-> darklord 14.11.17 18:30:31: No, ale nikde tam nepíšou, jaké motory měly konkrétní prototypy. Píše se tam o motoru 742.13, jeden z novějších prototypů měl snad motor 781.136, ale o tomhle agregátu tam nic nepíšou. Možná by to mohl být nějaký ten motor z AZLK? Každopádně to vypadá na OHC...
-> Apple STS Chvojkovice-Brod 12.11.17 22:37:33: proc bych si to cetl jeste jednou? vzdyt to pisu... :))) radeji mi rekni, jestli ty plastaky z toho odkazu jsou ty zadni na feldu, co jsi rikal, ze dobre sedi (jsou to ty s tema zacvakama k lemu, abych nevrtal do lemu, to bych nerad, diky)
-> isti: Zrovna samotné LS písty se prodávají za relativně lidské ceny, tam moc nevěřím, že by se kusová výroba vyplatila. Nebo alespoň já jsem je myslím za vcelku lidské ceny naposledy tady někomu z virtu prodával S těmi erkovými už je to horší, ale tak kdo hledá najde... jen to dlouho trvá a za čtyři kila už to nejspíš taky nebude.
-> Bukaj: Kolbenschmidt v zásadě ani není druhoška, je to pořád jedna a ta samá fabrika co dodávala i origo písty pokud vím. Každopádně eRkové sady dělali, ale výroba už neběží minimálně 10 let, spíš déle.
Co měl -> isti: asi na mysli jsou některé menší firmy co písty vyrábějí - třeba Almet. Tam se podobná zakázka (i kusová, když na to přijde) udělat dá, ale otázky ohledně ceny a kvality stále zůstávají.
-> isti: Pokud vím, tak jediná "druhoška" na škodovácké písty byla firma KS (Kolbenschmidt). 110LS/R písty však pravděpodobně nevyráběla - v době provozu těchto vozů dostačovala originální výroba a dnes je potencionálních zájemců příliš málo na rozjetí nové výroby.
Můžeš zkusit zadat dotaz, na kolik by vyšla sada 4 pístů, kdyby se objednalo třeba 100 sad (400 pístů) - domnívám se, že by to buď byla nezajímavá zakázka a vykašlali by se na to, nebo že by cena byla tak vysoká, že by o to nebyl zájem. Ale třeba se pletu...
-> saskyn2: Mě jedna sada kdysi stála jen o korunu víc než tebe - ale jen holý písty... ale dokombinovat to 120L sadou není zas tak složitý, že jo. Nějaký zásoby mám, ale moc toho na trhu není....
-> dragon_cb_cz 01.11.17 19:29:52: Njn, já si pamatuju když rušili Riegra na Proseku tak vyhazovali starý zásoby, tak jsem jednu za 399 vzal. A už tenkrát se prodávaly kolem bůra.