skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
5Q vlecka v uzovke-poradte
10:14:49
02.11.2004
02.11.2004

U-Geen
-> Labros: což o to chytryho ja delat umim :-)
10:13:50
02.11.2004
02.11.2004

Labros
-> U-Geen: prve jsem to nepochopil, pokud chcete úchyt šikmého ramene posouvat nahoru tak by to samozřejmě šlo. akorát že osa jeho silenbloku by měla procházet středem silenbloku podélného ramene, ale o ten centimetr dva se to nezblázní.
09:41:19
02.11.2004
02.11.2004

U-Geen
-> BEYER: rika ti neco geometrie naprav? a uhel kyvu?
07:53:05
02.11.2004
02.11.2004

BEYER - zrušená registrace
Saky: preco by si musel menit napravu nato ked to chces dostat nizsie... nestaciii upravit domceky pruzin... ked budu kratsie... tak auto sadne nizsie a pruziny mozu ostat tak isto dlhle a nerezane... teda aspon tak sa to kedysi robylo
a ako bavit sa o jazdnych vlastnostiach LR-kovej napravy sa nemusime

22:49:46
01.11.2004
01.11.2004

Saky
no ja se tady nebudu s nikym dohadovat jestli jo a nebo ne.. osobne bych tuning takovej co se tady vidi trestal smrti-) a co se tyka automobilek tak to je proste dnesni trend za par let uz lidi nebudu potreba vubec.. ano jde vzdycky o cenu ale v provopocatku jsou nejake vypocty.. a ne ze nejakej "technik od pasu" si rekne treba ze rameno se tam blbe dava tak ho riznu fexou oflusu ho svareckou a bude to OK.. no nic to by byladebata na dlouho..
22:00:52
01.11.2004
01.11.2004

chooki
Saky-v normalnych ( Nemecko, USA a pod.) statoch povoleny je, su na to vytvorene podmienky, pokial mas spravene nieco poriadne, tak dostanes povolenie (napr. nedavno som cital v nemeckom casopise, ze su firmy, ktore maju certifikat od TUV na prevaranie rafkov na kolesach...vies si to predstavit u nas ???)
Ked sme u toho, neviem preco si myslime ze seriove auta su bohvieako lepsie (bezpecnejsie) ako upravovane. Sam robim vo firme, ktora vyraba suciastky do aut- a poviem ti ze na prvom mieste su prachy...jak vyvoj, tak produkcia, ludia su tlaceny k tomu aby robili co najrychlejsie, maju dany takt time, pricom kazdu chvilu tu mame "managerov" z DE ktory ti ukazuju diagramiky, ako ma rast produktivita (tj. menej ludi na linkach), v samotnom VW Ba to je presne tak (byvam tam casto), auta su proste skladacky, ktore sa musia co najrychlejsie poskladat, ked nieco nepasne, tak sa to priklepne, alebo prihne (samozrejme zvonku je vsetko gut...).
O historickych skodovkach ani nehovorim, to su take shity, ze skoro akakolvek uprava tomu autu len pomoze. No...zas som sa rozpisal...
Ked sme u toho, neviem preco si myslime ze seriove auta su bohvieako lepsie (bezpecnejsie) ako upravovane. Sam robim vo firme, ktora vyraba suciastky do aut- a poviem ti ze na prvom mieste su prachy...jak vyvoj, tak produkcia, ludia su tlaceny k tomu aby robili co najrychlejsie, maju dany takt time, pricom kazdu chvilu tu mame "managerov" z DE ktory ti ukazuju diagramiky, ako ma rast produktivita (tj. menej ludi na linkach), v samotnom VW Ba to je presne tak (byvam tam casto), auta su proste skladacky, ktore sa musia co najrychlejsie poskladat, ked nieco nepasne, tak sa to priklepne, alebo prihne (samozrejme zvonku je vsetko gut...).
O historickych skodovkach ani nehovorim, to su take shity, ze skoro akakolvek uprava tomu autu len pomoze. No...zas som sa rozpisal...

