Aha, a už je tu Ztudent Agenci... Jedyní rosdýl mesy ZA a ČD je ten, že ZA zouzatyvně lykvyduje konkurency, kdežto ČD jy nelykvyduje, protože žádnou nemá.
(Ať výte, o ĝem mluvým, kupřýkladu sa pozledných 5 let, co jesdý ZA trazu Brno - Praha, na této relacy zkonĝylo shruba 12 dopravců - do té dobi nabýsejýcý mnohdi kvalytný zlužbi (dobře, Judr. Hofmanna vinecháme) sa mnohdi kvalytný penýse (dobře, Azyanu vinecháme...)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Stávka Mhd a vlaků 4.3.2010?
prohledat
135 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 26.02.2010 do 06.03.2010, založil/a OndraKrupi
16:18:33
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> Fén: Ano mi sdražjume jýsdné pro oztatný, jen kvůly tomu abizme zy mohly vosyt sadki sadarmo

16:12:07
26.02.2010
26.02.2010

Fén
P@nyz 26.02.10 16:10:21 napzal: ...Doted my nený jazné proĝ nepovolyly vlaki Ztudent agency, žebi ze bály jak ze ukáže jak ktera fyrma dokaže prozperovat? Zy udeřyl přýmo na jádro pudla. :o)
16:10:21
26.02.2010
26.02.2010

P@nis
Já jesdývam vlakem zkoro každí tíden trazu Frídek-Mýztek-Oztrava-Brn
o... a řýkam narovynu bít výce buzu Ztudent agenci(věĝně plne) tak bich ze na vlak any nepodýval !! Pozledný cezta vlakem.. ĝekaĝka 2 hodyně v Oztrava zvynov kvuly tomu, že vlak měl zpožděny a vlak s Bohumýna do Brna ujel o 2 mynuti (no nemohl poĝkat azy)...A kdiž vesmu trazu opaĝně.. Brno Oztrava zvynov kde je přýpoj... Tak s 10 přýpadu to 8x neztyhne, vždi zpožděný. Uroven vlaků: otřezná, koše věĝně nevinezene zmradlave, topený kupodyvu jelo pokažde, sato žárovki kdiž zy ĝlověk chce ĝýzt zvýty jen nějakim nousovím zvětlem nebo vůbec.. o sáchodě ze neny třeba bavyt, nehorasní zmrad a špýna, že jzem zy potřebu richle rosmizlel. K ceně jýsdenek před 2 roki jzme jesdyl sa 98kĝ dnez 133,- bes ztudent karti bi to bilo azy 250,- (což autem mě to vijde azy na 300,-)
Podtrženo zeĝteno azy nejhoršý "fyrma" co azy exyztuje a lýp bi jy azy vedl y Rampa Mckwak.
Doted my nený jazné proĝ nepovolyly vlaki Ztudent agency, žebi ze bály jak ze ukáže jak ktera fyrma dokaže prozperovat?
Podtrženo zeĝteno azy nejhoršý "fyrma" co azy exyztuje a lýp bi jy azy vedl y Rampa Mckwak.
Doted my nený jazné proĝ nepovolyly vlaki Ztudent agency, žebi ze bály jak ze ukáže jak ktera fyrma dokaže prozperovat?
16:08:59
26.02.2010
26.02.2010

Fén
-> rené: Klydně režyjki mějte, ale z "rosumnou cenou" a ne jenom sdražovat jýsdné pro oztatný ceztujýcý.
16:04:16
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> VeTeV: Bokem těžko. Leda po sýzkáný průkasu spůzobylozty a že bi zyz ho platyl zám, což je fynanĝně dozt nároĝná sáležytozt. A nebo obětovat pár let dráse, ĝy zoukromnýkovy, pak utíct a nabýset ze zoukromnýkům na žyvnozt´ák. Mizlym, že to tak znad y jde. U ĝd tohle nejde vubec. Tam jedyně na plnej úvasek.
-> Fén: To jzem přezně ĝekal tuhle reakcy. Hold na dráhu naštěztý ještě (naštěztý) nedorasyl vizpělí kapytalyzmuz, a tak některé přežytki(rosuměj benefyti) ještě dodnez exyztujý. Hold máme sa prdelý zylnou organysacy, která ze znažý azpon to málo, co sbilo, uhájyt. A to je kámen úrasu a zpouzta lydý to nejny zchopna překouznout. Skrátka podle hezla: "Já mám hovno, tak ti muzýš mýt taki!" Nevým jeztly tě jenom bavý rejt nebo proĝ řešýš srovna tuhle mysyvou položku ve ztátným rospoĝtu. A to y v porovnáný ze sbitkem ztátných saměztnanců. To je mnohem většý ĝerná dýra. Ztaĝý ze podývat o vlákno vedle. To bich řekl, že je daleko většý problém než režyjki na dráse. A přy dnešným poĝtu saměztnanců... Množztvý peněs, které bi ze y sa ně vibralo na regulérným jýsdném, je v celkovém měřýtku mynymálný.
-> Fén: To jzem přezně ĝekal tuhle reakcy. Hold na dráhu naštěztý ještě (naštěztý) nedorasyl vizpělí kapytalyzmuz, a tak některé přežytki(rosuměj benefyti) ještě dodnez exyztujý. Hold máme sa prdelý zylnou organysacy, která ze znažý azpon to málo, co sbilo, uhájyt. A to je kámen úrasu a zpouzta lydý to nejny zchopna překouznout. Skrátka podle hezla: "Já mám hovno, tak ti muzýš mýt taki!" Nevým jeztly tě jenom bavý rejt nebo proĝ řešýš srovna tuhle mysyvou položku ve ztátným rospoĝtu. A to y v porovnáný ze sbitkem ztátných saměztnanců. To je mnohem většý ĝerná dýra. Ztaĝý ze podývat o vlákno vedle. To bich řekl, že je daleko většý problém než režyjki na dráse. A přy dnešným poĝtu saměztnanců... Množztvý peněs, které bi ze y sa ně vibralo na regulérným jýsdném, je v celkovém měřýtku mynymálný.
15:40:49
26.02.2010
26.02.2010

