skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zajímavé projekty, přestavby
-> vhml 18.12.24 09:07:19: ale zase dostupnost aut je tu taková že sicje koupíš jak rohlíky, což tehdá.....
-> Jirik_Tuňák1983: neboj nič o nič neprichádzas
To sice jo, ale taky mohl mít shnilý erko a k tomu mko s nelegálním původem, pak byl celý projekt někde jinde. Ano z dnešního pohledu to smysl nedává, ale tenkrát to možná mělo větší smysl než dnes.
Navíc předpokládám, že to bílý a červený a jedno a to samé auto. Takže bílá musela být ještě o pár let dřív a už tam píše že tam měl 5ti kvalt a později motor 136. Takže to vyloženě muselo být z úplně nových dílů.
-> vhml: Přesně tak. Jestli píše že to po 34 letech vytáhl, to znamená že v roce 90 už to bylo nějakou chvíli postavený. Takže to vypadá, jak kdyby to stavěl z novýho emka.
-> Tomaso435 18.12.24 08:39:38: jasně, ale v roce 90 to pořád ještě bylo "nový" auto. eMko bylo dnešním pohledem trojková oktávka po faceliftu
-> vhml: myslím že kolem roku 2006 kdy 120 průměrně byla dvacetiletá mrtvola prodávajících se od 1000 Kč do nějakých 10 000 Kč To byla zábava i drtivé většiny osazenstva tady na virtu ;)
Pamatuji červeného rapida kolem roku 2000 který měl velmi šikovně přistavěný předek s před faceliftové Felicie
Pamatuji červeného rapida kolem roku 2000 který měl velmi šikovně přistavěný předek s před faceliftové Felicie
-> Tomaso435 18.12.24 08:09:10: jo koukám že se s tím dokonce šudlal někdo v německu. Tak tomu už nerozumím vůbec 

-> vhml 18.12.24 08:05:36: kolik Marek mohlo stát archivní erko a obdobně stará škůdka ? Obojí třeba shnilý a bouračka to muselo být v tu dobu takřka zdarma.
Proto se to sem taky v devadesátkách hodně začalo vozit zpátky. Akorát tady už to nebylo zdarma ale tady za to lidi chtěli peníze.
Vezmi si že v podstatě do 90 let byla Felicie kabriolet takřka snadno dostupný auto. Hned jak o to začali mít zájem němci na export tak ta cena stoupla již na nesmyslnou částku
Proto se to sem taky v devadesátkách hodně začalo vozit zpátky. Akorát tady už to nebylo zdarma ale tady za to lidi chtěli peníze.
Vezmi si že v podstatě do 90 let byla Felicie kabriolet takřka snadno dostupný auto. Hned jak o to začali mít zájem němci na export tak ta cena stoupla již na nesmyslnou částku

-> Jackie: z hlediska řemesla to je opravdu top.. a to bílý erko To je pomalu jako rabaka
Mi vždycky fascinuje kde na to lidi tehdy brali čas a peníze. Jestli to stálo 34 let ve stodole, to je nějak adekvátně k tomu, jako kdyby dneska někdo jen tak zbůhdarma šel koupit trojkovou oktávku, tj. třeba za 2 kila, a celou ji přebastlil na vzhled čtyřkový, to budou další 2 kila v dílech. Strávil u toho půl roku a ještě poplácal po ramenou jakou píčovinu vytvořil.
Ale zas je pravda, že tehdy lidi prostě neměli za co čas a peníze utrácet.
Ale zas je pravda, že tehdy lidi prostě neměli za co čas a peníze utrácet.
-> castrol 17.12.24 23:30:03: Přiznám se, že jsem to nikdy neviděl. Slyšel, neviděl. 

Našel jsem pak ještě dobový fotky
Já si právě na první pohled jen řekl, že někdo nabastlil emkovej čumák, a že je to hrozně divný a nevkusný a ani jsem to blíž nezkoumal. Ale na druhou stranu, jestli fakt někdo vzal podvozek 120ky a posadil na to půl erka, tak je to při nejmenším fakt zajímavý.
-> Eidy 17.12.24 23:37:02: jako zajimave, nebylo by to hrozne az na ty lemy blatniku, to hrozne bije do oci, ze predek se vubec nehodi k zadku...
-> Robert 106 17.12.24 21:53:20: znas to? podvozkove to je kilo nebo 120 nebo 130?
-> Robert 106 17.12.24 21:53:20: znas to? podvozkove to je kilo nebo 120 nebo 130?