19:45:23
01.11.2004
01.11.2004

Saky
a pak se divte ze neni povolenej tuning.. vy byste kazdej chtel at si kazdej da na auto co chce a tak si predstavte kdyby takovy monstra jezdili
19:35:51
01.11.2004
01.11.2004

chooki
Este ma napadlo-uchyty na tie sikme ramena nechat tak (je tam malo miesta-ako pisal u geen), a prevarit samotne rameno :
rozrezat ho, zvarit ho predsadene (jeden kus vocu druhemu) , plus v mieste zvaru navarit neake dalsie plechy-ako vyztuze ? Je to moc velka blbost ?
rozrezat ho, zvarit ho predsadene (jeden kus vocu druhemu) , plus v mieste zvaru navarit neake dalsie plechy-ako vyztuze ? Je to moc velka blbost ?
17:21:32
01.11.2004
01.11.2004

U-Geen
-> Labros: proc bys musel predelat sikmy rameno?
-> chooki: moc nizko... pruziny nerezat... max zaverny zavity pokud mas 120kovy domky
-> chooki: moc nizko... pruziny nerezat... max zaverny zavity pokud mas 120kovy domky
13:23:38
01.11.2004
01.11.2004

chooki
Ja neviem, pozrite sami ci je to moc nizke ( je to znizene asi o 1.5 zavitu)...pomoze ked dam vyztuzene ramena ? alebo inak- o kolko mozem zrezat pruziny, bez toho aby som mal A-cka (ked dam nove ramena)????
Toto navarenie bude tazke, chcelo by to take ucka, ktorymi by sa zvysili sucasne uchyty sikmych ramien...skusim na to ukecat kamosa-mechanika...
Toto navarenie bude tazke, chcelo by to take ucka, ktorymi by sa zvysili sucasne uchyty sikmych ramien...skusim na to ukecat kamosa-mechanika...
10:34:27
01.11.2004
01.11.2004

Labros
-> U-Geen: jak to chceš předělávat? když posuneš uchycený šikmýho ramene tak bys musel předělat i šikmý rameno... to spíš jak Saky naznačoval LR nápravu nebo úplně z jinýho auta.
23:01:21
31.10.2004
31.10.2004

U-Geen
-> Saky: to jo pokud disponujes CO a zvedakem :-)
22:57:06
31.10.2004
31.10.2004

Saky
nicmene to uz je vetsi zasah nez tolik oblibene rezani a podobne zhovadilosti.. -) lepsi reseni je nova naprava-)
22:51:53
31.10.2004
31.10.2004

U-Geen
-> Saky: predelani uchyceni sikmyho ramene vcelku neni problem, az na to ze nad jeho uchytem zrovna jako napotvoru vedou trubky k chladici. leda tam udelat nejakou hadicovou vyhybku :-) no ale o cca 1cm, mozna 2, by to asi slo, ted jeste spocitat vliv na odklon
22:45:59
31.10.2004
31.10.2004

Saky
pokud riznes zadni pruziny nediv se ze mas Acka proste to takhle resit nejde.. kyvka ani vlecka nejde snizit vzadu bez dopadu na Ackovitost.. musel bys leda vyymslet jinou napravu nebo predelat uchyceni sikmyho ramene.. jinak jak jsem to tak precetl tak se asi nemuzes moct divit ze to auto nesedi a plave-)
21:02:05
31.10.2004
31.10.2004

chooki
Daju sa niekde v BA zohnat vyztuhy na ramena dozadu ? Ako robi napr. Saky. Alebo neviete niekto o nejakej dielni, kde strihaju plechy tak 2-3mm ? Dnes som chcel pilit doma na balkone karboskou plechy, aj som zacal, ale nenaslo to doma moc pochopenie-rodicia...
Aspon som si namontoval otackomer

