skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rozdíly Mbček - co je originál?
-> Duri: Je na šroubu ventildeklu
-> Petr98: Mne sa origo nezachoval
Myslel som si, ze tu to bude vidno, ale moc nie je.
Rozdvojka paliva bola chytena na konzole filterboxu? Vzdy som si myslel, ze na prednom srobe ventil-vika:
moje.auto.cz/?sekce=foto. ..

Myslel som si, ze tu to bude vidno, ale moc nie je.
Rozdvojka paliva bola chytena na konzole filterboxu? Vzdy som si myslel, ze na prednom srobe ventil-vika:
moje.auto.cz/?sekce=foto. ..
Plíšek, který drží vratnou pružinu přepákování karburátorů u X/G je pozinkovaný, či máčený? Díky
-> zralous: Potřebuju doplnit na dvou kusech do další technický, když teď tak blbnou, na X mám..
Najdu kontakt, v podstatě to byly zakázkový štítky, protože ze záhadných důvodu nikdo štítky s údaji odpovídajícími modelu 69 nevede - resp. nevedl v tý době, kdy jsem naháněl.
Najdu kontakt, v podstatě to byly zakázkový štítky, protože ze záhadných důvodu nikdo štítky s údaji odpovídajícími modelu 69 nevede - resp. nevedl v tý době, kdy jsem naháněl.
-> Jozka: Tak nevěděl jsem na kterém autě chybí, ale myslím, že než vyrazí MBX na cesty, tak se ještě uvidíme
E: Máš nějaký zdroj na 1000 MBX replikový štítky?

E: Máš nějaký zdroj na 1000 MBX replikový štítky?
-> Bukaj: Nebo tak - ty "krabicový" vruty mám akorát na stole - a ubejvaj mi, neb postupně vyměňuju vypínače a zjistil jsem, že tatík tu a tam použil kdovíproč vruty prakticky bez drážky.
-> Jozka: na porovnání můžu nějaký originál najít a vzít s sebou, ale na to, abych daroval sadu, přebytky nemám

-> hans1: / -> Bukaj: Je zajímavý, že jeden můj kamarád "od železa" říká všem šroubkům s válcovou hlavou a přímou drážkou s nadhledem "elektrikářský"
, ať už mají závit jakejkoliv
-> zralous: Však víš, jak já spěchám - zatím jsem ještě ani nenašel odvahu "poničit" repliky štítků ražbou. Ale minimálně na porovnání bych originály uvítal, protože ty mý fakt někam zmizely dokonale.

-> zralous: Však víš, jak já spěchám - zatím jsem ještě ani nenašel odvahu "poničit" repliky štítků ražbou. Ale minimálně na porovnání bych originály uvítal, protože ty mý fakt někam zmizely dokonale.

-> hans1 27.02.17 15:43:01: Pardon, nějak mi uteklo to M3 a předpokládal jsem, že je myšlen šroubek/vroutek, který drží svorkovnici v krabici - ten je taktéž přijatelný coby náhrada originálního

-> Jozka 26.02.17 22:17:32: Jestli na to nepospícháš, tak mám origo v zn sadu navíc

-> Bukaj: Nechápu,nač reaguješ. Šroub M3 ze svorkovnic je uplně něco jiného než šroub do plechu z krabic.
-> hans1: Ano - ty "krabicový" jsem ještě taky našel a mám dokonce dojem, že už jsem je komusi pouštěl jako náhradu.
-> hans1: Vždyť to píše, že kdyžtak použije ze svorkovnic

