skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Barva 8155
-> yjedli: nějak nechápu ,co je za problem tu barvu v základnim odstínu namíchat, Jumbovi sme ji ladili aby byla stejně sešlá jako zbytek, ale to se tě netýká. Pokud si lakýrník neni schopen poradit , jdi jinam, vzorník ral je zakladní průmysl, autobusy, náklaďáky atd, čsn se opravdu davno nepoužívá.
--> Tomaso435: diky za info, ale mam strach, ze lakyrnik bude chtit strikat svoji barvu.
-> yjedli 20.03.25 08:29:37: Tak zkus www.nosek-obchod.cz/?srsl
tid=Af...
Podle klasického čísla ti namíchá co chceš... Zohledni tam i nějaké stáří a podobně pokud nechceš dělat celolak. A barva velmi přesná.
Podle klasického čísla ti namíchá co chceš... Zohledni tam i nějaké stáří a podobně pokud nechceš dělat celolak. A barva velmi přesná.
-> StepaNoFUN: nevim, je to normalní lakýrník aut, možná nechtěl vědět přímo RAL odstín, ale každopádně jsem pochopil, že dle čísla ČSN to nenamíchá.... tak nevím, co mu říct, aby to vypadalo jak má. Jasně, pokud bych měl celý díl v té barvě, tak si to dokáže "změřit", ale to nemám. Nebo mě napadlo koupit opravný sprej origo Škoda barva 8155, nastříkat to na plech a pak to nechat oměřit.
-> StepaNoFUN: Asi tak... Co mi říkal Apple, tak když tuhle barvu ladili na mojeho Favorita, tak jim to u dodavatele barvy trvalo týden... Možná Apple může poradit, jak tu barvu nějak moderně identifikovat...
-> yjedli 19.03.25 21:27:32: lakyrnik, kterej jede jen podle RAL? Co normalne lakuje? Nejaky regaly?
Ahoj, řeším teď s lakýrníkem barvu ČSN 8155 Koralová Červeň, ale problém je, že chce RAL kód. Nevíte někdo, jaký je to přesně odstín? Dle info je nejpodobnější RAL 3016, ale prý to není na 100 % identické. Na eshopech je popis Škoda 8155 CORAL (ROAN) RED, ale nikde není uveden RAL. Bohužel u sebe nemám žádný vhodný díl na chycení odstínu...Díky, Honza
-> venni:
ředidlo a tužidlo lakoš má,jen tu barvu potřebuji
předem moc děkuji
ředidlo a tužidlo lakoš má,jen tu barvu potřebuji

předem moc děkuji

-> maca: a asi i ředidlo s tužidlem co?no v týdnu jedu nakupovat tak se kouknu tam kde nakupujem barvy...
venni 01.09.08 22:33:33 napsal:
-> maca: a jestli to dobře chápu tak chceš akryl?kolik kg?
ano přesně tak,1litr
ano přesně tak,1litr

su.tech 01.09.08 22:18:38 napsal:
maca 01.09.08 21:45:50 napsal:
su.tech 01.09.08 15:31:55 napsal:
-> maca: ptal jsem se jak to chtěl dělat a říkal, že by namíchali originál odstín podel katalogu škoda z akrylu. Alespoň tak mi řekl.
mě řekl lakoš,že již nejde sehnat.....prý jenom vodovkaSe ho zeptám, někdy koncem týdne, asi má možnost někde to sehnat.
ok,děkuji
-> maca: ptal jsem se jak to chtěl dělat a říkal, že by namíchali originál odstín podel katalogu škoda z akrylu. Alespoň tak mi řekl.
mě řekl lakoš,že již nejde sehnat.....prý jenom vodovkaSe ho zeptám, někdy koncem týdne, asi má možnost někde to sehnat.
ok,děkuji

Nwkt 01.09.08 21:51:32 napsal:
-> maca: šmejdi zelený ekologický
tak tak,zasraná unie
tak tak,zasraná unie

mě řekl lakoš,že již nejde sehnat.....prý jenom vodovka
mě řekl lakoš,že již nejde sehnat.....prý jenom vodovka

-> Kuladmin: jj sou skoro stejný, po pár letech je z puvodně 8155 spíš 8165
nejinak tomu je u mně a ta mi už ostala

aa 8125 tak jsem se sekl ale je to podobny 

-> su.tech: Fakt sakrys
a jak je sipkova?

Kuladmin 01.09.08 15:33:25 napsal:
To je sipkova cerven ze jo? jak jsem to cislo zahledl v nadpisu hned mi bylo nejak povedomy Omyl. Červeň korálová...
To je sipkova cerven ze jo? jak jsem to cislo zahledl v nadpisu hned mi bylo nejak povedomy Omyl. Červeň korálová...

To je sipkova cerven ze jo? jak jsem to cislo zahledl v nadpisu hned mi bylo nejak povedomy 

právě klasiku nemají,pokud by někdo věděl kde sehnat v okolí Prahy byl bych vděčný

-> maca: v lakovně namíchaj polyuretanovej akrylát, ale je fakt, že asi ne všude. Jinak tohle je origo odstín škoda, takže by se mnělo dát sehnat i někde v prodejně
necha se namichat Akryl. a jestli se delala jako nitro nevim.... hlavne nitro uz dneska nesezenes :(
tak to bylo na jaře 2004, když jsem lakoval haupnu na "Vitaníma"

v lakovně nemají klasiku? Jsem si ji nechal mýchat (teda asi před 3mi lety ±) - prosím nekamenovat

Ahoj,sháním červenou barvu-8155 ne vodovku,ale klasiku
Dokáže někdo sehnat??Předem děkuji