09:39:19
31.10.2004
31.10.2004

chooki
Dik Labrosy...Je to dost tymi silentblokami, napr. medzi prevod. a prieckou je to uplne v prdeli. Zda sa mi ze sa to uz trochu ztisilo, vymenil som aj kola -mam teraz 165-13-nove gumy, a je to o dost lepsie, pohral som sa ja s radenim. Vcera som kupil nove silentbloky, ramena a vyztuhy, akurat dneska to budem zvarat. Bohuzial prave ten silnetblok medzi prevodov. a priecku nemali, ale zozeniem ho.
Mam jednu otazku-kupil som vyztuhy, take ucka,asi 10 cm dlhe, co sa prikladaju z kazdej strany na rameno, manik v obchode povedal ze to dost pomaha, ale navarim si tam aj tie plechy-ploche, ale ked tam dam aj tie vyztuhy U, tak tie ploche plechy nemozem navarit samozrejme po celej dlzke pozdlzneho ramena, ale asi do dlzky 40cm od zaciatku uchytenia ku kasni. Dufam ze som to popisal zrozumitelne. Je to tak OK ?
Inac-to trhanie ked cuvam sposobuje ten poskodeny silentblok pod prevodovkou-tiez aj rozkmita paku radenia.
K tym A-ckam, pomoze ked dam zosilnene ramena, alebo musim aj dlhsie pruziny ? tie moje su znizene asi 1.5 zavitu. a dlhsie nechem.
Dik.
Mam jednu otazku-kupil som vyztuhy, take ucka,asi 10 cm dlhe, co sa prikladaju z kazdej strany na rameno, manik v obchode povedal ze to dost pomaha, ale navarim si tam aj tie plechy-ploche, ale ked tam dam aj tie vyztuhy U, tak tie ploche plechy nemozem navarit samozrejme po celej dlzke pozdlzneho ramena, ale asi do dlzky 40cm od zaciatku uchytenia ku kasni. Dufam ze som to popisal zrozumitelne. Je to tak OK ?
Inac-to trhanie ked cuvam sposobuje ten poskodeny silentblok pod prevodovkou-tiez aj rozkmita paku radenia.
K tym A-ckam, pomoze ked dam zosilnene ramena, alebo musim aj dlhsie pruziny ? tie moje su znizene asi 1.5 zavitu. a dlhsie nechem.
Dik.
20:48:29
30.10.2004
30.10.2004

Labros
A ze jde blbe radit tak to muze byt prevodovkou, jestli tahle dlouho nekde lezela tak si to jeste muze sednout, a taky budes jeste poznavat kde mas ted jednicku a dvojku a petku a zpatecku

20:45:21
30.10.2004
30.10.2004

Labros
To ze se auto klepe a je to citit uvnitr na volnobeh, je asi normalni - me to od vlecky dela taky, mam novy silenbloky motoru i prevodovky. Na vlecce ma byt agregat ulozeny volneji, protoze uz taky neni soucasti napravy jako na kyvce.
Kdyz se ptas jestli vymenit nejake silentbloky tak samozrejme vsechny. Ale co se tyce tech na podelnych ramenou tak ty jsou z tvrdsi gumy nez na kyvacce a ja si je musel nechat privezt z HK (podnikova prodejna Rubeny.)
Jestli auto vzadu plave vic nez na kyvacce tak je to na p**u protoze vlecka ma normalne daleko lepsi vedeni kol. Zkus zjistit cloumanim, kde je nejaka vule.
Nova podelna ramena pomuzou, ale jestli nechces zadny acka tak by to taky chtelo novy pruziny.
Kdyz se ptas jestli vymenit nejake silentbloky tak samozrejme vsechny. Ale co se tyce tech na podelnych ramenou tak ty jsou z tvrdsi gumy nez na kyvacce a ja si je musel nechat privezt z HK (podnikova prodejna Rubeny.)
Jestli auto vzadu plave vic nez na kyvacce tak je to na p**u protoze vlecka ma normalne daleko lepsi vedeni kol. Zkus zjistit cloumanim, kde je nejaka vule.
Nova podelna ramena pomuzou, ale jestli nechces zadny acka tak by to taky chtelo novy pruziny.
23:12:41
29.10.2004
29.10.2004

chooki
a jasne, ja som myslel ze komentujes "cetnost" vyskytu mojich kecov.
to "u geene-co to je ?" som myslel ze som daval obr. na 3.krat...
.
Ten airride je samozrejme nadsazka...(mat tak volnych cca 1500 euro...)
to "u geene-co to je ?" som myslel ze som daval obr. na 3.krat...

Ten airride je samozrejme nadsazka...(mat tak volnych cca 1500 euro...)

