Je to dopravní prostředek jako každej jinej, kterej podléhá všem předpisům a homologacím. Že na tu homologaci každej druhej sere je věc jiná. Mimochodem podívejte se na svoje škodovky, splňují všechny předpisy?
-> Jirik_Tuňák1983 a vhml: taky jsme se na to ptal kamaráda a dostal jsem odpověď: ,,Motorky v tomhle mají výhodu, že jsou brány jako stroje pro volný čas.". No jestli to je vážně tak, tak nechápu, kdo o tomhle rozhoduje.
Jak je to vůbec s normami hlučnosti u motorek? Nebo jak se řeší na technické + při silničních kontrolách absence tlumičů, kdy je nainstalována jen půlmetrová trubička a tím to hasne?
Je docela voser, jak po ulici furt lítají mašiny s hlučností stíhaček z 2. světové války, akorát to tím řevem ohlušuje lidi, ti se nemůžou ani normálně bavit, ale musí počkat až mistr světa projede.
Zároveň to plaší psíky a maminy s kočárama jsou asi taky na větvi.
Koukám, že v EU pořád řeší kraviny ohledně aut, ale na tohle si nikdo nedošlápne.
13:24:13 10.07.2014
m8rinek
Řetěz meju petrolejem (je šetrný a levnější než čističe), na mazání používám přípravek od Wurthu, používal jsem něco od Castrolu a taky dobrý. Chce to si projít fóra, aby člověk nekoupil nějakou srágoru co se neudrží a ohazuje. Důležitý je, aby byl povrch suchej a nelepivej, aby právě nevznikala brusná pasta..
-> Klubko_: čistím , když se mi zdá moc špinavej a mažu taky nějak podle oka, nebo po větším dešti.
Nepreferuju žádnou značku mazadla, jen mám radši s teflonem, nešpiní tak kolo
09:40:06 10.07.2014
Luky
-> vhml: já řetěz za těch řekněme 15 000 km ještě nečistil...
Teda samozřejmě netvrdím že můj přístup je správný, ale přijde mi, že většina motorkářů to zahání trochu do extrému...
-> Luky 10.07.14 09:34:29: já si myslím no. Na m.cz jsou diskuze ve smyslu jakmile to nenamažeš nejdýl při 501. km tak dojde ke zkáze vesmíru tak nevím co si o tom myslet. Prostě ho občas vyčístím, občas namažu ( loni třeba jednou )
-> vhml: tak on simson má polokardan, stejně jako jáwky, takže tam se namaže jednou a vyřešeno
Hele já ten řetěz taky moc neřeším. Teda mažu ho mazivem na řetěz, ale to je tak všechno, co dodržuju...
-> Klubko_: je potřeba mazat styčné plochy mezi články, kde jsou O kroužky. Zvenku to klidně může být suchý. Dokonce se doporučuje po nastříkání a zavadnutí otřít povrch hadrem, aby se na to nelepil prach a nevznikala brusná pasta (já to ale nedělám, na poli se stejně nepráší). Není dobrý to otírat když je kolo poháněný motorem, žere to hadr i s prsty!
-> iDawe: ted si urazil moje cbf :))))) cb a cbf maj stejny akorat motor jinak to je jina motorka :))))) jj ma to sytic u karbu. Ve zkratce :) pred dovcou jsem vymenil vejfuk za origo a vyrazili jsme :) no uz po prvnich km se to zacalo chovat divne od 5,5 do 6,5 byla mezera v plynu. Myslel jsem ze to je zacpana trisky no tak jsem to v rakousku pod glokem rozebral. A pak jsme prehodili odvetravani a benzinovou hadicku. Po pul dne jsme na to prisli ale byla odvetravaci komora plna benzinu tim padem to ten dalsi den nejelo a to byl prave v planu glok. Dalsi den v italii uz to jelo ale furt s tou dirou. No a dnes kdyz jsem prehodil vejfuk zpet a byl se projet 200 km tak to najednou zas jede :))
07:30:29 05.07.2014
iDawe
-> stika87 - Maschinenführer 04.07.14 20:39:06: hele.. copak jsi dělal ? jinak koukám cbf má sytič ovládání u karbeců ?? já na cb ho mám na řidítkách... to čumím teda !!! motory máme jinak stejný atd..
No tak se mi blíží odjezd domů a pokukuju po mašinách.bohužel mi všechny pěkný zatím utíkaj.koukám po banditovi 600,sv650,cb500 případně ale i kawě gpz500.nemáte ještě někdo nějakej tip?prachama tak kolem 32t.kč max
16:46:27 25.06.2014
iDawe
-> stika87 - Maschinenführer: no tak to nebylo daleko od místa co jsem měl na mysli.. dobrý :-)
14:21:35 25.06.2014
stika87 - Maschinenführer
-> iDawe: pula :)
19:05:32 24.06.2014
iDawe
-> Klubko_: ne u nás to bylo vyloženě rozhodnutí během 5ti minut.. tj.. někde na vejletu u Humpolce.. nedáme Chorvatsko ? ... ale tak jako proč ne.. jako fakt ? .. no mě je to jedno.. klidně.. a tak jsme se tam vydali..
-> stika87 - Maschinenführer: hele to místo je mi povědomý.. kde to je ???
-> Göring: -> CHIP: Dneska jsem se bavil s dalším známým a ten mě taky přesvědčoval do bílý perleti.. že je černejch mraky.. má pravdu a vždycky se to dá stříknout do jiný kdyžtak.. asi se nebudu dál rozmejšlet.. byl to můj první návrh v hlavě a tak to zkusím jak to dopadne..
každopádně díky za podporu všem
-> castrol: tak on měl víc barev ne ? měnili ho.. ale potřebuju aby se mi to hodilo k bordó metle a rámu.. k černýmu motoru.. leštěným věcem a zlatým drobnostem.. sedlo bude prošitý taky jinak i lemování bude..
20:10:35 20.05.2014
castrol
-> iDawe: a co taku farbu ake bolo to cupr auto AK47?