-> Bukaj 14.05.24 23:31:14: Takých činnosti "jsem línej a řeknu si, že to stejně dělám jednou za deset let" poznám na škodovke niekoľko. A ako zákon schválnosti to potom treba robiť zas za krátku dobu Takže je lepšie prekonať lenivosť a nabudúce za ďalších 10 rokov (rozumej za rok/dva) to bude o to jednoduchšie
09:03:36 15.05.2024
Eidy
-> castrol: Sadisto.
23:31:14 14.05.2024
Bukaj
Klínek jsem dal novej - starej byl na povrchu zpuchřelej od UV záření (to by mi ani tak nevadilo, to auto bude patinovka), ale hlavně byl asi o 5 cm kratší...
Vkládání klínku je práce, kterou nesnáším - vždycky si říkám, že si na to musím vyrobit přípravek, ale pak jsem línej a řeknu si, že to stejně dělám jednou za deset let, tak to přežiju a nakonec to nějak udělám bez něj...
Ta škvíra v rohu nahoře ani nebyla překrytá gumou skla - když se auto ke mně dostalo, bylo v tom místě napatláno asi 15 cm něčeho, co vypadalo jako transparentní silikon, ale vlastnosti to mělo jako medvědí hovno (nezaschlo to a lepilo to jako sopel, takže na tom byl nalepený prach a bordel a bylo to dost nechutné)...
Kromě očisty došlo i na podchytávání koroze, leštění a voskování (zatím jen levobok a střecha), ošetření dutin, řešení milionu drobných neduhů a i tak je na tom ještě několik víkendů práce, než to vyjede...
Jinak není divu, že do některých škodovek zatéká tak, že vyhnívá spodek A-sloupku a vršek P-kapsy, když jsou pod (a trochu i nad) gumou čelního skla takto krásně spasované dílce karoserie...
O víkendu jsem měl v plánu vyndat motor ze 130LPG a zkontrolovat setrvák (dotažení) a spojku.
Před tím jsem chtěl zablácený motorový prostor umýt wapkou a když už jsem tam tu wapku měl, tak že taky trochu opláchnu stopětku...
...dopadlo to tak, že motor zatím zůstal v autě a celý víkend "sežrala" stopětka:
-> radekp:
Co máš za pískovačku? Jestli pískuješ pískem, tak ten trávě nevadí, naopak..
Jinak mě na tlakovou pískovačku pro reálné použití venku nestačil ani výkonnější marketový dvouválec. Fakt to chce držet těch 8 barů a tam toho vzduchu dá kompresor už málo.
-> ajok: ja si koupil svou pískovačku, ale box nemám. Pískuju to na trávě. Ta dostává záhul a zůstává to v ní dlouho - takže ho docela chápu. Pískuju ve svařovací kukle s čirým sklem a mám to všude.
A samozřejmě můj jednopístový kompresor na to nestačí a po chvíli je žhavý.
13:14:09 07.05.2024
ajok
demontoval jsem kus rezatyho zeleza z MTX, tak doufam, ze mi to opiskuje...
Jako favo napravu mi uz pred lety delal, ale nadaval, ze se mu nevlezla do boxu a ze to musel nechat pootevrene a vsude ze se mu prasilo.
-> Eidy: Tak viditelné šupinky oklepávám a pískování je určitě fajn, když si to můžeš udělat pěkně sám, nebo pokud máš někoho kdo to udělá dobře.
Nakonec, ale i ty opískované brzdiče budou korodovat. Mám to na Rapidu takhle dráťákem od roku 2015 a pohoda.
-> ajok: Tak ono se to nezvětší o milimetry, že jo. Beztak to středí gumička a (ne)souosost s vývrtem si pístek zajistí opřením o destičku.
09:22:48 07.05.2024
ajok
-> Eidy 07.05.24 08:59:12: ja jednou daval misto pistku hadici toho prumeru a pak v tech mistech jsem to necim jemnym uz vybrousil rucne, nechat ten vnitrek piskovat bych mel strach
Nevim jaka je povolena vule mezi pistkem a vnitrnim valcem, ale moc bych ji nezvetsoval...