chybičku. Když sem měl dovolenou, něco sme s mladou naplánovali, tak ji vzala na nějakou luxusní dovolenou a ještě jí zakázala aby mi to řekla. Pořád měla připomínky co je u nás v domácnosti špatné a měl bych to já opravit. Oni měli všechno nové v novém domě, na každou pavučinu si zavolala firmu, atd... Myslím že s mladou bych si rozuměl kdyby se dokázala zbavit závislosti na matce a dokázala žít skromně, ale bylo pro ní přednější nechat si domů zavolat kosmetičku, pedikérku, doučujícího, zahradníka. Možná sem i trochu záviděl, nepřál sem jim to protože mi vadila ta nespravedlnost vůči ostatním poctivým lidem. Dodnes nevím kde ty prachy stará brala, bydlela sama s dcerou. Sorry za zasírání.
20:10:49
04.08.2009
Jirik grilovaný - zrušená registrace
-> JoseA: Krása. Jsme si velmi podobní. 4 Jinak bych chtěl dodat, že já si šetřil na Tuňáka od patnácti let na brigádách. Když jsem chodil makat, tak ostatní chlastat a na diskotéky. Ze mě se stal vyvrhel společnosti, což jsem korunoval první jízdou "autem" do školy. Mě to nevadilo, měl jsem kamarády ze stejných poměrů a se stejným zázemím ze ZŠ, takže jsem netrpěl. Na třídním srazu jsem byl na jednom, pak už ne. Od střední mám 10 let. Já i moje sestra jsme neměli nic, na co jsme si nevydělali. Až teď v dospělosti, když jsme se postavili na vlastní nohy nám naši vypomůžou třeba k vánocům nějakou korunou. Třeba když jsme neměli na skříň, protože jsme rekonstruovali bydlení a museli koupit lednici, protože končila zima a hrozilo kažení potravin. Hadry jsme měli po židlích a sedací soupravě, na což se nedalo při každé návštěvě dívat. Pomalu jsme šetřili a nakonec bum a příspěvek na vánoce od obou rodin na velkou skříň. Moje Karolínka zná ze střední totéž. Sama mívala někdy v peněžence jen deset korun a po práci chodila pomáhat nebo na brigády pokud stíhala. Teď je to znát na tom soužití. Asi bych vedle sebe nesnesl někoho ze zazobaných poměrů, který má papínka vždycky za prdelí, vše se mu koupí a když dojdou peníze - tak tady máš. Takový si vodila domů moje ségra a já je nemohl ani vidět. Byli celkem dva. Návštěva začínala otevřením e-shopů na noťasu a jmenováním "tohle si koupím a tohle si koupím" - resp. maminka koupí. Jednou jsem přespával i v Tuňákovi, protože jsem nedokázal být v jednom bytě s takovým kokotem a poslouchat dokola ty sračky. Nezáviděl jsem, ale znal jsem cenu peněz a věděl jsem, jak dlouho bych musel vydělávat, než bych si něco takového mohl dovolit.

Myslím, že přístup mě samotného, celé naší rodiny a mojí přítelkyně mě posunulo tam kde jsem a tím narážím na postavení v práci apod.

Takže, držím všem tady palce v budování života a jsem rád, že při tobě Marro stojí i tvoji rodičové. 4
upraveno 1x, naposled 04.08.2009 20:13:06
20:09:25
04.08.2009
p.b.
-> Marra: Ono je hlavně dobrý si uvědomit, že titul se automaticky nerovná dobrá práce. Pokud se koukneš na nabídky práce pro vysokoškoláky, tak je titul jen podmínkou, požadavky na znalosti něčeho konkrétního jsou dosti vysoký a pokud říkáš, že tě tvůj obor nebaví a přinejlepším to prostě prolezeš a získáš pár písmen před jméno, tak potom bude tvoje rozčarování stejný jako teď s gymplem.

Nevím z jakýho důvodu jsi šel tam kam jsi šel, ale být tebou tak se snažím věnovat něčemu co mě baví a co mi škola umožňuje dál rozvíjet, na to se zaměřit a to ostatní brát holt jen jako nutný zlo. Ale jak jsem řekl důležitý je se něco opravdu naučit, ne jen získat titul, proto je podle mě hledání jakýhosi lehčího oboru hloupost a ztráta času.

Píšeš že studium nezvládáš, jakej k němu máš přístup? Chodíš na přednášky, cvičení, snažíš se pochopit věci nebo na to kašleš?