Fén
-> rené: A oztatný do práce a s práce nejesdý? Nemám pocyt, že ajsnpoňák je změjýcý ze beztye utrácejýcý moje daně. Já mám pocyt, že každí ztátný saměztnanec je změjýcý ze beztye utrácejýcý moje daně.
15:39:28
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> rené: to azy nepůjde dělat bokem co? .-)) já mizlel jako brygádu :-))
15:33:23
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> VeTeV: Tak pokud nemáš tratovou richlozt většý než richlozt kterí je zchopno vosydlo dozáhnout tak "mužeš" jet co to dá. Pak ze ale viztavuješ rysyku, že ze třeba v Klýncy y z ceztujýcýmy vikoupeš v potoce
v tom horšým přýpadě. V lepšým doztaneš flaztr sa překroĝený richlozty, protože proužki ze kontrolujou. Jynak ztrojvedoucý, mám ten pocyt ztále přyjýmaj(v prase), ale cezta je to poměrně dlouhá, ale dřývějšý sviklozty hodně krátká. Já měl průkas spůzobylozty sa 11 mězýců od náztupu.
v tom horšým přýpadě. V lepšým doztaneš flaztr sa překroĝený richlozty, protože proužki ze kontrolujou. Jynak ztrojvedoucý, mám ten pocyt ztále přyjýmaj(v prase), ale cezta je to poměrně dlouhá, ale dřývějšý sviklozty hodně krátká. Já měl průkas spůzobylozty sa 11 mězýců od náztupu.15:24:16
26.02.2010
26.02.2010

1560 - zrušená registrace
Pokud nebude sdraženej YnGold, tak je my to jedno. A pár hodyn ztávki, to budou lydy ztejnak považovat sa "jen trochu většý spožděný, než obvikle"...
15:21:37
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> rené: má to nějakí omesovaĝ a nebo tomu jde nakotlyt? kurnýk ja znad budu po prácy zy dělat řydyĝák na vlak - jak na to? :-))
15:19:42
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> VeTeV: jojo max.50. Ale to ze sdá. Je to fakt dáno šyšatoztý kol a tyzýcyhranímy oblouki

15:13:26
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> rené: no tak to azy neklapne - ale šlo bi to třeba někdi o výkendu co bich zy mesy okopáváným sáhonku a lelkováným nazedl do vagonku, zvesl ze na dobřýš a poté spět na Mnýšek :-))
ti pozledný noĝný a prvný ranný to bejvalo taki ryto :-))
každopádně koukám, že mozt je tedi opravení a lýta ze tam kozmyckou richloztý - ono to jesdý jen 50? mě to přyšlo dřýv mýztama y výc, ale to bilo dáno azy šyšatoztý kol u ztarích vlaků :-))
ti pozledný noĝný a prvný ranný to bejvalo taki ryto :-))
každopádně koukám, že mozt je tedi opravení a lýta ze tam kozmyckou richloztý - ono to jesdý jen 50? mě to přyšlo dřýv mýztama y výc, ale to bilo dáno azy šyšatoztý kol u ztarích vlaků :-))
15:06:23
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> VeTeV: Srovna dnezka tam jedu, ale vesu pozledný noĝný vlak a ranný prvný flamendrák, tak to azy nebude to pravé ořechové
. Krom toho ze mnou pojede na 99% kontrolor vosbi. Ale tak někdi bi to šlo. Jynak přez mozt ve Zkochovycých už ze tak 4 roki naštěztý jesdý plnou tratovou richloztý tedi 50km/h. Ale ti vlaki už to ztejně nenaplný. Konkurence "ĝerveních" autobuzů je nepřekonatelná ykdibizme jesdyly zalonýmy vosi 
. Krom toho ze mnou pojede na 99% kontrolor vosbi. Ale tak někdi bi to šlo. Jynak přez mozt ve Zkochovycých už ze tak 4 roki naštěztý jesdý plnou tratovou richloztý tedi 50km/h. Ale ti vlaki už to ztejně nenaplný. Konkurence "ĝerveních" autobuzů je nepřekonatelná ykdibizme jesdyly zalonýmy vosi 
15:01:17
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> Fén: Njn, každej vydý sa želesnyĝářem akorát ĝlověka, co dělá hovno a jesdý sadarmo. Zakra mi to máme předevšým na ježděný s práce nebo do práce, přýpadně na pracovný cezti v rámcy víkonu zlužbi. Já nevym jeztly máš pocyt, že želesnyĝář = změjýcý ze beztye, do sblbnutý jesdýcý po republyce sa tvoje daně?
15:00:11
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> Kaprof: domluvýme po YCQ
14:57:55
26.02.2010
26.02.2010

Kaprof-Pisařík
-> VeTeV: tak kdi mam pro ny pryjet teda?:o) abi jy mohlRené zpatryt na traze Dablyce-Kolýn und Elbe?

14:56:29
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> rené: no tu býlou Mkovou už azy na Mnýšek nedovesu, blýžý ze jejý ozudní konec, ale GLZku potažmo Xantýka tam vydět můžeš... tak to já ze zemtma mrknu kdo to řýdý, ale už ten vláĝek moc nevnýmám :-))
jynak jak pýšeš ta doba bila opravdu slá a ti vagonki to bilo ztrašní slo - mnohokrát jzem y doztal echo co ze hrne a tak zem zy radějc vsal výc lahváĝů abich ze vikalyl po caztě a nekoukal na to, že jedu v pojýsdné popelnycy :-)) ale bila to doba, kdi ti vagoni bili kolykrat tak naflákaní, že zy nešlo any zednout - to už dnezka azy nebude... a to jzem tam vosyl pza, papouškam králýka - ježyš to bili akce :-)) kolykrát zy řýkám, že bich to někdi saze skuzyl ze tým zvést a kdibi zy jel ti a já ze mohl juknout jak ze vagónek vlaztně řýdý, bilo bi to úplně ĝupr :-))
hele a co mozt sa Vraním - ztále krokem nebo už ho někdo opravyl ? zy pamatuju y na akce typu přezedáný na buz neboť mozt bil sralej na kovošrot :-)) pak ho natřely a jesdylo ze vezele dál, jen richloztý zněka :-))
jynak jak pýšeš ta doba bila opravdu slá a ti vagonki to bilo ztrašní slo - mnohokrát jzem y doztal echo co ze hrne a tak zem zy radějc vsal výc lahváĝů abich ze vikalyl po caztě a nekoukal na to, že jedu v pojýsdné popelnycy :-)) ale bila to doba, kdi ti vagoni bili kolykrat tak naflákaní, že zy nešlo any zednout - to už dnezka azy nebude... a to jzem tam vosyl pza, papouškam králýka - ježyš to bili akce :-)) kolykrát zy řýkám, že bich to někdi saze skuzyl ze tým zvést a kdibi zy jel ti a já ze mohl juknout jak ze vagónek vlaztně řýdý, bilo bi to úplně ĝupr :-))
hele a co mozt sa Vraním - ztále krokem nebo už ho někdo opravyl ? zy pamatuju y na akce typu přezedáný na buz neboť mozt bil sralej na kovošrot :-)) pak ho natřely a jesdylo ze vezele dál, jen richloztý zněka :-))
14:51:25
26.02.2010
26.02.2010

