Alkoholismus:
Když vynechám alkoholiky v rodině, díky kterým jsem si z dětství odnesl mnohé psychické problémy, z nichž některé řeším doteď, tak dám jako příklad tři alkáče, které znám osobně:
Alkoholik BS - řidič autobusu, pamatuji doby, kdy dojel z linky, hned na sicně řidiče otevřel láhev, a tuto do sebe naklopil. Bývalo zcela běžné, že v autobuse i spal, případně i na stole dispečerů, na židli v kuchyňce, prostě kdekoliv, a zásadně u toho nechyběla více či méně prázdná láhev tvrdýho a levnýho pití (tj. ideálně méně značková vodka). Asi vrchol jeho slávy bylo, když ho našli v pondělí ráno ve stavu, kdy spal v otevřeným autobuse, kolem sebe měl rozházený peníze, několik prázdných flašek, prochcaný kalhoty visely na sedačce cestujících, a sám BS vypadal, že už to asi nerozdejchá. Pak se jednou v obdobným stavu vymázl v autě a našel si nějakou normální babu, tak se nějak vrátil do normálu, a aniž by šel na léčení, tak je už asi 5 let zcela čistej.
Alkoholik MS - magistr, vystudovanej učitel, začal chlastat hluboko v 90.letech, když aktivně učil. Pak šel dělat do dopravy, do práce chodil imrvére nalitej, došlo to až tak daleko, že když měl jako dispečer výjezd, tak, neboť nebyl ve stavu schopného řízení motorového vozidla, našel na ulici nějakého náhodného člověka, tohoto poslal do automobilu s modrým majákem na místo řidiče, sám usedl vedle, a jeli na výjezd. Kupodivu ho za to vyhodili a to byl ještě rád, že jen to. Pak byl na léčení, nějak se z toho dostal, asi před 7 lety jsme dělali spolu v jedné firmě dispečery - žral lexaurin jak lentilky, ale nepil - i když bylo sezení s řidiči, dal si vždycky jen kávu. Pak šel dělat řidiče autobusu v téže firmě a následně v jiné, a pak najednou zmizel a nikdo o něm nic nevěděl. Potkal jsem ho nedávno, ptal jsem se ho, kde byl - byl ve špitále s nějakým větším zdravotním problémem, čímž přišel o práci, tím pádem nebyl schopen platit závazky, takže nějaké dluhy, přišel o bydlení, žil na ulici a začal chlastat. Pak mu to nějak seplo, šel zase na léčení, zase se z toho dostal, a teď je zas čistej. Otázkou je, na jak dlouho.
Alkoholik KD - nesmírně vzdělaný člověk s obrovským přehledem o světovém dění, ale bohužel posledních 55 let alkoholik, čímž sám sebe připravuje o jakousi vznešenost a přirozenou autoritu, kterou za střízliva má.
Hodina Soudobé architektury 26.10.2006
Vztahy:
Na ty jsem odborník. Posledních 6 let jevím zájem o jednu dívku, bohužel neúspěšně, a tudíž mám k tématu mnohé co říct, ale asi se mi nechce. Tak až někdy jindy. Přináší mi to akorát trápení a pak se dostávám do fáze Alkoholismus a vztahy. Osobně to klidně můžeme probrat, ale psát to na netu se mi moc nechce.