Studium na VŠ je hlavně o vůli.
19:37:58
04.08.2009
JoseA
-> Turda: Souhlasím s tebou

Tady ale nejspíš vládne globální názor k vzdělávání lidstva. Je to pěkné, ale taky tomu moc nefandím. Patřím k lidem, co na základce měli průměrné známky, šli na účňák a po vyučení pracovat. Hodně mě zaráží počet lidí, kteří jdou na vysoké školy a myslím, že na to opravdu nemají hlavy o nějaké praxi nebo dovednostech ani nemluvím. Jasně že druhá věc je, kolik jich vypadne po roce, ale kupovi z mojí zkušenosti to není až tak vysoké procento. Je to zvláští, několik lidí, včetně spolužáka, kterého sem doučoval na základce rovnice, a kontroloval mu diktáty aby nepropadnul má dneska inženýrský titul, přitom jak už tady někdo psal neumí se ani pořádně a souvisle vyjadřovat. Možná je to můj subjektivní pocit, protože sem neměl ani možnost dalšího vzdělávání, nebo to dělá moje okolí, kde je hodně lidí s VŠ vzděláním, ale s majetnými a vlivnými rodiči, přitom někteří jsou opravdu tupci, u kterých by člověk nevěřil, že mají dokončenou základní školu, ale mají dobré pracovní místa po boku svých rodičů, žádnou odpovědnost a samozřejmě pěkné platy.

Když sem já byl na učňáku, tak sme stavili barák, ostatní spolužáci probírali kde se jak ožrali, kdo má jakou hru na PC, nebo další blbosti, já sem přemýšlel co je třeba doma nachystat a udělat, po škole místo se spolužákama na pivo sem sedl na simsona a rychle domů do monterek a makat. Nikdy sem se neučil, praxi jako jediný z ročníku sem si sehnal u nějakých dvou instalatérů, kterým sem napřed po sobotách nedělích pomáhal a dělal s nima od rána do večera za 25kč/hod (v letech 2000-2003). Pak sem si za ušetřené vydělané udělal řidičák a koupil wartburga abych nejezdil v dešti v pláštěnce, spolužáci si chlastali a jezdili v luxusních autech rodičů nebo koupených rodičmi. Ikdyž sem se nikdy neučil, jako jeden z mála sem uděla výuční list s vyznamenáním a celé tři roky do mě učitelka hučela, abych šel na maturitní nástavbu, ještě při závěrečných mi to opakovala, já zbalil věci, ve wartburgu převlíkl sako za monterky a valil místo oslav makat. Věděl sem, že nástavba by znamenala další dva roky takového života ze školy do práce, bez peněz a už sem si chtěl líp vydělávat. Zato někteří, co udělali VL s odřenýma ušima pokračovali a udělali si maturitu. Dneska jich půlka sedí po boku svých rodičů ve firmách, druhá půlka na pracáku nebo dělají ochranky v hypernově.

Párkrát sem už uvažoval, že bych si udělal dálkově nástavbu, abych měl maturu, když ji většina spolupracovníků i kamarádů má, ale dělají stejnou práci za stejné peníze jako já. Jenže chybí mi k tomu ta motivace, že by to nebyly ztracené tři roky a i dost peněz jenom proto, že se to "třeba někdy hodí".

Mám už takovou povahu, ani bývalé přítelkyni sem nijak nefandil ve studování VŠ, protože sem si myslel, že ikdyby na to neměla, její bohatá a vlivná matka by ji to zařídila, nemusela nikdy nic dělat a když ji něco nešlo, ráda ji matka zaplatila doučování. Práci by ji zařídila skvělou ikdyby neměla ZŠ, ale přecejen proč dělat, když si může užívat delší mládí a peněz je dost. Taky mě nikdy neviděla na nejaké promoci nebo co to měli. Bylo to odemě sprosté, ale je to asi tím, že sem zvyklý nemít nic na co sem si sám nevydělal a to podle mě nebyla žádná zásluha, co by stála za řeč.
19:28:53
04.08.2009
díky všem za názory, přesně něco takového jsem potřeboval, náhled z různých úhlů. Jak psal -> don Qardius: zase bych asi nerad vzdával jen tak studia, i když nemám na obor, který teď studuju, možná bych našel i něco lehčího... na druhou stranu, praxi bych chtěl taky. Všechno má něco do sebe, ovšem po debatě s rodiči mám aspoň jednu jistotu, říkali, že když se nepovede, tak jestli mám chuť mám klidně zkusit něco jiného, ale je to na mě a podporu u nich mám. Ideální by bylo, sehnat něco jako brigádku na volný úvazek abych něco měl a případně se k tomu dalo něco studovat. A jazyk....bez toho se fakt dneska ani nevysmrkáš, mám maturu z němčiny, angličtinu taky trochu... Asi zkusím v olomouci najít nějakou brigádku, jenže je to skoro nemožné.

k učebním oborům, pokud jsi vyučen a máš nějakou praxi, jsi za vodou podle mě, podívej se na jakékoli nabídky práce, drtivá většin bere vyučené lidi.