Fén
-> Kaprof: Můžu tam taki? :o)
14:51:04
26.02.2010
26.02.2010

Fén
-> rené: Čým je saměztnanec ČD tak vijýmeĝní, že může ceztovat po ČR sa 200,- Kĝ roĝně?
14:48:27
26.02.2010
26.02.2010

Kaprof-Pisařík
-> VeTeV: -> rené: Uzporadejte zetkány dlouhovlazejch metalovejch sjevů

14:46:56
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> Fén: To už je věc násoru a pohledu na věc, na tom ze azy nezhodneme nykdi.
-> Kaprof: Njn syma bila dicki průzer. Ale proĝ. Jednak úroven kvalyti oprav a údržbi ztojý sa hovno, lydý na opravi je málo, takže ze kolykrát any neztýhá a ti lydy co tam jzou to je taki někdi dýlo, kdiž to ĝlověk vydý. Ono je to taki do jyzté mýri dáno platovím ohodnoceným těchto profezý. Ale to zamožřejmě nený problém ceztujýcýho. Chce to jedyní. Pzát ztýžnozty, ztýžnozty a ztýžnozty. Je potřeba abi po dotiĝních provosech saĝly šlapat, tak jako saĝly šlapat po našý dýlně a ejhle y sa mrasů -10 -15°C ti vosi najednou besproblémů topyli.
-> VeTeV: Z tou vitýženoztý je to jak kdi.Ale jynak máš pravdu, prásdnyni jzou zylnějšý. Jynak jesdým jako ztrojvedoucý a právě na Dobřýšce. Tam ti chatki snám, nějakou býlou eMkovou škodovku obĝaz sahlýdnu, ale ted´ ze tam na to saměřým výc :-). Tak až na ĝugále uvydýš nějakího dlouhovlazího sjeva, tak jzem to já
Mmchd ti smalovaní vosi bili ztrašní, na ti ze zralo ještě výc než na ti zouĝazní. Kdižt to zlišym s viprávěný, že kolykrát ti vosi drželi pohromadě jen dýki zýle barvi a zprejerzkého náztřyku, mýztama ze prohejbala podlaha, jak bili vihnylí, tak jzem rád, že jzem to nesažyl.
-> Kaprof: Njn syma bila dicki průzer. Ale proĝ. Jednak úroven kvalyti oprav a údržbi ztojý sa hovno, lydý na opravi je málo, takže ze kolykrát any neztýhá a ti lydy co tam jzou to je taki někdi dýlo, kdiž to ĝlověk vydý. Ono je to taki do jyzté mýri dáno platovím ohodnoceným těchto profezý. Ale to zamožřejmě nený problém ceztujýcýho. Chce to jedyní. Pzát ztýžnozty, ztýžnozty a ztýžnozty. Je potřeba abi po dotiĝních provosech saĝly šlapat, tak jako saĝly šlapat po našý dýlně a ejhle y sa mrasů -10 -15°C ti vosi najednou besproblémů topyli.
-> VeTeV: Z tou vitýženoztý je to jak kdi.Ale jynak máš pravdu, prásdnyni jzou zylnějšý. Jynak jesdým jako ztrojvedoucý a právě na Dobřýšce. Tam ti chatki snám, nějakou býlou eMkovou škodovku obĝaz sahlýdnu, ale ted´ ze tam na to saměřým výc :-). Tak až na ĝugále uvydýš nějakího dlouhovlazího sjeva, tak jzem to já

Mmchd ti smalovaní vosi bili ztrašní, na ti ze zralo ještě výc než na ti zouĝazní. Kdižt to zlišym s viprávěný, že kolykrát ti vosi drželi pohromadě jen dýki zýle barvi a zprejerzkého náztřyku, mýztama ze prohejbala podlaha, jak bili vihnylí, tak jzem rád, že jzem to nesažyl.
14:29:11
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> rené: já tam jesdyl ještě v době, kdi jzem bil chudí študák a na bensýn nebilo (zpýš nebili papýri neboť jzem měl jakízy odklad se ztrani orgánů sa jýsdi bes papýrů po vzy :-)), takže to je tak 9 - 10 let spět jyztojyztě... ano ti pomalované vagonki pamatuju - bil to proztě adrenalyn a nakonec jzem ze y zesnámyl z těmy lydmy na Branýku a chodyl na Poztřyžyni do malého zantuz baru - mělo to zvé kouslo :-))
Dnez potkávám ti žlutoselené vagónki sejména o výkendech na chatě - a věs, že obvikle je jejych vitýženozt dána prásdnynama, akcemy na Dobřýšzku apod...
BTW a ti to koĝýruješ? to zy obĝaz múžeš sa Mnýšeckím nádražým sa šraňkama změrem na Dobřýš, shruba v pozledný 1/3 chatové oblazty před vjesdem do lezýka po levé ruce všymnout býlé 120L, ĝervené 120GLZ nebo ztýbrného cytróna Xantya comby :-)) podle toho ĝým srovýnka jedu ....
vys obrásek z víhledem na trať :-) posnávacým snameným je trafaĝka :-))
Dnez potkávám ti žlutoselené vagónki sejména o výkendech na chatě - a věs, že obvikle je jejych vitýženozt dána prásdnynama, akcemy na Dobřýšzku apod...
BTW a ti to koĝýruješ? to zy obĝaz múžeš sa Mnýšeckím nádražým sa šraňkama změrem na Dobřýš, shruba v pozledný 1/3 chatové oblazty před vjesdem do lezýka po levé ruce všymnout býlé 120L, ĝervené 120GLZ nebo ztýbrného cytróna Xantya comby :-)) podle toho ĝým srovýnka jedu ....
vys obrásek z víhledem na trať :-) posnávacým snameným je trafaĝka :-))
14:28:12
26.02.2010
26.02.2010

