-> U-Geen 23.12.25 23:58:36:
-> ajok: No, celej. Ale výfuk v tom byl nevinně. To byla moje liknavost. Když jsem měl naposledy dole motor - v létě, když jsem měnil převodovku, kterou zanedlouho budu zase muset vyměnit, protože ten načatej (poslední skladovej) stálej převod je čím dál hlučnější, tak jsem nechtěl vracet orezlý držák výfuku a novýorigo jsem tam dávat nechtěl, tak jsem to nechal bez držáku s tím, že ho někdy doplním a že musím dávat bacha, aby mi neupadl výfuk, protože by to mohlo odnést dost věcí (příčka, čelo, mlhovka, v horším případě i vana)...
...no, a jak už to tak bývá, tak jsem to neřešil a jezdil.
Až dneska když jsem jel z Prahy (Smíchov) jsem si při startu všiml, že auto má jiný zvuk a bylo mi to jasné.
Jel jsem opatrně, snažil se vyhýbat nerovnostem a doufal, že dojedu domů.
Na mostě přes Berounku už byl zvuk takový, že hned za ním jsem odbočil a zastavil.
Po otevření kapoty jsem zjistil, že právě včas - stačilo špičkou boty ťuknout do výfuku a ten odpadl

Než jsem ho vymanévroval zpod auta, ještě jsem si o něj trochu spálil ruku a po asi dvouminutovém chlazení výfuku na zemi už šel vzít za trubku (chvilku jsem s ním pak ještě mával vzduchem, aby vychladl i tlumič) a hodit do kufru. Zbylých 13 km domů jsem dojel se zvukem nadupaného amerického muscle caru...
Jinak výfuk KARSIT (origo novější výroby) pro 105/120 (bez "nohaviček"), našopovaný hliníkem. Nepoužívám už jiné, než oriogo nebo dobové kvalitní dle originálu vyrobené výfuky (SVETOM, KARSIT,...).