Když jsem se na tom kole naučil jezdit a po asi roce došlo na výměnu osky pedálu za novou, byl to pro mne hrozný nezvyk, že jsem při šlapání najednou nemusel kroutit kotníkem...

Kdyz jsem pak na stredni zacal inzenzivne trenovat na favoritu, urval jsem nekolikrat osu slapky a v krame je treba mesic nemeli. Tak jsem oprasil tu skladacku a trenoval na ni - fakt hustej trening na frekvenci
Ale na rozdil od trapeni se v detsvi, jsem tim na pohodu predjizdel do kopce skutry

Víš jak, támhle to byla nová spojka na auto, sušička, teď traktor, věci na barák, ty kola musím koupit dvě, ne jedno a banku pod pytlíkem nenosím. 

taky bylo to nejlepší kolo určitě mnohem dražší. Ale jezdí na něm krásně.

Máš podobné šťastie, ako ja. Sa posledné roky roztrhlo vrece s pokutami za rýcholosť na aute (za posledné 2 roky 3 pokuty, predtým 23 rokov nič) a defektmi za bicykli (za posledné 2 roky 3 defekty, predtým snáď nikdy nič
). Tak dúfam, že som si už vyčerpadl smolu na dlhé obdobie. Inak čo sa týka biku, vozím so sebou náhradnú dušu aj záplaty, ale toto je na výmenu plášťa, tak sa mi to nechcelo lepiť a potom doma znova rozoberať.

Vyměnil jsem gripy, pedály, vybrousil vrypy odřeniny na krytu řetězu a rozleštil jej sadou na plasty. Umyl, vyčistil, promazal, poleštil. Ještě nadělá na ty cca dva roky parády, než půjde zase na větší. Samolepku na ten kryt, místo té poškozené, seženu od kámoše co jezdí motorky.

Nebo jen sedlovku, která nešla víc zasunout?

ale je to jen o tom za co zaplatis. Delaji i pekny kola. Jen nestojí 5000 no

A strašlivě jsem záviděl těm, co měli tehdy první MTB s ukrutnými převody 3x5 nebo 3x6 

Pritom jako pubertak jsem obcas pouzival skladacku jako nahradni treningovej stroj a zimak - fakt dobry na frekvenci slapani - a se skorodospelou vahou to takova traga nebyla.
OK. Tak třeba ho to začne alespoň trochu víc bavit.