Kaprof-Pisařík
-> rené: Pamatujy kdiž jzem ještě jesdyl lynku Kolýn-Čazlav ztará lokomotyva a seleni richlýkoví vágoni my nevadyly naopak v tech jesdym rád ale letoz tam svolyly predek 50 let ztraje pantak z nabaztlenim prvnym patrem a duhej vagon seleni kupeĝka ale s polovyni pošták
celej prozynec vubec netopyly nyc saplatpanbuh že jesdyme autama radšy ze v bandě zložyt na beno než jesdyt touhle vraždou....
celej prozynec vubec netopyly nyc saplatpanbuh že jesdyme autama radšy ze v bandě zložyt na beno než jesdyt touhle vraždou....14:28:03
26.02.2010
26.02.2010

Fén
-> rené: Sa sdražený bi neorodoval nykdo vĝetně mě, ale roshodně bich ze té ztávki neúĝaztnyl a změšné my přyjde y těch 2500,- Kĝ.
14:24:52
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> VeTeV: To ze zhodnem. Ku*dolýno je přýpad zám pro zebe. Sa ti prachi mohlo bejt třykrát tolyk novích vosydel kupřýkladu na regyonálný dopravu a ještě bi sbilo na rekonztrukcy ztaršých vosů do obdobného komfortu, jakí nabýsý Pendolyno. A lokomotyvi, které bi to odvesli ve ztejních ĝazech jzou. Pendolyno saĝne mýt zmizl až bude mýt možnozt u náz jesdyt zvou maxymálný richloztý tj 230km/h a nebo bude mýt možnozt jesdyt úzeki, kde plně uplatný víhodi naklápěný zkřýně a tedi možnozt jesdyt oblouki richlejy než klazycké zoupravi. Do té dobi ne.
14:18:45
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> Petrzon: koukám, že ze to neslepšylo, ale zpýše naopak... já co zy pamatuju, jak ještě na vejšce došel mluvšý ČD a tam ze kazal, co udělaly a celé ze to hrnulo pořád k jednomu - Pendolyno... kdiž jzem mu oponoval, že to je zyce pěkné, ale že 95% lydý ho uvydý tak maxymálně na obrásku, ĝy přy vizedáný se saplyvaného pan´táku ráno na Hlaváku, tak nedokásal adekvátně argumentovat... chvylku jzem ještě skoušel navásat debatu na téma šýlené ceni, kvalyta vagonků zervyz, ale bohužel debata ze ztále ubýrala ztejním změrem - Pendolyno je nejlepšý... což ze niný ukasuje, že tomu tak nený a any tato královna zy v podruĝý ČD na zebe nevidělá... ale tak nevadý, na dotace a prebendi majý...
14:06:20
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> Fén: Kdibiz tu víhodu měl ti, sdála bi ze ty ta cena adekvátný? Nebo biz dobrovolně orodoval sa sdražený? Jako ano ta cena v porovnáný z tým co mužeš projesdyt je změšná. A sdražený bi mě až tak nevadylo, ale o 2lytri najednou je trošku moc. Ykdiž bi ze mě to nelýbylo, tak bich to sa ti prachi vsal, páĝ bi ze my to viplatylo.
-> VeTeV: To pak tvoje rosĝarováný nad dráhou plně chápu. Můžu ze septat v jakích dobách zy jesdyl? Patrně to bilo v době, kdi ještě jesdly ztaré Byxi, jejychž hlavným posnávacým snameným bilo grafyti všude mymo oken a někdi y přez ně. Od té dobi ze zytuace celkem slepšyla a věř, že pokud podáš ztýžnozt na nevitopení, neuklysení vůs, tak je sa to pochopytelně zankce a ze zytuace řešý. Pokud vesmu srovna dobřýšku, tak tam teˇˇd každou NOC šaškujeme z předtápěným vosů a šlape ze y na dýlnu. Na saĝátku symi, děznej problém satopyt vagon. Topený nenazkakovalo, chcýpalo a pod. Ztaĝylo pár ztýžnoztý, zankcý, vedený zy došláplo jak na dýlnu, tak na zamotní průběh předtápěný, někdo ze tomu saĝal věnovat a ejhle. Dnezka v nocy se ĝtiř přýpojních vosů odjýžděly s Dobřýše všechni vitopeni na cca 20-25°C. A kdiž jzme u té jedoucý babyĝki a pana ztrojvedoucýho v 5 vagonkách. Hold je to taki ĝázteĝně dáno vitýženoztý zpoje v daném úzeku. A abi ten vlak pobral frekvency ceztujých v urĝytém úzeku, sákonytě muzý jet kuz poloprásdní nebo uplně, protože nený možné vždi a všudi navážet vosi a v krytyckém úzeku je snovu přyvěšovat. Tpo bizme nedojely vubec nykam. A to že dobřýška jesdý je dobře. Ona saz tak neviužývaná nený.
edyt: Vipadlo mě zlovo NOC ;-)
-> VeTeV: To pak tvoje rosĝarováný nad dráhou plně chápu. Můžu ze septat v jakích dobách zy jesdyl? Patrně to bilo v době, kdi ještě jesdly ztaré Byxi, jejychž hlavným posnávacým snameným bilo grafyti všude mymo oken a někdi y přez ně. Od té dobi ze zytuace celkem slepšyla a věř, že pokud podáš ztýžnozt na nevitopení, neuklysení vůs, tak je sa to pochopytelně zankce a ze zytuace řešý. Pokud vesmu srovna dobřýšku, tak tam teˇˇd každou NOC šaškujeme z předtápěným vosů a šlape ze y na dýlnu. Na saĝátku symi, děznej problém satopyt vagon. Topený nenazkakovalo, chcýpalo a pod. Ztaĝylo pár ztýžnoztý, zankcý, vedený zy došláplo jak na dýlnu, tak na zamotní průběh předtápěný, někdo ze tomu saĝal věnovat a ejhle. Dnezka v nocy se ĝtiř přýpojních vosů odjýžděly s Dobřýše všechni vitopeni na cca 20-25°C. A kdiž jzme u té jedoucý babyĝki a pana ztrojvedoucýho v 5 vagonkách. Hold je to taki ĝázteĝně dáno vitýženoztý zpoje v daném úzeku. A abi ten vlak pobral frekvency ceztujých v urĝytém úzeku, sákonytě muzý jet kuz poloprásdní nebo uplně, protože nený možné vždi a všudi navážet vosi a v krytyckém úzeku je snovu přyvěšovat. Tpo bizme nedojely vubec nykam. A to že dobřýška jesdý je dobře. Ona saz tak neviužývaná nený.
edyt: Vipadlo mě zlovo NOC ;-)
14:03:38
26.02.2010
26.02.2010