22:46:51
29.10.2004
29.10.2004

VeTeV
-> U-Geen: je to proste mazec

22:37:43
29.10.2004
29.10.2004

U-Geen
-> VeTëV: to taky. ale hlavne diky geometrii naprav by byl odklon kol kolem 30-45 stupnu :-)
-> chooki: ne, v poho... zatim misto je :-) to byl pouze komentar k tomu, ze az to takle snizis tak ty kola budou uplne jinde...
-> chooki: ne, v poho... zatim misto je :-) to byl pouze komentar k tomu, ze az to takle snizis tak ty kola budou uplne jinde...
22:33:41
29.10.2004
29.10.2004

VeTeV
-> U-Geen: spis nepojede

22:24:29
29.10.2004
29.10.2004

chooki
OK u geene, omlouvam se...ak tie fotky alebo prispevky zaberaju miesto, kludne nieco vymaz. Inak neviem co by este vadilo.
22:14:32
29.10.2004
29.10.2004

U-Geen
-> chooki 29.10.04 20:45:21: takle to nepude
22:14:07
29.10.2004
29.10.2004

U-Geen
-> chooki 29.10.04 20:30:44: škodovka
22:11:25
29.10.2004
29.10.2004

VeTeV
-> chooki: co to je?!?! ses pomat ne?!!!
20:45:21
29.10.2004
29.10.2004

chooki

20:33:44
29.10.2004
29.10.2004

chooki
tak a dalsia fotka. U geene-pry 60kb,a ked to tam dam tak to pise 40kb...no nic

20:30:44
29.10.2004
29.10.2004

chooki
u geene co to je ???
20:29:55
29.10.2004
29.10.2004

chooki
este:))
20:29:04
29.10.2004
29.10.2004

chooki
tak este jednou...
20:27:40
29.10.2004
29.10.2004

chooki
pridam par foto, tu je pohlad z boku, ako som si ju priviezol zo servisu.vzadu su 155/80-14.
Sarmatus-koukej jak je vpredu nizka...
Sarmatus-koukej jak je vpredu nizka...
20:03:05
29.10.2004
29.10.2004

chooki
Jak prdel? cez vikend dodam foto.
mam rad nizke auta, somm ochotrny tomu obetovat dost.
mam rad nizke auta, somm ochotrny tomu obetovat dost.
19:13:45
29.10.2004
29.10.2004

Samantus
am iba na okrasu (volna dlzka tesne pod 190mm)... inac
si delas prdel???????????
si delas prdel???????????
14:52:31
29.10.2004
29.10.2004

chooki
Takze dneska som s tym rano isiel do roboty, zas mam viac skusenosti :
1. to plavanie moze byt aj uzkymi gumami, dam si tam dnes 165-13, uvidime, tie 205 ky zatial nemozem, sucha mi to o lemy. ale to plavanie je hlavne do pravych zataciek. Geometriu si necham spravit az po vymene novych ramien.
2. Neviem ci okrem novych ramien a vyztuh by to nechcelo aj tie gumove silentbloky, cez ktore sa to uchycuje na nosniky kasne.
3. Viem ze pri vleckach je volnejsie ulozenie prevodovky, ale toto sa mi zda moc, pri kyvke sa mi motor skoro ani nepohol, a teraz sa cely trasie, a vibracie su citit aj v aute.
4. Konzolu skusim vymenit, uvidime. Ale vsimol som si ze sa trasie aj paka(vibracie relativ. nizkej frekvencie), je to tym ze sa trasie cely motor ?
5. To ze sa mi to na spiatocku trasie : normalne ked cuvam, spojka je v plnom zabere, tak auto sa pohybuje trhavo. spojka neviem aka je (180 -190 ?), ale je to ta povodna, co som tam mal, a ta to nerobila.
hlavne na spiatocke mi to trasie celu paku radenia...
6. doraz vypadol asi preto, lebo som ho mal parkrat vonku (skracoval som ho), a jak manipulovali s autom na zdvihaku, tak vypadol...Asi uz mal toho dost...chudak, pretoze pruzil len on, pruziny vpredu mam iba na okrasu (volna dlzka tesne pod 190mm)... inac mal som aj kupeny novy doraz v interiery, ale hazli mi ho v tom servise ukradli.
Mam par napadov na upravu hlavne prednej napravy, zalozim kvoli tomu novy prispevok aj z obrazkami, aby to nebolo pomiesane aj tu.
TO Beyer-za kazdu pomoc som Ti vdacny, ak by nebola garaz, rad by som sa Tebou stretol a pokecal by som, aspon na par minut. tel :0903 062 295, staci aj prezvonit, ozvem sa Ti.
1. to plavanie moze byt aj uzkymi gumami, dam si tam dnes 165-13, uvidime, tie 205 ky zatial nemozem, sucha mi to o lemy. ale to plavanie je hlavne do pravych zataciek. Geometriu si necham spravit az po vymene novych ramien.
2. Neviem ci okrem novych ramien a vyztuh by to nechcelo aj tie gumove silentbloky, cez ktore sa to uchycuje na nosniky kasne.
3. Viem ze pri vleckach je volnejsie ulozenie prevodovky, ale toto sa mi zda moc, pri kyvke sa mi motor skoro ani nepohol, a teraz sa cely trasie, a vibracie su citit aj v aute.
4. Konzolu skusim vymenit, uvidime. Ale vsimol som si ze sa trasie aj paka(vibracie relativ. nizkej frekvencie), je to tym ze sa trasie cely motor ?
5. To ze sa mi to na spiatocku trasie : normalne ked cuvam, spojka je v plnom zabere, tak auto sa pohybuje trhavo. spojka neviem aka je (180 -190 ?), ale je to ta povodna, co som tam mal, a ta to nerobila.
hlavne na spiatocke mi to trasie celu paku radenia...
6. doraz vypadol asi preto, lebo som ho mal parkrat vonku (skracoval som ho), a jak manipulovali s autom na zdvihaku, tak vypadol...Asi uz mal toho dost...chudak, pretoze pruzil len on, pruziny vpredu mam iba na okrasu (volna dlzka tesne pod 190mm)... inac mal som aj kupeny novy doraz v interiery, ale hazli mi ho v tom servise ukradli.
Mam par napadov na upravu hlavne prednej napravy, zalozim kvoli tomu novy prispevok aj z obrazkami, aby to nebolo pomiesane aj tu.
TO Beyer-za kazdu pomoc som Ti vdacny, ak by nebola garaz, rad by som sa Tebou stretol a pokecal by som, aspon na par minut. tel :0903 062 295, staci aj prezvonit, ozvem sa Ti.
13:07:36
29.10.2004
29.10.2004

