-> Syny:
Hele, nechce se mi číst celou tu debatu (vlastně jsem nedošel dál než k tvému prvnímu příspěvku), ale ještě horší než to, že nikdo nezastaví, jsou ti, co zastaví a akorát překáží záchrance apod., ruku k dílu nepřiloží ani do příjezdu záchranky, ani nezavolají, ale čumí a fotí si to. Tohle bych na místě střílel, byť je mi jasné, že já bych byl u takové věci taky k ničemu, protože a poněvadž jsem sice v autoškole měl zdravotnickou přípravu, kterou si i nějak pamatuju, ale kdyby přišlo na věc, tak je mi jasné, že bych absolutně nevěděl, co dělat. Ale vytáhnout mobil a fotit to, na to bych teda fakt neměl.
Nicméně, budu nekolegiální, ale pokud to trolejbusák viděl a jel dál, tak to považuju za hrubé porušení nejen zákona (pochopitelně), ale i etiky - od profesionálních řidičů bych čekal, že zastaví a pomlžou jako první.
Na druhou stranu ale chápu, že pokud je to frekventovaná cesta, tak dejme tomu dvacátej řidič už ani nepřemýšlí o tom, že by zastavil, protože předpokládá, že už někdo zastvil (o to spíš, že kolem pobíhá řidič havarovaného vozidla).
Pokud jde o nehody.cz a podobné vyděračsko-lichvářské společnosti zabývající se věcí, která je jako jediná u nás v republice zcela legální a chráněná státem, tedy podvodama. Zkušenosti s těmito firmami taky nějaké mám a kdybych nebyl taková klidná povaha, tak nejen, že lítá jedno trestní oznámení za druhým, ale došlo by asi i k přímo konfrotaci. Jejich oblíbenou činností krom toho, že se vserou /pardon/ k jakékliv nehodě a místo pomoci si rovnou zařizují od nebohého zmateného účastníka nehody, kterým jm podepíše co mu dají, kšeft, je, že záměrně zdržují opravu vozidla, aby měli větší provizi. Služební auto jsme měli v servisu po banální nehodě měsíc (!!!) díky nějaké z těchto společností, protože bylo půjčené náhradní auto a jejich zájmem je, aby bylo půjčené co nejdéle. Výmluva, že nemůžou sehnat díl typu těsnění čelního skla a proto to tak trvá, byla fakt velmi super.