-> Luky: Po mej zkusenosti jsem rad, ze jsem vybral 27,5". S 26" uz bych jezdit nechtel a s 29" se mi docela na prd jezdilo v terenu, kde musis casto manevrovat. To same FS vs HT. Kdzy jsem kolo kupoval, rikal jsem si, ze mi urcite staci HT, pac jsem na nem jezdil i driv. Az kdyz jsem se (po koupi HT) parkrat svezl na FS, tak jsem pochopil, ze HT nestaci a zas jsem ho prodaval

A jako dalsi vec, ktere jsem se driv bal a dneska uz bych nechtel jinak, jsou prevody. Vzdy jsem mel 3x neco ... 3x6, 3x9, 3x10. Ted mam 2x11 a uz nikdy jinak :) Jedna placka vepredu je malo, tri uz jsou moc. Ty dve jsou naprosto idealni a nikde nelovis furt nejaky prevody. Jediny co mi na mem kole chybi je zamek (respektive ovladani 3 poloh) zadniho tlumice na riditkach. Bohuzel typ tlumice co mam to ani nepodporuje, tak se musim ohnout a prepnout to primo na tlumici. To vidim jako jedinou nevyhodu, ale ani tak bych to svy kolo nemenil ani nahodou :)
Kudy jsi na tom kole jel? Pokud po ulici, tak pak asi OK, ale me po ulici moc jezdit nebavi a v terenu ta 29" HT neni uplne idealni (alespon me se na tom jezdilo dost blbe).