Gryzly
1. pokud plave muže to být těma uzkýma gumama, nebo geometrii. Když se dělá geo na zadku tak se musí pak podle toho nastavit předek.
2.Na áčka ti pomůžou nové podélné ramena, pokud chceš aby to i nějakou dobu vydrželo tak je vyztuž.
3. Že je volnější je normální zkus vyměnit silentbloky na motoru a pod převodovkou.
4. Já měl 4q konzolu nejdřív na 5q s mokrýma poloosma a ted mám už přes rok 5q se suchýma poloosma a řadí se v pohodě. tak zkus posunout konzolu a nebo je chyba v převodovce.
5. A jakou máš spojku? starou 180mm nebo 190mm? u 180 můžou být nastavený špatně ty packy. A nebo je nerovnoměrně ojetá lamela.
6.Jak mohl vypadnout doraz ve předu když dělali jen vzadu?
2.Na áčka ti pomůžou nové podélné ramena, pokud chceš aby to i nějakou dobu vydrželo tak je vyztuž.
3. Že je volnější je normální zkus vyměnit silentbloky na motoru a pod převodovkou.
4. Já měl 4q konzolu nejdřív na 5q s mokrýma poloosma a ted mám už přes rok 5q se suchýma poloosma a řadí se v pohodě. tak zkus posunout konzolu a nebo je chyba v převodovce.
5. A jakou máš spojku? starou 180mm nebo 190mm? u 180 můžou být nastavený špatně ty packy. A nebo je nerovnoměrně ojetá lamela.
6.Jak mohl vypadnout doraz ve předu když dělali jen vzadu?
12:41:51
29.10.2004
29.10.2004

BEYER - zrušená registrace
chooki: 1. xixi sa cudujes ze ti to plave ked tam mas 155R14
na kamosovej uzovke co ma este orig. kolieska t.j. to co ty... som sa zviezol a
a co zakruta to drift
som sa citil ako v Undergruonde
mno a ked ti na pi...u spravili tunel a skrizili kasnu tak aj to moze byt dvovod... preco to plave...
2. mono pomozu ale zalezi natom ake mas pruziny ked zo 120 tak s A-efektom musis pocitat... mam k dispoziicii new 130 ak by si chcel na skusku...
3. ak myslis volnejsi ako ze sa na neutrali trase ako sykorka... tak to je normalne... ja sa niekedy citim ako by som isiel na pracke ktora zmika pradlo
a to mam vsetky silentbloky (ci ako sa tomu sparvne nadava) nove...
4. mno 4q konzola je trochu ina
ako 5q a tudis moze to mat za nasledok tuto chybu... ale to ti nezarucim... 
5.ak som spravne pochopil nemas plynuli chod vzad.. vyskakuje ti spiatocka alebo co?... skus to lepsie popysat... predpokladam ze jazdit vies takze v tebe xyba asi nebude
6. to su detaili
k tej garage mno kamos garaz ma... spytat sa ho mozem zato nic nedam, ale nic ti slubit nemozem pretoze nieje moja *8*

