skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Favorit,Felícia a staršie autá z ulice fotogaléria
lehce přituněnej pickup přijel dneska na burzu
Dneska jsem si povšiml, že na Petřinách (kousek od hasičů v boční uličce) dlouhodobě parkuje celkem pohledná zelená 120 L (?), dle mého odhadu model 79 - 81. Zítra ji zkusím nafotit, bohužel jsem u sebe neměl foťák...
-> Tomaso435 30.07.17 17:31:07: Ano stale zije, ale jezdi s ni akorat za pekneho pocasi, jinak eMkem, novy auto prej nechce 
Teda jestli to ta co si myslim

Teda jestli to ta co si myslim
-> Tomaso435: Jedna ostře žlutá se stejnou kapotou zarůstá do kopřiv, mám za to, že se v Pcích pohybovala i jedna černá. Ta žlutá stojí (pokud vim) někde tady (neni na foto): www.google.cz/maps/.../da
ta=!3m6!1e1!3m4!1sWnbvEbjw
BLLbiNkojS7JEA!2e0!7i13312
!8i6656
... žije :-O ... mám za to že s ní ten maník jezdil kolem 2003 - 6 Do karosy v Mýtě do práce....
-> Žiabrovak: v tej dobe bolo každé druhé auto vrak
-> isti: Veľmi dobre viete ako som to myslel... 

-> Žiabrovak: Veď žiješ,ulice sú plné škaredých fabií a oktavií

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: Jáj tak by som chcel žiť v tej dobe kedy každe druhé auto bola škodovka....
Ja si myslim,ze vedel,padz sem mel dost malo vidany,jasne cerveny auto s pardubickou znackou, s dost vyraznym zvukem,kterych v Partizanskem moc nejezdi.
A dnes pred Jednotou starsi pan v safari kratasech a knirkem s pani si nakoupili zasoby a v kufru meli neco jako stan.Sem myslel,ze se S105/120 uz nikdo kempy neobrazi.Nevim zda to byla 105 L,nebo 120L nemel jsem moznost to prozkoumat.Mela znacku FME neco.
-> lokaj 07.07.17 12:58:12: A stejnak o tobě věděl, ne? 

V Partizanskem u Kauflandu prijel pan,cekal na manzelku a jak kdy vedel,ze si to auto chci vyfotit,nehnul se od nej ani na metr.Krasna Skoda 105L.
Je Beta brána jako škodovka? Jen jestli jsem trefil téma 

Nasli se i ziguliky,stovky,zde jedna trochu vytunena,jinak ale uchazejici.Omlouvam se za fotku,lepe to neslo.
Jeden krasnej Favorit LX rok 1994
Dnes jsem byl s babi u doktora a v kaufu a neveril jsem kolik peknych starych skodovek jeste stale jezdi,jako normalni spotrebni vuz.A to jsem jich dost ani nezachytil na fotoaparat.
-> Tomaso435: Myslím že lpg ale nápad to není špatnej 

-> castrol: jo to je fakt :-D nebo nafta a chcanky :-D
-> Tomaso435: benzin -nafta 

-> Tony Outland: LPG? :-D
Já před pár dny, potkal při jízdě po staré silnici I/23 vedoucí z Brna až do ČeBu, v Rosicích dost pěkného nezrezlého Favorita 135 L se Vsetínskou značkou a mladým týpkem za volantem. Nebyl to někdo z Vás borci?
Kto sa dnes zatulal až pod strečno? A potom odročil na dialnicu smer východ?
-> lokaj: Ano Atlanta měla černobílé znaky na discích a i disky byly jiný a 14'' + barva zelená atlantická, červená nebo bílá-byl to akční model k olympijským hrám v Atlantě v roce 1996. Tohle na foto jsou 13'' a taky si myslím, že se jedná o Pacific-Pokud si dobře pamatuju, tak tento akční model měl tuto zelenou nebo modrou barvu pouze metalíze

Mám pocit, že jsem ten nápis na druhé straně vzadu viděl,ale nevím. Atlanta se dělala v bílé,takové umělé zelené a tmavě červené ne? kdežto Pacific ve světle modré metalíze a této zelené metalíze. A Atlanta možná (!) měla ještě na discích stříbrný znaky ne barevný. Já osobně jsem nikdy nepochopil, proč udělaly dvě takřka časově shodný a takřka vzhledově shodný edice.
-> lokaj: nie skor Atlanta?
... a teď stojí na sídlišti...
Tak jsem byl pred par dny ve Vankovce v Brne a potkal jsem tam Rapid 130
já si myslím, že to jsou nějaký obruče ze západu, které schválně nemají střed a pouze doplňují originál středové pokličky nějakého typu auta např.(Opel, Renault..) Dokonce mi přijde, že jsou přichycené originál středovými pokličkami toho favorita. Jinakkrásný video. Typický počátek devadesátek, taky máme takovéto kazety s tehdejšími zajímavostmi doplněny usínací hudbou. Kde jsou ty časy, kdy to člověk vídal běžně. Dnes aby i toho favorita člověk pohledal. Dokonce ani těch felicií už na dálnicích a hlavních tazích není tolik vidět-byť ano pořád vidět jsou,ale už to není každá třetí..
-> Apple STS Chvojkovice-Brod: Napaddlo mne, jestli to nejsou nějaké klasické poklice, upravené vyřezáním středu (v 90. letech se dělalo leccos) pro snazší výměnu kol

-> Bukaj: jo , taky sem na toi čučel, kde je Tomaso, ať podá hlášení
-> Bukaj: akurat som sa na to chcel opytat 

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: krása...väčšinu detstva som prežil v 90-tych rokoch a tiež si na toto pamätám

-> Apple STS Chvojkovice-Brod: Tybrďo - ty poklice bez středů na tom Favoritu měšťáků - to vidím poprvé