vyssi zadok

prohledat
66 příspěvků (zobrazeno 51 až 66) od 21.12.2004 do 23.12.2004, založil/a stresman
řadit dle data
11:38:01
21.12.2004
Eidy
-> chooki: To asi nee. Pružina zkrácením neztvrdne. Možná to ztvrdlo proto, že máč uplně vydřený tlumiče a teď běhaj v jinym místě než dřív, takže to vypadá tvrdší.
11:34:24
21.12.2004
stresman
chooki: to mas pravdu,skusenosti nemam, toto je moje prve auto vobec a mam ho asi pol roka.

tak fajn, asi si tam dam nove pruziny, seriovo vyrabane. urcite v obchodoch s nahradnymi dielmi ich zozeniem lebo tu v kosiciach na vyber nemam. ci tvrdsie alebo makksie tu ti povedia nemame

11:26:18
21.12.2004
fine_ray
-> Labros: ne novejch ale vyndanejch z mý bejvalý škůdky kde rozhodně byly v poho( i když si do zadu sedl člověk). A fakt se nic nezměnilo. Po vyndání byly oboje stejně dlouhý..ok říkam si jsou unavený to bez zatížení nepoznam.. namontuju je.. a dřeplo to úplně stejně.. všechno ven.. podložit hroní držák pružiny(mezi kastli a držák) a už je to OK.. pokusim se dodat fotky ale neslibuju.
11:23:39
21.12.2004
fine_ray
-> chooki: Moment.. 1.uřezáním pružiny o 1,5 závitu bude předek tvrdší? ..ee tady se mi něco nezdá.

2.podložením zadních pružin vzniknou véčka když to přeženeš. Mam v zadu plyn(takže trochu váhy navíc) a kolo bylo skoro v podběhu a po podložení(19mm) normálně kopíruje oblouk blatníku s pěknou tak akorát velkou mezerou.. To jestli má smysl utratit 1200 za něco čeho je vlastně míň se musíš rozhodnout sám, aly myslim že reference různejch lidí zní ANO.4
11:17:45
21.12.2004
Labros
-> fine_ray: jak jinejch? novejch? Já teda vídám spoustu stodvacítek který sedí mají zadek úplně normálně vysoko a další spoustu, který sedí kolama s áčkama v blatnících. Podle mě je to unavenejma pružinama. Já mám vlečku a pružiny mám starší neunavený 4
11:16:36
21.12.2004
chooki
stresman...ked sa takto pytas tak asi moc skusenosti nemas, nic v zlom (ja tiez neviem vsetko), v takychto veciach by som si ale tu od chalanov nenechal radit, oni, mierne povedane, trpia profesionalnou deformaciou 6 .

Ak ta trapi ten efekt clna, jednoduch zniz predok, urcite nezvysuj zadok, mas mokre poloosi, budes mat vecka, -zla geo, zle jazdne vlastnosti, vacsie opotreb. gum po vonk. strane, vysoko tazisko-same negativa, ver mi...

zniz predok, nexcem kazit sakymu kseft, ale davat 1200kc za pruz. kratsie o 3 cm nema zmysel. Vymontuj si pred. pruz, zrez o 1-1.5 zavitu, a bude to OK, predok bude sice tvrdsi ale jazd. vlastnosti inde... ak chces este lepsie tak nove tlmice (vsetky) a nizke gumy, na vyske gum je to najviac citit...

Dost som tento rok laboroval s podvozkom, vpedu mam pruz. 190 (seria 280 ?) a skrat. dorazy, super aj ked trasy kadial chodim si starostlivo vyberam :))
11:01:10
21.12.2004
fine_ray
-> Labros: To sem si mylsel taky a po vandání pružin byly o 2mm na volnej dýlce kratší. A při monátži jinejch auto sedlo úplně stejně8. Proto sem zvolil podložení.. Pod zadní "hrnce"(nevim jak to správně napsat) sem dal podložku.. takže chod tlumiče je pořád ve stejnej dráze a jízdní vlastnosti se (zatím!) nezměnili nijak výrazně.
10:58:04
21.12.2004
fine_ray
-> stresman: Tak určitě dopředu kratší tvrdý.. viz Sakyho přípěvky. A dozadu.. bude záležet jak moc to sedí.. Samo, že výměna všeho za new je nejlepší..
10:40:37
21.12.2004
Labros
nekupuj žádný delší dozadu, dej normální sériový, starý už jsou unavený. Přední pružiny to je jiná otázka a najdi si příslušná témata.
10:34:47
21.12.2004
stresman
chlapy tak sa dohodnite. mam dat dopredu kratsie a tvrdie pruziny alebo mam kupit nove zadne dlhsie a tvrdie.

a este na reakciu FINE_RAY cim si to podkladal?
10:30:12
21.12.2004
fine_ray
o víkendu sem na zadku chtěl měnit pružiny, bez efektu..a tak sem podložil a je to. 19mm a sou docela poznat.. kola jsou jakžtakž rovně a auto tolik nedřepí.. navíc mi dnes domů došel balíček od Sakyho4 a až to spadne ve předu bude z toho krásnej klín:)))
10:25:58
21.12.2004
lubosgls
tot otazka, kdyz vymeni zadni, o kolik se to zvedne a jak dlouho to vydrzi abys nebyl pak sklamanej .), menil jsem na dvou kyvkam pruziny sa funglovky efekt 0, tak jsme podkladali, ted mam pripravenou vlečku tak jsem zvedav na ni .)
09:34:12
21.12.2004
Labros
jojo, prostě vyměň zadní pružiny, dají se ještě koupit anebo aspoň nechat vyrobit (Saky)
09:22:22
21.12.2004
Eidy
-> TUNER: tak tak. Krátky á tvrdý péro je lepší než dlouhý a měkký.
07:27:47
21.12.2004
TUNER
-> stresman: Mnooo,předek už máš nahoře,tak jestli potřebuješ jezdit v terénu tak zvedni i ten zadek......Určitě to bude vypadat jak off-road.Když dáš předek dolů,tak se malinko zvedne i ten zadek a nebo ještě dej nový péra a bude to ok.Když dáš dopředu kratší tvrdý péra,tak by neměla ta náprava nějak trpět...Samozřejmě všeho s mírou......4
06:34:58
21.12.2004
stresman
105 a efekt motoroveho clna je vam urcite znami. preto aj niektory urezavaju z prednych pruzin ale ja si myslim ze tym dost trpy predna naprava. mne vsak vadi ze mam pri zemi zadok. chcel by som ho nejako zdvihnut. pomoze vymena pruzin? ale je to blby napad dvihat zadok? 36
Extreme Tyres