-> Tuner#2 - zrušená registrace 02.10.17 17:02:04: a dá sa ti pohybovať páčkou aj u studeného motora?
-> red.bill 02.10.17 17:20:34: Áno, už som tam dával aj celý nový ventil ešte so starým 120 motorom tak pred 7 rokmi a s nemrzkou myslím G10 (žltohnedá), aj ten po krátkej dobe zatuhol.... Teraz tam mám myslím nejaký starší ventil po repase (vyčistený s novou gumičkou) a zatuhol akosi extrémne rýchlo. Ktovie, či je to materiálom ventilu, alebo čím, i keď nemyslím si, že by sa ten materiál mohol nejako výrazne líšiť. A to som tou páčkou ešte kýval preventívne hore dole často a aj tak to stuhlo...
Oco mi spomínal, že tento typ ventilu by sa mal používať len v krajných polohách ON/OFF, neviem čo je na tom pravdy.... Ja mávam ventil otvorený tak z 1/6 a hajcuje to jak ďas...
Najdlhšie mi ventil vydržal v dobrej kondícii s nemrzkou G12 a keď som ventil namazal pri skladaní zeleným tukom Castrol LMX. Ale aj to po 2-3 rokoch začalo chodiť už ťahšie...
Je správne ten ventil vôbec pri skladaní mastiť? Odporúčal to tu kedysi myslím Bobesh. nebolo by lepšie zložiť to na sucho? Možno na tú mastnotu sa potom lepia nečistoty a viazne to...