2. mono pomozu ale zalezi natom ake mas pruziny ked zo 120 tak s A-efektom musis pocitat... mam k dispoziicii new 130 ak by si chcel na skusku...
3. ak myslis volnejsi ako ze sa na neutrali trase ako sykorka... tak to je normalne... ja sa niekedy citim ako by som isiel na pracke ktora zmika pradlo

4. mno 4q konzola je trochu ina

5.ak som spravne pochopil nemas plynuli chod vzad.. vyskakuje ti spiatocka alebo co?... skus to lepsie popysat... predpokladam ze jazdit vies takze v tebe xyba asi nebude

6. to su detaili

k tej garage mno kamos garaz ma... spytat sa ho mozem zato nic nedam, ale nic ti slubit nemozem pretoze nieje moja *8*
20:23:06
28.10.2004
28.10.2004

chooki
Dik samantus. inac zajtra kupujem nove ramena, navarim si vystuhy, plus namontujem tie vystuhy medzi kocku a rameno, skusim este napravit pruziny, mam ich zrezane a spodny zavit nie je vyrovnany, ale sikmy, takze je dost dolezita poloha pruziny v sedle a mozno mi to v tom servise dali len tak, plus skusim dat ine kola (tieto nie su vyvazene-su to 155-14, lebo moje 205/60 mi suchali o lem). Nemozu byt tie vole sposobene blbymi silentblokmy (motor-priecka, prevodovka-priecka, ramena-kasna ?), skontrolujem hladinu oleja ale to mi asi nepomoze- dost huci.
20:21:49
28.10.2004
28.10.2004

lubosgls
co nejni videt netece:)) sem byl o klavesu vedle
20:16:45
28.10.2004
28.10.2004

Samantus
kryt co mekmo vodet metece
to je jakou reci????? :--))))
to je jakou reci????? :--))))
20:15:37
28.10.2004
28.10.2004

lubosgls
presne tak servisy nebrat a nebo byt u toho u nas je servis a muzete bejt u opravy, dva odstrasuji pripady:
1: borec si na oktavce chtel nechat vymenit na predni naprave manzetu ktera tekla, chybel mu tam ten plastovej kryt pod motorem predchozi majitel ho nekde stratil:) a v servisu mu misto vymeny ty manzety namontovali ten kryt co mekmo vodet metece
2:borec si si v Brne ve Fiatu u Globusu nechaval vymenit levy predni rameno, kdyz nahrivali sroub autogen prepalil hadici od benzinu a auto chytlo
1: borec si na oktavce chtel nechat vymenit na predni naprave manzetu ktera tekla, chybel mu tam ten plastovej kryt pod motorem predchozi majitel ho nekde stratil:) a v servisu mu misto vymeny ty manzety namontovali ten kryt co mekmo vodet metece
2:borec si si v Brne ve Fiatu u Globusu nechaval vymenit levy predni rameno, kdyz nahrivali sroub autogen prepalil hadici od benzinu a auto chytlo
20:08:25
28.10.2004
28.10.2004

