Manzety na suchych poloosach

prohledat
11 příspěvků (zobrazeno 1 až 11) od 17.11.2004 do 22.11.2004, založil/a chooki
řadit dle data
11:45:26
22.11.2004
Labros
holt kdyz se to sere....
15:20:16
19.11.2004
King
Na to vymezeni vule vazelinou jsem v prvni chvili myslel taky, ale fakt je to takovej brutus, za by to musela bej vazelina od PS23 nebo od Horsta fuchse, aby tu vuli odstaranila :) (ne)nastesti mi ten klob ukradli i z kufrem na naradi, takze se asi nedozvim, jak se to chova in service :)
12:26:54
19.11.2004
Labros
Ja vim, ten clanek jsem cetl, ale objevil se tam 7. cervence a to uz jsem mel ty 25kc manzety davno v provozu.

Ten kloub mozna muze mit vuli pokud je jeste suchej, vazelina potom tu vuli vymezi. Ale tyhlety turecky dily na skodovky to je teda nestesti, meli by to zakazat z bezpecnostnich duvodu.
11:56:46
19.11.2004
King
2 Labros: Na TW je clanek neco jako vymena manzet na poloosach favo a autor tam popisuje svoje zkusenosti prave s tema low-cost favo manzetama typu 25-40Kc/ks-cca 10tkm zivotnost - fakt nejsem x-pert na gumovy manzety, ale kdyz mas v ruce original a onu tureckou ci jakou napodobeninu, hned je ti jasny ktera pujde driv do kytek. Uplne stejny zdeseni poskytne napr. ten favo triramennej vnitrni kloub (jako nahrada za 130kovej) ovsem made in Turkey za cca 200Kc - zpracovani humus a jehlickovy ulozeni tech segmentu ma brutus vuli uz na novym kloubu - humus, bordel, filcky jak petikoruny :) 4
21:56:04
18.11.2004
Labros
hm ja o tom ze existujou takovy smejdy vubec nevedel kdyz jsem je na jare kupoval, na pozadavek 'manzety na poloosy na favo' mi dali u Rektoryse nejaky za 25Kc/kus. Zatim jsou uplne v pohode, ale jeste nejezdily ani zimu...
19:04:30
18.11.2004
Saky
to neni problem ve favoritackych /jiny uz nesezenes takze fackovy stejne dat musis) problem je v tom ze muzes koupit za 30kc tureckou nebo jakou az za asi 110 ceskou a ta turecka nebo jaka nevydrzi.. v tom je ten problem
18:11:21
18.11.2004
Samantus
-> King2: ty favoritacky bych se tam nebal dat (mozna je tam i mam:-)) pac na zadohrabu ty manzety tolik netrpej jak na rejdovy naprave, kde se to ohejba jako prase:-)
17:44:43
18.11.2004
Saky
nicmene to chce koupit i novej tuk.. nebot vetsina zustane ve starejch takze bys ho mel malo ale lepsi je to umejt a dat rovnou novej
08:51:25
18.11.2004
King
Manzety na favo sice stojej 30-40Kc/ks ale je to nejakej smejd co udajne s odrenejma usima vydrzi 10tkc (vim jenom z doslechu- clanek na TW). Originalni manzeta byla mela stat kolem stovky - jednu takovou jsem dostal od kamose a je to trosku o necem jinym, nez ty smejdy za par sprdliku. Nicmene diky sve nevedomosti ty laciny na aute provozuju od leta (cca 10tkm) a zatim OK, ale uvidime po zime. Postup nema cenu popisovat viz ona literatura - jemom snad dodam, ze ty favomanzety jdou na hridel ponekud vic ztuha, takze stejne jako v jinych oblastech lidskeho konani plati - kdo maze, ten jede :)
00:07:39
18.11.2004
R@ZOR
-> chooki: Jedna manžeta stojí cca 35kč/ks a jsou všechny 4ks stejný + 8ks spon za cca10/ks. Je to třeba vyměnit, než se do těch kloubů dostane bordel.
23:21:56
17.11.2004
chooki
Mam taku otazku-po namontovani vlecky do uzovky som si vsimol, ze okolie manziet, ktore su na poloosach, je "ofrkane" vazelinou, po blizsiom ohliadnuti manziet som tam objavil malinke trhlinky-cca 5mm dlhe, nie na kazdej manzete. Jak zavazna je tato zavada ? Mozem s tym trochu jazdit ? alebo to chce vymenu hned ? v piatok budem robit auto tak sa chcem pripravit...

A este, pocul som ze original manzety sa uz nevyrabaju, treba pouzit s fava. Kolko asi stoji ta manzeta ?

Mohli by ste mi este popisat zhruba vymenu (jasne ze si to pozriem aj v knihe) ?

Dakujem pekne !!! 6
Extreme Tyres