Zateka :(

prohledat
15 příspěvků (zobrazeno 1 až 15) od 19.11.2004 do 22.11.2004, založil/a Tuxik
řadit dle data
15:17:16
22.11.2004
Jirik - zrušená registrace
Táta měl na Š 120 (1987) blbě dovařenou střechu pod střešní lištou.

Pořád mu tam zatejkalo až pak zkusil sundat tu lištu a zjistil, že tam chybí ještě kousek sváru (bobík) aby tam ta dirka nebyla. Ucpal to žvejkačkou a byl 10 let klid. Tak nevim proč kupujete drahý tmely a takový sračky. 3
14:53:34
22.11.2004
minno
nam trosku zatekalo cez predne okno ked bolo auto nove..pomohlo trochu silikonu.

pred 2 rokmi sa dalo nove sklo s novym tesnenim (este klinkovym) a nezateka...a okolo dveri mam tiez nove tesnenia, takze pohodicka pohoda....sucho :-)
12:55:44
22.11.2004
Jirik - zrušená registrace
Ono hlavně záleží na tom, jestli nejsou vyrezlý rantly pro to těsnění, těma tam může téct taky.

Viděl jsem dost Škodovek bez oken (na vrakáčích) a i když kastle ještě ušla, tak rantly byly úplně na pepř.

Investovat do nového těsnění se podle mě vyplatí, protože není nic hnusnějšího, než čuchat zatuchlý a kysele páchnoucí mokrý koberce, nehledě na to, co se děje pod nima. Určitě víte jak krásně se dokážou nasáknout ty originální filce pod kobercem.

Dneska se dávají nový bezklínkový gumy a tato investice se jednoznačně vyplatí.

Autosklenáři tmelí jedině když se tam zákazník vrátí že mu tam teče a nebo pokud vidí na dosedací ploše nějakou past.

Konkrétně u škodovky třeba blbej svár a nebo zvlněnej plech, rantl.

Jinak další místo kudy tam může téct je ta odtoková hadice tažená z kufru vnitřkem do podběhu. Ta když se lety ucpe a hůř sedí v tej díře, tak to pak po tej hadici stejká na koberce a člověk pak jak blbka hledá odkud to je. Pak si taky zkontrolujte to gumové těsnění kolem topného tělesa. Zkontrolujte si tu spáru vpředu za přístrojovkou jak jí končí podlaha a začíná mezistěna zavazadelník / vnitřní prostor.

Kamarádovi tam zatejkalo touhle spárou a pomohlo zatmelení karosářským silikonem a zastříknutí tlumexem. Všechno přisuzoval těsnění čelního okna a bylo to tohle.

Zkontrolujte si kohout na topném tělese.

A doporučuju vyměnit i pirelky na bočních dveřích, starý bejvají vymačkaný. Stáhněte si okno a koukněte směrem k obloze mezi dveře a těsnění, uvidíte že uvidíte škvírou ven 1.

Poreferujte potom kolik dvěří vám přesně dolíhalo.
10:26:36
22.11.2004
U-Geen
-> Komár 1981: i novy se da jeste sehnat ne?
10:23:35
22.11.2004
Pilot 105
-> Komár 1981: není to silikon, ale mastný lak, bohužel obchodní název neznám, zkus se zeptat v nějakém autosklenářství.
10:06:50
22.11.2004
Komár 1981
me taky zateka do rapidka. tam to bohuzel novym tesnenim nevyresim (ale mam starsi a slusny mekky). tece mi ale pravym dolnim rohem mezi sklem a gumou. muzete mi prosim poradit jak se jmenuje ten sklenarsky silikon??? abych tam necpal neco spatneho.
17:42:59
20.11.2004
Tuxik
Tady je ten obrazek
zvětšit Zateka :( - obrázek od Tuxik vložen 20.11.2004 17:42:59
17:41:31
20.11.2004
Tuxik
No asi ten kufr vyresim vyvarenim, ono to taky puvodne vypadalo asi tak, jak je na obrazku...

Okno provizorne vyreseno olejovym tmelem na sklo
15:45:08
20.11.2004
Kočislav
Já jsem to přední sklo kolem dokola osilikonoval a bylo. Asi záleží kudy konkrétně to teče. S tím kufrem spíš zkus vzít hadici a pocákat to, pak uvidíš stružky vody, stékající do kufru a zjistíš odkud. Mě do kufru teklo, když byl shnilý vršek toho blatníku - v místě spojení s horním lemem blatníku. Řešeno vyvařením (ten plech stojí asi 108,-) a výměnou blatníku. Ale pro ty méně náročné by šlo asi i to patlání tmely.
10:39:29
20.11.2004
lubosgls
-> Pilot 105: ja jsem mel taky problem se zatekanim(nasazoval jsem ale starou gumu) cely jsem to objel tmelem na okna a zadnej problem
04:06:15
20.11.2004
Pilot 105
-> Tuxik: silikon nee, vsechno dobre ocistit, hlavne odvodnovaci otvory, jsou v dolnich rozich ramu, nove tesneni a je vymalovano, aspon u me jo 3.

Konzultoval jsem to s jednim autoskenarem a tem mi doporucil zadne tmely nepouzivat.
00:36:53
20.11.2004
Tuxik
-> Mishoooo 19.11.04 22:25:02: Mno, zatim jsem na schade menil predni sklo 2x (jednou prasklo kdyz sla schade na bok - kamarad ji prevratil) a podruhe kdyz prasklo to nove a ani jednou se nam nepovedlo ho rozbit... Chce to hooodne trpelivosti a trochu sikovnosti, ale jde to...
22:25:02
19.11.2004
Mishoooo
-> Tuxik: Len s tym novym tesnenim opatrne... Ak ti to budu robit v dakom Autoskle tak ti povedia ze je vysoka pravdepodobnost ze to povodne sklo praskne pri vyberaani a opatovnom nasadzovani hlavne ked na nom mas uz dobky nedajboze ked je obity obvod. No a ked si to budes menit sam tak mas este vatsie sancu ze to praskne8

Riesenie jednoduche ale drahe je ze ti vymenia aj sklo a beru na seba zodpovednost aj za zatekanie aj za to sklo... ked im praskne daju nove a to budu opakovat az kym im tam jedno vydrzi1
18:30:34
19.11.2004
King
2 Tuxik: Nejlepsi na pretesneni okna je novy tesneni :) Sice s nastavajici zimou rada na pikacu, ale vyplati se zainvestovat 3 stovky do novyho bezklinkovyho tesneni a krome sucha se kochat i tim, ze to lip vypada. Blatniky snad se zatejkanim do kufru nesouvisej - vetsinou bejva unavena tesnici guma kolem kufru (hlavne rohy) a pri jizde se ta dostava voda. Novy stoji kolem 150 a zbytkama staryho tesneni se da jeste dotesnit "steracovej" prostor a habna, takze to pak naporem pomaha vetraku topeni....
17:46:38
19.11.2004
Tuxik
Zdravim,

do schade mi zateka okolo skla (tesneni) a do kufru... Nevite o nejaky sr*cce, ktera se tam dava aby neteklo ? Hlavne ne silikon, ten bych z toho skla uz nedostal 6

Do kufru tece diky tomu, ze jsem shazoval blatniky a nemam tam gumoasfalt ci co to vlastne je... Nevite nekdo co se tam dava ? Diky

Sorry za mozna blby dotazy, ale jsem ve skodovkach jeste lama a ucim se 8
Extreme Tyres