Samantus
ad 1: geometrie, loziska (jen v pripade chybejicich kulicek, ale to by si slysel:-))
ad 2: vleckove pruziny, podelny ramena (k nazoru vymeny sikmych se nepridavam, pac mam hnusny shnily gardovacky a acka to nema ani nahodou (mam novy podleny) ted to acka ma ale jen proto ze tam mam kyvkovy pruziny)
ad 3: nevim v jake mire ale o proti kyvce je to normalni kvuli jine koncepci uchyceni prevodovky a kvuli poloosam => prevodovka je proste ulozena mekcejc....
ad 4: no zkus si trochu posunout konzoli a tim to zpusobem to doladit.. a nebo pak jedine vidlicky v prevdodovce ale to necham fundovanejsim....
ad 5: neporadim
ad 6: nepriskripli ti nekde tahlo akceleratoru????
ja nasledky vymeny zadniho podvozku resim este ted, ale to je vse muj problem pac sem koupil do Mka gardovackou (vedel sem o tom) a to me pred tim tady vsichni varovali, ja se v tom vykoupu sam, uz taky shanim siroky ramena, ale asi 4Q si budu nechavat........ zatim 5Q neplanuju......
ad 2: vleckove pruziny, podelny ramena (k nazoru vymeny sikmych se nepridavam, pac mam hnusny shnily gardovacky a acka to nema ani nahodou (mam novy podleny) ted to acka ma ale jen proto ze tam mam kyvkovy pruziny)
ad 3: nevim v jake mire ale o proti kyvce je to normalni kvuli jine koncepci uchyceni prevodovky a kvuli poloosam => prevodovka je proste ulozena mekcejc....
ad 4: no zkus si trochu posunout konzoli a tim to zpusobem to doladit.. a nebo pak jedine vidlicky v prevdodovce ale to necham fundovanejsim....
ad 5: neporadim
ad 6: nepriskripli ti nekde tahlo akceleratoru????
ja nasledky vymeny zadniho podvozku resim este ted, ale to je vse muj problem pac sem koupil do Mka gardovackou (vedel sem o tom) a to me pred tim tady vsichni varovali, ja se v tom vykoupu sam, uz taky shanim siroky ramena, ale asi 4Q si budu nechavat........ zatim 5Q neplanuju......
19:56:41
28.10.2004
28.10.2004

Samantus
servisy:-)))))))))))) ja si to v servisu daval sam a aspon sem vedel co je spatne SERVISY NEBRAT
19:49:00
28.10.2004
28.10.2004

chooki
hovoril ze hej, ale to jedno, neverim tomu, ale aj tak geometria sa robi, ked je auto len staticky zatazene.
19:41:42
28.10.2004
28.10.2004

Saky
to spachali v tom servisu? udelali ti geometrii?
19:29:15
28.10.2004
28.10.2004

chooki
pred tym mi to spadlo, takze toto uz pisem 2.krat.
Historia je v prispevku "iny motor do skody".
Auto som si zobral z druheho servisu, kde mi vymenil jednu poloos, tu su postrehy z prvej dlhsej jazdy (30km) :
1. auto je vzadu nekludne, total plave, kde sa mozu vyskytovat vole ?
2. Kola su do A, pomozu nove ramena ?
3. motor spolu s prevodovkou je totalne volnejsi, normalne si chodi do strany, celym autom citit vibracie, na co sa mam zamerat ?
4. radi sa blbo, nechali mi tam konzolu zo 4Q (aj ked som im dal z 5Q-to si este s nimi vyjasnim), pomoze konzola z 5Q ?
5. ked cuvam, cele sa trha, ten pohyb nie je plynuly, cim to moze byt ?
6."detaily" ako zadrhavajuci sa plyn, vypadnuty spodny doraz na prednej naprave ani nepocitam, to vyriesim.
To BEYER, alebo iny z BA, neviete o garazi na vikend (samozrejme nie zadarmo), kde by sa dalo robit auto ? aby tam bolo svetlo.
Dik za rady.
Historia je v prispevku "iny motor do skody".
Auto som si zobral z druheho servisu, kde mi vymenil jednu poloos, tu su postrehy z prvej dlhsej jazdy (30km) :
1. auto je vzadu nekludne, total plave, kde sa mozu vyskytovat vole ?
2. Kola su do A, pomozu nove ramena ?
3. motor spolu s prevodovkou je totalne volnejsi, normalne si chodi do strany, celym autom citit vibracie, na co sa mam zamerat ?
4. radi sa blbo, nechali mi tam konzolu zo 4Q (aj ked som im dal z 5Q-to si este s nimi vyjasnim), pomoze konzola z 5Q ?
5. ked cuvam, cele sa trha, ten pohyb nie je plynuly, cim to moze byt ?
6."detaily" ako zadrhavajuci sa plyn, vypadnuty spodny doraz na prednej naprave ani nepocitam, to vyriesim.
To BEYER, alebo iny z BA, neviete o garazi na vikend (samozrejme nie zadarmo), kde by sa dalo robit auto ? aby tam bolo svetlo.
Dik za rady.