-> Jozka 26.02.17 22:17:32: Ten typ šoubků mi dost připomíná šroubky do elektrikářských krabic před cca 25 lety.Jen ty origo jsou slabší.
-> zralous: Moc se to nevyskytuje - sameček má tvar takový "hruštičky"..
-> hans1: / -> Petr98: Dík, myslel jsem si.. ale někam se všechny origo poděly, šrouby do plechu mám trochu jiný a ještě s olezlejma hlávkama - ještě uvidím, ale možná stejně použiju M3 ze svorkovnic..
-> hans1: / -> Petr98: Dík, myslel jsem si.. ale někam se všechny origo poděly, šrouby do plechu mám trochu jiný a ještě s olezlejma hlávkama - ještě uvidím, ale možná stejně použiju M3 ze svorkovnic..
-> Jozka 26.02.17 19:33:14: Děkuji!! Vidím prvně. Zatím jsem neměl tu čest...
-> Jozka: šroub do plechu s válcovou hlavou 2,6 x 10mm
-> Jozka: Co vím, tak určitě vrut do plechu.
-> zralous: skoda-virt.cz/cz/.../1730
87-palivomer-1000mb
Nechce se mi trápit paměť a u baráku samý auta bez štítků.. upevňovací šroubky jsou M3 (3.5 ?) normální metrický, nebo tam má být nějakej "vrut" ?
Nechce se mi trápit paměť a u baráku samý auta bez štítků.. upevňovací šroubky jsou M3 (3.5 ?) normální metrický, nebo tam má být nějakej "vrut" ?
-> hans1: -> Bukaj: Kulaté patenty? Že bych něco zaspal?
-> hans1: Podle katalogu do 7. série

-> Václav Kršek 23.02.17 19:41:46: Já jsem to udělal uplně stejně.Nevíte někdo do jakékého čísla nebo roku se používaly takové kulaté patentky na elektrice(přístrojovka,pa
livoměr)někde jsem o tom četl ale za boha nevím kde.
-> Minott: 

-> Jozka:
na zaver-je zaujimave jak môžu vyzerat dve rovnake veci,jednu by si si dal do poličky a druha patrí do koša,,,

na zaver-je zaujimave jak môžu vyzerat dve rovnake veci,jednu by si si dal do poličky a druha patrí do koša,,,

-> Václav Kršek: Jo, určitě se dá implantovat manžeta jakákoliv vhodná a vzhledem k zpravidla letnímu provozu nemusí být otvor kolem táhla ani tak natěsno, jako by asi měl být origo.
-> Jozka 23.02.17 19:39:25: já jsem měl na záslepce špatnou manžetu, tak jsem tam s pár úpravama instaloval manžetu z poloosy z felicie a funguje to

-> Minott: Kdo si hraje, nezlobí..
Myslím, že tohle pořešit pro tebe nebude žádnej velkej problém.

Myslím, že tohle pořešit pro tebe nebude žádnej velkej problém.
-> Jozka: amerika hole baby,,,maš u mna pivo,,,
chapem,vnutorna diera je len na tu tyč riadenia,,
ja som tu navulkanizovanu gumu celu odstranil,tomu zakladovemu plechu neni nič,,už mam aj predstavu jak to poriešim,,,
ps.: tušim aj ty rad kresliš načrtky,vykresy,,,

chapem,vnutorna diera je len na tu tyč riadenia,,
ja som tu navulkanizovanu gumu celu odstranil,tomu zakladovemu plechu neni nič,,už mam aj predstavu jak to poriešim,,,

ps.: tušim aj ty rad kresliš načrtky,vykresy,,,

-> Minott: Velkej průměr "měchu" je o dost menší, než ten v plechu, aby "to chodilo".
-> Jozka: keby si nieco nasiel budem rad za foto,aby som sa mal od coho odrazit,,,este ma napadla manžeta čo je na riadiacej pake v interiery,lebo na tom plechu je dost velka diera,,,
-> Minott: Po fotce mrknu, jestli někdo nebude rychlejší.. v jednu dobu, kdy tohle bylo hrozně drahý, jsem "léčil" dvěma plochejma gumkama a průchodkou volantový (řídící)tyče pro užovku (která byla k mání za pár kaček a luxusně pasuje).
Páni,ma niekto nejake rozumne foto tohoto-"uplny zakryt vzduchoveho kanalu"
tento môj kusok to ma už zasebou,,tzv. je nasračky...
jedna sa mi hlavne o tu prechodku na radiacu paku,jak vypada,,jakeho je tvaru,
dik za info,,
tento môj kusok to ma už zasebou,,tzv. je nasračky...
jedna sa mi hlavne o tu prechodku na radiacu paku,jak vypada,,jakeho je tvaru,
dik za info,,

Dotaz na barvu nitě prošití tapeců př. podběhů u de-luxů. Viděl jsem jak černou, tak bílou... ale mělo to nějakou souvislost s modelovou posloupností, nebo si to šili, jak se jim zrovna chtělo?
-> Petr98: Tak ono dobově to taky plácalo kdejaké výrobní družstvo, o tom dneska nemáme ani šajnu...