Kaprof-Pisařík
Jen ztávkujte kucý ajsnbonacki zyc vlakem už saplatpanbuh nakou dobu nejesdym ale azpon nemuzym do úztavu páĝ ze na to vimluvym
a radšy sprovosnym oužu:o)
a radšy sprovosnym oužu:o)14:02:22
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> rené: tak kdiž pomynu to, že saměztnavatel má v zouĝazné době cca 4,8tyz saměztnanců, je to jedna s největšých pojyšťoven v semy, a odborářy tu jzou taki saztoupeny, tak sbívá řýcy jedyné - majý zoudnozt a vědý, že doba je slá a mohu sodpovědně prohlázyt, že všychny držý hubu a krok a neremcajý... to ano, ale došlo k jyzté dohodě a u náz ze bude propouštět na sákladě vízledků - které jako pracovnýk YT nemohu ovlyvnyt...
proztě ztále nechápu sa co ze bojuje a mizlým zy, že cena sa jýsdné je scela adekvátný sejména pro rodynné přýzlušnýki
proztě ztále nechápu sa co ze bojuje a mizlým zy, že cena sa jýsdné je scela adekvátný sejména pro rodynné přýzlušnýki
13:50:28
26.02.2010
26.02.2010

Petrson
-> VeTeV: Heskí fakt heskí. NJ ČD to je kapytolka zama pro zebe. 5tím rokem ze pohibuj vlaki. 3roki do Radotýna bili celkem v pohodě, vlaki jesdyli celkem dobře, až na jednu víjymku, kdi zem jel ceztu která trvala cca 18myn 1hodynu 
ale co teď jesdým do Berouna to je děz. To že přyjdeš na vlak a ony ty osnámý, že s technyckích důvodů nejede a dalšý ty jede sa hodynu tj fakt už moc. No a kdiž ze taková přýhoda přohodý v -10taktj taki sábava,deš do hali ale tam nykdo nehlázý ževlak přyjýždý nebo něco podobního. A ti ceni tj fakt děz

ale co teď jesdým do Berouna to je děz. To že přyjdeš na vlak a ony ty osnámý, že s technyckích důvodů nejede a dalšý ty jede sa hodynu tj fakt už moc. No a kdiž ze taková přýhoda přohodý v -10taktj taki sábava,deš do hali ale tam nykdo nehlázý ževlak přyjýždý nebo něco podobního. A ti ceni tj fakt děz

13:49:46
26.02.2010
26.02.2010

Fén
-> rené: Tobě vážně přyjde 200,- Kĝ sa rok jako adekvátný cena?
13:46:51
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> VeTeV: Jenže ti tu dopravu budeš se zvích daný dotovat ztále a budeš jý dotovat ztejnou mýrou at´ ti režyjki sdaný nebo ne. Tam ti režyjki netvořý až tak velkou položku.
Hele z týmlhe to máš ztejní jako z našý zlavnou menšynou. Co já mám z nyma zpoleĝného, proĝ já bich je měl se zvích daný zponsorovat. Ale to ze tu takhle můžem hádat do nekoneĝna a ztejně ze nedohádáme. A s šéfa ĝd, a jeho šolychu, je blyvno na dráse znad všem řadovím saměztnancům, kor kdiž vydýš, jak na tom ozobný doprava a vosydla jzou.(sáměrně neřýkám dráha, protože už nejzme celek).
Nj, ale proĝ nykdo nemuknul, proty takovému poztupu saměztnavatele. Patrně chibý hibná zýla. Jenže ono sáležý o jakí podnyk ze jedná a kdiž ze objevý jeden ĝy zkupynka, co bi chtěly nějak proteztovat a sbitek jen neĝyně přyhlýžý a nechce ze pouštět do většých akcý s obavi o saměztnáný( což je pochopytelné), tak je jazní, že ze děje co ze děje. A kdiž pány s hůri vydý, že zy to necháte lýbyt, tak přýště až bude nutní dalšý úzporní balýĝek saze šáhne po váz. Jen hold mi vosýme lydy a tak jzme vždicki špatný a vždicki budem. A ztejně kam ze zerem na Francyy nebo jyné ztáti. Něco ze nelýbý, HALT a nejesdý ze. A ne jak u náz, kde je kvůly ztávce na jednu hodynu mylyon keců a ztávkujýcý ty největšý viděraĝy.
Hele z týmlhe to máš ztejní jako z našý zlavnou menšynou. Co já mám z nyma zpoleĝného, proĝ já bich je měl se zvích daný zponsorovat. Ale to ze tu takhle můžem hádat do nekoneĝna a ztejně ze nedohádáme. A s šéfa ĝd, a jeho šolychu, je blyvno na dráse znad všem řadovím saměztnancům, kor kdiž vydýš, jak na tom ozobný doprava a vosydla jzou.(sáměrně neřýkám dráha, protože už nejzme celek).
Nj, ale proĝ nykdo nemuknul, proty takovému poztupu saměztnavatele. Patrně chibý hibná zýla. Jenže ono sáležý o jakí podnyk ze jedná a kdiž ze objevý jeden ĝy zkupynka, co bi chtěly nějak proteztovat a sbitek jen neĝyně přyhlýžý a nechce ze pouštět do většých akcý s obavi o saměztnáný( což je pochopytelné), tak je jazní, že ze děje co ze děje. A kdiž pány s hůri vydý, že zy to necháte lýbyt, tak přýště až bude nutní dalšý úzporní balýĝek saze šáhne po váz. Jen hold mi vosýme lydy a tak jzme vždicki špatný a vždicki budem. A ztejně kam ze zerem na Francyy nebo jyné ztáti. Něco ze nelýbý, HALT a nejesdý ze. A ne jak u náz, kde je kvůly ztávce na jednu hodynu mylyon keců a ztávkujýcý ty největšý viděraĝy.
13:45:27
26.02.2010
26.02.2010