-> Jackie: Na to kolik to dalo práce, to není vůbec oku lahodici.... vůbec to k sobě designove nesedí.
-> Jackie 17.12.24 21:33:19: To muselo dát ale strašný práce. A přitom je to úplně k ničemu. 

-> Jirik_Tuňák1983: nevieš čo je tik tok ,ďedečku ?
-> castrol 17.12.24 22:07:17: Na čem? 

-> Jackie: videl som to včera na tik toku
-> Tomaso435: Uspořádání, třeba jako palivového hrdla odpovídá karoserii 120.
-> Jackie 17.12.24 21:33:19: asi by mě zajímalo co to má vespod
-> Luky: V roce 88 s tím prvně přišli na řadě 964.
presskit.porsche.de/speci als/.../highlights.html
presskit.porsche.de/speci als/.../highlights.html
-> Tuner#2: jo ty nový jo, já myslel tyhle starý typy 

-> Luky 15.01.21 12:29:46: Tak novější Turba, všechny Carrera 4S a taky 911 na Dakar jsou čtyřkolky.
Co se týče zasterek, vzdávám to.
Co se týče zasterek, vzdávám to.

Přestože to vlastně ani není moc Porsche, přemýšlím že je to kromě 959 snad jediný 4x4, žejo? Nebo byly nějaký edice?
Takhle ty plácačky vypadají v akci, o aeru tu nic nepíšou, zmiňují jen usměrnění vody a by nešla přes auto. A jsou sundavací a zastamdací
www.facebook.com/singerve hicledesign/.../1015755864 9071496
www.facebook.com/singerve hicledesign/.../1015755864 9071496
-> Tuner#2: může být. Zase na druhou stranu to může být jen designovka, na takovým autě je nejspíš dost věcí, který jsou takhle proto, že je to hezký (nebo "hezký"
)

-> T 13.01.21 12:50:32: Já si stále myslím, že to funguje i jako aero... Kdyby ne, mohly tam být placacky na zem...
-> Luky: dík 
Myslel jsem Teda spíš Milana s Honzou, jestli si to myslí nebo ví, ale tímto se to vyřešilo

Myslel jsem Teda spíš Milana s Honzou, jestli si to myslí nebo ví, ale tímto se to vyřešilo

-> Luky 13.01.21 08:01:38: Jako auto je to opravdu hezký.
Nechci se někoho dotknout, ale myslíte si to nebo to jde někde dohledat? Ohledně toho porsche 

V nějakým jednom videu co jsem o tom viděl říkali že je to mudflap, čili zástěrka. Ale už nevím co to bylo zač a nakolik to byla (ne)kvalitní novinařina
-> T 12.01.21 21:46:44: Tobě to přijde malé? Se podívej na Yaris a jak se to blbě chová, když to někde štrejchnou...
toyotagazooracing.com/pag es/.../photo_exterior_01.j pg

toyotagazooracing.com/pag es/.../photo_exterior_01.j pg

-> T 12.01.21 21:46:44: Se podívej, jaký aero prvky mají WRC a jak se to auto chová, když o to někde přijdou. Každá malá mrcha bude znát.
Já myslel, že o tom mluví v tom videu.... Takže nevíme?
80 km/h mě přijde málo a ještě na takhle malé křidélka, ale prd vím, jen se ptám
80 km/h mě přijde málo a ještě na takhle malé křidélka, ale prd vím, jen se ptám

-> Eidy 12.01.21 21:00:55: To si myslím. Proti blátu taky možnost, když si vzpomenu na ty přední placacky u některých 130RS, tak fungovat to může jak na bláto, tak na aero.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 12.01.21 19:28:29: To si myslíš nebo jsi to četl? Já bych naopak řekl, že to je proti blátu.
-> T 12.01.21 19:42:29: Spojlery a křídla začínají zcela běžně fungovat od 80km/h. Myslím že toto umí jet i výrazně více. Podívej se jaké aero jedou dneska WRC a jak to proti dřívějšku zvýšilo rychlosti v zatáčkách. 

-> Tuner#2: to jsem si myslel, ale říkal jsem si, že na ty rychlosti a všechno na co to je mě diví, že to funguje 

-> T 12.01.21 19:25:49: Přítlak předku.
Na co má na tom předku ty dvě "ploutve" na nárazníku?
-> Tuner#2: Tak to viděl v akci i na hejbacích obrazcích. 

-> Eidy 11.01.21 19:39:28: Souhlas a ty fotky na kterých to vyjelo, ještě lepší.