-> Mr_Kubas: a to je taky jedna z věcí co mě trošku štve... jdeš prakticky do státní správy a ani tam to nejde....prostě mazec.
18:55:37
04.08.2009
petr s
-> Turda: Já proti tomu nic nemám
18:54:21
04.08.2009
Turda
-> petr s: je takovej plán, proč ne?? člověk má mít sny, pak má z toho života úplný hovno a to sem hovno zažil 3
18:54:15
04.08.2009
Petrson
-> Turda: nee, nebylo to myšleno ironicky, ale jak píšeš hlavně bejt zdravej
18:51:49
04.08.2009
petr s
-> Turda: Založíš vlastní firmu TaT
18:50:58
04.08.2009
Turda
-> Petrson: nevim jestli to nemyslíš ironicky, ale proč ne?? pokud budu živej, bude něco našetřeno je to naprosto reálná záležitost....a halvně bejt zdravej že?? zítra tady taky nemusim bejt takže já osobně neřešim nic 4
18:48:48
04.08.2009
Jirik grilovaný - zrušená registrace
Hele. Asi takhle. Kolegyně má hotelovku, ale protože umí perfektně německy, tak se vypracovala na dost náročnou manažerskou pozici v logistice. Teď jí bylo 40 let. Angličtinu se učila až teď. Spíš je to o tom, jak na zaměstnavatele zapůsobíš. Nesmíš bejt vlezlej, ale průbojnej a do určitý míry sebevědomej. Musíš neustále přemejšlet a vymýšlet nový věci, zlepšení, návrhy a tak. Hlavně chytat praxi.

Já mám taky jen střední průmyslovku dopravní, ale ekonomickej obor a v prvních letech jsem se chytil v oboru u mezinárodní přepravní firmy s pobočkami po celé Evropě. Postupem let jsem přešel do problematiky logistiky. V té se držím stále, ale už na jiném působišti, byť u téže firmy. Teď máme se zmiňovanou kolegyní na bedrech dost veliký logistický projekt ve čtyřech big halách včetně přeprav a péče o zákazníky v ČR a zahraničí. Tzn., že bez jazyka - tj. angličtina a němčina se dnes ani neusereš. Takže matiku mrdat, ale šrotit jazyky. Pak jsem se přešoupl na vedoucího oddělení se vším co k tomu je potřeba. Jen se stále učím, nikdy jsem nic takového nedělal, nicméně odmítnout by bylo zavřít si vrátka, ukázat srabáctví a navíc je to výzva zkusit něco nového, popř. předat dalším lidem zkušenosti a pomocnou ruku. Je to hodně náročný, stresový pro všechny na takhle hektickém pracovišti a někdy složitý si všechno uhlídat, přidělit práci všem lidem, hlídat průsery apod. Z toho člověku někdy cvaká v kebuli, v tom se člověk pořád snaží postupně zaběhnout i když se mi náplň práce změnila jen z cca 50ti procent. Teď v červnu mi bylo 29.

Takže jak říkám snažit se prosadit a pokusit se prodat svoje znalosti. Já vím, že se to snadno říká, ale furt lepší než házet flintu do žita, popř. ztrácet důvěru v sebe samotného.

Jinak k tomu co jsi zmínil v úvodním příspěvku. Postavení se na vlastní nohy.

Právě proto jsem nešel na vejšku, byť se u maturity divili. 6 Chtěl jsem mít po vojně prostě všechno podle sebe.
18:47:44
04.08.2009
Petrson
-> Turda: tak to máš hezký plány,přeju ti aby se ti to splnilo
18:45:28
04.08.2009
Turda
-> Petrson: 3 no to sou rozdílný názory většina by asi stála při tobě ale co, můj názor je takovej že je mi matura k prdu...a kde jinde než v servise bych asi dělal?? plány sou udělat si praxi pár let, vydělat, ušetřit a jít do něčeho vlastního, k tomu maturitu nepotřebuješ 4
18:45:14
04.08.2009
P@nis
Já jsem udělal učnák (stupid - neučil jsem se a stejak jsme měl všechny roky vyznamenáni)..nastavba (maturita se samyma 1) a tedka jsem na Vš jdu do 3 roč. zkoužky mam všechny

Nějak nemůžu pochopit, že někdo s Gymplem neuděla Vš... i když ono doba kdy na gymnazia chodili sami chytrolíni je už asi dávno pryč...
18:43:30
04.08.2009
Petrson
-> Turda: třeba teď si to myslíš,ale postupem času dospeješ k názoru že je to lepší si ji udělat....a asi nebudeš chtít dělat celej život v servisu, možná se mílím

tak to vidím já4
18:37:53
04.08.2009
Turda
-> Petrson: já to právě myslel naopak že zrovna mě bude k hovnu 3 3 4
Extreme Tyres