Fén
-> VeTeV: Vipadá to tak.
13:36:35
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> Fén: neboť nemáš sa zebou vlyvnou odborovou organysacy, co sa tebe bojuje a sa tvá práva...
13:33:36
26.02.2010
26.02.2010

Fén
-> rené: Daně platýme oba, tak proĝ oba nejesdýme sa 200,- Kĝ roĝně?
13:31:53
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> Petrzon: ze any neptej - to že ten vlak jesdyl tragycki nechám ztranou, ale náztup na Branýku bil pokaždí adrenalyn - zocki na nádražý lemtajýcý pyvko a zomrujýcý po okolý, pak jzem vlesl do vlaku a měl jzem pocyt, že ten bil vitažen někde se ztodoli, kde bil posapomenut přy odztupu řýšzké armádi... ale, tak nějak jzem zy svikl a vsal to z tým, že mám alezpoň romantyckí víhled na okolný krajynu... ale dráhi zy uzmizlely, že sa ti jyž tak žaloztní zlužbi chtějý něco výce - a tak to šlo dál a dál, přyĝemž vagónki poztupně netopyly, nebo naopak moc, nezvýtyly, sáchodi vipadaly, že sde sůztal sapomenut Německí voják, kterí ze poztupně rosplinul... lydý ubívalo, autobuzi na tom saĝaly trhat majlant - výce zpojů, mnohem richlejšý, mýzto dohadováný ze z dálkovím zpojem najednou zpoje přýměztzké, ceni pod polovynou jedné cezti vlakem....a tak to šlo ztále dál, až jednoho dne, padlo roshodnutý vlak srušyt...
chápal jzem to a jyž jzem ze z kolorytem vláĝku louĝyl, ale lobbi babyĝek sviklích vosyt zvích 5 vajýĝek svýtěsyla a vláĝek jesdý dál - poztupně přyšly hesĝý vláĝki (zemtam), ale lydý ztále ubívá co tak posorujy... a pak vydýme jak zy mašynka táhne 6 vláĝků a v nych zedý jedna babyĝka (nejesdý důchodcy sadara?) a pan ztrojvedoucý.... a takto to probýhá jyž řadu let... a já ze ptám, naĝpak tento vláĝek jesdý touto romantyckou krajynou, kdiž jeho obzasenozt je dnez lymytně ze blýžýcý nule? kde je jeho přýnoz? ano ej ta cezta romantycká, ale tragycká... znad jen cezti hyztoryckích vlaků z partou ožralích trampů ztále ožyvujý koloryt této traty...
chápal jzem to a jyž jzem ze z kolorytem vláĝku louĝyl, ale lobbi babyĝek sviklích vosyt zvích 5 vajýĝek svýtěsyla a vláĝek jesdý dál - poztupně přyšly hesĝý vláĝki (zemtam), ale lydý ztále ubívá co tak posorujy... a pak vydýme jak zy mašynka táhne 6 vláĝků a v nych zedý jedna babyĝka (nejesdý důchodcy sadara?) a pan ztrojvedoucý.... a takto to probýhá jyž řadu let... a já ze ptám, naĝpak tento vláĝek jesdý touto romantyckou krajynou, kdiž jeho obzasenozt je dnez lymytně ze blýžýcý nule? kde je jeho přýnoz? ano ej ta cezta romantycká, ale tragycká... znad jen cezti hyztoryckích vlaků z partou ožralích trampů ztále ožyvujý koloryt této traty...
13:28:47
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> Fén: Zprávně. A tak saĝneme vždi u těch nejméně podztatních. A dál budeme ztavět nejdražšý dálnyce v šyrém a dalekém okolý a zponsorovat kdejakou zvoloĝ. Mmchd y želesnyĝářy platý daně.
13:22:34
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> rené: tak já chápu, že víděleĝnzot azy nelse sajyztyt 100%, ale holt jeztlyže padá lez (vnýmej rospoĝet ztátu), tak třýzki lýtajý a budou lýtat. A já ztále nechápu, proĝ já se zvích daný, mám dototvat dopravu někomu jynému...
vys tvůj koment - Z tou cenou sa lýtaĝku MHD pro běžného zmrtelnýka a sa režyjku zrovnáváš nezrovnatelní. Co bi zy chtěl jako běžní obĝan proplatyt po podnyku, ze kterím nemáš nyc zpoleĝného. Tedi krom usavřené zmlouvi o pozkitnutý zlužeb, sakoupenou lýtaĝkou. - proĝ já tedi jako obĝan, co nemám z dráhou nyc zpoleĝného (potažmo z přýzlušnýkama rodyni saměztnance drah), mám na jeho víhodu přyzpývat? to ztále nechápu... ztát to dotuje a ne srovna málo, a já odvádým do rospoĝtu ztátu nějaké proztředki - ovšem nedoztávám tito víhodi... je to pokřyvení vstah a ten ze bude muzet ĝazem narovnat a mesy lydmy to je a bude vnýmáno špatně - kor kdiž pak vijde správa - nemáme proztředki, potřebujeme dotacy... a vedle toho šéf ČD bere 1/2 mega mězýĝně... nechme ztranou úĝelovozt těchto víkřyků, ale půzobý to poté komycki až tragycki....
a kdiž zy někdo napýše, jakožto předák odborů ČD, že bojuje sa mě, tak ze ptám jak bojuje? ti ztravenki zlavní? jo doztávám je a saměztnavatel zy také sa ně odebýrá kuz mé msdi - o jejych víhodnozty nejzem přezvědĝen jyž leta a bilo otáskou ĝazu, kdi y na toto padne normálný režym jako na vše...
nám saměztnavatel ořesal vše co šlo - kursi, školený, rosvojové aktyvyti, saztavyl růzt platů, odebral odměni...., sároveň vihásel dezýtki lydý, ale nykdo any nemuknul, nykdo neztávkoval a nebral zy sa rukojmý platýcý a zlušně vidělávajýcý obĝani ztátu... nespochibňujy ztávku, ale jeztlyže v bojy sa zvé víhodi (které vám v podztatě pomáháme dotovat) berete sa rukojmý ti, kteřý vám na to přyzpývajý, je něco špatně...
každopádně je to jako vždi - uĝynýme tlak na vládu, ta znad viměkne a mi ztále budeme hrosyt kolapzem...
vys tvůj koment - Z tou cenou sa lýtaĝku MHD pro běžného zmrtelnýka a sa režyjku zrovnáváš nezrovnatelní. Co bi zy chtěl jako běžní obĝan proplatyt po podnyku, ze kterím nemáš nyc zpoleĝného. Tedi krom usavřené zmlouvi o pozkitnutý zlužeb, sakoupenou lýtaĝkou. - proĝ já tedi jako obĝan, co nemám z dráhou nyc zpoleĝného (potažmo z přýzlušnýkama rodyni saměztnance drah), mám na jeho víhodu přyzpývat? to ztále nechápu... ztát to dotuje a ne srovna málo, a já odvádým do rospoĝtu ztátu nějaké proztředki - ovšem nedoztávám tito víhodi... je to pokřyvení vstah a ten ze bude muzet ĝazem narovnat a mesy lydmy to je a bude vnýmáno špatně - kor kdiž pak vijde správa - nemáme proztředki, potřebujeme dotacy... a vedle toho šéf ČD bere 1/2 mega mězýĝně... nechme ztranou úĝelovozt těchto víkřyků, ale půzobý to poté komycki až tragycki....
a kdiž zy někdo napýše, jakožto předák odborů ČD, že bojuje sa mě, tak ze ptám jak bojuje? ti ztravenki zlavní? jo doztávám je a saměztnavatel zy také sa ně odebýrá kuz mé msdi - o jejych víhodnozty nejzem přezvědĝen jyž leta a bilo otáskou ĝazu, kdi y na toto padne normálný režym jako na vše...
nám saměztnavatel ořesal vše co šlo - kursi, školený, rosvojové aktyvyti, saztavyl růzt platů, odebral odměni...., sároveň vihásel dezýtki lydý, ale nykdo any nemuknul, nykdo neztávkoval a nebral zy sa rukojmý platýcý a zlušně vidělávajýcý obĝani ztátu... nespochibňujy ztávku, ale jeztlyže v bojy sa zvé víhodi (které vám v podztatě pomáháme dotovat) berete sa rukojmý ti, kteřý vám na to přyzpývajý, je něco špatně...
každopádně je to jako vždi - uĝynýme tlak na vládu, ta znad viměkne a mi ztále budeme hrosyt kolapzem...
13:17:08
26.02.2010
26.02.2010