-> Bukaj: Právě právě. Hranatá oka... Po preparování ani stopy
-> Petr98: Napadlo mne, jestli to není originál s odpreparovaným druhým pláštěm a azbestovou výstelkou (slepice a číslo byly na přídavném plášti), ale nesedí mi na tom ta hranatá oka...
Co je zač? Není to origo - nemá číslo ani slepici, ale vypadá jak origo.
Ten vyšší je z roku 64.Podle spodní hrany nebyly nijak upravovány.Rozdíl není velký cca 3mm ale když je člověk položí vedle sebe je to dost.
-> hans1: Fakt, jo? Poreferuj o tom víc

-> Bukaj 09.02.17 18:36:23: Děkuji,myslel jsem si to.A dnes jsem vypátral že al plechy pod pozičky se vyráběli ve dvou výškách což jsem také nevěděl.
-> saskyn2 13.02.17 11:12:05: Pořešit se to určitě dá - napařováním kovu (tuším hliníku) - vždyť už dlouhou dobu někdo (tuším Daves?) vyrábí repliky osvětlení SPZ 100/110 a blinkry na MB víceméně původní technologií

-> PatRS 13.02.17 11:07:40: Mě kdysi kdesi nabízeli "podlepení" chromovou plastovou fólií s tím, že by to určitě šlo - ale nakonec jsem do toho nešel.
-> PatRS: Listu skoda ma pan Ledr v replice a je velice pekna. Cenu nevim.
-> PatRS 13.02.17 11:07:40: Mam několik kusů nenachromovaných spodků na 64-68, také by mě zajímalo jestli se to dá nějak rozumně pořešit
zdar kolegovia. Na pragos stranke som narazil na spodky blinkrov pre modely 68-69 ale bez pochromovania. Napisal som im mail a odpoved som dostal ze im to chodi pruhledne a ze zakaznici si to davaju chromovat alebo striekaju chrom.sprejom. Riesil to uz niekto z Vas? Kupovali ste to uz odtial niekto? Listu skoda nemaju.
-> Durnbach: ted nechapu, co se ma kde naklepavat. Hribek mozna ano (nemam s hribkem zadnou zkusenost) ale klinek musi byt sevren blatniky pod urovni hrany. Ten nevim jak bych klepal.
-> Petr98:
Však to píšu, že ta replika od kluků ze Slovenska byla pokaždé jiná. Sice to vycházelo na nějakých 70Kč při větším množství metr s poštou ale originál se dá i naklepat a jim se bohužel nic co by se dalo naklepat vyrobit nepodařilo.
Mají toho hodně ale klínek jsem nikdy nebral, tak nevím jaké má vlastnosti. Jen bylo prostě blbý, když pokaždé přišlo trochu jiné těsnění. Lidi sice byli rádi i za to ale jak se říká: Originál je jen jeden.
Však to píšu, že ta replika od kluků ze Slovenska byla pokaždé jiná. Sice to vycházelo na nějakých 70Kč při větším množství metr s poštou ale originál se dá i naklepat a jim se bohužel nic co by se dalo naklepat vyrobit nepodařilo.
Mají toho hodně ale klínek jsem nikdy nebral, tak nevím jaké má vlastnosti. Jen bylo prostě blbý, když pokaždé přišlo trochu jiné těsnění. Lidi sice byli rádi i za to ale jak se říká: Originál je jen jeden.
-> Durnbach: v replice se da koupit i ten "klinek" treba zrovna od slovaku.