skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Nestartuje
prohledat
7 příspěvků (zobrazeno 1 až 7) od 08.01.2005 do 11.01.2005, založil/a Pavel P@nkáč
09:44:39
11.01.2005
11.01.2005

King
2 Pavel: Ovsem to neznamena, ze to resi pravdepodobnej "bordel", kterej mas v elektrice auta. Zkus se zamerit na kontrolu ukostreni baterky ke stene kasliku (spoj bejva povolenej, zaoxidovanej), na medenej pasek pod altikempropojujici motor s prickou (povolenej popr. pretrzenej), stycnou plochu pricky motoru s kastli (zrezla), utazeni kabelu od plusu baterky ke starteru.......To co popisujes nevypada na chybu samotnyho zapalovani, ale problem s ukostrenim nebo na silovejch kabelech, kdy v pripade, ze se do toho nemicha starter se svym superodberem proudu, je vsechno jakoby v poradku (roztazeni), ale pri odberech radu desitek ci stovek A pri startu zapalovani generuje jiskry nahodne podle "stouchu" od vinuti starteru....
16:56:00
10.01.2005
10.01.2005

PeterP136
-> Pavel Korbelář: Prestuduj si par clankov o zapalovani od JC na TW a budes taky mudry ako ja

10:04:24
09.01.2005
09.01.2005

Pavel P@nkáč
PeterP136: dik za vysvětlení, zase jsem o něco chytřejší
,,, právě že bezkontakta zatím nemám, kdybych měl tak už tam je!

00:22:35
09.01.2005
09.01.2005

PeterP136
-> Pavel Korbelář: Kladivkovy - kontaktovy je zastaraly. Jeho hlavnou nevyhodoy je to, ze sa obrusovanim toho kuska umelej hmoty co tlaci na vacku a opalovanim kontaktov furt rozstelovava predstih. Podruznou nevyhodou je do, ze pri vyssich otackah (od 3t) zacina slabnut iskra.
Bezkontakt z fava ma plnu iskru (a to furt silnejsiu nez kedykolvek u kontaktov) az do asi 6t otacok, predstih sa uz nemeni (ak zanedbame opotrebenie rozvodov), ma vyssie prierazne napatie na zaciatku iskry a hlavne je ten predstih rovnaky pre vsetky 4 valce a to furt, takze motor ide tzv. kultivovanejsie.
Nevyhodou je len spociatku tazsi sposob nastavovania predstihu (je treba stroboskop, daju sa pouzit nahrazky) a potrebna uprava podtlakovej regulacie (vymena zo stareho rozdelovaca, ak mas sedr karburatot, to sa ta ale ako citam netyka) a odstredivej regulacia (toto ale nie je az take horuce, aj ked vraj vhodne).
Takze ak mas bezkontakt tak smelo do toho.
Bezkontakt z fava ma plnu iskru (a to furt silnejsiu nez kedykolvek u kontaktov) az do asi 6t otacok, predstih sa uz nemeni (ak zanedbame opotrebenie rozvodov), ma vyssie prierazne napatie na zaciatku iskry a hlavne je ten predstih rovnaky pre vsetky 4 valce a to furt, takze motor ide tzv. kultivovanejsie.
Nevyhodou je len spociatku tazsi sposob nastavovania predstihu (je treba stroboskop, daju sa pouzit nahrazky) a potrebna uprava podtlakovej regulacie (vymena zo stareho rozdelovaca, ak mas sedr karburatot, to sa ta ale ako citam netyka) a odstredivej regulacia (toto ale nie je az take horuce, aj ked vraj vhodne).
Takze ak mas bezkontakt tak smelo do toho.
18:32:01
08.01.2005
08.01.2005

Pavel P@nkáč
blbě seštelovanej předstich jsem měl, takže asi motor se snažil chitit obráceně nebo co?! předstih jsem sešteloval blbě proto že sem měl špatně určenou horní úvrať prvního válce, co říkáte na ten kladívkovej rozdělovač nevadií tam, nebo mám dát raději bezkontakt?
15:05:44
08.01.2005
08.01.2005

Eidy
někde máš zkrat. Asi na kabelu od klíčku k cívce. Nebo mezi cívkou a rozdělovačem. Nebo prošlehlej kondenzátor. Musíš hledat a proměřovat.
12:41:32
08.01.2005
08.01.2005

Pavel P@nkáč
Mam ve š105 motor felicia rozdělovač ze š105, karbec z fáva plněný MPi čerpadlem, když startuju tak startér párkrát otočí motorem a potom se jakoby zakousne celý motor když odpojím kabel od cívky tak se motor normálně otáčí, na roztažení to chytlo,nevýte čím by to mohlo být tím kladívkovým rozdělovačem?