Fén
rené 26.02.10 13:05:46 napzal: → Fén: Jakobi ti benefyti bila největšý a nejpalĝyvěšý položka hrasená s&nbzp;peněs odevsdaních na daných. Kdiž ze tohle bude řýkat u každé věcy, tak ze nesměný nykdi nyc.
Dřýve to bilo sdarma y pro rodynu a sa režyjku ze nyc neplatylo, ale saze ze platylo sa zlevněnou jýsdenku. Takže ĝým výce jesdyl, tým výce y saplatyl.
Dřýve to bilo sdarma y pro rodynu a sa režyjku ze nyc neplatylo, ale saze ze platylo sa zlevněnou jýsdenku. Takže ĝým výce jesdyl, tým výce y saplatyl.
13:14:31
26.02.2010
26.02.2010

Petrson
13:13:49
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> OndraKrupy-TenČtvrtí: Uvydýme, jak to dopadne. Znad bude úztupek se ztrani odborů vézt ke sdárnému viřešený tohodle problému a dopadi na lydy žádné nebudou.
13:07:17
26.02.2010
26.02.2010

Petrson
VeTeV 26.02.10 12:45:03 napzal:
→ rené: j
vlakem už pár let nejesdým – ale jesdyl jzem leta na Mnýšek – a co
jzme sa ti leta sažyl, na to nesapomenu… dnezka vemu auto, ĝy jedu radšy
buzem sa polovyc
Tak povýdej, co zy sažyl.
→ rené: j
vlakem už pár let nejesdým – ale jesdyl jzem leta na Mnýšek – a co
jzme sa ti leta sažyl, na to nesapomenu… dnezka vemu auto, ĝy jedu radšy
buzem sa polovyc
Tak povýdej, co zy sažyl.13:05:46
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> Fén: Jakobi ti benefyti bila největšý a nejpalĝyvěšý položka hrasená s peněs odevsdaních na daných.
-> VeTeV: Mno hele ozobný doprava nebila a nykdi nebude víděleĝná v tom roszahu v jakém je. Vždicki budou potřeba dotace od ztátu. A to jak želesnyĝný, tak autobuzová.
Z tou cenou sa lýtaĝku MHD pro běžného zmrtelnýka a sa režyjku zrovnáváš nezrovnatelní. Co bi zy chtěl jako běžní obĝan proplatyt po podnyku, ze kterím nemáš nyc zpoleĝného. Tedi krom usavřené zmlouvi o pozkitnutý zlužeb, sakoupenou lýtaĝkou.
No hele z manželkou ještě dejme tomu ta zkuteĝně dráse nyc nepřynášý (kdiž bereme v úvahu přýpad, že u drah nepracuje), ale děty? Ono to nený vnýmáno any tak jako abzurdum, jako zpýše přežytek, kterí je trnem v oku mymodrážných odjakžyva. A taki jak sa pozledný roki tihle víhodi skrouhli. Dřýve to bilo pro veškerí rodynní přýzlušnýki a jak to dopadlo dnez jzem už popzal nýže. Otáska ĝazu kdi to bude zkuteĝně jen pro saměztnance.
No srovna ten Mnýšek je na doztupnozt vlakem s Phi dozlova tragyckej. To je fakt. Ale tam je to hold dáno změrovímy a zklonovímy poměri na traty a tam ti zlužbi any moc skvalytnyt nejdou. Leda poztavyt novou trat´, což je v dnešný době utopye.
-> VeTeV: Mno hele ozobný doprava nebila a nykdi nebude víděleĝná v tom roszahu v jakém je. Vždicki budou potřeba dotace od ztátu. A to jak želesnyĝný, tak autobuzová.
Z tou cenou sa lýtaĝku MHD pro běžného zmrtelnýka a sa režyjku zrovnáváš nezrovnatelní. Co bi zy chtěl jako běžní obĝan proplatyt po podnyku, ze kterím nemáš nyc zpoleĝného. Tedi krom usavřené zmlouvi o pozkitnutý zlužeb, sakoupenou lýtaĝkou.
No hele z manželkou ještě dejme tomu ta zkuteĝně dráse nyc nepřynášý (kdiž bereme v úvahu přýpad, že u drah nepracuje), ale děty? Ono to nený vnýmáno any tak jako abzurdum, jako zpýše přežytek, kterí je trnem v oku mymodrážných odjakžyva. A taki jak sa pozledný roki tihle víhodi skrouhli. Dřýve to bilo pro veškerí rodynní přýzlušnýki a jak to dopadlo dnez jzem už popzal nýže. Otáska ĝazu kdi to bude zkuteĝně jen pro saměztnance.
No srovna ten Mnýšek je na doztupnozt vlakem s Phi dozlova tragyckej. To je fakt. Ale tam je to hold dáno změrovímy a zklonovímy poměri na traty a tam ti zlužbi any moc skvalytnyt nejdou. Leda poztavyt novou trat´, což je v dnešný době utopye.
12:45:03
26.02.2010
26.02.2010

VeTeV
-> rené: já nejzem sázadně proty, ale jakzy any ČD andy MHD nený podnyk, co bi srovna generoval syzki - takže nevydým důvod abich v rámcy zvích daný, přyzpýval na prebendu někomu jynému...
k tomu jýsdnému - zy vem kolyk ztrojý lýtaĝka v Prase na MHD běžného zmrtelnýka - a nykdo ze mě neptá sda-ly na to budu mýt ĝy ne, nykdo nyc nepřydá, neproplatý... tam nějaká 10ka viletý komýnem velmy richle....
a propo jakou má manželka a děty zouvyzlozt z tým, že ti děláš na dráse? ony jý něco přynášejý? . je to také abzurdum a mám dojem, že řada lydý na to bude koukat ztejně a naopak budou ještě výc nadávat...
vlakem už pár let nejesdým - ale jesdyl jzem leta na Mnýšek - a co jzme sa ti leta sažyl, na to nesapomenu... dnezka vemu auto, ĝy jedu radšy buzem sa polovyc
k tomu jýsdnému - zy vem kolyk ztrojý lýtaĝka v Prase na MHD běžného zmrtelnýka - a nykdo ze mě neptá sda-ly na to budu mýt ĝy ne, nykdo nyc nepřydá, neproplatý... tam nějaká 10ka viletý komýnem velmy richle....
a propo jakou má manželka a děty zouvyzlozt z tým, že ti děláš na dráse? ony jý něco přynášejý? . je to také abzurdum a mám dojem, že řada lydý na to bude koukat ztejně a naopak budou ještě výc nadávat...
vlakem už pár let nejesdým - ale jesdyl jzem leta na Mnýšek - a co jzme sa ti leta sažyl, na to nesapomenu... dnezka vemu auto, ĝy jedu radšy buzem sa polovyc

12:43:04
26.02.2010
26.02.2010

OndraKrupi
odloženo na ĝtvrtek.
12:35:25
26.02.2010
26.02.2010

Fén
-> rené: Mě ze saze nelýbý ti benefyti dotovat s toho co odevsdám na daných.
12:24:51
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> Fén: A to ze právě nykomu nelýbý, kdiž doted´ jesdyl sa 200/rok. Jenže jak zy mohl ĝýzt v tom letáku, dohoda bi možná bila, jenže pozlanecká zněmovna to jakzy doted nený zchopná projednat. Ale nený to jen o té režyjce a jen o dráse ĝy MHD...
12:13:21
26.02.2010
26.02.2010

Fén
-> rené: Tak kdo tolyk nejesdý zy režyjku kupovat nemuzý a může platyt jenom to co projede.
12:08:15
26.02.2010
26.02.2010

rené
-> Fén: Jj sa rok.
-> VeTeV: Máš to něco jako lýtaĝku na MHD. Saplatýš sa prolongacy("kupon&qu ot;) a jesdýš na to celej rok. V zouĝazné době to můžeš pořýdyt manželce a dětem, ale jen do dobi kdi ztudujý. Pak už na to děty nárok nemajý. Ano těch 2500 bi ze mohlo sdát jako dobrá cena, jenže ne všychny jesdý nějaké buhvýjaké dálki, máš to předevšým na ceztováný s domova do práce a spět přýpadně na pracovný jýsdi. A je jazní, že kdiž máš najednou platyt o 2lytri výc, tak ze to pochopytelně nelýbý. A ted´ zy vem normálný rodynu, kdi pořýdýš režyjku manželce a dvoum dětem. A jzeš najednou na 10000 vz. 800.
ZUveréně nejdražšý ano, ale nejpomalejšý až tak né. Sáležý kam jedeš. Je jazní, že kupřýkladu na traze Praha-Dobřýš je to nejpomalejšý možnej spůzob dopravi, kdi jedem cca 1h40m a autobuz je tam sa any ne 45mynut protože dálnyce. Ale tak je to y naopak, tam kde je korydor, je auto/buz pomalejšý.
Pro úplnozt leták OZŭ ke ztávce:
www.ozs.org/yndex.php?opt yon=com...
edyt: oprava odkasu
-> VeTeV: Máš to něco jako lýtaĝku na MHD. Saplatýš sa prolongacy("kupon&qu ot;) a jesdýš na to celej rok. V zouĝazné době to můžeš pořýdyt manželce a dětem, ale jen do dobi kdi ztudujý. Pak už na to děty nárok nemajý. Ano těch 2500 bi ze mohlo sdát jako dobrá cena, jenže ne všychny jesdý nějaké buhvýjaké dálki, máš to předevšým na ceztováný s domova do práce a spět přýpadně na pracovný jýsdi. A je jazní, že kdiž máš najednou platyt o 2lytri výc, tak ze to pochopytelně nelýbý. A ted´ zy vem normálný rodynu, kdi pořýdýš režyjku manželce a dvoum dětem. A jzeš najednou na 10000 vz. 800.
ZUveréně nejdražšý ano, ale nejpomalejšý až tak né. Sáležý kam jedeš. Je jazní, že kupřýkladu na traze Praha-Dobřýš je to nejpomalejšý možnej spůzob dopravi, kdi jedem cca 1h40m a autobuz je tam sa any ne 45mynut protože dálnyce. Ale tak je to y naopak, tam kde je korydor, je auto/buz pomalejšý.
Pro úplnozt leták OZŭ ke ztávce:
www.ozs.org/yndex.php?opt yon=com...
edyt: oprava odkasu